Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(doris @ 2008 01 06, 18:23)
merginos, noriu paklaust. aš nelabai suprantu, jūs pačios savanoriškai einat genetinius tyrimus darytis ar jus visas siunčia ginekologai?

aš pati laukiuos 10-a savaitė ir nelabai suprantu - kam genetikų tyrimas, jei vaikas  labai laukiamas ir toks pasirinkimas kaip "negimdyt" nesvarstomas?    g.gif

4u.gif

Paskaityk temą ir sužinosi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 01 06, 19:23)
merginos, noriu paklaust. aš nelabai suprantu, jūs pačios savanoriškai einat genetinius tyrimus darytis ar jus visas siunčia ginekologai?

aš pati laukiuos 10-a savaitė ir nelabai suprantu - kam genetikų tyrimas, jei vaikas  labai laukiamas ir toks pasirinkimas kaip "negimdyt" nesvarstomas?    g.gif

4u.gif

pati ir atsakai į savo klausimą. Tau šių tyrimų darytis nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 01 06, 19:23)

4u.gif

Na nesvarbu laukiamas jis ar ne. Bet dazniausiai siuncia gydytojai, kad paziuretu ar nera apsigimimu rizikos. Nematau tame nieko blogo. Jau geriau zinot, kad jis sveikas, nei paskui grauzt save uz tai, kad galejai is anksto zinot. Juk dazniausiai tokie vaikuciai niekam nereikalingi tampa. Aisku, gal as cia sulauksiu kritikos, bet taip yra....
Atsakyti
Jau po proceduros. smile.gif Adata tikrai nebaisi ir visai neskausminga. Is venos krauja imant buna trigubai daugiau skausmo. smile.gif Lauksiu rezultatu savaites gale.

Noriu parekomenduoti man patikusi puslapi su issamia ir labai paguodziancia info apie vandenu tyrima: http://www.babycente...centesis_327.bc

Vienas klausimas patyrusioms cool.gif : gydytoja isleidziant pasake, kaip elgtis artimiausiom dienom. Tarp ju buvo rekomendacija susilaikyti nuo santykiu 2-3 savaites. blink.gif Manau, ji buvo jau pavargus nuo priemimu ir truputi suklydo. Internete randu - 2-3 dienas. Kokios rekomendacijos buvo jums?
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 07, 15:57)
Jau po proceduros.  smile.gif Adata tikrai nebaisi ir visai neskausminga. Is venos krauja imant buna trigubai daugiau skausmo.  smile.gif Lauksiu rezultatu savaites gale.

Noriu parekomenduoti man patikusi puslapi su issamia ir labai paguodziancia info apie vandenu tyrima: http://www.babycente...centesis_327.bc

Vienas klausimas patyrusioms  cool.gif : gydytoja isleidziant pasake, kaip elgtis artimiausiom  dienom. Tarp ju buvo rekomendacija susilaikyti nuo santykiu 2-3 savaites.  blink.gif Manau, ji buvo jau pavargus nuo priemimu ir truputi suklydo. Internete randu - 2-3 dienas. Kokios rekomendacijos buvo jums?

dideliausios tau sekmes 4u.gif lauksime geru rezultatu 4u.gif

O as laukiu rytojaus, nes skambinsiu daktarytei suzinoti I trimestro kraujo rezulatus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 04, 15:10)
Ingridute, o kokie skaičiukai buvo, kad sakai, blogi tyrimai?
Ir...kas toliau? Amniocentezę darys?
Papildyta:
ačiū  4u.gif
žinoma, kad bus geras atsakymas- reikia tikėt  smile.gif

man rodo edvardsa 1:50, tai labai daug...

QUOTE(doris @ 2008 01 06, 18:23)
4u.gif

Aisku gal ir mano postas juokingai nuskambes. Nors dar nei 30 neturiu, pasakysiu, kad kai buvau jauna ir naivi, irgi taip galvojau. Tiesiog dabar mastau visai kitaip. Mano 17 metu sese pagimde berniuka, kuris yra labai sunkus ligonis, kasdien matau, koks vargas yra paciam vaikui, sesei, jos seimai, jos asmeniniam gyvenimui ir visiems aplinkiniams, kurie ja myli. Deja, tokia tiesa. Ir jei man dabar pasakytu, kad mano vaikas bus invalidas, ko gero negimdyciau. Ir manau, kad daug geriau tiesa zinoti dabar, nei gauti shoka 40 savaiciu isnesiojus ir pagimdzius vaikeli.

QUOTE(alfa159 @ 2008 01 07, 15:57)
Jau po proceduros.  smile.gif Adata tikrai nebaisi ir visai neskausminga. Is venos krauja imant buna trigubai daugiau skausmo.  smile.gif Lauksiu rezultatu savaites gale.

Vienas klausimas patyrusioms  cool.gif : gydytoja isleidziant pasake, kaip elgtis artimiausiom  dienom. Tarp ju buvo rekomendacija susilaikyti nuo santykiu 2-3 savaites.  blink.gif Manau, ji buvo jau pavargus nuo priemimu ir truputi suklydo. Internete randu - 2-3 dienas. Kokios rekomendacijos buvo jums?

