Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(Vilmukx @ 2008 01 04, 01:08)
as is pirmos temos viskas is vistienos sujungiau du receptus ir gavosi labai skaniai smile.gif. kulseles su raugintais kopustais ir su bulvem  4u.gif  , nes kazkuri mama rase, kad jai nesigavo ta vistiena su kopustais tai dariau viska taip. vistiena sumarinavau su prieskoniais ir majonezu, skarda isklojau folija, sudejau kopustus ant virsaus perpjautas bulves, tada vistiena ir uzpyliau vandeniu, kad bulves apsemtu  smile.gif  gavosi skaniai ,ypac kopustai  ir draugai isgyre  thumbup.gif

Na as giriau si receptuka,bet as kartu netroskinau bulviu o isviriau atskirai,tai irgi neblogai gavosi... smile.gif
Atsakyti
Reikia pagalbos man - po vyro gimtadienio liko mazdaug 1 rukyta vista (mums dviems tiek imt ir suvalgyt nerealu), tai galvoju gal jus pasiulysit, ka su ja daryt.

Galvoju siandien raugintu kopustu sriuba isvirt ir dali vistytes i ja idet, bet kur det kita dali??? Patarkit prasau..... ax.gif
Atsakyti
Na jei virsi sriuba,tai pasigamink salotas...
Salotos su rūkyta višta
Ingredientai:

500g virtų bulvių,
250g virtų morkų,
300g marinuotų agurkų,
500g konservuotų žirnelių,
100g obuolių,
500g rūkytos vištos,
500g majonezo.

Kaip gaminti? smile.gif

Visas daržoves ir obuolį supjaustyti šiaudeliais, sudėti konservuotus žirnelius. Viską išmaišyti. Nuo rūkytos vištos nulupti odą, išimti kaulus. Mėsą supjaustyti šiaudeliais ir sumaišyti su daržovėmis. Ant viršaus pilti majonezą.
Salotas galima puošti žalumynais, apelsino ar obuolio skiltelėmis. thumbup.gif

Rūkytos vištienos salotos
Reikalingi produktai:
Karštai rūkyta vištiena, konservuoti ananasai, kukurūzai, graikiniai riešutai, majonezas.
Visus produktus supjaustyti kubeliais iki 1 cm dydžio, pagardinti majonezu.

Atsakyti
Reikia pagalbos man - po vyro gimtadienio liko mazdaug 1 rukyta vista (mums dviems tiek imt ir suvalgyt nerealu), tai galvoju gal jus pasiulysit, ka su ja daryt.

kazkada taip sprendziau sita problema smile.gif is vistienos padariau padaza makaronams smile.gif vistiena supjausciau gabaliukais, pakepinau su smulkiai supjaustytu svogunu, paprika, uzpyliau pomidoru padazu, priberiau visokiu prieskoniu ir tada i keptuve suverciau isvirtus makaronus ir viska ismaisiau smile.gif mes kai megstam makaronus, tai mums patiko wink.gif
Atsakyti
Nezinau gal jau buvo toks patiekalas blush2.gif
As tai is vistienos darau stai toki patiekala:
Issiverdu makaronus, bent jau man skaniausiai ir geriausiai gaunasi su makaronais kaspinelio formos.Kol verda makaronai: susipjaustau vistienos krutinele gabaliukais,pabarstau prieskoniu vistienos, pasikepinu, susipjaustau paprika, pievagrybius, morkas(mazais siaudeliais),pabarstau prieskoniu, apsikepinu darzoves. Kai makaronai jau isvire, nupilame vandeni, suberiame juos i katiliuka,sudedame ant makaronu vistiena, darzoves pakepintas, ipilame grietineles, soju padazo, viska ismaisome, ir patroskiname apie 5-10min. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Mano šeimynos mėgstamiausias patiekalas su vištiena su daržovėm

Krūtinėlę kubeliais, užbarstyti pipirų , druskytės , patroškinti ant sviesto ( tik neapskrudinti, bus kieta).Išimti mėsytę iš keptuvės, tada suberti maišelį šaldytų daržovių (aš naudoju kalafiorai ,brokoliai, morkos ), užpilti truputį vandens, patroškinti , kol suminkštės daržovės.Tada į daržoves sudėti vištieną, kelis šaukštus riebesnės grietinės, krapų, petražolių, aišku, paragauti ar netrūksta druskos.Užvirti ir viskas, tik saugoti , kad nesutįžtų daržovės.Valgom su virtom bulvėm.
P.S. proporcijų nesilaikau , mėgstam kai būna daugiau daržovių 4u.gif kai turiu daugiau laiko , naudoju šviežias daržoves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nerkasa @ 2008 01 03, 16:12)
O aš kadangi pradedančioji virtuvėje, paklausiu: kodėl į vištienos blynelius dedasi krakmolas, o ne kokie miltai?
Šiandien kepiausi, man koks tai įdomus skonis, nors vaikas valgė net ausys linko. Gal nepripratus prie tokio patiekalo, todėl?

