Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 23, 11:01)
Geriausia darytis 11-14sav.As prisiregistravau 15,5sav.,maniau bus gerai,bet ginekologai kaip susitare aiskina,kad reik anksciau.Tai va turesiu moket pinigus ir eisiu 13sav. doh.gif .Nors net genetike sake,kad gerai ir 15-16sav.

dabar net nezinau ka daryt.man 12 sav.reik skubei tikrintis.arba viska palikti ramybei ir pamatysiu po gimdimo kaip ten bus.
Atsakyti
QUOTE(praraja @ 2008 05 23, 13:34)
dabar net nezinau ka daryt.man 12 sav.reik skubei tikrintis.arba viska palikti ramybei ir pamatysiu po gimdimo kaip ten bus.

Tai tu ir neik niekur.
Man tai reikia,nes leidziuosi krauja skystinancius vaistukus.Su pirmu nei minties neturejau,kd kazkur savo noru eit daryt genetinius tyrimus.Man jau ir metu34 bus kai gimdysiu.Tai vat.
O ir kainuoja nemazai,geriau palepink save uz tuos pinigelius! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 23, 14:15)
Tai tu ir neik niekur.
Man tai reikia,nes leidziuosi krauja skystinancius vaistukus.Su pirmu nei minties neturejau,kd kazkur savo noru eit daryt genetinius tyrimus.Man jau ir metu34 bus kai gimdysiu.Tai vat.
O ir kainuoja nemazai,geriau palepink save uz tuos pinigelius! mirksiukas.gif

o ka as gyditojai pasakysiu kuri siuntima dave.kad nenoriu daryt tyrimo?ji tai lauks atsakimo.nebent pamirs kad dabe biggrin.gif per si laika.
Atsakyti
QUOTE(praraja @ 2008 05 23, 16:15)
o ka as gyditojai pasakysiu kuri siuntima dave.kad nenoriu daryt tyrimo?ji tai lauks atsakimo.nebent pamirs kad dabe biggrin.gif per si laika.

O kodel ji ji dave?Yra kokiunors indikaciju?O Tu Vilniuj?Tada pasuk i Sveikatos namus,ten su siuntimu echoskopija 65lt.Kraujo tyr.120Lt.Manau,kad 2sav.begyje tikrai gausi taloneli.Jei reiks tel.nr.-sakyk!
A s ir panasiai kaip tu jauciuosi.Man poliklinikos gyd.liepe pasidaryt tyr.12-14sav.,o as esu prisiregistravus 15-16sav.nemokamai,bet jis liepia eit mokamai,nes atseit 15sav.jau per velu.O genetike sako,kad ne per velu.Bet eisiu mokamai,nes nesinori pyktis su gydytoju blush2.gif .Kaip uzknisa tokie dalykai! doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 23 gegužės 2008 - 18:32
Labas mamytes 4u.gif

Noreciau pasidalinti savo rupesteliais ir PAPRASYTI INFORMACIJOS IS LABIAU ISMANANCIU smile.gif savo stebukleli nesioju jau 21 savaite, iki siol jokiu prob neturejau, sprando rauksle nekele jokiu abejoniu ar itarimu mano gydytojai. Taciau 19 ( TIK !!!! ) man paskyre pasidaryti prisca tyrima, nors jokiu apsigiminu aieju giminese nera ir amzius mano nera priskiriamas rizikingam. BET verysad.gif
Dauno tikimybe 1 : 253, padidejus rizika nuo 1 : 250, tai as tik per mazyti plaukeli esu mazos rizikos zonoj, bet siandien visas asaras isverkiau, atrodo isprotesiu... Dabar laukia vizitas pas genetikus echoskopijai, nors daktare darydama 19 sav echo nieko itartino nepastebejo. GAL KAS NORS GALETU DUOTI VERTINGU PATARIMU??? Buciau labai dekinga, nes atrodo, kad isprotesiu...

aciu labai...
Atsakyti
QUOTE(Vandulis @ 2008 05 23, 21:02)
Labas mamytes 4u.gif

Noreciau pasidalinti savo rupesteliais ir PAPRASYTI INFORMACIJOS IS LABIAU ISMANANCIU smile.gif savo stebukleli nesioju jau 21 savaite, iki siol jokiu prob neturejau, sprando rauksle nekele jokiu abejoniu ar itarimu mano gydytojai. Taciau 19 ( TIK !!!! ) man paskyre pasidaryti prisca tyrima, nors jokiu apsigiminu aieju giminese nera ir amzius mano nera priskiriamas rizikingam. BET  verysad.gif
Dauno tikimybe 1 : 253, padidejus rizika nuo 1 : 250, tai as tik per mazyti plaukeli esu mazos rizikos zonoj, bet siandien visas asaras isverkiau, atrodo isprotesiu... Dabar laukia vizitas pas genetikus echoskopijai, nors daktare darydama 19 sav echo nieko itartino nepastebejo. GAL KAS NORS GALETU DUOTI VERTINGU PATARIMU??? Buciau labai dekinga, nes atrodo, kad isprotesiu...

