Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

As tai sekmingai panaudojau vistienos (kalakutienos) krutinele kebebo gamybai ax.gif o dariau taip:
susipjaustau krutinele mazdaug saslyko dydzio gabaleliais, paprieskoniuoju megstamais prieskoniais, butinai idedu cesnako ir pamarinuoju bent jau 2 val. tada labai gerai ikaitinu orkaite iki 240-250 laipsniu C ir pakepinu tuos gabalelius kad graziai apkeptu. Vistiena labai greitai iskepa taigi tikrai nelieka zalia. Tada tuos pakeptus saslykiukus susmulkinu i mazesnius gabalelius ir dar pakepinu keptuveje su saukstu aliejaus. Labai skani mesyte gaunasi essen.gif
Viska darau pagal si receptuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 03, 10:29)
As tai sekmingai panaudojau vistienos (kalakutienos) krutinele kebebo gamybai ax.gif  o dariau taip:
susipjaustau krutinele mazdaug saslyko dydzio gabaleliais, paprieskoniuoju megstamais prieskoniais, butinai idedu cesnako ir pamarinuoju bent jau 2 val. tada labai gerai ikaitinu orkaite iki 240-250 laipsniu C ir pakepinu tuos gabalelius kad graziai apkeptu. Vistiena labai greitai iskepa taigi tikrai nelieka zalia. Tada tuos pakeptus saslykiukus susmulkinu i mazesnius gabalelius ir dar pakepinu keptuveje su saukstu aliejaus. Labai skani mesyte gaunasi essen.gif
Viska darau pagal si receptuka  biggrin.gif

Pasiziurejau ta nuoroda, kuria buvai idejusi.
Tai man kilo keletas klausimuku 4u.gif Kaip jis sake: "I like a little pink inside", tai kaip geriau daryti pilnai iskepti ta mesa, ar palikti truputi pink inside? smile.gif
Antras dalykas, jis iskepta mesyte orkaiteje apkepina dry pan, be jokio aliejaus. Ir vel gi, kaip geriau su juo ar be jo? smile.gif
Na, ir pabaigai - cinamonas! Naudojai ji? 4u.gif

Is anksto dekui uz atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2008 07 03, 16:42)
Pasiziurejau ta nuoroda, kuria buvai idejusi.
Tai man kilo keletas klausimuku 4u.gif  Kaip jis sake: "I like a little pink inside", tai kaip geriau daryti pilnai iskepti ta mesa, ar palikti truputi pink inside? smile.gif
Antras dalykas, jis iskepta mesyte orkaiteje apkepina dry pan, be jokio aliejaus. Ir vel gi, kaip geriau su juo ar be jo? smile.gif
Na, ir pabaigai - cinamonas! Naudojai ji?  4u.gif

Is anksto dekui uz atsakymus mirksiukas.gif

Kadangi as dariau viska su vistienos krutinele, tai mesyte praktiskai buvo pilnai iskepus kai istraukiau is orkaites. Bet manau cia jau kiekvieno skonio reikalas pilnai ja iskepti ar nevisai, bet kadangi as mesos su krauju nemegstu tai kepciau geriau ilgiau, bet kad iskeptu ax.gif Kiauliena manau taip greitai neiskeptu kaip vistiena unsure.gif
Keptuveje as kepinau su siek tik aliejaus, nes cia gal daugiau pripratimo reikalas smile.gif galima manau riebesne mesyte (pvz. kiauliena) pakepinti is be aliejaus, bet kadangi vstienos krutinele ir taip pakankamai sausa buna tai gal geriau pakepinti su siek tiek riebaliuko g.gif
Cinamono nedejau, nes man kazko jis nelabai derinasi tokiuose patiekaluose rolleyes.gif o siaip tai marinata dariausi pagal savo skoni, vietoje jogurto dejau majonezo.
Manau galima imti tik pacia recepto ideja o prieskonius pasikoreaguoti pagal savo skoni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrita @ 2008 06 15, 18:40)
gal turit patarimu kaip skaniai vista idaryti kepant visa blush2.gif

As dazniausiai dedu obuoliu skilteles neluptas. Kartais dedu pievagrybiu(daug) cherry pomidoriuku ir truputi paprikos. Labai skanu gaunasi ir prie mesytes valgant patiekti galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2008 07 02, 16:06)
Vištienos kukuliai "Buratinas" 2porc

Džiaugiuosi,kad patiko,man ir vienas iš skanesnių vištienos patiekaliukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2008 03 19, 15:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką  ax.gif .

Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;

Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.

Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus  mirksiukas.gif

user posted image

Sveikutes smile.gif Pabandziau stai si recepta. Galvojau liezuvi prarysim. Pagaliau radau toki vistos paruosimo buda, kuris labai primena kinieciu restoranuose gaminama. Mano vistyte gavosi labiau aplipus viskuo nei foto ir buvo labai traski thumbup.gif
Atsakyti
atsisildziau vištieną, galvoju reikia sumarinuot..bet gi jau taip įgrįsęs tas majonezas, česnakas ir vištienos prieskoniai nejau nėra kokių nors kitokių būdų? unsure.gif galbūt įmanoma kaip nors su sojos padažu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 07 28, 15:42)
atsisildziau vištieną, galvoju reikia sumarinuot..bet gi jau taip įgrįsęs tas majonezas, česnakas ir vištienos prieskoniai  nejau nėra kokių nors kitokių būdų?  unsure.gif galbūt įmanoma kaip nors su sojos padažu?  g.gif

medus+sojos padažas+aliejus+česnakai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2008 07 28, 14:50)
medus+sojos padažas+aliejus+česnakai  mirksiukas.gif

+citrinos sultys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 07 09, 00:41)
As dazniausiai dedu obuoliu skilteles neluptas. Kartais dedu pievagrybiu(daug) cherry pomidoriuku ir truputi paprikos. Labai skanu gaunasi ir prie mesytes valgant patiekti galima 4u.gif

Aš vištą cielais obuoliais kemšu rolleyes.gif .O jei dar turit obuolių sulčių įpilt i skardą-apsivalgyt galima.Tik reik laistyt dažniau su tom sultim mirksiukas.gif .

QUOTE(arbatine_saldainine @ 2008 07 16, 16:43)
Sveikutes smile.gif Pabandziau stai si recepta. Galvojau liezuvi prarysim. Pagaliau radau toki vistos paruosimo buda, kuris labai primena kinieciu restoranuose gaminama. Mano vistyte gavosi labiau aplipus viskuo nei foto ir buvo labai traski  thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif fotkės neatspindi visko mirksiukas.gif ,bent jau pas mane lotuliukas.gif .Šaunu,kad patiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(indria @ 2008 07 28, 15:42)
atsisildziau vištieną, galvoju reikia sumarinuot..bet gi jau taip įgrįsęs tas majonezas, česnakas ir vištienos prieskoniai  nejau nėra kokių nors kitokių būdų?  unsure.gif galbūt įmanoma kaip nors su sojos padažu?  g.gif

Yra dar pirk marinatas maišeliuose.Berods santa maria.Užtenka trumpai pamarinuot ir skanu labai mirksiukas.gif . Kažkada dar esu marinavus su apelsinų sultimis.Išvis eksperimentus darau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
oi kiek visokių receptėlių prisiskaičiau....
Iškilo kausimas ar niekas neperkat cielų vištų? Gavau vištą iš kaimo, valgytojai tik du, tai visos kept nesinori, nes nesuvalgysim. Gal kas turit idėjų kaip efektyviau išnaudot visas vištos dalis? Anoj temoj radau Bea idėją, kaip išspaust daugiau naudos iš krūtinėlės, gal kas turit panašių idėjų visoms vištos dalims?

Čia apie tai, kaip galima visapusiškai išnaudoti vištienos krūtinėles.
Perkate du vienetus vištienos krūtinėlės. Nupjaunate nelabai kruopščiai mėsą nuo kauliuko (kad dar liktų jos ten). Iš jos darote kokį nors karštą patiekalą (mamos čia daug prirašė receptų), kas liko metate puodan ir verdate vištienos sultinį (pridėjus daržovių ar makaronų, ar ka mėgstate puiki sriuba), o kai išverda, nupjaustom likusią mėsytę nuo kauliukų ir ją supjaustome gabalėliais, sudedame visą skardinę kukurūzų, pora šaukštų majonezo ir daug daug kario miltelių (aš dar dedu yellow curry paste - tokia aštri kario pasta, užtenka vos vos įdėt, maximose yra prie visokių ten kitajsku-meksikanskų ir t.t. reikalų). Va ir gaunasi trijų patiekalų vištiški pietūs, bet labai skanu...
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2008 07 28, 19:25)
Sveikos,
oi kiek visokių receptėlių prisiskaičiau....
Iškilo kausimas ar niekas neperkat cielų vištų? Gavau vištą iš kaimo, valgytojai tik du, tai visos kept nesinori, nes nesuvalgysim. Gal kas turit idėjų kaip efektyviau išnaudot visas vištos dalis? Anoj temoj radau Bea idėją, kaip išspaust daugiau naudos iš krūtinėlės, gal kas turit panašių idėjų visoms vištos dalims?

Perku kartais visą vištą.Iš krūtinėlės galima daug ką padaryt.Kijevo kotletus,kepsnelius įvairius ar šiaip kokį šacher macher lotuliukas.gif lotuliukas.gif .Sparnelius,blauzdeles,šlauneles galima pakepint ir patroškint kokiam grietinės padaže essen.gif . O iš likusios dalies labai puiki sriuba gaunasi bigsmile.gif .Štai kiek patiekalų biggrin.gif .Dar galima šaltienos prigamint,skanu irgi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 28 liepos 2008 - 23:00