Nezinau,ar jau kas rase toki recepta:Visa vista itrinu kapotu cesnaku(daug);majonezu,tomatu(lygiomis dalimis);pabarstau pipirais,druska ir vegeta ir laikau taip itrinta pora dienu.Paskui kepu ant labai silpnos ugnies orkaiteje pora valandu.Patiekiu su bulviu kose,darzovemis ir karstu padazu(kapotas cesnakas ,majonezas,tomatas-viskas paverdama maisant,kad gautusi tamsiai oranzine spalva).
Na ir aš pasisakysiu tikiuosi patike
Vištienos krūtinėlę susipjaustai į kokias 4 dalis. Išploninu, nes reikės įdaryti. Vištieną pabarstyti druska, pipirais ir keliais šaukštais pomidorų sulčių. Tada įdarui reikės varškės, džiovintų pomidorų, skiltelės česnako, grietinės, druskos, pipirų. Įdaras man gaunasi toks vidutiniškai tirštas. Įdarą uždedu ant vistienos susuku, persmeigiu meigtuku ir troškinu kokias 15 min vien vandeny , tada įpilu kelis šaukštus balto vyno ir sultinio ir dar kokias 5-10 min. Priklausomai nuo vištienos storio. Visą tai valgome su garuose virtomis daržovėmis ir pamezano padažu. Skaunaus. Tikiuosi skanaus.
Vištienos krūtinėlę susipjaustai į kokias 4 dalis. Išploninu, nes reikės įdaryti. Vištieną pabarstyti druska, pipirais ir keliais šaukštais pomidorų sulčių. Tada įdarui reikės varškės, džiovintų pomidorų, skiltelės česnako, grietinės, druskos, pipirų. Įdaras man gaunasi toks vidutiniškai tirštas. Įdarą uždedu ant vistienos susuku, persmeigiu meigtuku ir troškinu kokias 15 min vien vandeny , tada įpilu kelis šaukštus balto vyno ir sultinio ir dar kokias 5-10 min. Priklausomai nuo vištienos storio. Visą tai valgome su garuose virtomis daržovėmis ir pamezano padažu. Skaunaus. Tikiuosi skanaus.
Mamytes, o gal zinot, kaip iskepti tokia vistiena kaip buna forto dvare, vadinasi "traskioji vistiena" kazkaip neradau receptuko, tai gal kuri zinote? taip noreciau namie pasigaminti
QUOTE(_Only_ @ 2009 04 07, 15:24)
Mamytes, o gal zinot, kaip iskepti tokia vistiena kaip buna forto dvare, vadinasi "traskioji vistiena" kazkaip neradau receptuko, tai gal kuri zinote? taip noreciau namie pasigaminti
Sveikos,
Gaunasi ne visai tokia, bet man labai panaši:
Kažkada užmačiau tokį receptelį čia, nosikopijavau į savo kulinarinį albumą
Dariau ir labai patiko.
Vistiena alaus tesloje
8 saukstai miltu
3 saukstai krakmolo
1 arb. sauks. kepimo milteliu
1 kiausinis
puse butelio sviesaus alaus
truputis druskos
apie puse saukstelio visienos prieskoniu
siek tiek sezamo seklu
truputis dziovinto baziliko
taip pat reikes vistienos file juosteliu.
sumaisom visus sausus ingridientus, i juos pilam alaus ir kiausinio plakini. viska gerai isplakam. tesla turi buti nei skysta labai nei tirsta kaip grietine
Česnakinis padažas: 3 saukstai majonezo, 2 saukstus naturalaus jogurto, cesnakas, truputis virinto vandens... pora saukstu grietineles, druskos
Kepta vista su citrina ir rukyta desra pagal J.Oliveri
Receptas buvo toks:
"Reikes
apie 2 kg cielos vistos
apie 1 kg zaliu bulviu supjaustytu mazdaug bulve i 4-6dalis
4 citrinos
pagal Oliveri -reik astrios ispaniskos rukytos desros 150 gr - pjaustytos 1,5 cm plocio griezineliais
sauja petrazoliu
pora didesniu cesnako skilteliu
druska
malti pipirai (geriau ka tik grusti)
veiksmas
bulves ir dvi cielas citrinas sudeti i puoda, i verdanti vandeni ir virti 5 minutes. Nukosti, bulves sudeti i skarda, padruskint ir papipirint, o karstas citrinas subadyti peiliu ir jomis bei petrazoliu stiebeliais ikimsti vista. Tada vista irgi itirnt druska ir pipirais ir uzdeti ant bulviu ant vistos bei bulviu sudeti rukyta desra ir apibarstyti kapotom petrazolem. Ir kepti 200 laipniuose apie 1,20 val
Kol kepa vista, supjaustyti likusiu dvieju citrinu zieveles, cesnakus ir petrazoles, sumaisyti, padruskint, papipirint. Iskepus vistai, atsipjovus gabala, uzdeti tos zoleliu mases "
Mano pastebėjimai: aš vištą aptepiau sojos ir medaus padažu, tada apdėjau dešra. Skanaus!
