aguonele,labai skaniai atrodo.
Siandien leidom sau issidirbineti pagal didele kulinarine knyga.Darem chicken cacciatore
;lietuviskai kiek supratau butu vistiena su grybais. Receptas tikrai vykes, tik gan daug zaidem su padazu(zinoma prastinom kiek galejom originalu).
Vistiena su grybais(chicken cacciatore)-atsiprasau, jei verciu neteisingai, nes italiskai nekertu
vistiena-emem 2 krutineles-receptas reikalautu normalaus visciuko sukapoto gabalais
svogunai-4
morkos-emem smulkias 4, nes turjom tik nedideles
salierai-2 stiebai
cesnako skilteles-emem 4
konservuotu pomidoru indelis(receptas reikalautu blansiruotu, bet daug zaidimo)-450ml
pievagrybiai-apie 400g-pas mus metesi saldytuve gal siek tiek mazesnis kiekis, todel imetem dziovintu ir mirkytu
vynas sausas baltas-150ml
druska
pipirai
tarkuota citrinos zievele
sultinio indelis-300ml
alyvuogiu aliejus
padalinam vistiena i porcijinius gabalus, apibarstom druska, pipirais ir isvoliojam miltuose. Tada juos apkepinam alyvu aliejuje, kol tampa aukso spalvos.Istraukiam is keptuves ir dedam i sali.
tame paciame aliejuje pakepame svogunus-kol pagelsta
Po to metam i svogunus grybus, ir leidziam jiems pradeti tyzti.
Grybam suminkstejus imaisome pomidorus, pjaustyta cesnaka ir citrinos zievele.Visa tai dedame i gilu puoda, kuriam troskinsim visciuka.
atskiroje keptuveje pakepiname svoguna, tarkuotas morkas ir salieru stiebus. Gerai pageltus supilame sultini ir leidziame pasitroskinti(gal 10 min), Ipilame vyna.
Siuo padazu uzpilame visciuka su grybais esanti gilame puode. Troskiname, kol vistiena suminksteja.(Kadangi turejom krutineles orientavomes i 45 min).
Pries baigant troskinti i padaza imaisem krakmolo-pylem is akies, kad pradetu tirsteti.
Vistiena gavosi labai prabangaus skonio......na bet zaidem tikrai ilgokai
;lietuviskai kiek supratau butu vistiena su grybais. Receptas tikrai vykes, tik gan daug zaidem su padazu(zinoma prastinom kiek galejom originalu).
Vistiena su grybais(chicken cacciatore)-atsiprasau, jei verciu neteisingai, nes italiskai nekertu
vistiena-emem 2 krutineles-receptas reikalautu normalaus visciuko sukapoto gabalais
svogunai-4
morkos-emem smulkias 4, nes turjom tik nedideles
salierai-2 stiebai
cesnako skilteles-emem 4
konservuotu pomidoru indelis(receptas reikalautu blansiruotu, bet daug zaidimo)-450ml
pievagrybiai-apie 400g-pas mus metesi saldytuve gal siek tiek mazesnis kiekis, todel imetem dziovintu ir mirkytu
vynas sausas baltas-150ml
druska
pipirai
tarkuota citrinos zievele
sultinio indelis-300ml
alyvuogiu aliejus
padalinam vistiena i porcijinius gabalus, apibarstom druska, pipirais ir isvoliojam miltuose. Tada juos apkepinam alyvu aliejuje, kol tampa aukso spalvos.Istraukiam is keptuves ir dedam i sali.
tame paciame aliejuje pakepame svogunus-kol pagelsta
Po to metam i svogunus grybus, ir leidziam jiems pradeti tyzti.
Grybam suminkstejus imaisome pomidorus, pjaustyta cesnaka ir citrinos zievele.Visa tai dedame i gilu puoda, kuriam troskinsim visciuka.
atskiroje keptuveje pakepiname svoguna, tarkuotas morkas ir salieru stiebus. Gerai pageltus supilame sultini ir leidziame pasitroskinti(gal 10 min), Ipilame vyna.
Siuo padazu uzpilame visciuka su grybais esanti gilame puode. Troskiname, kol vistiena suminksteja.(Kadangi turejom krutineles orientavomes i 45 min).
Pries baigant troskinti i padaza imaisem krakmolo-pylem is akies, kad pradetu tirsteti.
