Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(alfa159 @ 2008 01 07, 15:57)
Vienas klausimas patyrusioms  cool.gif : gydytoja isleidziant pasake, kaip elgtis artimiausiom  dienom. Tarp ju buvo rekomendacija susilaikyti nuo santykiu 2-3 savaites.  blink.gif Manau, ji buvo jau pavargus nuo priemimu ir truputi suklydo. Internete randu - 2-3 dienas. Kokios rekomendacijos buvo jums?

Arba aš nepamenu arba nieko nesakė g.gif O tik šiaip pati pagalvojau, kad vertėtų pakentėti kelias dienas ir tiek. Bet tikrai ne 2-3 MĖNESIUS lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(viliuosi @ 2008 01 07, 21:28)
O apie diskusiją čia ką tik užvirusią tai manau, kad kiekvienas mes turime teisę į savo nuomonę, ir nei vienas neturime teisės smerkti ar peikti kito nuomonės.

Susilaikau nuo diskusijos minėtąja tema schmoll.gif
Atsakyti
Aš laikausi nuomonės, kad į provokacijas neverta reaguoti tongue.gif biggrin.gif

O šiaip tai nesuprantu vieno dalyko, kai čia ateina ir rašo tos/tie, kuriems ši tema yra visiškai neaktuali - stebisi, piktinasi, klausinėja kam tokie tyrimai daromi blink.gif Prieš rašant siūlyčiau perskaityti visą temą cool.gif
Atsakyti
pritariu kerei, labiausiai man pasipiktinima kelia smerkiancios, kaip bebutu kiekviena gyvenam savo gyvenima ir teisianciuju tokiom sunkiom gyvenimo akimirkom visiskai nereikia... manot kad taip lengva yra nuspresti atsisakyti jau nesiojamo isciose vaikelio?
manau kiekvienai tai be proto sunku... o jau ka rinktis tai kiekvienos yra asmeninis pasirinkimas pagal asmenines nuostatas

as asmeniskai jei butu buve kraujo tyrimai blogi ir buciau pasirinkus bandyti dar karta, o ne pasmerkti kudiki, save, vyra ir savo seima atitinkamam gyvenimui. Jei siais laikais yra galimybe isvengti tam tikru blogu situaciju, t.y. isvaduot nuo beprasmiu kanciu, tai taip ir daryciau

zinoma pagarba mamytem paaukojusiom savo gyvenima del invalido vaiko bet as nematau prasmes, o ypac kai sudetinga negalia ir vaikui nera jokio skirtumo jis nejaucia ir nezino kas su juo dedasi tai yra tik savo gyvenimo zlugdymas, nes vaikui visiskai tas pats.. ir jokio humaniskumo tame nera, nes tame vaike nera zmogaus, o tik gyvybe.. kaip bebutu ziauru, bet realybe
ir tai tik mano nuomone...

greiciau sugalvotu tyrimus nuo didesnio kiekio baisiu apsigimimu ar budus anksciau juos issiaiskint
Atsakyti
Sveikos mergytes biggrin.gif
Ka tik pasiskambinau gydytojai , tai sake kraujo tyrimai yra labai geri biggrin.gif Dauno sindromui rizika mezesne nei 1 is 1500; o Edvardsonui mezesne nei 1 is 10000 ax.gif jei ko nesumaisiau... kazkoks baltymas yra laabi geras

Sake, tik kad HCG siek tiek didokas, bet ivertinus vaistukus kuriuos man leido, tai del to ir galejo buti. Daiva, tu rasei, kad pas tave praeita karta tokia pati situacija buvo su HCG blush2.gif

Rekomendavo kontrolei dar ateiti echo paziureti 18 savaite, tad taip ir uzsirasiau pas daktaryte 4u.gif

Oj mergiates esu be galo laiminga wub.gif
Atsakyti
Oi, mamytės - ar matėt, kokį įstatymą Seime svarstys? akmens amžius doh.gif abortai abortais (vėlgi visokių nuomonių rasime), bet jei bus priimtas ir tolimesnis pakeitimas - nebereikės nė genetikų...............

Na tikiuosi susiprotės dar vyrai doh.gif

http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2

Beje - be reikalo čia užvirė karštos diskusijos - juk niekas nesmerkia jūsų, kad darot šiuos tyrimus 4u.gif ALFA - mano nuomonė visiškai neprieštarauja tavajai - nežinau, kur tu tai įžvelgei unsure.gif Tik norėjau paneigti tavo mintį, jog šie tyrimai užkertą kelią susilaukti ligoniuko - juk taip nėra unsure.gif kad sumažina riziką - taip 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridutėė @ 2008 01 07, 22:45)

O del to, kaip saugotis sias 3 savaites, nelabai ka ir pasake. Gal gali pamineti esminius dalykus?

