Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

QUOTE(convict @ 2008 09 15, 13:49)
Papasakok tą techniką, nes eisiu ne už ilgo kaulint doh.gif

hm.. kaip tau ja paaiskinti...

as pradedu nuo to, kad nulupu oda nuo visos slaunies, tada pradedu nuo to kumpelio, pjaunu taip, kad prieiciau prie kaulo, ir bandau apibjaustit, kad mesyte atssikirtu nuo kaulo, tada lieka kulsele, ta vieta per kulniuka nupjaunu vertinakiai, kur tos gyslos, jas nupjaunu ismetu, o po to darau kaip ir aguonele - pjaunu isilgai, prieinu iki kaulo, apipjaunu ir nusiima mesyte...
nzn ar kas nors ka nors suprato mano technika smile.gif bet manau reikia pabandyti ir ziureti kaip greiciau ir patogiau einasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 15, 15:55)
pritariu thumbup.gif  as ir jau atradau sau technika.
o nukaulinti pradedu atskirdama kumpeli nuo kulseles.is kumpelio ispjauti kaula vieni juokai ,tada belieka kumpeli tik supjaustyti mazais gabaliukais. o kulsele ipjaunu kurioj tai vietoj isilgai,tada astriu peiliu bandau iki kaulo daeiti ir kuo puikiausiai issimauna visa mesyte nuo jo  thumbup.gif ,telieka susmulkinti.

o kaip darai su tom gyslom(baltom) nes jos mane labiausiai erzina doh.gif

QUOTE(convict @ 2008 09 15, 16:17)
Aš panašiai ir kaulinau, bet šiaip nepatiko man šis darbas biggrin.gif  reiks kitą kartą pirkt jau nukaulintą kaip kažkuri mergaitė sakė.



na pas mus iki parduotuvėj labai jau retai kada būna nukaulintų šlaunelių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 09 15, 18:58)
o kaip darai su tom gyslom(baltom) nes jos mane labiausiai erzina  doh.gif

paimu uz vieno galo ir peiliu "leizdamasi" jas graziai ispjaunu thumbup.gif (dazniausiai kai jau susismulkinu tada geriausiai issiima)jei ten lieka koks vienas kitas galiukas nera taip tragiska mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 15, 18:38)
paimu uz vieno galo ir peiliu "leizdamasi" jas graziai ispjaunu  thumbup.gif (dazniausiai kai jau susismulkinu tada geriausiai issiima)jei ten lieka koks vienas kitas galiukas nera taip tragiska  mirksiukas.gif

na aš kai susmulkinu tada po viena ir traukau-išpjaunu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 15, 16:55)
pritariu thumbup.gif  as ir jau atradau sau technika.
pirma karta kai kaulinau,reikejo jas dar malti, tai viskas atsidure siuksliu dezej  doh.gif niekas man ten nesigavo,dar tos sausgysles nervavo. o dabar einas kaip is pypkes, pora kartu pagaminsi dinele2 ir pamatysi viskas bus tik lengviau  mirksiukas.gif
o nukaulinti pradedu atskirdama kumpeli nuo kulseles.is kumpelio ispjauti kaula vieni juokai ,tada belieka kumpeli tik supjaustyti mazais gabaliukais. o kulsele ipjaunu kurioj tai vietoj isilgai,tada astriu peiliu bandau iki kaulo daeiti ir kuo puikiausiai issimauna visa mesyte nuo jo  thumbup.gif ,telieka susmulkinti.

O as pasilengvinau sau darba,dariau tik is kumpeliu mesos rolleyes.gif ,tai jokiu sausgysliu traukyt nereikejo smile.gif
Atsakyti
nezinau ar kas nors is jusu taip ruosia vistyte bet galiu pasidalinti ax.gif
mano mama taip ruosia ir man nuo vaikystes labai skanu biggrin.gif
taigi kepant orkaiteje vista (as kepu kulseles, blauzdeles) paruosiu toki prieskoniu misini:
druskos
cukraus (per puse maziau tiek kiek dedama druskos)
citrinos rugsties
kmynu
cinamono

(mama dar uzpila kepdama vistiena obuoliu sultimis siek tiek, bet reikia grynu obuolkiu sulciu, is parduotuves pakeliuose netiks biggrin.gif )

tiesiog itrinu pacia vistiena ir ja palaiaku saldytuve (galima labai neilgai laikyti, kartais mama palaiko vos 1-2 valandas, bet as dazniausiai ryte istrinu prieskoniais, per pietus jau kepu)

tada salia dar pridedu bulviu, ir jas suprieskoniuoju likusiu misiniu, dar druskos jeigu atrodo kad bulvems bus maza

tokia paruosta vistiena man niam wub.gif

o beja pasiskaiciau cia receptuka su nukauleta mesyte ir pievagrybiais - super, eisim gaminti sia savaite tikrai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 16 rugsėjo 2008 - 12:45
QUOTE(`delfine` @ 2008 09 16, 13:44)
paruosiu toki prieskoniu misini:
druskos
cukraus (per puse maziau tiek kiek dedama druskos)
citrinos rugsties
kmynu
cinamono

O tai kokios prporcijos citrinos rugšies (čia ta iš pakelių?) ir cinamono? Bent apytiksliai (lyginant su druska ir cukrumi)
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 09 17, 10:53)
O tai kokios prporcijos citrinos rugšies (čia ta iš pakelių?) ir cinamono? Bent apytiksliai (lyginant su druska ir cukrumi)


visada nuo akies dedu doh.gif pvz kokioms 5 blauzdelems citrinos rugsties dedu ant arbatinio saukstelio galo (mazdaugs koks trecdalis nubraukto arbatinio saukstelio)
o cinamono dedu tiek kad visas prieskoniu msinys igautu svelnia rusva spalva.
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2008 09 17, 12:50)
visada nuo akies dedu  doh.gif 

Ačiū už greitą atsakymą biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 25, 18:33)


Padažui:
2 šaukštai medaus,2 šaukštai sojų padažo,šaukštas citrinų sulčių,šaukštelis krakmolo,keli lašai Tabasko padažo.



labai ieškau kur būtų galima rasti saldžiarūkščio padažiuko receptelį tokį kokį gamina kiniečių restorane, deja išbandžiau ir šį padažiuka, nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 09 17, 16:18)
labai ieškau kur būtų galima rasti saldžiarūkščio padažiuko receptelį tokį kokį gamina kiniečių restorane, deja išbandžiau ir šį padažiuka, nepatiko  schmoll.gif

Paieškok Kinietiškos virtuvės temoje (čia SM), man rods buvo ir ne vienas netgi
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 09 17, 15:31)
Paieškok Kinietiškos virtuvės temoje (čia SM), man rods buvo ir ne vienas netgi

einu ieškoti tokios temos ax.gif
Atsakyti