Amniocenteze 16-20 sav daroma (t.y. vaisiaus vandens imami). Man pvz gydytoja taip ir pasake, koks tikslas darytis anksciau - jei reiks tirti vandenis tai isprotesiu iki to laiko, geriau viska umiai. Praeita sav echo dariau krauja eme sia sav atsakymas kraujo, kita savaite tirsiu vaisiaus vandenis. Tiesa, as ir mokesiu pinigelius, nes skubos tvarka einu o per diena nemokamai daro tik keturis tyrimus....
supratau, žinoma, jei jau yra daugiau, tai yra.
nors jei tai nieko nepakeis, tai gal ir daryti neverta, juk garantijos vistiek nėra.
aš tai iš gydytojos savo supratau, kad nusiųs mane 12 sav darytis echo, o dėl nieko kito iš viso nesakė, aš tiki pati užsirašiau, nes ten juk eilės baisingos.
Besi L - o kodėl manai kad būtinai reks tos amniocentezės? jei geras bus echo ir kraujas, tai ir nereiks juk. ar vistiek tau darys?
nors jei tai nieko nepakeis, tai gal ir daryti neverta, juk garantijos vistiek nėra.
aš tai iš gydytojos savo supratau, kad nusiųs mane 12 sav darytis echo, o dėl nieko kito iš viso nesakė, aš tiki pati užsirašiau, nes ten juk eilės baisingos.
Besi L - o kodėl manai kad būtinai reks tos amniocentezės? jei geras bus echo ir kraujas, tai ir nereiks juk. ar vistiek tau darys?
QUOTE(Linchia @ 2008 05 07, 09:37)
supratau, žinoma, jei jau yra daugiau, tai yra.
Na matai, echo viskas gerai buvo, o kraujyje padidinta rizika, todel darys tyrima. Ginekologe todel man ir sudeliojo viska taip, kad jein reiks tyrimo - kad viskas vyktu iskart, maziau nervu ir itampos. Bet tas dvi savaites vistiek ziauriai nervinuos, suprantu, kad kaip bus taip, suprantu, kad tas tyrimas nieko vistiek nereiskia (gali islyst liga ir po gimdymo)....kartais mastau, kad reikia tiesiog laukti ir dziaugtis, butu nieks nesake ir nesiule tu tyrimu, butu ramybe.....
QUOTE(Besi L @ 2008 05 07, 09:55)
Na matai, echo viskas gerai buvo, o kraujyje padidinta rizika, todel darys tyrima. Ginekologe todel man ir sudeliojo viska taip, kad jein reiks tyrimo - kad viskas vyktu iskart, maziau nervu ir itampos. Bet tas dvi savaites vistiek ziauriai nervinuos, suprantu, kad kaip bus taip, suprantu, kad tas tyrimas nieko vistiek nereiskia (gali islyst liga ir po gimdymo)....kartais mastau, kad reikia tiesiog laukti ir dziaugtis, butu nieks nesake ir nesiule tu tyrimu, butu ramybe.....
tikrai, kartais atrodo, kad geriau būtų be tų visų medicinos pasiekimų
šitiek nervų...
žinoma, džiaukis ir stenkis negalvot, juk aplankė šitoks džiaugsmelis
QUOTE(airv @ 2008 05 06, 12:46)
aš su siuntimu ir man nėr 30 m. KMUK nemokėjau nieko
kažin kodėl taip įdomiai? vieni moka kiti ne
kažin kodėl taip įdomiai? vieni moka kiti ne
Buvau siandien pas genetika krauja pridaviau, moket nereikejo. Tai moket turbut nereikia toms, kurios dirba ar birzoj stovi ar dar kaip, o tos kur nieko tai moka. Taip iseina..
sveikos,as ryt einu pas genetikus,sprando raukslye matuosim,tikiuos viskas bus gerai
Esu prisiregistravus nemokamam tyr.ZGC,mums bus 15sav.Gine sake,kad butinai reikia 12-14sav. .Nu,bet tada mokek 500Lt.(ir tai mokamas tyr.ZGC nebus laiku,nes jau nespesim,nebent su ekstra talonu).Dar galiu kitur uz 200Lt.pasidaryt,bet ar verta?Gal nieko labai nepralosiu jei pasidarysiu 15sav.nemokamai? Patarkit!Aciu!
Trukumas tas,kad turbut jau nematuos sprando rauksles?Bet ar tas matavimas taip jau efektyvus?
Trukumas tas,kad turbut jau nematuos sprando rauksles?Bet ar tas matavimas taip jau efektyvus?
QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 07, 15:04)
Esu prisiregistravus nemokamam tyr.ZGC,mums bus 15sav.Gine sake,kad butinai reikia 12-14sav. .Nu,bet tada mokek 500Lt.(ir tai mokamas tyr.ZGC nebus laiku,nes jau nespesim,nebent su ekstra talonu).Dar galiu kitur uz 200Lt.pasidaryt,bet ar verta?Gal nieko labai nepralosiu jei pasidarysiu 15sav.nemokamai? Patarkit!Aciu!
net nzn,nes veliau galima ir kraujo tyrimus darytis,pagal kuriuos irgi matosi jei yra kokie apsigimimai
QUOTE(Liutukeee @ 2008 05 07, 14:04)
Manau, kad gali eiti 15 sav. nes tau darys issamu echo gal ir rauksle neissitiesinsplius triplo testa, kuris parodo dauno sindromo tikimybe, o rauksles matavimas ir yra dauno sindromo pozimys. gausi viska viename flakone. nesijaudink. pataupyk pinigelius ledams
Esu skaiciusi kad tiksliausi rezultatai gauti daryti I trimestra, veliau jie buna maziau tikslus.
Labas merginos. Ir aš praėjau šį kelią nuo echo, kraujo tyrimo iki vaisiaus vandenų tyrimo. Viskas bus gerai. Pamatysite. Dėl to, kad net kelioms paskirta ta pati valanda, tai taip ir yra. Mes gal kokios 7 ar 8 buvom. Visos kartu susirenka, tada gydytoja visas iš eilės pažiūri echo, tada vėl po vieną eina į operacinę daryti tyrimo, o po to kai visoms tyrimas paiimtas, dar pasikalbama su kiekvienu laukiančiu. Taigi nusiteikite ilgam pabuvimui Pats tyrimas tikrai neskausmingas ir nebaisus, aišku rezultatų laukiau ir aš su dideliu nerimu. Tą dieną kai aš dariausi visos mamytės sulaukė tik gerų rezultatų. Sėkmės ir kantrybės laukime
QUOTE(Karvute @ 2008 05 07, 22:05)
Manau, kad gali eiti 15 sav. nes tau darys issamu echo gal ir rauksle neissitiesinsplius triplo testa, kuris parodo dauno sindromo tikimybe, o rauksles matavimas ir yra dauno sindromo pozimys. gausi viska viename flakone. nesijaudink. pataupyk pinigelius ledams
Na tai taip ir darysiu.Nuraminai visai!Aciukas!
QUOTE(airv @ 2008 05 07, 23:25)
Esu skaiciusi kad tiksliausi rezultatai gauti daryti I trimestra, veliau jie buna maziau tikslus.
Aha,as tai irgi girdejau.Bet man vistiek tie kraujo tyrimai neatrodo tikslus bet kuriuo trimestru.Tikslus tik amniocentezes rezultatai,ech!