Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

O kaip vadinasi sie prieskoniukai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozarija @ 2010 02 27, 10:45)
O kaip vadinasi sie prieskoniukai? smile.gif

jie manau zinomi bus visoms, bet blush2.gif nes jie persvieciamam pakelyje o per pakeli buvo susegti tokiu popieriniu aprasymu ir pavadinimu, as kai prakirpau pakeli, ismeciau ta kartona doh.gif
Atsakyti
Man tai labai patinka kai vistienos kulseles arba ketvircius apvolioju adzikoje sumaisytoje su majonezu,pridedu visokiu prieskoniu ir kepu 200 laipsniu karstyje. Labai tinka kopustu,agurku ,majonezo salotos ir bulviu kose. bigsmile.gif dar niekas nesake ,kad neskanu tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 02 27, 08:42)
as neseniai pirkau Maximoje toki prieskoniu misineli kuriame daug stambiu prieskoniu nesumaltu ir jau kelis kartus kepiau vistiena, na skonis super, siandien irgi broileriukas isdarinetas bus pasautas orkaitien o darau taip:
1.5 kg broileris
2 saukstai prieskoniu,
1 sausktas nepilnas druskos,
1 citrina,
1 arb. saukstelis medaus,
1 saukstas aliejaus
visa tai sumakaluoti su vista ir palikti per nakti, o kepu maise, bet darant vistuka reiketu paragauti ar nieko netruksta nes manau kad tai labai individualu 4u.gif


Sudomino receptukas,bet prieskoniai vistiek neaiskus liko.Ar ten vistienos prieskoniai ar universalus kokie? g.gif Ir ar jie turi sudetyje savo druskos?Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kelis kartus gaminau vistiena su riesutais. Patiko seimai ir sveciams taip pat.

Reikes:

1.Apie 1kg vistienos krutineliu. Paskutini karta turejau Maxei pirktos kulseliu mesos, jau be kaulu.
2.Apie 250g. anakardzio riesutu.
3.Medaus gal pora saukstu.Jei medus jau kietokas pasisildau reikiama kieki mikrobangeje.
4.Viena grazi sveika prinokusi raudona paprika.
5.Balto sauso vyno 100 - 120 g.

Mesyte pamarinuoju su tokiais stambesniais cesnakiniais prieskoniais. Vadinasi kazkodel "Tunas", bet manau tinka ir mesai. Mums patinka.

Mesa apkepu petelneje 8 -10 min., dedu nelabai stambiais kvadrateliais supjaustyta paprika ir apkepu ja. Paskui ten pat keliauja riesutai, medus ir po kiek laiko vynas. Patroskinu viska kol susidaro toks ne visai skystas padazas. Kartais i padaza pilu sauksta kita gero ketcupo.
Skanaus.
Karta neturejau paprikos. Yaip pat visiems patiko. Pasitroskine riesuteliai labai jau skanus:)
Atsakyti
Vištiena su migdolais
reikia:
vištienos šlaunelių,
česnako skiltelių,
smulkintų migdolų,arba lazdyno riešutų,
3v.š sviesto,
džiovntų aitriųjų paprikų,ar kmynų,
druskos,
Nuo šlaunelių nuimama odelės.
Šlauneles įtrinkite grūstu česnaku,šlakstykite tirpintu sviestu,voliokite grūstų migdolų,druskos ,ir paprikų mišinyje.
Dėkite į skardą ir kepkite.
Galima valgyti karštas,šaltas,itin skanu su orkaiteje keptomis bulvėmis,arba keptomis įvairiomis daržovėmis.
Skanaus!
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Labai prašau,reikia jūsų pagalbos,gal kuri galite įmesti vištienos pašteto receptuką
Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinkit paslaptimis,kaip jums iseina vista nesausa...?
As kiek per savo amzeli darydavau vistienos paiekalu - kaip sausa, taip... doh.gif
Na isskyrus, kai vista marinuojama, arba kepama pvz kugelyje ax.gif Priesingu atveju - schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 03, 18:07)
Pasidalinkit paslaptimis,kaip jums iseina vista nesausa...?


kepu kepimo rakovej, tai nebuna sausa ax.gif
Atsakyti
Labai lengvas, greitas receptas vištienos filė paruošti 4u.gif
Reikia:
vištienos filė
prieskoniai
česnakas
majonezas
sūris

Darome taip:
vištienos filė supjaustom, kaip karbonadus, kiek padaužom, kad suminkštėtų. Tada apibarstom prieskoniais, dedam keletą skiltelių sutraiškyto česnako ir palaikom, kiek turim laiko. Ištepam alieju indą kepimui orkaitėje, sudedam gabalėlius, ant jų uždedame majonezą, sutarkuotą sūrį, įpilam į kepimo indą dar šiek tiek vandens ir pašaunam i orkaitę kepimui. Aš visada ragauju, kada jau iškeps.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 03 03, 22:15)
kepu kepimo rakovej, tai nebuna sausa  ax.gif

o kepant keptuveje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2010 03 04, 20:36)
o kepant keptuveje?  g.gif


nebandei marinuoti su majonezu?
arba kad ir padaze "paskandinti" biggrin.gif , as megstu padaryti balta grybu padaza, po to apkepta vistyte imetu i keptuve su padazu ir dar kiek pakepus, isjungiu ir valgau su makaronais.kurgi jau bus sausa biggrin.gif mirksiukas.gif
arba alyvuogiu aliejaus daugiau panaudok paprasciausiai,
arba kazkaip su grietinele dar gali meginti pagaminti, irgi panasiu principu kaip aprasiau su grybu padazu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etamo21: 04 kovo 2010 - 19:59