kazkada pritrukusi krakmolo i blynelius idejau miltu, ir nuo siol tik juos ir dedu thumbup.gif siaip skonis skiriasi su miltais, buna toks labiau blyniskesnis lotuliukas.gif o su krakmolu - kepsniukiskesnis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(busima_mama @ 2008 01 15, 10:38)

Galvoju siandien raugintu kopustu sriuba isvirt ir dali vistytes i ja idet, bet kur det kita dali??? Patarkit prasau..... ax.gif

is vistos likuciu galima padayti skanu pastetuka : nuimti oda, supjaustyti gabaliukais, prideti prieskoniu, majonezo ir sturinti viska su blenderiu
Atsakyti
QUOTE(pinkee @ 2008 01 04, 00:57)
Mano naujausias patiekalas iš višienos:

Vištienos krūtinėlę išmušu pabarstau druska ir pipirais, dedu į ją banano gabaliukus ir susuku suktinukus (persmeigiu dantų krapštuku, kad neiširtų), pavolioju miltuose ir vos vos apkepu keptuvėje, tada dedu į indą su apelsinų sultimis (spaudžiu pati, nes nežinau ar kitokios tinka), reikia, kad apsemtų, uždengiu folija arba dangčiu ir troškinu apie pusvalandį.

nuostabus receptukas thumbup.gif ,tik mano manymu, nereiketu tiek ilgai troskinti, nes mesa bus sausoka mirksiukas.gif
as vistienos krutinele ruosiu taip:
nemusta smile.gif vistienos krutineles file pjaunu per puse, itrinu ivairiais prieskoniais(imbieru, mairunu, pipirais, druska,siek tiek cinamono) trumpai apkepu is visu pusiu, sutarkuoju 2-3 morkas (kuo daugiau tuo skaniau) sudedu i puoda, pilu vandens, kad bent puse visko apsemtu ar daugiau ir patroskinu/paverdu uzdengtame puode nuo 7 ik 12 min. priklausomai krutineles dyzdio. patiekalo skoni galima keisti, dedant ivairiu priedu, as katrais dedu brokoliu, svogunu, dziovintu slyvu arba tiesiog daug zalumynu (petrazoliu su krapais). skanu valgyti su ryziais, ar tiesiog lengvom salotom. niam niam smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Pasiulysiu ir as viena "iseigini" receptuka su vistiena ax.gif
Ismusu vistienos krutineles gabaliukus, tada juos marinuoju pvz. sodriame raudoname vyne, sojoje, idedu pipiriuku, druskytes pagal skoni. I vidu vynioju sauleje dziovintus pomidorus (buna pirkti stiklainiukuose, uzpilti aliejumi), kaparelius ir mocarelos suri. Vyska suvynioju, sutvirtinu mediniais smeigtukais ir dedu i orkaite. Patiekti galima ir su trupuciu ryziu, bet as dazniausiai dedu tik juostelemis pjaustyta raudona paprika ax.gif . Lekste puosiu tirstos konsistencijos sojos padazu, likusiais kapareliais, mazais marinuotais svoguniukais (man ypac neblogi paruosti balzamiko acte). Svarbiausia gerai ismarinuoti mesa, nes kitaip ji gali buti be skonio - tada nepades ne jokie egzotiski priedai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lajla @ 2008 01 21, 13:09)
Pasiulysiu ir as viena "iseigini" receptuka su vistiena  ax.gif
Ismusu vistienos krutineles gabaliukus, tada juos marinuoju pvz. sodriame raudoname vyne, sojoje, idedu pipiriuku, druskytes pagal skoni. I vidu vynioju sauleje dziovintus pomidorus (buna pirkti stiklainiukuose, uzpilti aliejumi), kaparelius ir mocarelos suri. Vyska suvynioju, sutvirtinu mediniais smeigtukais ir dedu i orkaite. Patiekti galima ir su trupuciu ryziu, bet as dazniausiai dedu tik juostelemis pjaustyta raudona paprika  ax.gif . Lekste puosiu tirstos konsistencijos sojos padazu, likusiais kapareliais, mazais marinuotais svoguniukais (man ypac neblogi paruosti balzamiko acte). Svarbiausia gerai ismarinuoti mesa, nes kitaip ji gali buti be skonio - tada nepades ne jokie egzotiski priedai  rolleyes.gif

Netradicinis patiekaliukas,reiktu savaitgali pabandyti... biggrin.gif
Atsakyti
Mano salotos su vietienos krutinele smile.gif

reikes:
vistienos krutinele ( perku jau iskepta parduotuvej)
poro
majonezo
lukstentu saulegrazu
kiniska salota
citrinpipiriu

paruosimas:
saulegrazas pakepinti keptuveje, visa kita supjaustyti ir sumaisyti su majonesu, pabarstyti citrinpipiriu.

galimos variacijos:

deti ryziu, cukinijos, konservuotu kukuruzu, raugintu agurku smile.gif

receptas gime po didelio baliaus, kai liko visokiu maisto likuciu essen.gif

Mano pacios megztamiausios salotos, pasidarau didziausia bliuda ir valgau 2 dienas biggrin.gif
Atsakyti
as bandysiu vistiena su pievagrybiais , jai pavyks parasysiu
Atsakyti