O kaip vadinasi sie prieskoniukai?
QUOTE(rozarija @ 2010 02 27, 10:45)
O kaip vadinasi sie prieskoniukai?
jie manau zinomi bus visoms, bet nes jie persvieciamam pakelyje o per pakeli buvo susegti tokiu popieriniu aprasymu ir pavadinimu, as kai prakirpau pakeli, ismeciau ta kartona
Man tai labai patinka kai vistienos kulseles arba ketvircius apvolioju adzikoje sumaisytoje su majonezu,pridedu visokiu prieskoniu ir kepu 200 laipsniu karstyje. Labai tinka kopustu,agurku ,majonezo salotos ir bulviu kose. dar niekas nesake ,kad neskanu
QUOTE(georgiana @ 2010 02 27, 08:42)
as neseniai pirkau Maximoje toki prieskoniu misineli kuriame daug stambiu prieskoniu nesumaltu ir jau kelis kartus kepiau vistiena, na skonis super, siandien irgi broileriukas isdarinetas bus pasautas orkaitien o darau taip:
1.5 kg broileris
2 saukstai prieskoniu,
1 sausktas nepilnas druskos,
1 citrina,
1 arb. saukstelis medaus,
1 saukstas aliejaus
visa tai sumakaluoti su vista ir palikti per nakti, o kepu maise, bet darant vistuka reiketu paragauti ar nieko netruksta nes manau kad tai labai individualu
1.5 kg broileris
2 saukstai prieskoniu,
1 sausktas nepilnas druskos,
1 citrina,
1 arb. saukstelis medaus,
1 saukstas aliejaus
visa tai sumakaluoti su vista ir palikti per nakti, o kepu maise, bet darant vistuka reiketu paragauti ar nieko netruksta nes manau kad tai labai individualu
Sudomino receptukas,bet prieskoniai vistiek neaiskus liko.Ar ten vistienos prieskoniai ar universalus kokie? Ir ar jie turi sudetyje savo druskos?Aciu
Kelis kartus gaminau vistiena su riesutais. Patiko seimai ir sveciams taip pat.
Reikes:
1.Apie 1kg vistienos krutineliu. Paskutini karta turejau Maxei pirktos kulseliu mesos, jau be kaulu.
2.Apie 250g. anakardzio riesutu.
3.Medaus gal pora saukstu.Jei medus jau kietokas pasisildau reikiama kieki mikrobangeje.
4.Viena grazi sveika prinokusi raudona paprika.
5.Balto sauso vyno 100 - 120 g.
Mesyte pamarinuoju su tokiais stambesniais cesnakiniais prieskoniais. Vadinasi kazkodel "Tunas", bet manau tinka ir mesai. Mums patinka.
Mesa apkepu petelneje 8 -10 min., dedu nelabai stambiais kvadrateliais supjaustyta paprika ir apkepu ja. Paskui ten pat keliauja riesutai, medus ir po kiek laiko vynas. Patroskinu viska kol susidaro toks ne visai skystas padazas. Kartais i padaza pilu sauksta kita gero ketcupo.
Skanaus.
Karta neturejau paprikos. Yaip pat visiems patiko. Pasitroskine riesuteliai labai jau skanus:)
Reikes:
1.Apie 1kg vistienos krutineliu. Paskutini karta turejau Maxei pirktos kulseliu mesos, jau be kaulu.
2.Apie 250g. anakardzio riesutu.
3.Medaus gal pora saukstu.Jei medus jau kietokas pasisildau reikiama kieki mikrobangeje.
4.Viena grazi sveika prinokusi raudona paprika.
5.Balto sauso vyno 100 - 120 g.
Mesyte pamarinuoju su tokiais stambesniais cesnakiniais prieskoniais. Vadinasi kazkodel "Tunas", bet manau tinka ir mesai. Mums patinka.
Mesa apkepu petelneje 8 -10 min., dedu nelabai stambiais kvadrateliais supjaustyta paprika ir apkepu ja. Paskui ten pat keliauja riesutai, medus ir po kiek laiko vynas. Patroskinu viska kol susidaro toks ne visai skystas padazas. Kartais i padaza pilu sauksta kita gero ketcupo.
Skanaus.
