Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(renatuxaass @ 2009 03 26, 20:39)
cia i maisa vandens ipilti? blush2.gif o jei su folija tai pilti vandeni, nebutina ten aliejaus nieko, uzdengti su folija kad tiesiog neliktu plikos vistos, bet po to gale atidengti?ir apvartyti kad apskrustu?
o kai kepi ant groteliu tai ant virsaus kazkuo aptepti o apdengti folija irgi reikia ar ne?



as visur ipilu vandens ir i maisa ir i folija. nebutina aliejaus, taip pabaigoj atidengti kad apskrustu, nors maise tai man kartais ir pati paskrund nereik nei prapjaut maiso.

ant groteliu tai nelabai zinau jei visa vistele, tai itariu bus sunkoka, gal kas kt ateis pakomentuot, nes vistiek is apacios kazkokia blekute idesi, nes kazkur ji varvet tures, is virsaus pridengsi, nelabai zinau, tokiu budu, jei butu gabaliukais tai imanoma ir nepridengta iskept mirksiukas.gif
Atsakyti
As tai nieko nedengiu, vistuke nuplaunu, nusausinu, sumarinuoju min pries para, geriau - dvi... tada sodinu ja ant alaus skardines (puse alaus nupilu, metu vidun lauro lapa ir pipiru zirniukais) ir istatau ta vistuke su skarbonkike skardon... sparnelius, tiesa, prismeigiu prie sonu krapstukais... Viskas kuo puikiausiai iskepa, apskrunda, nesvyla ir buna niam kaip skanu... blush2.gif

Gal, beje, kas rase, bet parasysiu dar karteli... maximoj esti naturaliai uzaugintu visciuku. Ale ju skonis NEPALYBGINAMAS su konvejeriniais broileriukais... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2009 03 26, 21:02)
As tai nieko nedengiu, vistuke nuplaunu, nusausinu, sumarinuoju min pries para, geriau - dvi... tada sodinu ja ant alaus skardines (puse alaus nupilu, metu vidun lauro lapa ir pipiru zirniukais) ir istatau ta vistuke su skarbonkike skardon... sparnelius, tiesa, prismeigiu prie sonu krapstukais... Viskas kuo puikiausiai iskepa, apskrunda, nesvyla ir buna niam kaip skanu...  blush2.gif

Gal, beje, kas rase, bet parasysiu dar karteli... maximoj esti naturaliai uzaugintu visciuku. Ale ju skonis NEPALYBGINAMAS su konvejeriniais broileriukais...  4u.gif

o tai tada ji neapdega? man sudetinga isivaizduoti kaip e ja ant tos skarbonkes pasodinti
Atsakyti
niu nezinau, man niekada nebuvo apdegus... g.gif o pasodonti - stati ta skarbonke ant stalo ir ant jos uzmauni vista biggrin.gif nieko cia sudetingo biggrin.gif tik nereikia orkaites uzkaitinti labai, uztenka kepimui 170 laipsniu tongue.gif
O maisiukuose visokiuose man kazkodel mesa sudrimba, tokia troskinta gaunasi, nekepta g.gif

dar labai skanu taip:
vista perpjaunam per krutinkauli, kad butu plokcia tokia (kaip tabaka visciukai), sumarinuojam megstamais prieskoniais.
Bulves supjaustom skiltelem, uzverdam jas su druska, nusunkiam, beriam cesnako miltuku, kmynu, majonezo ar alyvu aliejaus, sumaisom ir palaikom pusvalanduka.

I kepimo inda beriam bulves, ant ju guldom vista marinuota (nugara ant bulviu, vidumi i virsu), uzdengiam folija ir kepam apie 40 min 180 temp. Tada folija nuimam ir leidziam vistai apskrust apvertus ja nugarele i virsu...
Dar kartais i bulves primetu stambiai pjaustytu morku bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 03 26, 20:57)
sveikos, as dar naujoke tai gal galit man atsakyt i toki gan kvaila klausima, jei noriu kepti visa vista porkaiteje tai ja ikisti i koki maisa, ar folija apvynioti, ar tiesiog patiesti skarda folija ir ant virsaus uzdengti, ka ten dar ipilti, alieju ar vandeni na man ji vis svyla doh.gif



As tavo vietoje irgi su kepimo maisu kepciau, ir graziai iskepa ir ne sausau ir paskui orkaite maziau valyt tenka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(redtiger @ 2009 03 27, 10:26)
As tavo vietoje irgi su kepimo maisu kepciau, ir graziai iskepa ir ne sausau ir paskui orkaite maziau valyt tenka  thumbup.gif



man kepimo maisas irgi fainas dalykas, del valymo poto poziuriu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 26, 21:48)
as visur ipilu vandens ir i maisa ir i folija. nebutina aliejaus, taip pabaigoj atidengti kad apskrustu, nors maise tai  man kartais ir pati paskrund nereik nei prapjaut maiso.

Man patinka kepti tame maiše-rankovėje, bet aš nepilu vandens schmoll.gif
Nuo vištos ir taip daug susidaro skysčio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 03 27, 10:47)
Man patinka kepti tame maiše-rankovėje, bet aš nepilu vandens schmoll.gif
Nuo vištos ir taip daug susidaro skysčio rolleyes.gif

aisku o dabar kur nusipirkti ta maisa?ji uzrisi sandariai ir kiek laiko kepi?

Papildyta:
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2009 03 26, 22:25)


dar labai skanu taip:
vista perpjaunam per krutinkauli, kad butu plokcia tokia (kaip tabaka visciukai), sumarinuojam megstamais prieskoniais.
Bulves supjaustom skiltelem, uzverdam jas su druska, nusunkiam, beriam cesnako miltuku, kmynu, majonezo ar alyvu aliejaus, sumaisom ir palaikom pusvalanduka.

