Labai daug žmonių, ypač atsidarius sienoms, išlėkė laimės ieškoti svetur, nors tie procesai buvo prasidėję gerokai anksčiau. Aš pati asmeniškai jau nebesiryžčiau, nes darbo pagal profesiją greičiausiai negaučiau, o dirbti juodų darbų nemėgstu, net jei jie ir būtų geriau apmokami, nei manasis čia, Lietuvoje.
O kaip jūs? Gal kas jau buvote, užsidirboe? Gal jūsų šeimos nariai buvo. Kokie darbo užsienyje pliusai ir minusai? Ar laikinas darbas svetur padėjo išspręsti kai kurias jūsų finansines problemas? O gal pavyko uždirbtus pinigus sękmingai investuoti į butą ar verslą? Ar galima jų apskritai tiek uždirbti, kad atsispirtum nuo to sumauto balansavimo tarp egzistavimo ir pragyvenimo nuo algos iki algos?
Apie įdarbinimo firmas tema čia
Taaaaip, uzsienyje teko arti 4 vasaras
, bet tai man padejo ne tik baigti mokslus, bet ir gyventi pilnaverti gyvenima... Mokejau uz nuomojama buta, moksla, ir dar pinigu pakakdavo maistui bei pramogom...
Ir taip nuo rugsejo iki birzelio men
, o paskui vel darbas Anglijoje...
Jau dabar manes niekas neisvarytu uzdarbiauti, nors ... gerai pagalvojus ir gavus gera pasiulyma.....

Jau dabar manes niekas neisvarytu uzdarbiauti, nors ... gerai pagalvojus ir gavus gera pasiulyma.....

O as planuoju isvaziuoti. Kazkaip man Lietuvoje nesiseka. Mano pusbrolis dirba Londone statybose, o puuske, taip pat Londone, indus plauna. Jei pasiseks, tai leksiu ir as kokiems keliems menesiukams paart. Noriu is naujo i magistrantura stoti (i kita specialybe), reikia pinigu. Darbo neturiu, o pas Numaviciu i kasa irgi nenoriu.
Aš ryžčiausi važiuoti į užsienį, kai turėčiau visas garantijas, jog darbas bus kelis kartus didesnis nei dabar, jog būsiu padoriai apgyvendinta ir t.t. Tada padirbčiau ir juodesnį darbelį
Tokiomis sąlygomis dirba dabar mano tėvas, tai tiek jis, tiek visa mūsų šeima yra labai patenkinta. Jis dirba pagal savo specialybę, gauna labai gerą algą, yra apgyvendintas ir pavalgydintas.
Tai kol jam sveikata leis, tol dirbs (ne jaunuolis bėra)
O visiems važiuojantiems "iš lempos" laimės ieškoti patarčiau gerai pagalvoti. Tų lietuvių dabar yra visose šalyse pilni kampai, taip kad niekas tenais nelaukia išskėstomis rankomis (nebent dėdė, teta, brolis yra gerai apsirūpinęs).

Tokiomis sąlygomis dirba dabar mano tėvas, tai tiek jis, tiek visa mūsų šeima yra labai patenkinta. Jis dirba pagal savo specialybę, gauna labai gerą algą, yra apgyvendintas ir pavalgydintas.

Tai kol jam sveikata leis, tol dirbs (ne jaunuolis bėra)
O visiems važiuojantiems "iš lempos" laimės ieškoti patarčiau gerai pagalvoti. Tų lietuvių dabar yra visose šalyse pilni kampai, taip kad niekas tenais nelaukia išskėstomis rankomis (nebent dėdė, teta, brolis yra gerai apsirūpinęs).
Man irgi teko savu laiku dirbti uzsienyje ir as visai nesigailiu
Pas mus tokia situacija buvo, kad kitos iseities kaip ir nebuvo
Dirbdami po puse metu per metus, mes pakankamai uzdirbdavom, kad galetumem be problemu gyventi LT kita puse metu ir uztektu isvaziuoti kitiems metams. O dabar jau be vargo sedim cia kur ir pradejom, tik jau kitose pareigose, ir tikrai, jei reiketu grizti i LT, kaip dabar vyrui sefas siulo, tai tikrai labai pagalvociau...

Noreciau isiterpti ir as
Gyvenu Londone jau 3 metai ,prie dusios neturiu neei kapeikos ssusitaupiusi
tai va pries pastojima dirbau aukle ,mokejo neblogai 7-8 svarus i valanda ,na nezinau bet as jauna ,gyventi norisi ,viska pamatyti norisi ,anglija tikrai grazi ,taigi lakstem skersai isilgai ,
tikrai tikiu kad yra kas atvaziuoja ir uzsidirba ,bet ar zinot kiek tai jiems kainuoja ?? as ne apie pinigus !! Isivaizduokit as turiu drauge is kauno ji su savo draugu dirbo cia 2 metus ,kadf uzsidirbtu butui Kaune ,masinai ir vestuvems ,na taip jie uzsidirbo
bet kokia kaina? paklauskit ka jie mate ?ka valge? ka gere?
ogi mate vienintely centre Big Bena ,!!! valge ir gere ekonomini maista kuris yra baisiau negu gyvuliu (cia ne mano nuomone ,o per TV rode apie tuos ekonomiskus maistus anglijoje) ,nezino kas yra teatras ,opera
o cia patikekit jie nuostabus ! bet i ta teatra muzikinmi nueiti kainuoja 60 -100 svaru ,tai kas taupo tikrai to sau leisti negali ,... o as galiu ,ir laiminga ,ir nereikia man tu butu silainiuose ar dar kur ,... gyvenu kad galeciau po to savo vaikaiciams papasakoti ,kad as buvau ir maciau ,o ne tik buti sena nupezusi sene ...
tai manau kad i uzsieni verta vaziuoti uzsidirbineti tik tiems kam norisi uzsidaryti ir pagyventi tokia rutina kaip ,darbas namai ,metro ..............

