as darau taip puode pakepu vistos gabalelius su trupuciu aliejaus veliau vista pati isskiria riebalus tad nepadaugink,uz 8 min.dedu morkas pjaustitas griezineliais pakepu 4min.dedu sviguna ir cesnaka pjaustita pakepu 4min,tada dedu bulves apkepu 2min uzpilu vandeniu tik kad vos apsemtu dedi prieskoniu ir uzvirus verdi 20 min,baigus gali ideti ketciupo sauksta skanaus.BETO APIE BULVES KIEK BEVIRTUM KIEKI BULVIU UZVIRUS VIRTI 20 MIN,JAI LABAI TYSTANCIOS 15MIN
QUOTE(_saule @ 2009 12 21, 00:56)
Kaip keista.. Mums bulvės paprastai visus reikalus pagadina - verda virš valandos, iki pusantros ant didelės ugnies... Ir pjaustom mažesniais gabaliukais, vistiek... Gal čia Čekijoj ugnis ne tokia kaitri..)
Beje, kai gyvenau Lietuvoje, turėjau elektrinę, tai berods greičiau išvirdavo.
Beje, kai gyvenau Lietuvoje, turėjau elektrinę, tai berods greičiau išvirdavo.
gal tikrai ugnis pas jus silpna, todel ilgai jos neuzverda - pabandykite jau verdanciu vandeniu uzpilti, po uzvirimo per 20 min bulves pjaustytos isverda, o su lupenom tai priklauso nuo ju dydzio - irgi per ~30 - 35 min isverda.
O kalbant apie vistiena, tai ana savaite kepiau krutinele orkaiteje, vistiena buvo namine, o krutinele tikrai didele (broilerio): itryniau ja druska , pipirais, baziliku ir mairunu, per nakti palaikiau, kita diena itryniau tokiu padaziuku - majonezas, cesnakinis pomidoru padazas (savo gamybos), cili vistienos prieskoniai. pasoviau kepti. i gala kepimo salia sidejau su lupenom virtas nuluptas bulvikes, katras druska itryniau, dar viska kmynais apibarsciau ir dar apie 30 min pakepiau kol bulves apskrudo...
tikrai nesausa gavosi krutinele, labai skani, astroka
_saule mergaites jau surase bulviu virimo budus as gyvenu ne Lt ir neturiu problemu su jomis ... o kiek vandens i troskini pilti, matosi nuotraukoje jei galvoji kad gausis makalose tai ir nevirk kame problema
Tikrai keista, kad bulves kažkas verda virš valandos Dariau pora kartų aguonėlės troškinį ir viskas puikiai gaunasi. Vien bulves verdu 40 min. ir tikrai ne ant didelės ugnies, nes pradėtų bėgt vanduo per viršų.
aš darau rieboką, bet labai skanų vištienos troškinuką su pievagrybiais
pjaustytą vištienos krūtinėlę sumaišau su šiek tiek majonezo, sojų padažo, citrinų sulčių ir kokių papuola mėgstamų prieskonių, pakepu ant trupučio sviesto ir dedu pjaustytus pievagrybius, kai pievagrybiai iškepa dedu šaldytus arba apvirtus brokolius(jei neturiu tinka bet kokie daržovių mišiniai ar kas ką mėgsta) ir užpilu 35% grietinėle, arba jei nesinori tokios riebios, tai galima neriebia skysta grietine užpilt, šiek tiek patroškinu ir valgom su bulvėm/ryžiais arba duona
labai greitai pasigamina, ir būna toks švelnus skonis, kas ragavo labai gyrė nors produktai riebūs bet man pats troškinukas toks lengvas būna
pjaustytą vištienos krūtinėlę sumaišau su šiek tiek majonezo, sojų padažo, citrinų sulčių ir kokių papuola mėgstamų prieskonių, pakepu ant trupučio sviesto ir dedu pjaustytus pievagrybius, kai pievagrybiai iškepa dedu šaldytus arba apvirtus brokolius(jei neturiu tinka bet kokie daržovių mišiniai ar kas ką mėgsta) ir užpilu 35% grietinėle, arba jei nesinori tokios riebios, tai galima neriebia skysta grietine užpilt, šiek tiek patroškinu ir valgom su bulvėm/ryžiais arba duona
labai greitai pasigamina, ir būna toks švelnus skonis, kas ragavo labai gyrė nors produktai riebūs bet man pats troškinukas toks lengvas būna
QUOTE(aguonele @ 2009 12 22, 10:02)
_saule mergaites jau surase bulviu virimo budus as gyvenu ne Lt ir neturiu problemu su jomis ... o kiek vandens i troskini pilti, matosi nuotraukoje jei galvoji kad gausis makalose tai ir nevirk kame problema
Na noreciau, kad nemakalose iseitu
Papildyta:
QUOTE(-Maria- @ 2009 12 22, 11:40)
Tikrai keista, kad bulves kažkas verda virš valandos Dariau pora kartų aguonėlės troškinį ir viskas puikiai gaunasi. Vien bulves verdu 40 min. ir tikrai ne ant didelės ugnies, nes pradėtų bėgt vanduo per viršų.
