Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(due drops @ 2010 03 14, 04:18)
Pamarinuoju vistienos file su prieskoniais ir soju padazu,supjaustau nedideliais gabaliukais,apvolioju kiausinio plakinyje ir sezamo seklose,kepu trumpai ant dideles ugnies  biggrin.gif


drinks_cheers.gif kavineje pirma karta teko valgyt sezamo seklose apkepta vistiena, nuo tada ir pati taip kepu, ne nemarinuota...
dabar ieskau gero marinato receptuko didesniems gabaliukams...
Atsakyti
QUOTE(pukiuksh @ 2010 04 02, 19:00)
Sveikos,mamos. Norėčiau pasiteirauti,gal kas žino grietinėj troškintos vištos receptą? Internete ieškojau,nu neradau.  4u.gif  g.gif



Žinau aš vieną tokį receptelį troškintos vištienos su grietine,mūsų šeimynai labai patinka smile.gif
Imame vištienos kulšeles(gali būti kumpeliai,sparneliai..svarbu,kad su kaulu),truputį padruskiname,apvoliojame miltuose ir kepame,kol gražiai apskrus,tada išimame vištą į dubenį,o tame pačiame aliejuje pakepinam smulkintus česnakus ir petražoles.Sudedame vištą atgal į keptuvę,sudedame pjaustytą papriką užpilame sultiniu ir troškiname apie pusvalandį,tada į troškinį įdedame luptus pomidorus ir dar patroškinam viską apie 10 min,sudedame grietinę, viską išmaišome,užkaitiname ir išjungiame 4u.gif Labai skanu su ryžiais thumbup.gif
Atsakyti
Drauge labai skaniai nupasakojo recepta vistos su medum, bet sake labai daug dedas pipiru, apie 3 saukstus.. gali but? g.gif nebus astru? 4u.gif
Atsakyti
Ateinu ir as pasidalyti receptuku,gal jau ir buvo minetas,tad nepykit 4u.gif
Vistienos krutinele supjaustyti labai smulkiais gabaliukais,apibarstyti prieskoniais,deti majonezo,priklausomai nuo kiekio,as 500 gr,dejau 4-5 saukstus,galima palikti marinuotis,o galima ir iskarto imtis kepimo,tada i mase imusam pora kiausiniu ir idedame krokmolo,3-4 saukstai,priklausomai nuo kiausiniu dydzio,mase turi gautis blynu teslos tirstumo,na ir kepame aliejuje,imame su saukstu ir formuojam blynukus.
Man tai buvo didelis atradimas,nes mano dukryte,labai isranki maistui,o situos ypac megsta ,saltus ,rankoje nesioti ir kramtyti thumbup.gif
Atsakyti
as tai vistiena darau taip smile.gif
nusiperku vista biggrin.gif gali wisa, galima kulkseles, galima krutinele smile.gif kas kaip mekstat smile.gif jei pirkot wisa wiska reik mesa atskirti nuo kaulo, tada supjaustyti gabaleliais essen.gif paimt keptuve joje istirpinti swiesta ax.gif sudeti wistiena. Kol vistiena kepasi supjaustyti svoguna ir sutarkuoti 1 morka happy.gif visa tai sudeti i keptuve kur jau kepasi viestiena, supjaustyti paprikos, ir pora griezineliu citrinos, tik be odeles wiska beriame i keptuve biggrin.gif ir dar tiesa vos nepamirsau doh.gif supjaustone sviezius pomidorius bet be odeles ir taip pat beriame i keptuve, patroskiname 10-15 min idedame grietiness patroskiname dar kokia 5 min ir skanaus thumbup.gif galima walgyti su ryziai smile.gif drinks_cheers.gif su kuo kas meksta
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2010 04 13, 19:58)
Vistienos krutinele supjaustyti labai smulkiais gabaliukais,apibarstyti prieskoniais,deti majonezo,priklausomai nuo kiekio,as 500 gr,dejau 4-5 saukstus,galima palikti marinuotis,o galima ir iskarto imtis kepimo,tada i mase imusam pora kiausiniu ir idedame krokmolo,3-4 saukstai,priklausomai nuo kiausiniu dydzio,mase turi gautis blynu  teslos tirstumo,na ir kepame aliejuje,imame su saukstu ir formuojam blynukus.
Man tai buvo didelis atradimas,nes mano dukryte,labai isranki maistui,o situos ypac megsta ,saltus ,rankoje nesioti ir kramtyti  thumbup.gif

thumbup.gif mes irgi visa šeima labai mylim šiuos kepsniukus thumbup.gif o kartais dar nedaug ir fermentinio sūrio įtarkuoju... thumbup.gif Kaip tik šiandien ir darom šią skanią vakarienę, MB valgys su ryžiais, o aš su mažium su virtom bulvėm, na ir aišku daug daržovių thumbup.gif
Atsakyti
'Viščiukas palte' (kosmonautas))

Reikia:

1 viščiukas (geriausia mažesnis)
1 citrina
1 kg miltų
rozmarinas ir oregano(puiku, jei šias žoles turite šviežias)
pora skiltėlių česnako
alyvuogių aliejus
stambi druska
pipirai

Ruošiame marinadą: 8 šaukštus al.aliejaus sumaišome su kapotomis žolelėmis, išspaustu česnaku, druska, pipirais ir nutarkuotą citrinos žievelė (nedaug jos reikia). Ištepam viščiuką iš vidaus ir iš išorės marinadu, jam į užpakaliuką įkišam jau 'pliką' citriną ir dėdam į šalį.

