Isbandziau visciuka pagal Oliveri - gavosi super
RECEPTAS
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 02, 14:09)
Neryte, kokia sexuali vista!
ar skani mesyte buvo citrinine?
as dar gundausi Oliverio vista piene, o kazkada ziema kepiau vista voke/tesloje - mhhmm..
Papildyta:
QUOTE(*tiute* @ 2009 08 20, 19:13)
puikumelis, megstu tokia.
QUOTE(Renatina @ 2009 09 02, 15:13)
Neryte, kokia sexuali vista!
ar skani mesyte buvo citrinine?
as dar gundausi Oliverio vista piene, o kazkada ziema kepiau vista voke/tesloje - mhhmm..
Papildyta:
ar skani mesyte buvo citrinine?
as dar gundausi Oliverio vista piene, o kazkada ziema kepiau vista voke/tesloje - mhhmm..
Papildyta:
sakai seksusali tokia moteriska
skanio buvo, nebuvo intensyvus citruso skonis, bet jautesi gaivumas ir sviezumas
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 02, 16:16)
sakai seksusali tokia moteriska
skanio buvo, nebuvo intensyvus citruso skonis, bet jautesi gaivumas ir sviezumas
skanio buvo, nebuvo intensyvus citruso skonis, bet jautesi gaivumas ir sviezumas
dekui uz ats.
kazkada rankovej kepdama isimeciau tiesiog salia isimarinavusios vistytes obuoliu pora ir citrina, tai man jos daugoka buvo, uzgoze. Tunodama viduj ji gal maziau itakos paciai mesytei padaro, tik kiek pasklinda su visais karstais garais per kaula/skura..
ok,bandysiu kada
Sekmes
Kazkur radau kalakutienos plovo recepta...jis nedave man ramybes, tai siandien kai ka pakoregavau ir pasidariau vistienos plova ...
> 500 g vistienos mesytes & megstamu prieskoniu
> 2 paprikos
> 2 didesni svogunai
> saujele razinu (is pradziu skeptiskai ziurejau i si ingridienta, bet turu pasakyti labai puikiai dera )
> mazas puodelis ryziu (atitinkamai 2 mazi puodeliai karsto vandens)
> cesnako (galima deti smulkinta, galima visa galva)
Mesyte susipjausciau mazais gabaleliais ir paprieskoniavus palikau porai val pasimarinuoti. Ikaitinau alieju ,jame apkepiau mesyte ( reikia gerai apkepti, iki sodraus rudumo), tada dejau pjaustytus svogunus ir dar pora min kepiau. Idejau paprikas, razinas bei ryzius. Pora min kepiau,tada viska uzpyliau karstu vandeniu, paskaninau buljonu, istaciau cesnako galva ir uzdengus dangciu viriau ant silpnos ugnies kol isgaravo visas vanduo (~ 50 min). skanaus labai patiko
> 500 g vistienos mesytes & megstamu prieskoniu
> 2 paprikos
> 2 didesni svogunai
> saujele razinu (is pradziu skeptiskai ziurejau i si ingridienta, bet turu pasakyti labai puikiai dera )
> mazas puodelis ryziu (atitinkamai 2 mazi puodeliai karsto vandens)
> cesnako (galima deti smulkinta, galima visa galva)
Mesyte susipjausciau mazais gabaleliais ir paprieskoniavus palikau porai val pasimarinuoti. Ikaitinau alieju ,jame apkepiau mesyte ( reikia gerai apkepti, iki sodraus rudumo), tada dejau pjaustytus svogunus ir dar pora min kepiau. Idejau paprikas, razinas bei ryzius. Pora min kepiau,tada viska uzpyliau karstu vandeniu, paskaninau buljonu, istaciau cesnako galva ir uzdengus dangciu viriau ant silpnos ugnies kol isgaravo visas vanduo (~ 50 min). skanaus labai patiko
QUOTE(aguonele @ 2009 09 06, 20:33)
Kazkur radau kalakutienos plovo recepta...jis nedave man ramybes, tai siandien kai ka pakoregavau ir pasidariau vistienos plova ...
olialia kaip skaniai atrodo
Labutis
Norėčiau pasidalinti savu receptėliu
Tam reikia: vištienos sparnelių,
stiklinės kefyro,
kelių skiltelių česnako,
žiupsnelio kmynų,prieskonių paukštienai,
žiupsniukas druskos,
truputi pipirų (mano šeima mėgsta aštriai tai ant peilio galo maltų čili pipirų dedu).
