Vista su citrinomis
vidutinio dydzio vista
400ml medaus marinato( rec. 5saukstai alyvuogiu aliejaus,3saukstai vandens,puse stiklines skysto medaus,saukstas citrinos sulciu,cesnako pagal skoni,druskos(galima berti cesnakines druskos) pipiru.
2 - 3 nedideles citrinos
vista uzpilti medaus marinatu ir gerai itrinti palikti 4 - 6h marinuotis
vista deti i skarda krutinele i virsu,kojas suristi siulu. Ant virsaus supilti likusi marinata apdeti citrinu riekelemis(kai kurias galima ismeigti i mesa ja siek tiek ipjovus)
kepti 190laipsniu ikaitintoja orkaiteje apie 1.5h, kas 15min. kepant vista palaistyti nutekejusiu marinatu.
skanaus
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 18:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena.
uz recepta
Labai skanu, paprasta ir greita
QUOTE(pakasiukas @ 2008 08 21, 11:23)
Ką tik suvalgėm, gavosi Labai dėkui už receptą
QUOTE(*Vasaros lietus* @ 2008 08 23, 14:33)
Ką tik suvalgėm, gavosi Labai dėkui už receptą
as irgi dabar darau pagal si receptuka ziesim kas cia gausis
QUOTE(pakasiukas @ 2008 08 21, 12:23)
QUOTE(*Vasaros lietus* @ 2008 08 23, 14:33)
Ką tik suvalgėm, gavosi Labai dėkui už receptą
malonu
QUOTE(Redazi @ 2008 08 24, 15:54)
Aguoneles receptas :" a la troskini su vistiena" .Išbandėm ir mes ,manau jis vienas iš populiariausių. Ačiū
mums jis labai patiko
As snd vistiena dariau stai taip:
VIŠTIENOS KUKULIAI SU MOLIŪGAIS IR SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU
700 g maltos vištienos,400 g moliūgo minkštimo,kiaušinis,kario prieskoniai,šaukštas džiūvėsėlių,aitrioji paprika,sezamų aliejus
Padažui:
2 šaukštai medaus,2 šaukštai sojų padažo,šaukštas citrinų sulčių,šaukštelis krakmolo,keli lašai Tabasko padažo.
Mėsą sumaišom su džiūvėsėliais,įmušame kiaušinių, suberiam prieskonius ir suformuojam nedidelius kukulius.Pasūdytame vandenyje verdam juos apie 10 min.Išgriebtus nuvarvinam ir apkepinam.
Moliūgą supjaustome kubeliais,apkepame aliejuje.Medų pakaitiname,į jį supilame sojų, Tabasko padažus,citrinų sultis ir vandenyje ištirpintą krakmolą.Sudedam į jį moliūgus, susmulkintą papriką,pakaitiname -kol sutirštės.Kukulaičius apliejame padažu.Garnyrui dar pateikiame ir ryžių.
Oi kaip visiems patiko
VIŠTIENOS KUKULIAI SU MOLIŪGAIS IR SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU
700 g maltos vištienos,400 g moliūgo minkštimo,kiaušinis,kario prieskoniai,šaukštas džiūvėsėlių,aitrioji paprika,sezamų aliejus
Padažui:
2 šaukštai medaus,2 šaukštai sojų padažo,šaukštas citrinų sulčių,šaukštelis krakmolo,keli lašai Tabasko padažo.
Mėsą sumaišom su džiūvėsėliais,įmušame kiaušinių, suberiam prieskonius ir suformuojam nedidelius kukulius.Pasūdytame vandenyje verdam juos apie 10 min.Išgriebtus nuvarvinam ir apkepinam.
Moliūgą supjaustome kubeliais,apkepame aliejuje.Medų pakaitiname,į jį supilame sojų, Tabasko padažus,citrinų sultis ir vandenyje ištirpintą krakmolą.Sudedam į jį moliūgus, susmulkintą papriką,pakaitiname -kol sutirštės.Kukulaičius apliejame padažu.Garnyrui dar pateikiame ir ryžių.