Karta neturejau paprikos. Yaip pat visiems patiko. Pasitroskine riesuteliai labai jau skanus:)
Vištiena su migdolais
reikia:
vištienos šlaunelių,
česnako skiltelių,
smulkintų migdolų,arba lazdyno riešutų,
3v.š sviesto,
džiovntų aitriųjų paprikų,ar kmynų,
druskos,
Nuo šlaunelių nuimama odelės.
Šlauneles įtrinkite grūstu česnaku,šlakstykite tirpintu sviestu,voliokite grūstų migdolų,druskos ,ir paprikų mišinyje.
Dėkite į skardą ir kepkite.
Galima valgyti karštas,šaltas,itin skanu su orkaiteje keptomis bulvėmis,arba keptomis įvairiomis daržovėmis.
Skanaus!
reikia:
vištienos šlaunelių,
česnako skiltelių,
smulkintų migdolų,arba lazdyno riešutų,
3v.š sviesto,
džiovntų aitriųjų paprikų,ar kmynų,
druskos,
Nuo šlaunelių nuimama odelės.
Šlauneles įtrinkite grūstu česnaku,šlakstykite tirpintu sviestu,voliokite grūstų migdolų,druskos ,ir paprikų mišinyje.
Dėkite į skardą ir kepkite.
Galima valgyti karštas,šaltas,itin skanu su orkaiteje keptomis bulvėmis,arba keptomis įvairiomis daržovėmis.
Skanaus!
Sveikos mamytės,
Labai prašau,reikia jūsų pagalbos,gal kuri galite įmesti vištienos pašteto receptuką
Būsiu dėkinga
Labai prašau,reikia jūsų pagalbos,gal kuri galite įmesti vištienos pašteto receptuką
Būsiu dėkinga
Pasidalinkit paslaptimis,kaip jums iseina vista nesausa...?
As kiek per savo amzeli darydavau vistienos paiekalu - kaip sausa, taip...
Na isskyrus, kai vista marinuojama, arba kepama pvz kugelyje Priesingu atveju -
As kiek per savo amzeli darydavau vistienos paiekalu - kaip sausa, taip...
Na isskyrus, kai vista marinuojama, arba kepama pvz kugelyje Priesingu atveju -
QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 03, 18:07)
kepu kepimo rakovej, tai nebuna sausa
Labai lengvas, greitas receptas vištienos filė paruošti
Reikia:
vištienos filė
prieskoniai
česnakas
majonezas
sūris
Darome taip:
vištienos filė supjaustom, kaip karbonadus, kiek padaužom, kad suminkštėtų. Tada apibarstom prieskoniais, dedam keletą skiltelių sutraiškyto česnako ir palaikom, kiek turim laiko. Ištepam alieju indą kepimui orkaitėje, sudedam gabalėlius, ant jų uždedame majonezą, sutarkuotą sūrį, įpilam į kepimo indą dar šiek tiek vandens ir pašaunam i orkaitę kepimui. Aš visada ragauju, kada jau iškeps.
Skanaus
Reikia:
vištienos filė
prieskoniai
česnakas
majonezas
sūris
Darome taip:
vištienos filė supjaustom, kaip karbonadus, kiek padaužom, kad suminkštėtų. Tada apibarstom prieskoniais, dedam keletą skiltelių sutraiškyto česnako ir palaikom, kiek turim laiko. Ištepam alieju indą kepimui orkaitėje, sudedam gabalėlius, ant jų uždedame majonezą, sutarkuotą sūrį, įpilam į kepimo indą dar šiek tiek vandens ir pašaunam i orkaitę kepimui. Aš visada ragauju, kada jau iškeps.
Skanaus
QUOTE(Leksa @ 2010 03 03, 22:15)
kepu kepimo rakovej, tai nebuna sausa
o kepant keptuveje?
QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 04, 20:36)
o kepant keptuveje?
nebandei marinuoti su majonezu?
arba kad ir padaze "paskandinti" , as megstu padaryti balta grybu padaza, po to apkepta vistyte imetu i keptuve su padazu ir dar kiek pakepus, isjungiu ir valgau su makaronais.kurgi jau bus sausa
arba alyvuogiu aliejaus daugiau panaudok paprasciausiai,
arba kazkaip su grietinele dar gali meginti pagaminti, irgi panasiu principu kaip aprasiau su grybu padazu