'Viščiukas palte' (kosmonautas))
Reikia:
1 viščiukas (geriausia mažesnis)
1 citrina
1 kg miltų
rozmarinas ir oregano(puiku, jei šias žoles turite šviežias)
pora skiltėlių česnako
alyvuogių aliejus
stambi druska
pipirai
Ruošiame marinadą: 8 šaukštus al.aliejaus sumaišome su kapotomis žolelėmis, išspaustu česnaku, druska, pipirais ir nutarkuotą citrinos žievelė (nedaug jos reikia). Ištepam viščiuką iš vidaus ir iš išorės marinadu, jam į užpakaliuką įkišam jau 'pliką' citriną ir dėdam į šalį.
Suberiam miltus į dubenį ir po truputį pilam vandienį. Turi gautis paprasta, nelipni(!!!) tešla. Iškočiojam didelį blyną (0,5 cm storio) ir į jį rupestingai įvyniojame mūsų 'kosmonauta'. Demesio! tešloje jokiu būdu neturi būti skylių, kad nepatektų oras ir neišsilietų sultys, viskas daroma hermetiškai.
Jau paruoštas startuoti, viščiukas keliauja į 220 laips. įkaitintą orkaitę. Tešla gali pridegti, mes jos nevalgome.
Mažas (650gr) viščiukas-50 min, didesnis -1,5 val.
Štai kas gaunasi:
http://farm4.static....72ef833.jpg?v=0