Nieko ypatingo smile.gif : susilaikyti nuo fizinio kruvio diena-kita, priklausomai nuo savijautos. Nieko su durio vieta daryti nereikia, galima jau vakare nusiimti visus pleistrus ir listi i dusa. Vat del to susilaikymo, manau, tai tiesiog liezuvis susipyne netycia. Skaitinejau visur- tris dienas. smile.gif Nors siaip, gydytojos patikinimu, viskas priklauso nuo savijautos. Vienos jauciasi suikiai, kitos kelias dienas jaucia maudima... Siaip reikia nedelsiant lekti pas gydytojus, jei pakyla temperatura (uzkretimo gresme), jei prasideda stipresni spazmai (sita perskaiciau kazkur). Bet tai laaabai retos komplikacijos.

Del atpazinimo- galvoju, gal ir matemes. Dabar kazka pamenu- berods dvi drauges maciau. Bet vel- nesu tikra, ar pataikiau. Kadangi buvau be linziu, veidu apskritai neiziurejau- be ju tik zmogu nuo stulpo sugebu atskirti doh.gif . Pati nelabai noreciau buti atpazinta, ypac ta pirmadieni- pas gydytoja lekiau po gana sudetingos keliones, ka tik prasirgus bjauria juros liga, naktis be miego, jokio kamufliazo, lengvai isgaisus. biggrin.gif Buvau su vyru, bet be vyro g.gif . Mat neturejom, kur palikti mazo, tai vyras vazinejo su mazu po miesta, ratais aplink klinika, lauke manes... Isejus is proceduros jauciausi puikiai, tai nelabai supratau, kodel nerekomenduojama paciai namo parvairuoti? g.gif Buciau ramiai pati parvairavus easy. Bet gal taip reikia. g.gif

Tai laukiam atsakymu penktadieni apie 13.00 val.?

Nedaug liko...
Atsakyti
[quote=alfa159,2008 01 07, 19:22]
Pritariu Ingridutee... Kol musu geriems draugams (jauniems-graziems-sveikiems) negime apsigimes vaikelis, mes irgi manem, kad svarbiausia- tiketi, myleti ir laukti. Deja, kartais nelaimes nutinka. Ir tos tikimybes, rizikos baimes nepasalina.

Mes irgi deliojom argumentus uz ir pries. Man svariausias argumentas uz buvo du musu esami vaikai. Jie linksmi ir laimingi. Nepaisyti trecio vaiko apsigimimo rizikos (ner ji didele, truputuka padidinta, bet vis vien...), tai reiskia rizikuoti ne tik laukiamo vaiko ateitimi, rizikuoti musu gyvenimo ritmo pakeitimu, bet- svarbiausia- rizikuoti uzkrauti esamiems vaikuciams kryzius visam gyvenimui. Kas neturi apsigimusio vaikiuko, tegul susilaiko nuo komentaru. Apsigimes vaikas- didele nelaime tiek jam paciam, tiek jo seimai. Kas nera mates tes to is arti, tai to iki galo ir nesuvokia.

Nepadaryti visu galimu tyrimu mano atveju butu lygu neatsakingam egoizmui. Ta gydytojos apskaiciuuota rizika turiu dauginti bent is triju- jei neduokdie mazyliui kas butu negerai, tai visiems trims mano vaikams gyvenimas butu smarkiai komplikuotas.

Nelinkiu niekam tokiu dilemu. Bet jei tokios iskyla, tai, manau, reikia maziau trizniuoti, priimti sprendima ir pasidaryti visus imanomus tyrimus.

Sekmes visoms!

Vat lygiai tokia pat ir mano nuomone. Tik vis pagalvoju - galėtų tuos tyrimus iki kokios 8 savaites padaryt, kol tas nėštumas dar mažytis. Dabar vis sunkiau ir sunkiau net pagalvot apie bloga variantą verysad.gif Bet žinau, kad pagimdžius sužinoti būtų dar sunkiau...

Dar klausimą turiu: man gydytoja liepė trigubą kraujo testa pasidaryt 16 savaičių, dabar man dar truksta iki 16 kokiu 3-4 dienų, bet jau taip sunku laukt tų tyrimų, po to atsakymų, po to vėl konsultacijos - ar daug labai svarbios tos kelios dienos kraujo tyrimo parodymams?
Atsakyti
Man kraujo dare anksciau, berods trylikos savaiciu. doh.gif Nuo sesioliktos jau vandenu galima daryti.

