Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(etainy @ 2009 09 18, 14:53)
Siek tiek info apie soja is Delfi straipsnio:

- Soja – puikus mikroelementų šaltinis: kalio, magnio, fosforo, kalcio, geležies. Galima dar paminėti vitaminą E ir B grupės vitaminus, folio rūgštį ir biotiną, kurie svarbūs organizmo vaisingumo funkcijoms, taip pat odos, plaukų ir nagų grožiui.

Bet labiausiai soja stebina fitoestrogenų kiekiu. Šios medžiagos pasižymi galingu antioksidantiniu poveikiu, todėl stiprina moters sveikatą. Azijos šalyse, kur raciono pagrindą sudaro soja ir kiti ankštiniai augalai, moterys ilgiau išsaugo jaunystę, rečiau patiria skausmingas menstruacijas ir menopauzės simptomus, nesikamuoja dėl trapių kaulų po menopauzės. Naujais tyrimais patvirtinta, kad reguliariai vartojant sojos produktus moterims mažėja krūties vėžio tikimybė.

Asmeniskai man patinka sojos padazas, ypac su sushi.. Bet kai gaminu krevetes, vistiena i padaza visada idedu siek tiek sojos pazado taip pat. Nepiknaudziauju, nors nemanau kad jis yra kazkuo kenksmingas.

jei tik ne modifuokuotų sojų schmoll.gif apseisiu be jo
Atsakyti
as taip pat ipilu sojos padazo,pries perkant reikia pasiskaityti etiketeje nes ir ten prihalturina prideda visokiausiu ten E
Atsakyti
tikuosi nieko nenukopijuosiu,as vistienos gabaliukus apkepinu ant alyvu aliejaus,paskui morkas kartu,svoguna ir cesnakiuka,kaip apkeps sudeti bulves ir taip pat apkepti truputi,ideti lauro lapeli,pipiriuku,prieskoniu,uzpilti vandeniu, kad nevisai apsemtu ideti pora kubeliu buljono,truputi sojos padaziuko,palikti troskintis 20 min,skanaus
Papildyta:
nelabai grazi nuotrauka bet gal isziuresiteURL=http://www.radikal.ru]user posted image[/URL]
Atsakyti
visai neblogai atrodo,as panasiai taip darau,niam,niam skanu ir vaikas mano megsta.... smile.gif
Atsakyti
gaila tik nuotrauka daryta su telefonu,tai nelabai ryski verysad.gif
Atsakyti
Kiek laiko kepat visą vištą ir kokioje temperatūroje? g.gif Aš dabar kepu rankovėje ant 190 laipsnių 2,5 val., paskui ištrauksiu, kad apskrustų. Čia mano antras bandymas iškepti visą vištą, nes pirmą kartą buvo neiškepusi.
Papildyta:
Ištraukiau ir pamačiau, kad ir taip gerokai jau apskrudus, vadinasi kitą kartą bus galima trumpiau kepti.
Atsakyti
Jei kepimo rankovej tai manau 1 val uztenka mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai dievinu vistiena,tai kai sita tema uztikau taip uzsimaniau kazko skanaus skanaus biggrin.gif Perskaiciau visa tema,ir is jusu receptuku sukombinavau savaji: Pakepiau smulkinta marinuota vistienos file su pievagrybiais,svoguniukais cesnakais morkytem tarkuotom,pasitroskinau atskirai saldytu darzoviu su grietinele,ir valgiau su bulviu kose.. Gavos toks skanumelis,dabar kirsiu geras tris dienas (dariaus didesni puoda nes siaip tyngiu gamint) thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Visai neseniai isbandziau toki recepteli:
Vistienos file (as emiau apie puse kilo) supjaustom kubeliais, pamarinuojam apie valanda su prieskoniais. Imam 3 saukstus miltu ir 3 saukstus krakmolo, suberiam i maiseli kartu su vistiena ir supurtom, kad tolygiai apliptu. Dedam i ikaitinta alieju ir kepam, baigiant kepti ipjaustom papriku ir uzpilam padazu.
Padazui reikes 3 saukstu soju padazo, 3 saukstu medaus, 3 saukstu isspaustu citrinu sulciu it 3 saukstu aliejaus. Viska ismaisom valgom su ryziais.
Bent jau man tai labai patiko thumbup.gif thumbup.gif Jei kas pabandysit, parasykit, kaip jum rolleyes.gif
Papildyta:
Aisku tik dabar paskaiciau, kad panasus jau buvo 4u.gif
Atsakyti
Vistienos kotletukai astriame pomidoru padaze