ogi mate vienintely centre Big Bena ,!!! valge ir gere ekonomini maista kuris yra baisiau negu gyvuliu (cia ne mano nuomone ,o per TV rode apie tuos ekonomiskus maistus anglijoje) ,nezino kas yra teatras ,opera

tai manau kad i uzsieni verta vaziuoti uzsidirbineti tik tiems kam norisi uzsidaryti ir pagyventi tokia rutina kaip ,darbas namai ,metro ..............
QUOTE(IrmaUK @ 2005 03 25, 00:55)
Bet tik dvejiems metams... Jei tik tiek tereikia paaukot tam ,kad paskui galėtum po teatrus vaikštinėti, po pasaulį keliauti, aš sutikčiau

QUOTE(Smurka @ 2005 03 25, 15:56)
Bet tik dvejiems metams... Jei tik tiek tereikia paaukot tam ,kad paskui galėtum po teatrus vaikštinėti, po pasaulį keliauti, aš sutikčiau 

oi brangi smurka patikek 2 metai ,tai ne 2 menesiai

o siaip jei kas yra dabar besiruosianciu vaziuoti i londona uzsidirbineti ,tai tikrai negeras metas

QUOTE(IrmaUK @ 2005 03 25, 00:55)
Noreciau isiterpti ir as
tai va pries pastojima dirbau aukle ,mokejo neblogai 7-8 svarus i valanda ,na nezinau bet as jauna ,gyventi norisi ,viska pamatyti norisi ,anglija tikrai grazi ,taigi lakstem skersai isilgai ,
tikrai tikiu kad yra kas atvaziuoja ir uzsidirba ,bet ar zinot kiek tai jiems kainuoja ?? as ne apie pinigus !! Isivaizduokit as turiu drauge is kauno ji su savo draugu dirbo cia 2 metus ,kadf uzsidirbtu butui Kaune ,masinai ir vestuvems ,na taip jie uzsidirbo
o cia patikekit jie nuostabus ! bet i ta teatra muzikinmi nueiti kainuoja 60 -100 svaru ,tai kas taupo tikrai to sau leisti negali ,... o as galiu ,ir laiminga ,ir nereikia man tu butu silainiuose ar dar kur ,... gyvenu kad galeciau po to savo vaikaiciams papasakoti ,kad as buvau ir maciau ,o ne tik buti sena nupezusi sene ...

Seip jau Lietuvoj dirbant lygiai ta pati maciau. tik daba namus, darba namus ir galo su galu nesudurima
Mes kartu su vyru 4 metus atidirbome. Bet tik legaliai. Kitaip ne minties nebuvo. Pasiseke ir karjera padaryti. Bet pasiilgom Lietuvos ir grizom, o ir lietuviu kaip musiu nelegalu pasipyle, kas visiems gadino reputacija. Taigi pirmieji isvaziavom, pirmieji grizom. Tikrai nesigailim. Per tuos metus labai daug pakeliavom. Kadangi nespaudem cento prie cento, tai galima sakyti nieko nesusitaupem. Bet kita vertus net jei ir spaustum, buto Vilniuje tikrai nesutaupytum. Mane net piktina kalbos, kad va, nuvaziavo menesi padirbo, ir prisipirko butu, verslu ir pan. Tiesa, yra tai, kad uz kiekviena centa reikia atidirbti. Bet jei darbo nebijai, tai ne beda.
QUOTE(IrmaUK @ 2005 03 25, 18:45)
o siaip jei kas yra dabar besiruosianciu vaziuoti i londona uzsidirbineti ,tai tikrai negeras metas
,nes po tos ES tiek cia daug visko ir pigi darbo jega labai ,lenkai visa londona uzkariave ir jau jie nupezeliai dirba uz 2-3 svarus per val
nebent jei zinot kur vaziuojat ,pas ka ,jei pades kas del darbu ,tai jo zinoma liuks
tik nepamirsikt anglu kalba labai reikalinga 

Jo cia tai 100%!!!! Mano vyro brolis atvaziavo "milijonu uzkalinet" tai jau njuo nauju metu darba tai tai turi tai ne ir tai ne daugiau kaip po 5£/h...

QUOTE(IrmaUK @ 2005 03 24, 22:55)
Noreciau isiterpti ir as
TU TIKRA SAUNUOLE KAD TAIP GYVENAI
,TAI NORS JAUTI KAD GYVENI,O NE EGZISTUOJI.O AS TAI HOUSEWIFE DABAR,BET KOKIUS 3 MENESIUS DIRBAU PICERINEJ,O PO TO ANGLU KALBA MOKINAUSI,O PO TO VYRAS ISLEIDO ATOSTOGU JAU 4 METAI.

TU TIKRA SAUNUOLE KAD TAIP GYVENAI