aciu labai...

suprantu tave,nes pati 18 sav apsilankius pas gine isgirdau kl "ar nenoriu pasidaryti genetiniu tyrimu",nors pagrindo jokio,nei gimineje yra apsigimimu,nei siaip kokiu itarimu buvo,o mes su MB nezinodami,kokiais atvejais siunciama tiems tyrimams-sutikom,nes visgi del mazylio manem,bus ramiau, bet PRISCA tyrimas parode 1:150-rekomenduojama genetiko konsultacija,tai mus gine tuoj uzregistravo po keliu dienu i KMUK pas genetike,ten kraujo tyrimas,po to kita kelione echo pasidaryt, nors sako kad jei nori tikslesniu ats,tai ta pacia diena ir echo ir kraujas turi but atlikti,o mums buvo keliu dienu tarpas.Ats po keliu sav,kad (1:4 simtu) su trupuciu,tai vaisiaus vandenu nebebutina darytis,nes nebe tokia didele rizika pagal juos.
Pagalvoje ir tiek asaru islieje,nusprendem laukt stebuklo,nes skaiciau atvejy pasaulyje,kai rode apsigimima net vaisiaus vandenu tyrimas,o gime sveikas vaikutis.

Aisku,nerimas islikes,bet jei butu paskutinis tyrimas parodes apsigimima,nezinau ar buciau tikrai patikejus,kad "o gal visgi klaidinga isvada tyrimo".

laukaim stebuklo liepos gale,tada uzsuksiu cia pasipasakoti,kas gime ir kaip viskas klostesi
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 23, 19:31)
O kodel ji ji dave?Yra kokiunors indikaciju?O Tu Vilniuj?Tada pasuk i Sveikatos namus,ten su siuntimu echoskopija 65lt.Kraujo tyr.120Lt.Manau,kad 2sav.begyje tikrai gausi taloneli.Jei reiks tel.nr.-sakyk!
A s ir panasiai kaip tu jauciuosi.Man poliklinikos gyd.liepe pasidaryt tyr.12-14sav.,o as esu prisiregistravus 15-16sav.nemokamai,bet jis liepia eit mokamai,nes atseit 15sav.jau per velu.O genetike sako,kad ne per velu.Bet eisiu mokamai,nes nesinori pyktis su gydytoju  blush2.gif .Kaip uzknisa tokie dalykai! doh.gif

as ne vilniete.gimineje buvo apsigimimu tad liepe ir man pasitikrinti.sake kad ten eiles dideles,o daugiau nieko.dabar net nezinau ka daryt.eisiu pas daktare men pabaigoje pasitarti.gal nebutina man ji daryt.
Atsakyti
QUOTE(praraja @ 2008 05 25, 16:24)
as ne vilniete.gimineje buvo apsigimimu tad liepe ir man pasitikrinti.sake kad ten eiles dideles,o daugiau nieko.dabar net nezinau ka daryt.eisiu pas daktare men pabaigoje pasitarti.gal nebutina man ji daryt.

Ziurint kokie tie apsigimimai g.gif -jei Dauno ar Edvardsono sindromas-tai tikrai butu verta issitirt.
Kaune sako tokiu eiliu nera ,ten juk irgi nemokamai su siuntimu,KMUK berods tiria.Jei domina-manau kitos merginos pasakys .
Sekmes tau ir tavo pilvukui! 4u.gif Pasitark su gydytoja-bus ramiau.
Atsakyti
[quote=Liutukeee,2008 05 25, 16:55]
Ziurint kokie tie apsigimimai g.gif -jei Dauno ar Edvardsono sindromas-tai tikrai butu verta issitirt.
Kaune sako tokiu eiliu nera ,ten juk irgi nemokamai su siuntimu,KMUK berods tiria.Jei domina-manau kitos merginos pasakys .
Sekmes tau ir tavo pilvukui! 4u.gif Pasitark su gydytoja-bus ramiau.

