Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(alida567 @ 2010 06 22, 13:04)
Taip, kai jau jis išimtas iš orkaitės. Aš tai leidžiu tešlai pridegti, kad viščiuko odelė po šio tešlos 'kiautu' gražiai apskrustų. Bet reikia turėti l.aštrų peilį, pridegusiai tešlai prapjauti.
Esmė tame, kad viščiukas tešlos kiaute verda savo sultyse, štai kodėl jinai turi būti be skylių.


Aciu uz atsakymus, si vistyte tikrai bus isbandyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2010 06 22, 12:22)
O jei folijoje įvyniotas, nebus toks pat efektas



Manau, kad tokio efekto nebus. Vistiek nuo tešlos kažkas perduodama mėsai, kažkoks duonos aromatas ar pan.
Papildyta:
QUOTE(ugne27 @ 2010 06 22, 12:57)
Aciu uz atsakymus, si vistyte tikrai bus isbandyta  4u.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas zino kaip daryti vistiena kinietiskai. na zinau ryziai, o i ryzius dar dedas kazkoks priskonis, toki grudeliai kai ryziai tik rudi. dar dedas ananasas. bet kaip ten viska padaryti, koks procesas? aciu
Atsakyti
QUOTE(alida567 @ 2010 06 22, 13:32)
Manau, kad tokio efekto nebus. Vistiek nuo tešlos kažkas perduodama mėsai, kažkoks duonos aromatas ar pan.

Esu kazkada sveciuose ragavus tokios vistienos, tai nepatiko, labiau i virta buvo panasesne g.gif

QUOTE(kartitiesa @ 2010 06 22, 18:37)
gal kas zino kaip daryti vistiena kinietiskai. na zinau ryziai, o i ryzius dar dedas kazkoks priskonis, toki grudeliai kai ryziai tik rudi. dar dedas ananasas. bet kaip ten viska padaryti, koks procesas? aciu

Jei gerai suprantu, tai cia kalbi apie laukinius ryzius, buna pirkti parduotuvese. ryziai su tokiais rudais šapeliais
Atsakyti
na ten tokie kaip ryziai, bet sakyciau su tokiu specifiniu skoniu. na ar kas zino receptuka?
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 06 22, 20:41)
Esu kazkada sveciuose ragavus tokios vistienos, tai nepatiko, labiau i virta buvo panasesne g.gif
Jei gerai suprantu, tai cia kalbi apie laukinius ryzius, buna pirkti parduotuvese. ryziai su tokiais rudais šapeliais



Tai ji ir gaunas virta. Virta savo sultyse. Viskas priklauso, nuo to, ka i marinada desi
Papildyta:
Dar turiu visai skanu recepta vistienos su kuskusu, jei bus norinciu, parasysiu cia;)
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 06 22, 20:56)
na ten tokie kaip ryziai, bet sakyciau su tokiu specifiniu skoniu. na ar kas zino receptuka?

jei tu kalbi tarp baltu ryziu iamisytus tokius rudus"ryzius" , tai tie rudi yra makaronai. jie ryziu formos, pirma paskrudinami yra ir tik tada prie ju suberiami ryziai ir verdami mirksiukas.gif bent as taip daznai darau ....
Atsakyti
Grietinėlėje troškinta vištiena su pievagrybiais.

Receptas (3 porcijos):
450g vištienos filė (aš naudojau atšildytą viščiukų broilerių filė);
200 g sviesto;
250 g pievagrybių;
1 nedidelė raudonoji paprika;
1 svogūnas;
200 g grietinėlės (kuo riebesnės, aš pirkau 36%)
100 g sūrio (daug kas rekomenduoja pelėsinį, bet kadangi aš jo nemėgstu, tai naudojau „olandišką“);
Prieskoniai.

Paruošimas:
Vištienos filė supjaustome mažais gabalėliais ir apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir vištienos prieskoniais. Troškinimo puode ištirpiname 200 g sviesto ir dedame supjaustytus ir prieskoniais paskanintus vištienos gabalėlius. Kepiname 15-20 minučių. Vištienai apkepus, dedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, smulkiais kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, įberiame džiovintų (o dar geriau šviežių) smulkintų krapų ir uždengiame puodą, kad troškintųsi.

Kol pievagrybiai ir vištiena troškinasi, atskirai keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jiems apkepus, dedame į vištienos ir pievagrybių troškinį. Pilame 200 g grietinėlės ir laukiame kol pradės kunkuliuoti. Tuomet beriame smulkiai tarkuotą sūrį, gerai išmaišom ir pakepam dar 2 minutes. Lėkštę papuošiame salotų lapais, dedame vištienos ir pievagrybių troškinį ir patiekiame kartu su aliejuje gruzdintomis bulvėmis.

Bulvių „rožytes“ dariau pagal šią instrukciją - http://giedrius-v.li....com/22109.html

SKANAUS smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junciukas: 20 liepos 2010 - 08:12
QUOTE(Vaidosee @ 2010 04 13, 19:58)
Ateinu ir as pasidalyti receptuku,gal jau ir buvo minetas,tad nepykit  4u.gif
Vistienos krutinele supjaustyti labai smulkiais gabaliukais,apibarstyti prieskoniais,deti majonezo,priklausomai nuo kiekio,as 500 gr,dejau 4-5 saukstus,galima palikti marinuotis,o galima ir iskarto imtis kepimo,tada i mase imusam pora kiausiniu ir idedame krokmolo,3-4 saukstai,priklausomai nuo kiausiniu dydzio,mase turi gautis blynu  teslos tirstumo,na ir kepame aliejuje,imame su saukstu ir formuojam blynukus.
Man tai buvo didelis atradimas,nes mano dukryte,labai isranki maistui,o situos ypac megsta ,saltus ,rankoje nesioti ir kramtyti  thumbup.gif

As ir taip darydavau,bet pas drauge paragavau su dziovintom slyvom viduj ipjaustytos tai dar labiau patiko dabar tik taip darau thumbup.gif ,zinoma kol neatsibos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 10:11)
Grietinėlėje troškinta vištiena su pievagrybiais.

Vakar dariau si patiekala, tik be paprikos. Labai skanu buvo, tik nekepiau bulviu o viriau makaronus, ir ta pazada kuris liko uzpyliau ant ju thumbup.gif
Atsakyti
gal kas zinote GAOBAO vistienos receptuka blush2.gif labai buciau dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2010 08 29, 17:30)
gal kas zinote GAOBAO vistienos receptuka blush2.gif  labai buciau dekinga ax.gif

Pati nedariau, bet radau receptuka Guabao vistiena saldziarugsciame padaze .
Atsakyti