Suberiam miltus į dubenį ir po truputį pilam vandienį. Turi gautis paprasta, nelipni(!!!) tešla. Iškočiojam didelį blyną (0,5 cm storio) ir į jį rupestingai įvyniojame mūsų 'kosmonauta'. Demesio! tešloje jokiu būdu neturi būti skylių, kad nepatektų oras ir neišsilietų sultys, viskas daroma hermetiškai.

Jau paruoštas startuoti, viščiukas keliauja į 220 laips. įkaitintą orkaitę. Tešla gali pridegti, mes jos nevalgome.

Mažas (650gr) viščiukas-50 min, didesnis -1,5 val.

Štai kas gaunasi:

http://farm4.static....72ef833.jpg?v=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alida567: 22 birželio 2010 - 00:29
QUOTE(alida567 @ 2010 06 22, 02:25)
'Viščiukas palte' (kosmonautas))

Reikia:

1 viščiukas (geriausia mažesnis)
1 citrina
1 kg miltų
rozmarinas ir oregano(puiku, jei šias žoles turite šviežias)
pora skiltėlių česnako
alyvuogių aliejus
stambi druska
pipirai

Ruošiame marinadą: 8 šaukštus al.aliejaus sumaišome su kapotomis žolelėmis, išspaustu česnaku, druska, pipirais ir nutarkuotą citrinos žievelė (nedaug jos reikia). Ištepam viščiuką iš vidaus ir iš išorės marinadu, jam į užpakaliuką įkišam jau 'pliką' citriną ir dėdam į šalį.

Suberiam miltus į dubenį ir po truputį pilam vandienį. Turi gautis paprasta, nelipni(!!!) tešla. Iškočiojam didelį blyną (0,5 cm storio) ir į jį rupestingai įvyniojame mūsų 'kosmonauta'. Demesio! tešloje jokiu būdu neturi būti skylių, kad nepatektų oras ir neišsilietų sultys, viskas daroma hermetiškai.

Jau paruoštas startuoti, viščiukas keliauja į 220 laips. įkaitintą orkaitę. Tešla gali pridegti, mes jos nevalgome.

Mažas (650gr) viščiukas-50 min, didesnis -1,5 val.

Štai kas gaunasi:

http://farm4.static....72ef833.jpg?v=0


Labas, mane sudomino tavo patiekaliukas atrodo tai thumbup.gif . o skarda kuo nors patepi pries dedant vista.
Atsakyti
QUOTE(ugne27 @ 2010 06 22, 08:50)
Labas, mane sudomino tavo patiekaliukas atrodo tai  thumbup.gif . o skarda kuo nors patepi pries dedant vista.



Labas! Galiu pasakyti, skonis ir aromatas irgi užburiantys tongue.gif
Aš netepu skardos. Neprilipdavo man jisai, bet galima ir lašiuku aliejaus ištepti, kad lengviu išimti būtų po to.
Atsakyti
QUOTE(alida567 @ 2010 06 22, 11:41)
Labas! Galiu pasakyti, skonis ir aromatas irgi užburiantys tongue.gif
Aš netepu skardos. Neprilipdavo man jisai, bet galima ir lašiuku aliejaus ištepti, kad lengviu išimti  būtų po to.


Dar norejau paklausti, o ta teslos blyna prapjauni tik tada kai jau isimi is orkaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne27: 22 birželio 2010 - 10:38
QUOTE(ugne27 @ 2010 06 22, 11:36)
Dar norejau paklausti, o ta teslos blyna prapjauni tik tada kai jau isimi is orkaites.



Taip, kai jau jis išimtas iš orkaitės. Aš tai leidžiu tešlai pridegti, kad viščiuko odelė po šio tešlos 'kiautu' gražiai apskrustų. Bet reikia turėti l.aštrų peilį, pridegusiai tešlai prapjauti.
Esmė tame, kad viščiukas tešlos kiaute verda savo sultyse, štai kodėl jinai turi būti be skylių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alida567: 22 birželio 2010 - 11:09
QUOTE(alida567 @ 2010 06 22, 12:04)
Taip, kai jau jis išimtas iš orkaitės. Aš tai leidžiu tešlai pridegti, kad viščiuko odelė po šio tešlos 'kiautu' gražiai apskrustų. Bet reikia turėti l.aštrų peilį, pridegusiai tešlai prapjauti.
Esmė tame, kad viščiukas tešlos kiaute verda savo sultyse, štai kodėl jinai turi būti be skylių.

O jei folijoje įvyniotas, nebus toks pat efektas
Atsakyti