I kepimo inda beriam bulves, ant ju guldom vista marinuota (nugara ant bulviu, vidumi i virsu), uzdengiam folija ir kepam apie 40 min 180 temp. Tada folija nuimam ir leidziam vistai apskrust apvertus ja nugarele i virsu...
Dar kartais i bulves primetu stambiai pjaustytu morku  bigsmile.gif

nu sit reiktu pabandyti, tik velgii ar prie bulviu uztenka to aliejaus alyvu ir majonezo, man jos neprisvils?
Papildyta:
na kepiau as vakar ta vista,kepiau gan ilgai beveik dvi valandas ir i skarda piliau vandens biskeli dar biskeli aliejaus. pridengiau folija, bet ji man ne tokia vis tiek gavosi, tokia kaip istroskinta istraukiau, nes nei pjauti nei ka, imi kulse ir neriasi vsikas nuo kaulu.o as noriu tokios apskrudusios netroskintos.nors vandens atrodo ir uzreko bet vistiek kai gulejo ji nugara ant skardos paklotos folija, folia biskeli prikibusi prie jos buvo ir kai baigiau kepti isimti norejau man ta skura jos ir pasiliko prie folijos , tai gavos vista be skuros vienoj pusej, per daug tokia minksta trapi, nu nesigauna man su ta vista 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 03 27, 12:57)
aisku o dabar kur nusipirkti ta maisa?ji uzrisi sandariai ir kiek laiko kepi?

Papildyta:

nu sit reiktu pabandyti, tik velgii ar prie bulviu uztenka to aliejaus alyvu ir majonezo, man jos neprisvils?
Papildyta:
na kepiau as vakar ta vista,kepiau gan ilgai beveik dvi valandas ir i skarda piliau vandens biskeli dar biskeli aliejaus. pridengiau folija, bet ji man ne tokia vis tiek gavosi, tokia kaip istroskinta istraukiau, nes nei pjauti nei ka, imi kulse ir neriasi vsikas nuo kaulu.o as noriu tokios apskrudusios netroskintos.nors vandens atrodo ir uzreko bet vistiek kai gulejo ji nugara ant skardos paklotos folija, folia biskeli prikibusi prie jos buvo ir kai baigiau kepti isimti norejau man ta skura jos ir pasiliko prie folijos , tai gavos vista be skuros vienoj pusej, per daug tokia minksta trapi, nu nesigauna man su ta vista 4u.gif

Tų maišų būna pirkti kikevienoj didesnėj parduotuvėj, ieškok prie visokių vienkartinių maišelių, folijų ir pan.
Bet, jei tu nori, kad višta būtų apskrudusi labai, tai dėk tiesiog į skardą, pilk kažkiek aliejaus ir kepk apie valandą, apversk kelis kartus
Papildyta:
Kepimo maiše privalumas - nereikia naudoti riebalų, tai daug sveikiau thumbup.gif
Višta apskrunda, bet tik iš viršaus, apačia gaunasi tokia pasitroškinusi, nes nubėga skysčiai
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Iskilo toks klausimux, kaip yra su vistos idaru. Jei prikemsi kazko vidun, tai pries valgant reikia ta idara iskrapstyti, ar kaip? blush2.gif
Turiu uzsimarinavusi visciuka, iki rytojaus reikia sugalvoti kaip kepsiu. "Saldus" idarai (su slyvomis, ananasais) man nepatinka, kaip manot, ar galima kimsti na taip lietuviskai, kokiomis bulvemis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 30, 22:48)
Sveikos merginos  4u.gif

Iskilo toks klausimux, kaip yra su vistos idaru. Jei prikemsi kazko vidun, tai pries valgant reikia ta idara iskrapstyti, ar kaip?  blush2.gif
Turiu uzsimarinavusi visciuka, iki rytojaus reikia sugalvoti kaip kepsiu. "Saldus" idarai (su slyvomis, ananasais) man nepatinka, kaip manot, ar galima kimsti na taip lietuviskai, kokiomis bulvemis?  biggrin.gif

Sveikute, as darau toki idara:pkepinti svogunus+morkas+pievagrybius+cukinijos+ ryziai. Ant tu pakepintu darzoviu dedu nevirtus ryzius ,dar pora minuciu juos maisydama su tom darzovem pakepu,po to uzpilu prieskoniu druskytes (nu cia jau viskas pagal skoni) ir viska uzpilu sultiniu ,kad ryziai butu apsemti ir troskinu kol ryziai suminksteja. Va tokia mase ir idarau,o idara tai isemu pries patiekiant. Sitas idaras ir buna kaip garnyras prie vistienos. Mano mociute tai idarydavo vistienos kepenelem, sirdelem, skrandukais ir vistienos farsu. Man tai skanu, bet ne visiem tokios dalys ir patinka g.gif schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(wiwi @ 2009 03 30, 23:19)
Sveikute, as darau toki idara:pkepinti svogunus+morkas+pievagrybius+cukinijos+ ryziai. Ant tu pakepintu darzoviu dedu nevirtus ryzius ,dar pora minuciu juos maisydama su tom darzovem pakepu,po to uzpilu prieskoniu druskytes (nu cia jau viskas pagal skoni) ir viska uzpilu sultiniu ,kad ryziai butu apsemti ir troskinu kol ryziai suminksteja. Va tokia mase ir idarau,o idara tai isemu pries patiekiant. Sitas idaras ir buna kaip garnyras prie vistienos. Mano mociute tai idarydavo vistienos kepenelem, sirdelem, skrandukais ir vistienos farsu. Man tai skanu, bet ne visiem tokios dalys ir patinka g.gif  schmoll.gif .


Aciu 4u.gif Bandysiu kazka kombinuot biggrin.gif
Atsakyti