Receptas buvo toks:
"Reikes
apie 2 kg cielos vistos
apie 1 kg zaliu bulviu supjaustytu mazdaug bulve i 4-6dalis
4 citrinos
pagal Oliveri -reik astrios ispaniskos rukytos desros 150 gr - pjaustytos 1,5 cm plocio griezineliais
sauja petrazoliu
pora didesniu cesnako skilteliu
druska
malti pipirai (geriau ka tik grusti)
veiksmas
bulves ir dvi cielas citrinas sudeti i puoda, i verdanti vandeni ir virti 5 minutes. Nukosti, bulves sudeti i skarda, padruskint ir papipirint, o karstas citrinas subadyti peiliu ir jomis bei petrazoliu stiebeliais ikimsti vista. Tada vista irgi itirnt druska ir pipirais ir uzdeti ant bulviu ant vistos bei bulviu sudeti rukyta desra ir apibarstyti kapotom petrazolem. Ir kepti 200 laipniuose apie 1,20 val
Kol kepa vista, supjaustyti likusiu dvieju citrinu zieveles, cesnakus ir petrazoles, sumaisyti, padruskint, papipirint. Iskepus vistai, atsipjovus gabala, uzdeti tos zoleliu mases "
Mano pastebėjimai: aš vištą aptepiau sojos ir medaus padažu, tada apdėjau dešra. Skanaus!
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 07, 18:09)
Sveikos,
Gaunasi ne visai tokia, bet man labai panaši:
Kažkada užmačiau tokį receptelį čia, nosikopijavau į savo kulinarinį albumą
Dariau ir labai patiko.
Gaunasi ne visai tokia, bet man labai panaši:
Kažkada užmačiau tokį receptelį čia, nosikopijavau į savo kulinarinį albumą
Dariau ir labai patiko.
Dekui labai leksiu gaminti
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 07, 18:28)
Kepta vista su citrina ir rukyta desra pagal J.Oliveri
jetau kaip skanu dievinu skureles taip apskrudusias
as tai siandien dariau stai tokia paukstiena:
turejau kalakutienos mesytes. Ja pamarinavau su 2 v.s.sojos padazo, 1 v.s.sezamu aliejaus ir pipirais. tada kokiu turejau darzoviu apsiviriau( teturejau tik kalafijoro ir morku), bet palikau dar ganetinai kietokas.
tada mesyte apkepiau ant sezamo aliejaus, i gala sudejau darzoves , uzpyliau laseliu grietineles, dejau dar cili pipiro ir patroskinau pora min. nu labai paprastai ir skaniai gavos, ypac darzoviu reikia nepagaileti
Aguonėle -laabai skaaniai atrodo -dievinu vištieną.Šaunuolė
QUOTE(Ija27 @ 2009 04 08, 21:38)
tai kad ji dare su kalakutiena
is pradziu net galvoju ar cia tik "paukstiena"
aciu mergaites
[quote=burbanti,2009 03 31, 23:47]
Nezinau,ar jau kas rase toki recepta:Visa vista itrinu kapotu cesnaku(daug);majonezu,tomatu.....
BURBANTI, o ta vista mazdaug kokio svorio? Manau,kad skaniai turetu gautis , todel kepsiu pagal si recepta Velykom Tik va norejau paklausti kiek tos druskos deti ,nes dedasi majonezas, pomidoru padazas ir dar vegeta , o ir marinuoti reikia pora dienu, tai bijau persudyti Ar patiekiant vista be padaziuko, mesyte nebuna sausoka?
Nezinau,ar jau kas rase toki recepta:Visa vista itrinu kapotu cesnaku(daug);majonezu,tomatu.....
BURBANTI, o ta vista mazdaug kokio svorio? Manau,kad skaniai turetu gautis , todel kepsiu pagal si recepta Velykom Tik va norejau paklausti kiek tos druskos deti ,nes dedasi majonezas, pomidoru padazas ir dar vegeta , o ir marinuoti reikia pora dienu, tai bijau persudyti Ar patiekiant vista be padaziuko, mesyte nebuna sausoka?
Dariau tokią vištieną
reikia pora vištų krūtinėlių
500ml,pomidorų sulčių,
pora šaukštų aliejaus,
3žaloio paprikos,
6 česnako skiltelės,
maždaug400ml, daržovių sultinio,
šviežiai maltų juodų pipirų,
aitriųjų,ir,saldžiųjų maltų paprikų,
Krūtinėles supjaustome skersai.
Česnakus sugrūdameir sumaišome su druska.
Įtriname mėsą pabarstome pipiriukais ir palaikome pastovėti.
Mesą apkepame keptuvėje aliejuje.
Įtroškintuva supilame sultinį ,pomidorų sultis, smulkiai supjaustytus česnakus,užbarstome paprikų mišiniu,pasūdome.
Sudedame krūtinėles ir troškiname 20min.
Paprikas nuplauname pašaliname sėklas,ominkštimą supjaustome nedideliais gabaliukais,subriame ir,troškiname dar 10 min.
reikia pora vištų krūtinėlių
500ml,pomidorų sulčių,
pora šaukštų aliejaus,
3žaloio paprikos,
6 česnako skiltelės,
maždaug400ml, daržovių sultinio,
šviežiai maltų juodų pipirų,
aitriųjų,ir,saldžiųjų maltų paprikų,
Krūtinėles supjaustome skersai.
Česnakus sugrūdameir sumaišome su druska.
Įtriname mėsą pabarstome pipiriukais ir palaikome pastovėti.
Mesą apkepame keptuvėje aliejuje.
Įtroškintuva supilame sultinį ,pomidorų sultis, smulkiai supjaustytus česnakus,užbarstome paprikų mišiniu,pasūdome.
Sudedame krūtinėles ir troškiname 20min.
Paprikas nuplauname pašaliname sėklas,ominkštimą supjaustome nedideliais gabaliukais,subriame ir,troškiname dar 10 min.