Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

Niekad nebandziau krakmole volioti, reiks pabandyti. blush2.gif
Atsakyti
Laba diena, visos temos nespejau perskaityti blush2.gif tai galiu pasikartoti. Vistiena apkepu keptuveje apvoliojus miltuose, po to dedu i puoda apibarstau tarkuota morkyte, kapotu cesnaku, druskyte, pipiriuku, lauro lapeliais, ziupsnelis cukraus, viska uzpilu alumi ir troskinu apie 35-40 min. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VioletaČ @ 2009 11 06, 14:56)
Laba diena, visos temos nespejau perskaityti  blush2.gif tai galiu pasikartoti. Vistiena apkepu keptuveje apvoliojus miltuose, po to dedu i puoda apibarstau tarkuota morkyte, kapotu cesnaku, druskyte, pipiriuku, lauro lapeliais, ziupsnelis cukraus, viska uzpilu alumi ir troskinu apie 35-40 min.  4u.gif

o įdomu, o kokį efektą duoda biggrin.gif alus
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2009 11 06, 15:10)
o įdomu, o kokį efektą duoda  biggrin.gif alus

Tik kvapa ir skoni biggrin.gif . Verdant laipsniai visi isgaruoja biggrin.gif . Juk i gerus padazus restoranuose visada pila vyna, brendi.
Atsakyti
Mano mėgstamiausias saldžiarūgšės vištienos receptukas:
Reikia:
vištienos file,
krakmolo,
tamsaus sojų padažo,
acto,
imbiero,
aliejaus,
virtų ryžių,
citrinos sulčių
česnako.

Vištieną pamarinuoju, palaikau pora valandėlių : 3valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,1 valg. šaukštas acto,2 valg. šaukštai medaus,pusė arbat. šaukštelio imbiero.
Tada apvolioju krakmole ir dedu į įkaitintą aliejų.

Padažas: 3 šaukštai citrinos sulčių, 2 šaukštai medaus, 2 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai aliejaus ir 6 skiltelės smulkinto česnako. Ingridientus sumaišau, pakaitinu kol ištirpsta medus, dedu ant pakepintos vištienos ir ant mažos ugnies patroškinu. Jei padažas per skystas galima įdėti truputį krakmolo, jei norisi skystesnio, praskieskite šlakeliu vandens.

Skanu be proto smile.gif) smile.gif medų galite pakeisti į cukrų. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal kas turit kokių idėjų, kaip įdaryt vištienos odeles. Anytą atvežė nupirkus nemažą kiekį, tai dabar suku galvą, ką su jom skanaus pagamint.
Atsakyti
Skanaus tai galima prigaminti smile.gif pvz. bulves ivynioti i majoneze pamarinuotas odeles ir iskepti orkaiteje, bet sveikatai ar gerai g.gif klausimas. Jau daug daug metu nevalgau vistienos su oda del didelio cholesterolio kiekio joje
Atsakyti
Makaronai su vistiena ir ciobreliu padazu 4u.gif

Labai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2009 11 06, 15:10)
o įdomu, o kokį efektą duoda  biggrin.gif alus

man tai net labai skanu troskinti vistiena aluje, skonis gaunasi toks neiprastas, gal panasiai kaip rukytos vistienos thumbup.gif siulau pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mon Amour @ 2009 11 10, 11:32)
Gal kas turit kokių idėjų, kaip įdaryt vištienos odeles. Anytą atvežė nupirkus nemažą kiekį, tai dabar suku galvą, ką su jom skanaus pagamint.

galima farsa ivynioti i jas ( as kalakutienos vynuoju ) ir kepti orkaitej smile.gif man r bulviu tarke ekanu tik labai jau riebu doh.gif
Atsakyti
As jas idarydavau su ryziais,grikiais,man labai patiko idaryti su svieziu bulviu tarkuota mase,labai skanu,tik is pradziu marinuodavau odeles su vistienos prieskoniais... biggrin.gif
Atsakyti
is vistienos odeliu butu galima padaryt nebloga vyniotini. pamenu dar tais tarybiniais laikais mudvi su mama kaledoms ir velykom ruosdavom savo firmini vistienos vyniotini. ech kaip tas seniai buvo, blyn dabar tokiems niekams laiko gaila. na bet apie reikala -
reiks 1 vistos odos
0,5 - 0,7 kg vistienos fraso (gali buti ir kalakutienos)
1 kiausinio
1 morkos
1 svoguniuko
keliu pipiru zirniuku
trupucio razinu
druskytes
prieskoniuku pagal skoni
baltu siulu ir marles

pasiruosiam farsa kaip kotletams- imusam kiausini, suberiam prieskoniu, razinu mazdaug sauja, patarkuotos morkytes, viska gerai ismaisom, tada istiesiam vistos oda i ja sukreciam farsa, tvarkingai susukam kaip ritinuka i oda, paruosta suktinuka dar ivyniojam i marle, galus uzrisam siulais, neprosal butu tais paciais siulais kelis kartus istrizuojant ir kad siulai susikirstu, apsukt bent 4 ratus apie visa ta pailga paruosta ritinuka, stengtis kad farsas nekristu lauk. tada paruosta ritinuka atsargiai nuleidziam i puoda su verdanciu pasudytu vandeniu, idedm lupta svoguniuka, pipiriuku ir verdam apie 50 min. isvirusi suktinuka, atsargiai istraukiam, padedam ant medines lenteles, ir ji paslegiam (tam reikalui puikiai tiks kita medine lentute ir ant jos pastacius nedideli puoda su vandeniu) mazdaug 2 valandoms. viska atsargiai nuimam, isvyniojam is marles, pjaustom ir patiekiam leksteje su zalumynais.
Atsakyti