Sveikos,
permeciau akimis "vistienos" tema ir neuzmaciau tokio patiekalo kaip "astros" kotletai. pamenu sovietu laikais tokie buvo - ziauriai skanus, su razinomis. gal kuri turite receptuka. buciau labai dekinga.
QUOTE(Kasulia @ 2008 06 03, 11:26)
Sveikos,
permeciau akimis "vistienos" tema ir neuzmaciau tokio patiekalo kaip "astros" kotletai. pamenu sovietu laikais tokie buvo - ziauriai skanus, su razinomis. gal kuri turite receptuka. buciau labai dekinga.
permeciau akimis "vistienos" tema ir neuzmaciau tokio patiekalo kaip "astros" kotletai. pamenu sovietu laikais tokie buvo - ziauriai skanus, su razinomis. gal kuri turite receptuka. buciau labai dekinga.
As kepu pagal sita recepta-
4 vištienos krūtinėlių
200 gr grietinėlės
3 virtų kiaušinių
1 st. mirkytų razinų
druskos
pipirų
maltų lauro lapų
muskato riešuto
1 žalio kiaušinio
smulkių ir stambių džiūvėsių.
Ant medinės lentelės reikia peilių smulkiai kapoti krūtinėles ir pastoviai laistyti grietinėle. Vištiena sugers visą grietinėlę į save. Baigiantkapoti krūtinėles, sudėti virtus kiaušinius, razinas ir prieskonius. Kai viskas bus susmulkinta, iš skystokos masės ant tos pačios medinės lentelės reikia formuotio netaisyklingo trikampio formos 1-1.5 cm storio kepsnius,pridengt maistine plėvele ir padėt į šaldytuvą kokiai valandai, kad sustingtų. Nebijokit jei atrodys, kad masė skystoka - vištiena tikrai sugers visą grietinėlę į save. Kai kepsniai jau bus sustingę, juos reikia paniruoti džiūvėsiuose: 1 sluoksnis -iš smulkių džiūvėsių, 2 sluoksnis -iš stambių džiūvėsių (kaip drožlės arba šiaudeliai). Jeigu neturit stambių džiūvėsėlių - bus gerai ir dviguba paniruotė iš smulkių džiūvėsių. Kepam įkaitintam aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių - kol gražiai apskrus. Ugnis netūrėtų būti labai kaitri, nes kitaip kepsniai greit apskrus bet vidus liks neiškepęs.
labai aciu, skamba viliojanciai, tik as maniua, kad jie is farso daromi. o labai sunku ta vistiena kapoti? panasu, kad darbo nemazai... bet butinai bandysiu.
Čia 2 porcijoms
Astra
vištiena(be odos ir kaulų) 180g
grietinėlė 30
druska 3
prieskonių mišinys 5
Įdaras
fermentinis sūris 23
kiaušinis 1vnt
razinos 25
sviestas 20
batonas 50
riebalai kepimui 80
žaluma 10
Vištienos minkštimas be odos palaipsniui pilant grietinėlę smulkiai sukapojamas peiliu,pasūdomas,suberiami prieskoniai.Ant masės dedamas įdaras ir daromi trikampio formos pusgaminiai.Pusgaminis pavoliojamas plakiny,batono šiaudeliuose ir kepamas riebaluose.
Įdarui: sūris,virtas kiaušinis supjaustomi kubeliais,sudedamos nuplautos ir nusausintos razinos,sviestas ir viskas išmaišoma.Pateikiant puošiama daržovėmis ir žalumynais.
Astra
vištiena(be odos ir kaulų) 180g
grietinėlė 30
druska 3
prieskonių mišinys 5
Įdaras
fermentinis sūris 23
kiaušinis 1vnt
razinos 25
sviestas 20
batonas 50
riebalai kepimui 80
žaluma 10
Vištienos minkštimas be odos palaipsniui pilant grietinėlę smulkiai sukapojamas peiliu,pasūdomas,suberiami prieskoniai.Ant masės dedamas įdaras ir daromi trikampio formos pusgaminiai.Pusgaminis pavoliojamas plakiny,batono šiaudeliuose ir kepamas riebaluose.
Įdarui: sūris,virtas kiaušinis supjaustomi kubeliais,sudedamos nuplautos ir nusausintos razinos,sviestas ir viskas išmaišoma.Pateikiant puošiama daržovėmis ir žalumynais.
