Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(lotute @ 2008 09 15, 18:58)
na pas mus iki parduotuvėj labai jau retai kada būna nukaulintų šlaunelių  unsure.gif

Aš rytoj vėl šį patiekalą darysiu, nu negaliu kaio man skaniai praeitą kartą gavosi, o kas svarbiausia kaip parastą ir greitą thumbup.gif o šiam kartui pirkau nukaulintą šlaunelių mėsytę be odos, galvojau šiaip tik pasižiūrinėsiu, o buvo pridėtą krūvą pokelių, be to irgi iki parduotuvei mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo convict: 19 rugsėjo 2008 - 00:05
QUOTE(convict @ 2008 09 19, 01:04)
Aš rytoj vėl šį patiekalą darysiu, nu negaliu kaio man skaniai praeitą kartą gavosi, o kas svarbiausia kaip parastą ir greitą thumbup.gif  o šiam kartui pirkau nukaulintą šlaunelių mėsytę be odos, galvojau šiaip tik pasižiūrinėsiu, o buvo pridėtą krūvą pokelių, be to irgi iki parduotuvei mirksiukas.gif

geras, reikės ir man pasižiūrėt, nes patiekalas tikrai vertas grieko, bet... tongue.gif

sugalvjau, kad tai bus mūsų vakarienė ir pradėjau nukaulinimo procesą (tiesa, aš nupirkau aštuonias blauzdeles, be tų viršutinių, kur, matyt, ir buvo mano klaida), po to proceso jau buvau pilnai apsisprendus, kad šitas patiekalas bus nebent rytoj pietums, nes išvargau nerealiai lotuliukas.gif

o kitą dieną buvo viskas paprasta, greita, lengva ir labai skanu wub.gif wub.gif

darysiu dar kartą, jei tik rasiu nukaulintos mėsytės, kitaip jau nepasiryšiu tongue.gif
Atsakyti
As irgi vakar isgirtaji vistienos troskini su grietinele gaminau - nu super gavosi thumbup.gif vakar persivalgiau ir dar siandienai liko thumbup.gif tik as pievagrybius pakeiciau i normalius grybus ir dar papildomai sutarkavau cukinijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2008 09 19, 12:46)
As irgi vakar isgirtaji vistienos troskini su grietinele gaminau - nu super gavosi  thumbup.gif 

aš irgi vakar dariau, tik su kalakutiena. Mums irgi labai patiko biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Tikiuosi i tinkama tema pataikiau 4u.gif Jau kuris laikas niekaip nerandu vieno receptuko. Visur ieskojau.. Ir cia, ir googlinau, nu nesiseka nors tu ka doh.gif Tai vistienos kepsneliai- suktinukai kazkokie. Pamenu, kad vistos krutinele pamust reikejo, deti persiku (dziovintu, jei neklystu), graikisku riesutu ir dar kazko, susukt ir orkaitej turbut kept. Gal kas zino si recepta, ar bent jau kur ji rast..
Atsakyti
QUOTE(Ereta @ 2008 09 19, 17:42)
Tai vistienos kepsneliai- suktinukai kazkokie.  Pamenu, kad vistos krutinele pamust reikejo, deti persiku (dziovintu, jei neklystu), graikisku riesutu ir dar kazko, susukt ir orkaitej turbut kept. Gal kas zino si recepta, ar bent jau kur ji rast..

nepamenu kur jis buvo,bet turiu nusirasius blush2.gif
>vistienos mesyte patepti majonezu
>supjaustytu dziov.slyvu ar persiku deti
>graikisku riesutu
>tarkuoto surio
>ant pacio virsaus uzdeti maza gab. sviesto
>susukus i suktinuka kepti orkaitej ant trupucio aliejaus 30-40 min

skanaus wub.gif
Atsakyti
VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU SEZAMU IR DARŽOVĖMIS

4vištienos filė
500g šaldytų daržovių(morkos,pupelės,žiediniai kopūstai ir kt.) arba dėti pagal save įv.daržovių,kokių turite
1 kiaušinis
2-3 šaukštai miltų
sezamo sėklų
prieskonių vištienai (kari,česnakinė druska ir kt).arba santa marijos vištienos pr.