user posted image

Padazui reikia:
skardines pomidoru smulkintu
1 svoguno
2 skilteliu cesnako
1 v.s. pomidoru koncentrato pastos
2 a.s. sambal oelek(astri cili pasta)
1 v.s. acto (vynuogiu arba vyno)
2 a.s. cukraus

>svoguna pakepinti su cesnaku kol taps skaidrus.Uzbarsyti cukrumi, imaisyti cili pasta bei pomidoru koncentrata,viska uzgesinti actu.skardine pomidoru supilti su visomis sultimis ir leisti ~ 15 min ant silpnos ugnies sutirsteti.

Koteletukams:
~ 500 g farso
1.v.s. garstyciu
druskos,ppipiru bei megiamu prieskoniu
1 kiausinio
2 batono riekeliu ismirkytu piene

>visus produktus sujungti vientisa mase.

>i kepimo inda supilti gauta pomidoru mase, suformuoti is mases kotletukus ir sudeti ant padazo. Uzbarstyti megaliu suriu.pasauti i ikaitinta orkaite 180° 20-30 min. skanaus 4u.gif mes valgem su makaronais...

user posted image

P.S.man dar liko kotletu mases,tai iskepiau normalius kotletus.apvoliojau tik dziuveseliuose ir gavos laaabai purus .
Atsakyti
VISTIENA FALOJOJE su grietineles ir peivargrybiu padazu (VISTIENA ISKEPA SAVO SULTYSE BE PAPILDOMU RIEBALU) cia naudinga kas laikos dietos tik valgyti tada be padazo smile.gif ir siaip sveikas maistas ir tikrai labai skanu siulau visom pameginti mano vyras galetu kiekviena diena tikriausiai valgyt biggrin.gif nes darau i savaite karta ir vis praso ir praso kaip jam nenusibosta nesuprantu biggrin.gif


vistienos krutinele
ceskanas
krapai
sojos padazas
vistienos prieskoniai

padazui

pievagrybiu 5 -7 vnt
giretinele 35%
svogunas
pipirai druska


krutinele truputeli pamusti supjaustyti jums norimais gabaleliais as tai tik nepjaustau atskiriu tik viena nuo kitos ir padaliju dar man is vienos vistos krutines iseina 4 gabaleliai ) paprieskonuoti uzpilti truputeli sojos padazo ideti cesnako krapu ir pamarinuoti kokia puse valandos galima valanda, tada i folija ideti gabalelius uzlankstau (palikit vietos ten neturi but apspausta ) na ir kepti orkaiteje galima ir lauke gamtoje ant groteliu padejus 200 apie 20 min na matysit as pradarau ta fojina paziuriu kaip ten ar iskepe ar ne kai jau vista baigineja kepti atidarau ta folija kad truputeli apskrustu.na ir pasidarau padaza svogunus apkepinu svieste ar aliejuje sudedu pjaustytus pievagrybius pakepinu ,supilu giretinele patroskinu ir prieskonius .iskepta vistiena uzpilu padazu valgom su laukiniai-plikytais ryziai .skanaus thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 06 29, 20:33)
Isbandziau patroskinti vistiena su sherry ...
user posted image

vistienos kulseliu mesa apkepiau ant stiprios ugnies svieste kol igavo grazia spalva. Tada isemiau ir sudejau i orkaitei skirta inda. I keptuve dejau svogunus ir cenakus ir pora min pakepiau, tada uzberiau sauksta miltu ir truputi pakepiau.Tada uzpyliau sheriu viska, leidau minute pavirti kol uzpyliau karstu buljonu bei grietinele. Visa sia mase pyliau tada ant vistienos ir pasoviau 30 min i orkaite. Mums labai patiko o ir nereikejo prie puodu stoveti  tongue.gif

o jei be sherio? blush2.gif nesigaus? ax.gif
Atsakyti