Vistiena gavosi labai prabangaus skonio......na bet zaidem tikrai ilgokai
Isbandziau patroskinti vistiena su sherry ...
vistienos kulseliu mesa apkepiau ant stiprios ugnies svieste kol igavo grazia spalva. Tada isemiau ir sudejau i orkaitei skirta inda. I keptuve dejau svogunus ir cenakus ir pora min pakepiau, tada uzberiau sauksta miltu ir truputi pakepiau.Tada uzpyliau sheriu viska, leidau minute pavirti kol uzpyliau karstu buljonu bei grietinele. Visa sia mase pyliau tada ant vistienos ir pasoviau 30 min i orkaite. Mums labai patiko o ir nereikejo prie puodu stoveti
vistienos kulseliu mesa apkepiau ant stiprios ugnies svieste kol igavo grazia spalva. Tada isemiau ir sudejau i orkaitei skirta inda. I keptuve dejau svogunus ir cenakus ir pora min pakepiau, tada uzberiau sauksta miltu ir truputi pakepiau.Tada uzpyliau sheriu viska, leidau minute pavirti kol uzpyliau karstu buljonu bei grietinele. Visa sia mase pyliau tada ant vistienos ir pasoviau 30 min i orkaite. Mums labai patiko o ir nereikejo prie puodu stoveti
QUOTE(mammka @ 2008 03 19, 14:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką .
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Nu ka as galiu pasakyti---- N E R E A L I A I SKANU
Ir taip lengva pagaminti, o skanumelis neispasakytas
Itrauktas jau i mano megstamiausiu patiekalu sarasa
DEKOJU UZ NUOSTABU RECEPTA.
kalakutienos guliasas
O dariau taip:
Karsto rukymo sonine pasikepinau, isemiau.
I likusius riebaliukus dejau sviezias voveruskas ir kepiau apie 11-15 min. na zodziu kol vanduo isgaravo ir jos pacios dar sviestuke pasikepe. jas tada isemiau, riebaliukus palikdama keptuvej.
Kalakutineos mesyte dejau i keptuve ir gerai apkepiau,pabarsciau megiamais prieskoniais. Kai man patiko mesytes spalva dejau svogunu ir poro i keptuve ir dar pora min pakepiau su mesa.
Visa sita uzpyliau slakeliu vyno ir taip vis dapildama jo troskinau apie 30 min.
Suverciau atgal atsidetas voveruskas bei sonine, uzpyliau grietinele, dejau svieziu petrazoliu ir paviriau kol padazas norimos konsistencijos gavos. Labai skanu
QUOTE(Chouchou @ 2009 05 18, 07:20)
Siandien leidom sau issidirbineti pagal didele kulinarine knyga.Darem chicken cacciatore
;lietuviskai kiek supratau butu vistiena su grybais. Receptas tikrai vykes, tik gan daug zaidem su padazu(zinoma prastinom kiek galejom originalu).
Vistiena su grybais(chicken cacciatore)-atsiprasau, jei verciu neteisingai, nes italiskai nekertu
vistiena-emem 2 krutineles-receptas reikalautu normalaus visciuko sukapoto gabalais
svogunai-4
morkos-emem smulkias 4, nes turjom tik nedideles
salierai-2 stiebai
cesnako skilteles-emem 4
konservuotu pomidoru indelis(receptas reikalautu blansiruotu, bet daug zaidimo)-450ml
pievagrybiai-apie 400g-pas mus metesi saldytuve gal siek tiek mazesnis kiekis, todel imetem dziovintu ir mirkytu
vynas sausas baltas-150ml
druska
pipirai
tarkuota citrinos zievele
sultinio indelis-300ml
alyvuogiu aliejus
padalinam vistiena i porcijinius gabalus, apibarstom druska, pipirais ir isvoliojam miltuose. Tada juos apkepinam alyvu aliejuje, kol tampa aukso spalvos.Istraukiam is keptuves ir dedam i sali.
tame paciame aliejuje pakepame svogunus-kol pagelsta
Po to metam i svogunus grybus, ir leidziam jiems pradeti tyzti.
Grybam suminkstejus imaisome pomidorus, pjaustyta cesnaka ir citrinos zievele.Visa tai dedame i gilu puoda, kuriam troskinsim visciuka.
atskiroje keptuveje pakepiname svoguna, tarkuotas morkas ir salieru stiebus. Gerai pageltus supilame sultini ir leidziame pasitroskinti(gal 10 min), Ipilame vyna.
Siuo padazu uzpilame visciuka su grybais esanti gilame puode. Troskiname, kol vistiena suminksteja.(Kadangi turejom krutineles orientavomes i 45 min).
Pries baigant troskinti i padaza imaisem krakmolo-pylem is akies, kad pradetu tirsteti.