Oi kaip visiems patiko
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 19:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
vakar pabandziau si rezeptuka, tikrai labai skaniai gavosi.svarbiausia ir mano brangiui labai patiko-labai daug susizavejimo suksniu ir buckiu susilaukiau
siaip ka norejau pasakyti-butinai dekite kaip cia raso cesnako ir dar butiniau-krapu. labai labai gera skoni sie dalykiukai duoda.
ir dar, kai ieskojau nebuvo liesos grietineles, tik riebi (30%), tai jau galvojau sakes, bus riebu, bet labai gerai gavosi, net paciai keista, tikrai neriebu, pats tas. tai va tos grietineles tikrai galite nebijoti. beja, as pyliau viena ta mazyti maisiuka.
ai dar beja, as troskinau ta visa reikala pirmiausia vandeny su bulijonu, o tik ant galo bebeigiant troskintis supyliau grietinele-kazkaip bijojau kad nesutrauktu del ilgo troskinimosi
tai va tiek.
aciu uz receptuka
turiu viena receptuka, man jis laaaabai patinka jis paprastas toks.gavau ji is drauges(kaip supratau pati sugalvojo)
tai va,
reikes:
vistienos file(cia jusu pasirinkimas kiek)
bulviu prieskoniu
sviesto mazdaug puse mazo pakelio
mazdaug 2 galinos blankos vistienos kubeliu
ryziu
vistienos file gerai ismusam ir isvoliojam bulviu prieskoniuose ir kepame kol graziai pagels.poto tuos gabaliukus papjaustom ir dar pakepam
ryzius verdi normaliai, bet kai isverda i ta puoda su ryziais sutrupini galinos blankos(cia pagal skoni), idedi sviesto ir gerai viska ismaisai. poto ta alieju kur kepe file supili i ta puoda su ryziai, tik neperdaug kad nebutu per riebu.
viska gerai ismaisai ir galima valgyt
tikrai labai skanu kas megsta suriai
o jei norite biskiuka sumazint suruma galima kai kepi file idet grietines , tada file bus minkstesne ir svelnesne.
tikrai paprastas receptukas , bet man labai patinka
tai va,
reikes:
vistienos file(cia jusu pasirinkimas kiek)
bulviu prieskoniu
sviesto mazdaug puse mazo pakelio
mazdaug 2 galinos blankos vistienos kubeliu
ryziu
vistienos file gerai ismusam ir isvoliojam bulviu prieskoniuose ir kepame kol graziai pagels.poto tuos gabaliukus papjaustom ir dar pakepam
ryzius verdi normaliai, bet kai isverda i ta puoda su ryziais sutrupini galinos blankos(cia pagal skoni), idedi sviesto ir gerai viska ismaisai. poto ta alieju kur kepe file supili i ta puoda su ryziai, tik neperdaug kad nebutu per riebu.
viska gerai ismaisai ir galima valgyt
tikrai labai skanu kas megsta suriai
o jei norite biskiuka sumazint suruma galima kai kepi file idet grietines , tada file bus minkstesne ir svelnesne.
tikrai paprastas receptukas , bet man labai patinka
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 19:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Mūsų šeimynai labai patiko, tik aš grietinėlės neturėjau tai pyliau kaimiško pieno (baigiant virti).Ir dar pridėjau vištos kepenėlių, labai skanu.
QUOTE(martam @ 2008 09 05, 16:15)
Mūsų šeimynai labai patiko, tik aš grietinėlės neturėjau tai pyliau kaimiško pieno (baigiant virti).Ir dar pridėjau vištos kepenėlių, labai skanu.
As panasiai darau,tik apverdu bulves,bet neisverdu,apkepu vista ,tada viska i puoda,prieskoniu,krapu,svoguna,morka,atskirai padarau balta padaza toki skystesni,viska uzpilu ir troskinu gera pusvalandi.Bet cia jauciu gaunasi tas pats tik daugiau vargo ,gal tik padaziukas tas tirstesnis,bet galima ir taip ipilti miltu ismaisytu piene .Dabar pabandysiu pagal lengvesni recepta