O del ankstesniu tyrimu. Skaiciau, kad galima gauti atsakymus ansciau- placentos meginio tyrimas. bet cia persileidimo rizika du kartus didesne, nei vandenu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(pachira @ 2008 01 08, 10:30)
Sake, tik kad HCG siek tiek didokas, bet ivertinus vaistukus kuriuos man leido, tai del to ir galejo buti. Daiva, tu rasei, kad pas tave praeita karta tokia pati situacija buvo su HCG  blush2.gif

Taip, mano hcg buvo per didelis. Pati gydytoja man sakė, kad čia nuo stimuliacijos. Ir daugumai panų po stimuliacijos būna padidintas hcg.

Man irgi buvo paskirta kontrolė 18 savaitę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pachira @ 2008 01 08, 11:30)
Sveikos mergytes  biggrin.gif
Ka tik pasiskambinau gydytojai , tai sake kraujo tyrimai yra labai geri  biggrin.gif Dauno sindromui rizika mezesne nei 1 is 1500; o Edvardsonui mezesne nei 1 is 10000  ax.gif jei ko nesumaisiau... kazkoks baltymas yra laabi geras 

Sake, tik kad HCG siek tiek didokas, bet ivertinus vaistukus kuriuos man leido, tai del to ir galejo buti. Daiva, tu rasei, kad pas tave praeita karta tokia pati situacija buvo su HCG  blush2.gif

Rekomendavo kontrolei dar ateiti echo paziureti 18 savaite, tad taip ir uzsirasiau pas daktaryte 4u.gif

Oj mergiates esu be galo laiminga  wub.gif

smagu, kad jums tyrimai geri 4u.gif

QUOTE(alfa159 @ 2008 01 08, 19:29)
Tai laukiam atsakymu penktadieni apie 13.00 val.?

Nedaug liko...

kaip jau sakiau, ramaus jums laukimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 01 06, 18:23)
aš pati laukiuos 10-a savaitė ir nelabai suprantu - kam genetikų tyrimas, jei vaikas  labai laukiamas ir toks pasirinkimas kaip "negimdyt" nesvarstomas?    g.gif
4u.gif

sveikos, merginos,
įkišiu trigrašį į diskusiją apie tyrimų tikslingumą. Galvoju, net ir galvojant, kad bet kuriuo atveju gimdysi, toks tyrimas (jei siunčia daktarai, o ne pati sumąstei) visai tikslingas, kadangi jei sužinosi kad geri rezultatai, tai na, gal tiesiog ramiau jausies, o jei sužinosi kad blogi, tai turėsi laiko kad susitaikyti su tuo faktu, kad gims nesveikas vaikelis.

QUOTE(beataov @ 2008 01 06, 19:24)
Tik nelabai suprantu kurie rodikliai rodo dauno,  edvardso sindromu rizika. Nes maciau atsakyme kad rizika kazkam yra 1 :10000, sprando rauksles ismatavimai geri.
Gal kuri zinot tuos rodiklius?

1:10000 tai turbūt edvardso sindromui. g.gif Pas mane toks pats rezultatas, tai todėl taip pagalvojau. Man atrodo, kad Dauno sindromo skaičiukai mažesni būna.

QUOTE(pachira @ 2008 01 08, 10:30)
Sveikos mergytes  biggrin.gif
Ka tik pasiskambinau gydytojai , tai sake kraujo tyrimai yra labai geri  biggrin.gif Dauno sindromui rizika mezesne nei 1 is 1500; o Edvardsonui mezesne nei 1 is 10000  ax.gif jei ko nesumaisiau... kazkoks baltymas yra laabi geras 

Pachira, kaip smagu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
sveikinu su gerais rezultatais 4u.gif

O echoskopavo? Jei taip, gal lytį bandė jau žiūrėt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 08, 19:32)
sveikos, merginos,
įkišiu trigrašį į diskusiją apie tyrimų tikslingumą. Galvoju, net ir galvojant, kad bet kuriuo atveju gimdysi, toks tyrimas (jei siunčia daktarai, o ne pati sumąstei) visai tikslingas, kadangi jei sužinosi kad geri rezultatai, tai na, gal tiesiog ramiau jausies, o jei sužinosi kad blogi, tai turėsi laiko kad susitaikyti su tuo faktu, kad gims nesveikas vaikelis.
1:10000 tai turbūt edvardso sindromui.  g.gif  Pas mane toks pats rezultatas, tai todėl taip pagalvojau. Man atrodo, kad Dauno sindromo skaičiukai mažesni būna.
Pachira, kaip smagu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
sveikinu su gerais rezultatais  4u.gif

O echoskopavo? Jei taip, gal lytį bandė jau žiūrėt?  smile.gif

echo dare per pirma vizita ir lyties dar nesake, bet kita savaite einu pas savo daktaryte, tikiuosi pasakys, jei ne, tai 18 sav einu kontolinei echo apziurai, tada manu jau tikrai pasakys biggrin.gif
Atsakyti