Neskaičiau visos temos,todėl gal nesikartos
Vištienos kukuliai "Buratinas" 2porc
Vištiena(su kaulais) 90
batonas 20
grietinėlė 40
prieskoniai 5
druska 5
džiovintos slyvos 30
riebalai kepimui 30
grietinė 60
konservuoti žirneliai 50
Vištiena ir grietinėlėje išmirkytas batonas kapojami,kol pasidaro vientisa,lipni masė.Suberiami prieskoniai ir viskas išmaišoma.Iš gautos masės daromi rutuliuko formos pusgaminiai.Į pusgaminio vidų įspaudžiamos virtos ir išmirkytos be kauliukų slyvos.
Paruošti pusgaminiai apkepami su riebalais ir troškinami gritinės padaže.Pabaigoje sudedami konservuoti žirneliai.
Vištienos kukuliai "Buratinas" 2porc
Vištiena(su kaulais) 90
batonas 20
grietinėlė 40
prieskoniai 5
druska 5
džiovintos slyvos 30
riebalai kepimui 30
grietinė 60
konservuoti žirneliai 50
Vištiena ir grietinėlėje išmirkytas batonas kapojami,kol pasidaro vientisa,lipni masė.Suberiami prieskoniai ir viskas išmaišoma.Iš gautos masės daromi rutuliuko formos pusgaminiai.Į pusgaminio vidų įspaudžiamos virtos ir išmirkytos be kauliukų slyvos.
Paruošti pusgaminiai apkepami su riebalais ir troškinami gritinės padaže.Pabaigoje sudedami konservuoti žirneliai.
Vistiena tailandietiskai
300 g vistienos file arba krutineliu
2 cesnako skilteles
siek tiek citrinos sulciu
2-3 arb.s. raudono kario pastos
1 valg.s. aliejaus
1 skardine kokoso pieno (400 g)
4 pavasariniai svogunai su laiskais
1 cukinija
2 morkos
1 valg.s. koncentruotos pomidoru piure/pastos
1 valg.s. austriu padazo
Patiekti su virtais ryziais, zaliomis salotomis
Paruosimo budas:
Supjaustyti vistiena pailgais plonais gabaliukais (siaudeliais).
Sukapoti cesnaka. Ikaitinti keptuveje alieju ir pakepinti vistiena, cesnaka, kario pasta ir apslakstyti viska citrinos sultimis.
Ipilti siek tiek kokoso pieno, kad nepridegtu prieskoniai.
Supjaustyti pavasarinius svogunus su laiskais 2 cm storio istrizomis riekelemis. Cukinija ir morkas supjaustyti plonais siaudeliais.
Sudeti darzoves ir patroskinti su vistiena keleta minuciu.
Supilkite likusi kokoso piena. sudekite pomidoru pasta.
Paskaninkite austriu padazu.
labai skanu!
Kam truksta astrumu, gali si patiekala daryt su imbieru. Reikia apie 2 valg.s. smulkinto imbiero, kuri reikia deti tada, kai dedat kept vistiena ir cesnaka.
Mano seimynai labai patiko!
300 g vistienos file arba krutineliu
2 cesnako skilteles
siek tiek citrinos sulciu
2-3 arb.s. raudono kario pastos
1 valg.s. aliejaus
1 skardine kokoso pieno (400 g)
4 pavasariniai svogunai su laiskais
1 cukinija
2 morkos
1 valg.s. koncentruotos pomidoru piure/pastos
1 valg.s. austriu padazo
Patiekti su virtais ryziais, zaliomis salotomis
Paruosimo budas:
Supjaustyti vistiena pailgais plonais gabaliukais (siaudeliais).
Sukapoti cesnaka. Ikaitinti keptuveje alieju ir pakepinti vistiena, cesnaka, kario pasta ir apslakstyti viska citrinos sultimis.
Ipilti siek tiek kokoso pieno, kad nepridegtu prieskoniai.
Supjaustyti pavasarinius svogunus su laiskais 2 cm storio istrizomis riekelemis. Cukinija ir morkas supjaustyti plonais siaudeliais.
Sudeti darzoves ir patroskinti su vistiena keleta minuciu.
Supilkite likusi kokoso piena. sudekite pomidoru pasta.
Paskaninkite austriu padazu.
labai skanu!
Kam truksta astrumu, gali si patiekala daryt su imbieru. Reikia apie 2 valg.s. smulkinto imbiero, kuri reikia deti tada, kai dedat kept vistiena ir cesnaka.
Mano seimynai labai patiko!
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 06 08, 16:15)
Vistiena tailandietiskai
Skaniai labai skamba .Reiks išbandyt .