pirma pakalbesiu su daktare.bus ramiau,jei primigtinai reikalaus tada ieskosiu kur daryt jei ne paliksiu taip kaip yra.
Atsakyti
Pagaliau ir as galiu ramiai gyventi smile.gif Siandiena suzinojau tyrimo ezultatus viskas gerai , mano lelius sveikas lotuliukas.gif Verkiau is dziaugsmo, sunku patiketi,kad kosmaras pasibaige.
Didelis dekui visoms uz palaikima ir suteikta vilti, be jusu nebuciau taip lengvai isgyvenusi siu dvieju savaiciu 4u.gif
Noriu visoms palinketi didelio tikejimo ir daug teigiamu minciu, tai man padejo neisproteti, suimti save i rankas ir galvoti tik apie 2.gif
Atsakyti
QUOTE(linele.m @ 2008 05 27, 18:03)
Pagaliau ir as galiu ramiai gyventi  smile.gif Siandiena suzinojau tyrimo ezultatus viskas gerai , mano lelius sveikas lotuliukas.gif Verkiau is dziaugsmo, sunku patiketi,kad kosmaras pasibaige.
Didelis dekui visoms uz palaikima ir suteikta vilti, be jusu nebuciau taip lengvai isgyvenusi siu dvieju savaiciu  4u.gif
Noriu visoms palinketi didelio tikejimo ir daug teigiamu minciu, tai man padejo neisproteti, suimti save i rankas ir galvoti tik apie  2.gif

bigsmile.gif sveikinu, tikra saunuole!!! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
Noriu papasakoti ir patarti.
16 savaiciu man padare PRISCO tyrima, po savaites suzinojau kad rizika Dauno sindromui 1/172. Ginekologas patare kreiptis pas genetikus.
17 savaiciu pasiskambinau i Santariskiu kliniku genetikos centra. Pasake kad nemokamai yra rugpjucio pabaigai, o mokamai birzelio 25 dienai. Taigi uzsirasiau birzelio 25 dienai, beje jeigu kam reikia galime pabandyti kad jus ta diena priimtu, aisku jeigu ledzia pinigai uzmoketi uz tyrimus apie 500 lt. Paskui paskaiciavau, kad terminai neleidzia daryti tyrima birzelio pabaigoje, nes ji daro iki 20 savaiciu. Pasiskambinau vel i Santariskiu genetikos centra, grubei atsake kad nieko negali padeti. Buvau nusivylusi.
Pasiskambinau vel savo ginekologui, papasakojau situacija ir jus pasake kad ir Kaune daro tokius tyrimus. Uzsirasiau pas genetikus i Kauno klinikas. Buvau labai nustebusi, kad gali su siuntimu priimti po savaites. Nuvaziavom, labai maloniai elgesi registraturoje, pamate kad jaukiame su vyru visr 10 min, pasake prieiti prie kito langelio. Genetikas, jaunas vaikinukas, bent is veido jaunas, viska smulkiai paaiskimo ir po 4 darbo dienu uzrase vaisiaus vandenu tyrimui. Pries tai pasiule dar karta padaryti Prisco. Nuejom kad pasiimtu krauja tyrimui, pasirodo nescioms be eiles, nors Vilniuje nors ir 8 men ateini vistiek eile reikia atstoveti.
Praeita treciadieni vaziavom daryti vaisiaus vandenu tyrimus. Ejom i moteru konsultacijos skyriu. Atvaziavome anksciau todel valanda teko laukti. Kazkokia gydytoja ejo ir uzkalbino, paklause ar ehoskopijos laukiam, atsakiau kad laukiam kol priims vaisiaus vandenu tyrimui. Nuramino, kad viskas bus gerai, o procedura nera skausminga. Procedura tikrai nebuvo skausminga, nors ir nera labai maloni. Gydytoja viska paaiskino, pasake kad tyrimo rezultatai bus po savaites, kad zinosime 100% ar vaikas serga it zinosime 100% vaiko lyti.
Siendien pries valanda suzinojau kad viskas gerai, vaikas sveikas. Bus berniukas. Aciu Dieve!
Kaip man palengvejo zinote turbut visos kas skaito si skyreli. Atsakyma atsius man i namus, nereikes dar karta i Kauna vaziuoti.
Taigi patariu vaziuoti i Kauna ir nelaukti menesius to tyrimo Santariskiu genetikos centre. Puikiai zinau kaip kankina nezinomybe, negali atsipalaiduoti ir dziaugtis nestumu.
Atleiskite uz klaidas, nesu lietuve.
Sekmes visoms mamoms esamoms ir busimoms. Eisiu siandien ar rytoj i cerkve ir pastatysiu zvake kad kuo daugiau vaiku ir nestukiu mamu butu sveiki.
Atsakyti