Begalo skanus ir sveikas patiekalas. Abi su mama paragavę plyšavom kaip Gustavas (laida vaikams).
Receptą radau Anonsas.lt, ieškodama, ką čia pagaminus iš vištienos.
Vištienos krūtinėlė su persikais700g vištienos (kalakutienos) krūtinėlės filė,
200g konservuotų persikų,
200g žalių konservuotų žirnelių,
2 šaukštų ryžių
1 šaukšto smulkių makaronų (kuos smulkesnių)
2 svogūnų
1 morkos
apie 150g fermentinio sūrio
200g grietinėlės
4 šaukštų konservuotų persikų skysčio
prieskonių vištienai
Krūtinėlę supjaustome juostelėmis arba nedideliais gabaliukais, apibarstome vištienos prieskoniais ir paliekame 10 min pastovėti.
Tada imame ugniai atsparų indą ir sluoksniuojame: sutarkuotą morką burokine tarka, vištienos filė gabaliukus, smulkiai supjaustytus svogūnus, beriame nuplautus ryžius, dedame makaronus, pabarstome druska ir pipirais, dedame gabaliukais supjaustytus konservuotus persikus ir žirnelius. Tada užpilame konservuotų persikų skysčiu ir grietinėle.
Viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dedame į
orkaitę troškintis 180 laipsnių temperatūroje apie 30min.
Mes su mama kepėm truputį ilgiau nei pusvalandį, nes ji sakė, kad dar nebuvo visai iškepę. Viską, ką reikėjo supjaustyt, pjausčiau smulkiai. Mes dar ryžius keliolika minučių prieš dėdamos pavirėm ir sūrio dėjom mozarelos rūšies.
Buvo labai skanu, šiandien vėl darysiu