Bulves atskirai verdi, ar kartu su apkepta vista?
QUOTE(_saule @ 2009 12 22, 14:23)
Bulves atskirai verdi, ar kartu su apkepta vista?
Aš viską darau pagal receptą, čia tik šiaip parašiau, kiek man bulvės verda atskirai. Tikrai nesigauna makalošė.
Prasau jusu pagalbos
Kaip iskepti vistyte, kad ji visa apskrudusi butu? Ka reiketi tepti ant skurytes? Noretusi kad gautusi trasia odele. Dekui
Kaip iskepti vistyte, kad ji visa apskrudusi butu? Ka reiketi tepti ant skurytes? Noretusi kad gautusi trasia odele. Dekui
QUOTE(Panele:) @ 2009 12 24, 18:23)
Prasau jusu pagalbos
Kaip iskepti vistyte, kad ji visa apskrudusi butu? Ka reiketi tepti ant skurytes? Noretusi kad gautusi trasia odele. Dekui
Kaip iskepti vistyte, kad ji visa apskrudusi butu? Ka reiketi tepti ant skurytes? Noretusi kad gautusi trasia odele. Dekui
mums apskrudusi gaunasi kai mes pamarinuojame su aliejumi,medumi bei vorcesteriu ir jei kepsite rankoveje, pabaigoje reikia praplesti ir dar pakepti, skanaus
VISTIEOS TROSKINYS SU JOGURTO PADAZU
1 KG MARINUOTU SPARNIUKU ARBA SLAUNELIU; (man skaniau sparniukai )
0.5 l NATURALAUS JOGURTO; (as dedu kartais 2 indukus po 350g,aisku jei norite kad padazo butu daugiau)
SAUKSTELIS MALTU AITRIU PAPRIKU;
PO SAUKSTELI CUKRAUS IR DRUSKOS;
kokias 3-4 KILTELES CESNAKO;
2 PAPRIKOS
1 PORAS
1 POMIDORAS
NA KA DABAR RASAU GAMINIMO EIGA
orkaite ikaitinkite iki 200 laipsniu. marinuotus sparniukus sudekite i riebalais istepta bleka. Naturalu jogurta sumaisykite su maltom paprikom cukrumi druska ir isspaustais cesnakais. ragaukite,nes siaip dar visko dadedu,cia pagal skoni. tada ta visa sumaisyta padaza uzpilame ant tos vistytes ir kisam i orkaite ir kepam 30 minuciu.tuo tarpu kol kepa vistyte,susipjaustom ir pasikepiname pora paprikas ir pomidora. tada po 30 minuciu ketos vistos,ja istarukaime supilame tas sukepintas darzoves ismaisome,ir kepame dar 30 minuciu.as patiekiu su bilvytem,galima valgyti su ryziais.padazas ox gardus gaunasi kad net nereikia vists ji galima valgyti viena pati tik su bulvem..mmm.berasydama jau ir pati uzsimaniau tikrai labai lengvai ir greitai pasigamina,ir be galo skanu,,siek tiek reikia paivairinti ta kasdieni valgi
niam niam niam
jei kas bandys skanaus
1 KG MARINUOTU SPARNIUKU ARBA SLAUNELIU; (man skaniau sparniukai )
0.5 l NATURALAUS JOGURTO; (as dedu kartais 2 indukus po 350g,aisku jei norite kad padazo butu daugiau)
SAUKSTELIS MALTU AITRIU PAPRIKU;
PO SAUKSTELI CUKRAUS IR DRUSKOS;
kokias 3-4 KILTELES CESNAKO;
2 PAPRIKOS
1 PORAS
1 POMIDORAS
NA KA DABAR RASAU GAMINIMO EIGA
orkaite ikaitinkite iki 200 laipsniu. marinuotus sparniukus sudekite i riebalais istepta bleka. Naturalu jogurta sumaisykite su maltom paprikom cukrumi druska ir isspaustais cesnakais. ragaukite,nes siaip dar visko dadedu,cia pagal skoni. tada ta visa sumaisyta padaza uzpilame ant tos vistytes ir kisam i orkaite ir kepam 30 minuciu.tuo tarpu kol kepa vistyte,susipjaustom ir pasikepiname pora paprikas ir pomidora. tada po 30 minuciu ketos vistos,ja istarukaime supilame tas sukepintas darzoves ismaisome,ir kepame dar 30 minuciu.as patiekiu su bilvytem,galima valgyti su ryziais.padazas ox gardus gaunasi kad net nereikia vists ji galima valgyti viena pati tik su bulvem..mmm.berasydama jau ir pati uzsimaniau tikrai labai lengvai ir greitai pasigamina,ir be galo skanu,,siek tiek reikia paivairinti ta kasdieni valgi
niam niam niam
jei kas bandys skanaus
darysim! man irgi patinka yogurtas kaip marinatas, padazas ir t.t.. Aciu