QUOTE(Agniska @ 2008 06 06, 11:05)
Neskaičiau visos temos,todėl gal nesikartos
Vištienos kukuliai "Buratinas" 2porc
Vištiena(su kaulais) 90
batonas 20
grietinėlė 40
prieskoniai 5
druska 5
džiovintos slyvos 30
riebalai kepimui 30
grietinė 60
konservuoti žirneliai 50
Vištiena ir grietinėlėje išmirkytas batonas kapojami,kol pasidaro vientisa,lipni masė.Suberiami prieskoniai ir viskas išmaišoma.Iš gautos masės daromi rutuliuko formos pusgaminiai.Į pusgaminio vidų įspaudžiamos virtos ir išmirkytos be kauliukų slyvos.
Paruošti pusgaminiai apkepami su riebalais ir troškinami gritinės padaže.Pabaigoje sudedami konservuoti žirneliai.
Vištienos kukuliai "Buratinas" 2porc
Vištiena(su kaulais) 90
batonas 20
grietinėlė 40
prieskoniai 5
druska 5
džiovintos slyvos 30
riebalai kepimui 30
grietinė 60
konservuoti žirneliai 50
Vištiena ir grietinėlėje išmirkytas batonas kapojami,kol pasidaro vientisa,lipni masė.Suberiami prieskoniai ir viskas išmaišoma.Iš gautos masės daromi rutuliuko formos pusgaminiai.Į pusgaminio vidų įspaudžiamos virtos ir išmirkytos be kauliukų slyvos.
Paruošti pusgaminiai apkepami su riebalais ir troškinami gritinės padaže.Pabaigoje sudedami konservuoti žirneliai.
nesupratau recepto. ir kaulus kapoji? su kokiu irankiu cia taip kapoji?
QUOTE(Frane @ 2008 06 09, 16:28)
nesupratau recepto. ir kaulus kapoji? su kokiu irankiu cia taip kapoji?
Kas čia nesuprantamo? Pvz nuo krūtinėlės kauliukai neunuimami,ir sukapojami,o įrankis yra didelis specialus tam skirtas peilis
QUOTE(mammka @ 2008 06 08, 18:48)
Skaniai labai skamba .Reiks išbandyt .
Zinok skaniai ne tik skamba! Tikrai labai skanu! Man vyras nedaznai sako komplimentus, kai pagaminu valgyt, bet si patiekala taip isgyre!!! Jau vel uzsisake, kad pagaminciau! O tai jau si ta mano seimynoj reiskia
Sveikos, Mergaites. Parasysiu ir as jums savo receptuka su vistiena.
Taigi...
Mums reikes:
Vistienos krutineles
Citrina
Sviestas
Miltai
Buliono kubeliai
Vistienos prieskoniai
Ruosimas
Imu krutinele, ismusu su plaktuku mesai, truputi - ne perdaug. Apvolioju miltuose ir kepu ant sviesto. Kada iskepa, isimu is keptuves.
Tada, supjaustau griezineliais citrina. Kubeli buliono (ar du) istirpinu viename puodelyje verdancio vandens. (Galima ir daugiau, kad ir du puodelius.)
I sviesta kuris liko keptuveje kada kepe vistiena sudedu griezineliais supjaustyta citrina ir supilu buliona. Kelias minutes leidziu pasitroskinti.
Tada vistiena apibarstau prieskoniais ir dedu atgal i keptuve pas citrinas Apie 5 - 7min leidziu pasitroskint.
Garnyrui - bulves, salotos, kas kam patinka.
Skanaus!
Taigi...
Mums reikes:
Vistienos krutineles
Citrina
Sviestas
Miltai
Buliono kubeliai
Vistienos prieskoniai
Ruosimas
Imu krutinele, ismusu su plaktuku mesai, truputi - ne perdaug. Apvolioju miltuose ir kepu ant sviesto. Kada iskepa, isimu is keptuves.
Tada, supjaustau griezineliais citrina. Kubeli buliono (ar du) istirpinu viename puodelyje verdancio vandens. (Galima ir daugiau, kad ir du puodelius.)
I sviesta kuris liko keptuveje kada kepe vistiena sudedu griezineliais supjaustyta citrina ir supilu buliona. Kelias minutes leidziu pasitroskinti.
Tada vistiena apibarstau prieskoniais ir dedu atgal i keptuve pas citrinas Apie 5 - 7min leidziu pasitroskint.
Garnyrui - bulves, salotos, kas kam patinka.
Skanaus!
Labai skaniai turetu gautis si vista su citrina