Sparneliai atrodo.
aguonele, gal galetumet truputi papasakot apie ta troskini kur su bulvytemis verdat, pora psl adgal buvo idetas vel jusu tas receptukas ten vandenuko reikia pilti tiek kad apsemtu viska ar tiek kad bulves apsemtu ir paskui viskas ten apsunta? ar kaip?
Dedi bulves, ant ju svoguna,morkas tada vistiena ir uzpilu dar keptuveje likusiu sviestuku ir vandens tiek,kad tik vistiena apsemtu.Vistiena pries apkepdama apvolioju miltuose,tada skystis gaunas tirstas ir labai gerai sueina kaip padazas.Nepamirsti reikia cesnaku ir zinoma buljono megiamo.Sekmes
aciu, ryt reiks meginti
Mamytes, gal kuri galite pasakyti kuo geriau apvolioti vistienos gabaliukus, kad jie isvirti-kepti aliejuje butu traskus? Noriu siandien tokius vistienos "pagaliukus"iskepti, bet nezinau ar miltuose volioti, ar krakmole ar dziuveseliuose. Aciu.
QUOTE(Bijuna @ 2009 02 02, 15:22)
Mamytes, gal kuri galite pasakyti kuo geriau apvolioti vistienos gabaliukus, kad jie isvirti-kepti aliejuje butu traskus? Noriu siandien tokius vistienos "pagaliukus"iskepti, bet nezinau ar miltuose volioti, ar krakmole ar dziuveseliuose. Aciu.
Krakmole
QUOTE(Bijuna @ 2009 02 02, 16:22)
Mamytes, gal kuri galite pasakyti kuo geriau apvolioti vistienos gabaliukus, kad jie isvirti-kepti aliejuje butu traskus? Noriu siandien tokius vistienos "pagaliukus"iskepti, bet nezinau ar miltuose volioti, ar krakmole ar dziuveseliuose. Aciu.
As tai miltus sumaisau su kukuruzu krakmolu
pastaruoju metu labai daznai gaminuosi toki troskinuka
reikes:
vistienos mesytes, pastaraji karta pirkau kulseliu mesa be kaulo
papriku, as emiau visu spalvu, graziau atrodo
pievagrybiu
kreveciu atsildytu
sviesto
alyvuogiu aliejaus
grietineles
vistienos prieskoniu
garnyrui garuose virtos darzoves - brokolis, ziedinis kopustas, morkytes
gaminimo eiga:
Vistiena pamarinavau su citrina, druskytes, pipiriuku, svoguno per nakti. Tada mesyte supjaustom kubeliais bei apkepame aliejuje kol apskrus lengvai, i kita keptuve dedame sviesto bei pakepiname pievagrybius susmulkintus bei paprikas, juos siek tiek padruskiname, tuomet jiems lengvai apkepus dedu vistiena, krevetes islukstentas atsildytas, pilu grietinele bei siek tiek vistienos prieskoniu ir taip troskinu apie 30min....Man labai skanu su garuose virtomis darzovemis... Mano seimyna dar valgo su ryziais su trupuciu sviesto, o as kadangi valgau mesyte tik su darzovem tai apsieinu be ryziu... Skanaus
reikes:
vistienos mesytes, pastaraji karta pirkau kulseliu mesa be kaulo
papriku, as emiau visu spalvu, graziau atrodo
pievagrybiu
kreveciu atsildytu
sviesto
alyvuogiu aliejaus
grietineles
vistienos prieskoniu
garnyrui garuose virtos darzoves - brokolis, ziedinis kopustas, morkytes
gaminimo eiga:
Vistiena pamarinavau su citrina, druskytes, pipiriuku, svoguno per nakti. Tada mesyte supjaustom kubeliais bei apkepame aliejuje kol apskrus lengvai, i kita keptuve dedame sviesto bei pakepiname pievagrybius susmulkintus bei paprikas, juos siek tiek padruskiname, tuomet jiems lengvai apkepus dedu vistiena, krevetes islukstentas atsildytas, pilu grietinele bei siek tiek vistienos prieskoniu ir taip troskinu apie 30min....Man labai skanu su garuose virtomis darzovemis... Mano seimyna dar valgo su ryziais su trupuciu sviesto, o as kadangi valgau mesyte tik su darzovem tai apsieinu be ryziu... Skanaus
Vistiena su baklazanu kinietiskai
1 baklažanas, 1 pusele vistienos file;2 kiaušinio baltymai, 4 šaukštai kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Baklazanus supjaustyti juostelemis, apvolioti baltyme, krakmole ir apvirti aliejuje. Vistienos gabaliukus taip pat.
Padažas: 300 ml vandens, stikline cukraus, 50 ml ryžių acto, 2 šaukštai pomidorų padazo, 30 ml sojos, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
I keptuve pilam vandeni ir cukru. Maisydami ant silpnos ugnies istirpiname. Tada po truputi pilame ryziu acta, pomidoru padaza , soja, ir kukuruzu krakmola. Viska labai gerai maisome ir kaitiname ant ugnies. Kai padazas uzvirs dedame vistiena ir baklazanus ir dar truputi pakaitiname.
Skanaus
QUOTE(astiti @ 2009 02 17, 20:21)
Vistiena su baklazanu kinietiskai
1 baklažanas, 1 pusele vistienos file;2 kiaušinio baltymai, 4 šaukštai kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Baklazanus supjaustyti juostelemis, apvolioti baltyme, krakmole ir apvirti aliejuje. Vistienos gabaliukus taip pat.
Padažas: 300 ml vandens, stikline cukraus, 50 ml ryžių acto, 2 šaukštai pomidorų padazo, 30 ml sojos, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 baklažanas, 1 pusele vistienos file;2 kiaušinio baltymai, 4 šaukštai kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Baklazanus supjaustyti juostelemis, apvolioti baltyme, krakmole ir apvirti aliejuje. Vistienos gabaliukus taip pat.
Padažas: 300 ml vandens, stikline cukraus, 50 ml ryžių acto, 2 šaukštai pomidorų padazo, 30 ml sojos, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Idomus padazas, kad tiek daug cukraus. Saldziarugstis iseina ar labiau saldus?
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 17, 20:55)
Idomus padazas, kad tiek daug cukraus. Saldziarugstis iseina ar labiau saldus?
cukraus tikrai nemazai, bet manau ryziu actas ta salduma sumazina. Padazas labiau saldziarugstis