Vištienos filė labai gerai išmušti,pabarstyti prieskoniais ir palaikyti,kad pasimarinuotų.Daržoves išvirti(ar apvirti jei šaldytos) pasūdytame vandenyje.Ant kiekvienos filė dėti po šaukštą daržovių ir suvynioti.Suktinukus į miltus,po to į kiaušinio plakinį ir į sezamo sėklas.Kepti keptuvėje ant mažos ugnies nuolat vartant.

Skanumėlis--galima vietoj daržovių dėti džiovintų įv.vaisių(slyvų,abrikosų arba abu) thumbup.gif
Atsakyti
vakar dariau vistienos troskini,ta kur su grietinele.tik vietoj grietineles dejau grietine ir dar kario idejau kepdama,tai tikrai be galo skanu buvo thumbup.gif net vyras valge rolleyes.gif nors jam visokie tokie troskiniai ir ko nelabai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 01 03, 19:32)
Manyciau krakmolas labiau sulipina nei miltai. Ne taip tyzta.  rolleyes.gif

nededu nei vieno, nei kito tiesiog pilu maziau sultinio ir ne tokia skysta mase gaunas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, skaičiau skaičiau jūsų receptukus ir nusprendžiau įdėti ir savo ax.gif

Tai va, kepsime vištienos krūtinėlę grietinės padaže, o garnyras bus obuolienė smile.gif žinau - skamba gal ir keistokai g.gif bet patikekit labai skanu thumbup.gif

2 porcijom maždaug reikės:

apie 400-500 gr. - Vištienos krūtinėlės (vyrai valgo daug wink.gif )
apie 0,4 l. - Grietinės (geriau natūralios)
pagal skoni - Prieskonių vištienai (skaniau su kariu)
apie 0,5 l. - Obuolienės

Vištienos krūtinėlę galima susipjaustyti smulkiau arba ne, tada ją išmušam plaktuku ir įtrinam prieskoniais.

Į keptuvę įdedam grietinės tiek kad, vištytė pusiau - keptų pusiau troškintūsi, aš iš pradžių dedu kokius tris keturis didelius šaukštus, vėliau jei trūksta pridedu smile.gif Beje, kad būtų skaniau, dar truputuka įberiu prieskoniu ir į grietinę wink.gif Grietinė labai greitai suskystėja ir galima dėti vištytę kept. Kepa labai greitai, pora kartu apverčiu ir viskas.

Iškeptą vištieną dedam į lėkštę ir šalia pora gerų šaukštų obuolienės smile.gif

Ir viskas ax.gif megaujamės

Man labai skanu, pameginkit ir parašykit ar patiko 4u.gif lauksiu komentarų ir recepto patobulinimų wink.gif
Atsakyti
Kaip manot, ar gautusi toks receptukas:

vistienos krutinele atmusti, pabarstyti druska, pipirais, kariu, ivynioti pjaustytus konservuotus ananasus ir bananus, tada apkepti, o tada patroskinti. Tik nezinau kame, viena mamyte siame forume rase, kad galima apelsinu sultyse (tik naturaliose) ax.gif
kaip manot, ar gautusi? 4u.gif
Atsakyti
parasysiu kaip mes ruosiam, maniskiui laaabai patinka, nes kitos vistienos dalies(isskyrus krutinele) nevalgo blush2.gif isrankuolis lotuliukas.gif
vistos krutinele supjaustau + karis, cesnakai, druska, pipirai.
Tada apkepu vistiena, metu pievagrybius (mes megstam labai daug ax.gif ), tada svogunus ir pabaigoj grietinele, ragauju, jei tuksta, dedu prieskoniu 4u.gif
valgom su bulvem, ir pomidoru, agurku salotom 4u.gif
labai labai paprasta, bet skanu thumbup.gif
Atsakyti