Niekad nebandziau krakmole volioti, reiks pabandyti.
Laba diena, visos temos nespejau perskaityti tai galiu pasikartoti. Vistiena apkepu keptuveje apvoliojus miltuose, po to dedu i puoda apibarstau tarkuota morkyte, kapotu cesnaku, druskyte, pipiriuku, lauro lapeliais, ziupsnelis cukraus, viska uzpilu alumi ir troskinu apie 35-40 min.
QUOTE(VioletaČ @ 2009 11 06, 14:56)
Laba diena, visos temos nespejau perskaityti tai galiu pasikartoti. Vistiena apkepu keptuveje apvoliojus miltuose, po to dedu i puoda apibarstau tarkuota morkyte, kapotu cesnaku, druskyte, pipiriuku, lauro lapeliais, ziupsnelis cukraus, viska uzpilu alumi ir troskinu apie 35-40 min.
o įdomu, o kokį efektą duoda alus
QUOTE(Amiala @ 2009 11 06, 15:10)
o įdomu, o kokį efektą duoda alus
Tik kvapa ir skoni . Verdant laipsniai visi isgaruoja . Juk i gerus padazus restoranuose visada pila vyna, brendi.
Mano mėgstamiausias saldžiarūgšės vištienos receptukas:
Reikia:
vištienos file,
krakmolo,
tamsaus sojų padažo,
acto,
imbiero,
aliejaus,
virtų ryžių,
citrinos sulčių
česnako.
Vištieną pamarinuoju, palaikau pora valandėlių : 3valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,1 valg. šaukštas acto,2 valg. šaukštai medaus,pusė arbat. šaukštelio imbiero.
Tada apvolioju krakmole ir dedu į įkaitintą aliejų.
Padažas: 3 šaukštai citrinos sulčių, 2 šaukštai medaus, 2 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai aliejaus ir 6 skiltelės smulkinto česnako. Ingridientus sumaišau, pakaitinu kol ištirpsta medus, dedu ant pakepintos vištienos ir ant mažos ugnies patroškinu. Jei padažas per skystas galima įdėti truputį krakmolo, jei norisi skystesnio, praskieskite šlakeliu vandens.
Skanu be proto ) medų galite pakeisti į cukrų.
Reikia:
vištienos file,
krakmolo,
tamsaus sojų padažo,
acto,
imbiero,
aliejaus,
virtų ryžių,
citrinos sulčių
česnako.
Vištieną pamarinuoju, palaikau pora valandėlių : 3valg. šaukštai tamsaus sojų padažo,1 valg. šaukštas acto,2 valg. šaukštai medaus,pusė arbat. šaukštelio imbiero.
Tada apvolioju krakmole ir dedu į įkaitintą aliejų.
Padažas: 3 šaukštai citrinos sulčių, 2 šaukštai medaus, 2 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai aliejaus ir 6 skiltelės smulkinto česnako. Ingridientus sumaišau, pakaitinu kol ištirpsta medus, dedu ant pakepintos vištienos ir ant mažos ugnies patroškinu. Jei padažas per skystas galima įdėti truputį krakmolo, jei norisi skystesnio, praskieskite šlakeliu vandens.
Skanu be proto ) medų galite pakeisti į cukrų.
Gal kas turit kokių idėjų, kaip įdaryt vištienos odeles. Anytą atvežė nupirkus nemažą kiekį, tai dabar suku galvą, ką su jom skanaus pagamint.
