Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 04, 20:36)
o kepant keptuveje?  g.gif



pakepini gerokai, tada pili vedancio vandenuko ir patroskini, kol mesyte suminksteja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

rankoveje kepama vistyte irgi geris wub.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 03, 14:45)
Sveikos mamytės,
Labai prašau,reikia jūsų pagalbos,gal kuri galite įmesti vištienos pašteto receptuką
Būsiu dėkinga 4u.gif

As darau, a la pasteta is kepeneliu, tiesiog lietiniu idarui, bet ji ir viena skanu valgyti, tiesiog issiverdu kepeneles, permalu mesmele(rankine), prisikepu daug svogunu aliejuje(esu dariusi su svietu, bet tada atvesusi mase veliasi nemaloniai burnoje), suverciu maltas kepeneles, pipiru, druskos, ir patroskinu daznai maisant, tada pagal poreiki, kokio tirstumo reikia, pilu vistienios sultini is kubeliu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 03 03, 13:45)
Sveikos mamytės,
Labai prašau,reikia jūsų pagalbos,gal kuri galite įmesti vištienos pašteto receptuką
Būsiu dėkinga 4u.gif


Kaip tik šiandien darysiu paštetą, aš darau taip:

Išvirti su prieskoniais (pipirai, lauro lapas, druska, česnakas, svogūnas) kepenėles

Kitam puode išvirti kiaulės galvą arba kitokios riebesnės mėsytės (šiandien virsiu iš pažandės) taip pat su prieskoniais.

Kai viskas atvės sumalti, įmaišyti kepintą svogūną ir morką, jei trūksta dadėt druskos ir pipirų.

Viską užpilti buljonu kur virė galva (tik nedaug, kad tik nebūtų sprangu).

Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 04, 21:36)
o kepant keptuveje?  g.gif



Jei vistiena gaminama su padazu, tai sausa ji, zinoma, kad nebus. O tiesiog paprastai kepant vistienos file keptuveje, svarbiausia yra jos neperkepti. Vistiena, kaip ir lasisa, iskepa per keleta minuciu (jei gabaleliai nera labai dideli ir stori, aisku) ir kuo ilgiau ja kepsi, tuo ji labiau sauses...
Atsakyti
as tai pastetu gaminu taip:

vistyte verdu su darzovem puode, morkos, salierai, svogunai, cesnakai, prieskoniukai, lapai, kvepiant. pipirai ir pan. kai isverda kad krenta nuo kaulu, isimu ja ir nukaulinu, vandens neispilu. kepeneles pakepu ant sviesto, svoguna pakepu ant sviesto ir viska blenderiuoju dapilnat nuoviro is puodo kur vire vista prieskoniukai mums geriau kuo paprasteni, ir nuo ipilto vandens priklausys minkstumas, dar kiausinuka arba 2 priklauso nuo istytes dydzio. viska sublenderiavus ar sumalus kisu i orkaite norimoj formoj, kokiam pusvalandukui geram ax.gif ir skanaus, temp. apie 180-190c
Atsakyti
[quote=čikuraku,2010 03 06, 02:03]
as tai pastetu gaminu taip:

Čikuraku, 4u.gif -aš,nelabai tave supratau,kam reikalingas paštetui kiaušinis?
bandau,pati sau atsakyti,koltu atsakysi,{gal dedasi,kaip yra kepamas paštetas?}
Ir,dar,tai kepamas ne iš žalių{ta prasme nevirtų produktų}
Aš,kai kepu orkaitėje kotletukus iš paukštienosir kepenėliu,tai panašiai darau.
Į kombainą sumetu morką,svogūno,česnako,saliero {gumbinio}sutarkuoju.
Tuomet dedu vištieną,sumalu,sudedu kepenėlias,suberiu prieskonius,druską
Masę sumaišau,su daržovėmis{bet būna viskas žalia ir kepu orkaitėje}

Atsakyti
[quote=regna,2010 03 06, 09:25]
[quote=čikuraku,2010 03 06, 02:03]
as tai pastetu gaminu taip:

Čikuraku, 4u.gif -aš,nelabai tave supratau,kam reikalingas paštetui kiaušinis?
bandau,pati sau atsakyti,koltu atsakysi,{gal dedasi,kaip yra kepamas paštetas?}
Ir,dar,tai kepamas ne iš žalių{ta prasme nevirtų produktų}
[/quote]


nieko ner cia ka suprasti oki recepta isskaicius kazkur buvau ir skaniai gaunasi tai ir dedam ta kiausini, gal daugiau sukibimo duoda... g.gif kazkiek...
Atsakyti
Šiaip vengiu valgyti mėsą apskritai... Tačiau jei jau taip nutinka, tai renkuosi arba triušieną, arba (pigesniu atveju) vištieną. Ir, žinoma, visaip esu mėginęs... Dažniausiai tai būna "viskas, ką turiu", tad gaunasi panašiai vištiena saldžiarūgščiame padaže... Tačiau kartą išmėginau tikrą itališką patiekalą vištieną piccata, kurio skonis buvo gan rūgštokas, neįprastas, tačiau visai nieko blush2.gif

Labai norėčiau išmėginti daugiau ne šiaip sugalvotų, o tokių tradicinių senovinių patiekalų su vištiena, kuriuos puošia paslaptingas užsienietiškas pavadinimas. Gal turite pasiūlymų? g.gif
Atsakyti
Pamarinuoju vistienos file su prieskoniais ir soju padazu,supjaustau nedideliais gabaliukais,apvolioju kiausinio plakinyje ir sezamo seklose,kepu trumpai ant dideles ugnies biggrin.gif
Atsakyti
Begalo skanus ir sveikas patiekalas. Abi su mama paragavę plyšavom kaip Gustavas (laida vaikams).
Receptą radau Anonsas.lt, ieškodama, ką čia pagaminus iš vištienos.


Vištienos krūtinėlė su persikais

700g vištienos (kalakutienos) krūtinėlės filė,
200g konservuotų persikų,
200g žalių konservuotų žirnelių,
2 šaukštų ryžių
1 šaukšto smulkių makaronų (kuos smulkesnių)
2 svogūnų
1 morkos
apie 150g fermentinio sūrio
200g grietinėlės
4 šaukštų konservuotų persikų skysčio
prieskonių vištienai


Krūtinėlę supjaustome juostelėmis arba nedideliais gabaliukais, apibarstome vištienos prieskoniais ir paliekame 10 min pastovėti.
Tada imame ugniai atsparų indą ir sluoksniuojame: sutarkuotą morką burokine tarka, vištienos filė gabaliukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, beriame nuplautus ryžius, dedame makaronus, pabarstome druska ir pipirais, dedame gabaliukais supjaustytus konservuotus persikus ir žirnelius. Tada užpilame konservuotų persikų skysčiu ir grietinėle.
Viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dedame į
orkaitę troškintis 180 laipsnių temperatūroje apie 30min.

Mes su mama kepėm truputį ilgiau nei pusvalandį, nes ji sakė, kad dar nebuvo visai iškepę. Viską, ką reikėjo supjaustyt, pjausčiau smulkiai. Mes dar ryžius keliolika minučių prieš dėdamos pavirėm ir sūrio dėjom mozarelos rūšies.

Buvo labai skanu, šiandien vėl darysiu rolleyes.gif
Atsakyti
O reiks bandyt, taip skaniai skamba 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mamos. Norėčiau pasiteirauti,gal kas žino grietinėj troškintos vištos receptą? Internete ieškojau,nu neradau. 4u.gif g.gif
Atsakyti