Paniravimui:
kelių kiaušinių,
šlakelio pieno,
miltų ir manų kruopų .
Nuplautus sparnelius per sulnekimus perpjaunu.Posparnius sudedu atskirai (iš jų išverda puiki vištienos sriubytė).Tada į dubenį sudedu visus produktus(česnaką smulkai supjaustau) sumaišau ir į gautą marinatą sudedu supjaustytus sparniukus.Kol ruošiam bulves ar kokias kruopas,sparniukai marinuojasi.Tada imu kiaušinius,pieną ir išplaku.Kitame dubenėlyje sumaišau miltus su manų kruopomis.Vištienos gabaliukus pavolioju kiaušinio palkinyje ,tada paniruoju miltuose su manais ir dedu į įkaintintą aliejų keptuvėje ar gruzdintuvėje.Kepant keptuvėje kai lengvai apskrusta viena pusė,apverčiam,o gruzdintuvėje pakanka virti keletą minučių kol miltų-manų panirutoė bus gražios auksinės spalvos.
Skanaus
Norėčiau pasidalinti savu receptėliu
Tam reikia: vištienos sparnelių,
stiklinės kefyro,
kelių skiltelių česnako,
žiupsnelio kmynų,prieskonių paukštienai,
žiupsniukas druskos,
truputi pipirų (mano šeima mėgsta aštriai tai ant peilio galo maltų čili pipirų dedu).
Paniravimui:
kelių kiaušinių,
šlakelio pieno,
miltų ir manų kruopų .
Nuplautus sparnelius per sulnekimus perpjaunu.Posparnius sudedu atskirai (iš jų išverda puiki vištienos sriubytė).Tada į dubenį sudedu visus produktus(česnaką smulkai supjaustau) sumaišau ir į gautą marinatą sudedu supjaustytus sparniukus.Kol ruošiam bulves ar kokias kruopas,sparniukai marinuojasi.Tada imu kiaušinius,pieną ir išplaku.Kitame dubenėlyje sumaišau miltus su manų kruopomis.Vištienos gabaliukus pavolioju kiaušinio palkinyje ,tada paniruoju miltuose su manais ir dedu į įkaintintą aliejų keptuvėje ar gruzdintuvėje.Kepant keptuvėje kai lengvai apskrusta viena pusė,apverčiam,o gruzdintuvėje pakanka virti keletą minučių kol miltų-manų panirutoė bus gražios auksinės spalvos.
Skanaus
QUOTE(mammka @ 2008 03 19, 14:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką .
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Nerealus receptukas, aciu labai patiko ir vyras ivertino super super
QUOTE(etainy @ 2009 09 17, 21:38)
Nerealus receptukas, aciu labai patiko ir vyras ivertino super super
neturiu ir nenaudoju sojos padažo ką jis duoda? aš kažkaip prieš sojas nusistačius
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 09 18, 12:30)
neturiu ir nenaudoju sojos padažo ką jis duoda? aš kažkaip prieš sojas nusistačius
Aš ir nenaudoju, esu gaminus pagal šį receptą, tik be sojos padažo - gavosi liuks
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 09 18, 12:30)
neturiu ir nenaudoju sojos padažo ką jis duoda? aš kažkaip prieš sojas nusistačius
Siek tiek info apie soja is Delfi straipsnio:
- Soja puikus mikroelementų šaltinis: kalio, magnio, fosforo, kalcio, geležies. Galima dar paminėti vitaminą E ir B grupės vitaminus, folio rūgštį ir biotiną, kurie svarbūs organizmo vaisingumo funkcijoms, taip pat odos, plaukų ir nagų grožiui.
Bet labiausiai soja stebina fitoestrogenų kiekiu. Šios medžiagos pasižymi galingu antioksidantiniu poveikiu, todėl stiprina moters sveikatą. Azijos šalyse, kur raciono pagrindą sudaro soja ir kiti ankštiniai augalai, moterys ilgiau išsaugo jaunystę, rečiau patiria skausmingas menstruacijas ir menopauzės simptomus, nesikamuoja dėl trapių kaulų po menopauzės. Naujais tyrimais patvirtinta, kad reguliariai vartojant sojos produktus moterims mažėja krūties vėžio tikimybė.
Asmeniskai man patinka sojos padazas, ypac su sushi.. Bet kai gaminu krevetes, vistiena i padaza visada idedu siek tiek sojos pazado taip pat. Nepiknaudziauju, nors nemanau kad jis yra kazkuo kenksmingas.