Skanaus tai galima prigaminti pvz. bulves ivynioti i majoneze pamarinuotas odeles ir iskepti orkaiteje, bet sveikatai ar gerai klausimas. Jau daug daug metu nevalgau vistienos su oda del didelio cholesterolio kiekio joje
QUOTE(Amiala @ 2009 11 06, 15:10)
o įdomu, o kokį efektą duoda alus
man tai net labai skanu troskinti vistiena aluje, skonis gaunasi toks neiprastas, gal panasiai kaip rukytos vistienos siulau pabandyti
QUOTE(Mon Amour @ 2009 11 10, 11:32)
Gal kas turit kokių idėjų, kaip įdaryt vištienos odeles. Anytą atvežė nupirkus nemažą kiekį, tai dabar suku galvą, ką su jom skanaus pagamint.
galima farsa ivynioti i jas ( as kalakutienos vynuoju ) ir kepti orkaitej man r bulviu tarke ekanu tik labai jau riebu
As jas idarydavau su ryziais,grikiais,man labai patiko idaryti su svieziu bulviu tarkuota mase,labai skanu,tik is pradziu marinuodavau odeles su vistienos prieskoniais...
is vistienos odeliu butu galima padaryt nebloga vyniotini. pamenu dar tais tarybiniais laikais mudvi su mama kaledoms ir velykom ruosdavom savo firmini vistienos vyniotini. ech kaip tas seniai buvo, blyn dabar tokiems niekams laiko gaila. na bet apie reikala -
reiks 1 vistos odos
0,5 - 0,7 kg vistienos fraso (gali buti ir kalakutienos)
1 kiausinio
1 morkos
1 svoguniuko
keliu pipiru zirniuku
trupucio razinu
druskytes
prieskoniuku pagal skoni
baltu siulu ir marles
pasiruosiam farsa kaip kotletams- imusam kiausini, suberiam prieskoniu, razinu mazdaug sauja, patarkuotos morkytes, viska gerai ismaisom, tada istiesiam vistos oda i ja sukreciam farsa, tvarkingai susukam kaip ritinuka i oda, paruosta suktinuka dar ivyniojam i marle, galus uzrisam siulais, neprosal butu tais paciais siulais kelis kartus istrizuojant ir kad siulai susikirstu, apsukt bent 4 ratus apie visa ta pailga paruosta ritinuka, stengtis kad farsas nekristu lauk. tada paruosta ritinuka atsargiai nuleidziam i puoda su verdanciu pasudytu vandeniu, idedm lupta svoguniuka, pipiriuku ir verdam apie 50 min. isvirusi suktinuka, atsargiai istraukiam, padedam ant medines lenteles, ir ji paslegiam (tam reikalui puikiai tiks kita medine lentute ir ant jos pastacius nedideli puoda su vandeniu) mazdaug 2 valandoms. viska atsargiai nuimam, isvyniojam is marles, pjaustom ir patiekiam leksteje su zalumynais.
reiks 1 vistos odos
0,5 - 0,7 kg vistienos fraso (gali buti ir kalakutienos)
1 kiausinio
1 morkos
1 svoguniuko
keliu pipiru zirniuku
trupucio razinu
druskytes
prieskoniuku pagal skoni
baltu siulu ir marles
pasiruosiam farsa kaip kotletams- imusam kiausini, suberiam prieskoniu, razinu mazdaug sauja, patarkuotos morkytes, viska gerai ismaisom, tada istiesiam vistos oda i ja sukreciam farsa, tvarkingai susukam kaip ritinuka i oda, paruosta suktinuka dar ivyniojam i marle, galus uzrisam siulais, neprosal butu tais paciais siulais kelis kartus istrizuojant ir kad siulai susikirstu, apsukt bent 4 ratus apie visa ta pailga paruosta ritinuka, stengtis kad farsas nekristu lauk. tada paruosta ritinuka atsargiai nuleidziam i puoda su verdanciu pasudytu vandeniu, idedm lupta svoguniuka, pipiriuku ir verdam apie 50 min. isvirusi suktinuka, atsargiai istraukiam, padedam ant medines lenteles, ir ji paslegiam (tam reikalui puikiai tiks kita medine lentute ir ant jos pastacius nedideli puoda su vandeniu) mazdaug 2 valandoms. viska atsargiai nuimam, isvyniojam is marles, pjaustom ir patiekiam leksteje su zalumynais.