Grietinėlėje troškinta vištiena su pievagrybiais.Receptas (3 porcijos):
450g vištienos filė (aš naudojau atšildytą viščiukų broilerių filė);
200 g sviesto;
250 g pievagrybių;
1 nedidelė raudonoji paprika;
1 svogūnas;
200 g grietinėlės (kuo riebesnės, aš pirkau 36%)
100 g sūrio (daug kas rekomenduoja pelėsinį, bet kadangi aš jo nemėgstu, tai naudojau olandišką);
Prieskoniai.
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustome mažais gabalėliais ir apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir vištienos prieskoniais. Troškinimo puode ištirpiname 200 g sviesto ir dedame supjaustytus ir prieskoniais paskanintus vištienos gabalėlius. Kepiname 15-20 minučių. Vištienai apkepus, dedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, smulkiais kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, įberiame džiovintų (o dar geriau šviežių) smulkintų krapų ir uždengiame puodą, kad troškintųsi.
Kol pievagrybiai ir vištiena troškinasi, atskirai keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jiems apkepus, dedame į vištienos ir pievagrybių troškinį. Pilame 200 g grietinėlės ir laukiame kol pradės kunkuliuoti. Tuomet beriame smulkiai tarkuotą sūrį, gerai išmaišom ir pakepam dar 2 minutes. Lėkštę papuošiame salotų lapais, dedame vištienos ir pievagrybių troškinį ir patiekiame kartu su aliejuje gruzdintomis bulvėmis.
Bulvių rožytes dariau pagal šią instrukciją -
http://giedrius-v.li....com/22109.htmlSKANAUS