Vistiena gavosi labai prabangaus skonio......na bet zaidem tikrai ilgokai
;lietuviskai kiek supratau butu vistiena su grybais. Receptas tikrai vykes, tik gan daug zaidem su padazu(zinoma prastinom kiek galejom originalu).
Vistiena su grybais(chicken cacciatore)-atsiprasau, jei verciu neteisingai, nes italiskai nekertu
vistiena-emem 2 krutineles-receptas reikalautu normalaus visciuko sukapoto gabalais
svogunai-4
morkos-emem smulkias 4, nes turjom tik nedideles
salierai-2 stiebai
cesnako skilteles-emem 4
konservuotu pomidoru indelis(receptas reikalautu blansiruotu, bet daug zaidimo)-450ml
pievagrybiai-apie 400g-pas mus metesi saldytuve gal siek tiek mazesnis kiekis, todel imetem dziovintu ir mirkytu
vynas sausas baltas-150ml
druska
pipirai
tarkuota citrinos zievele
sultinio indelis-300ml
alyvuogiu aliejus
padalinam vistiena i porcijinius gabalus, apibarstom druska, pipirais ir isvoliojam miltuose. Tada juos apkepinam alyvu aliejuje, kol tampa aukso spalvos.Istraukiam is keptuves ir dedam i sali.
tame paciame aliejuje pakepame svogunus-kol pagelsta
Po to metam i svogunus grybus, ir leidziam jiems pradeti tyzti.
Grybam suminkstejus imaisome pomidorus, pjaustyta cesnaka ir citrinos zievele.Visa tai dedame i gilu puoda, kuriam troskinsim visciuka.
atskiroje keptuveje pakepiname svoguna, tarkuotas morkas ir salieru stiebus. Gerai pageltus supilame sultini ir leidziame pasitroskinti(gal 10 min), Ipilame vyna.
Siuo padazu uzpilame visciuka su grybais esanti gilame puode. Troskiname, kol vistiena suminksteja.(Kadangi turejom krutineles orientavomes i 45 min).
Pries baigant troskinti i padaza imaisem krakmolo-pylem is akies, kad pradetu tirsteti.
Vistiena gavosi labai prabangaus skonio......na bet zaidem tikrai ilgokai
VAKAR IŠBANDĖM SU NAMINĖS VIŠTOS PUSELE VISAI NEBLOGAS RECEPTUKAS PATIKO MŪSŲ ŠEIMYNAI
QUOTE(aguonele @ 2009 07 26, 11:20)
kalakutienos guliasas
O dariau taip:
Karsto rukymo sonine pasikepinau, isemiau.
I likusius riebaliukus dejau sviezias voveruskas ir kepiau apie 11-15 min. na zodziu kol vanduo isgaravo ir jos pacios dar sviestuke pasikepe.
Y riebaliukus nuo shonines dar reikia sviestuko deti?
Nu bet kaip skaniai atrodo Butinai pabandysiu, tik gal su kokiu nors vienu riebaliuko, bo bijau, kad bais riebu bus? ne?
QUOTE(triashne @ 2009 07 30, 15:34)
Y riebaliukus nuo shonines dar reikia sviestuko deti?
Nu bet kaip skaniai atrodo Butinai pabandysiu, tik gal su kokiu nors vienu riebaliuko, bo bijau, kad bais riebu bus? ne?
Nu bet kaip skaniai atrodo Butinai pabandysiu, tik gal su kokiu nors vienu riebaliuko, bo bijau, kad bais riebu bus? ne?
as ziuriu kiek riebaliuko buna...jei buna pakankamai tai nieko nedapilineju o jei ne, tai kepimui skirta skysta sviesta naudoju ) bet kai su svieziais grybais darau, tai sviesto naudoju nes man patinka skonis
QUOTE(semke @ 2009 06 30, 17:24)
Nu ka as galiu pasakyti---- N E R E A L I A I SKANU
Ir taip lengva pagaminti, o skanumelis neispasakytas
Itrauktas jau i mano megstamiausiu patiekalu sarasa
DEKOJU UZ NUOSTABU RECEPTA.
Ir taip lengva pagaminti, o skanumelis neispasakytas
Itrauktas jau i mano megstamiausiu patiekalu sarasa
DEKOJU UZ NUOSTABU RECEPTA.
Pas mane šiandien vakarienei šis receptas Manau, kad bus labai skanu.
Tik ėjau į parduotuvę, nusipirkti sojos padažo, bet pamiršau, - žiopla. Tai padažą darysiu kitokį