Gal kartu prie duru sedejom g.gif Siandien tiek daug mamyciu patyre ta pati blink.gif Is visos sirdies linkiu visoms paciu geriausiu rezultatu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridutėė: 07 sausio 2008 - 18:00
Pritariu Ingridutee... Kol musu geriems draugams (jauniems-graziems-sveikiems) negime apsigimes vaikelis, mes irgi manem, kad svarbiausia- tiketi, myleti ir laukti. Deja, kartais nelaimes nutinka. Ir tos tikimybes, rizikos baimes nepasalina.

Mes irgi deliojom argumentus uz ir pries. Man svariausias argumentas uz buvo du musu esami vaikai. Jie linksmi ir laimingi. Nepaisyti trecio vaiko apsigimimo rizikos (ner ji didele, truputuka padidinta, bet vis vien...), tai reiskia rizikuoti ne tik laukiamo vaiko ateitimi, rizikuoti musu gyvenimo ritmo pakeitimu, bet- svarbiausia- rizikuoti uzkrauti esamiems vaikuciams kryzius visam gyvenimui. Kas neturi apsigimusio vaikiuko, tegul susilaiko nuo komentaru. Apsigimes vaikas- didele nelaime tiek jam paciam, tiek jo seimai. Kas nera mates tes to is arti, tai to iki galo ir nesuvokia.

Nepadaryti visu galimu tyrimu mano atveju butu lygu neatsakingam egoizmui. Ta gydytojos apskaiciuuota rizika turiu dauginti bent is triju- jei neduokdie mazyliui kas butu negerai, tai visiems trims mano vaikams gyvenimas butu smarkiai komplikuotas.

Nelinkiu niekam tokiu dilemu. Bet jei tokios iskyla, tai, manau, reikia maziau trizniuoti, priimti sprendima ir pasidaryti visus imanomus tyrimus.

Sekmes visoms!

Ingrudetee, prie gydytojos kabineto praleidau mazai laiko, ilgiau luktelti teko prie operacines. Lyg ir nemaciau to simpatisko veido is avataro. smile.gif Nors, ka gali zinoti- vargu ar sugebeciau "atgaminti" laukusiuju veidus dabar... Ne tas galvoj buvo...
Atsakyti
DORIS - genetinius tyrimus darosi tos, kurias siunčia jų daktarė ( vyresnes kaip 35 m. arba jei yra kažkokia rizika), na ir tos, kurios laukia tik sveiko leliuko........
Aš irgi dariausi genetinius tyrimus (esu 35 m.) ir labai džiaugiausi sulaukusi puikių rezultatų, tačiau kai kurių mamų pasvarstymai - atleiskit - kelia šiurpą.............
Neduok Dieve tai mamai, kuri nė už ką negimdytų ligoniuko, gimdymo trauma ar vėlesni vaisiaus vystymosi sutrikimai doh.gif - kas tada bus kaltas? negi manot, kad šie tyrimai apsaugo nuo visko? ir negi ligoniuku negali tapti jūsų dabar sveikas vaikiukas? doh.gif Mūsų šeima susidūrusi su kitu pavyzdžiu - draugė prieš metus pagimdė sveiką dukriuką (irgi darėsi genetinius tyrimus) - deja, po 3 sav. išryškėjo cerebr. paralyžius..........

Pagalvokit prieš rašydamos 4u.gif
Darydamos genetinius tyrimus, mes visos apsidraudžiam tik nuo tam tikrų genetinių sindromų - ir viskas.........
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 07, 16:57)

man išvis apir tai nieko nesakė, bet mes patys truputuką nuo savęs susilaikėm.
Mergytės linkiu ramiai sulaukti gerų rezultatų 4u.gif
O apie diskusiją čia ką tik užvirusią tai manau, kad kiekvienas mes turime teisę į savo nuomonę, ir nei vienas neturime teisės smerkti ar peikti kito nuomonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viliuosi: 07 sausio 2008 - 21:32
Mazule- nieks nesako, kad tyrimai atmeta nelaimes tikimybe. Sakau- ja is esmes sumazina.
Riziku pilnas visas gyvenimas. Neduokdie, nelaime gali istikti bet kada. Esu uz tai, kad imtis visu imanomu priemoniu, kad tokiu riziku isvengti. Vandenu gtyrimai- viena ju, todel nemanau protinga tokius tyrimus ignoruoti, esant nors menkiausiam rizikos padidejimui.

Nesuprantu Tavo argumentavimo... Taip galvojant galima nusifilosofuoti iki, pvz., naminio gimdymo gerio. Ai, bala nemate, jei ne tokio gimdymo metu, tai bet kada kitu metu nelaime istiks. blink.gif

As uz tai, kad stengtis isvengti rizikos. Jei padarai viska, kas nuo taves priklauso, kad tokios rizikos butu isvengta, bet nelaime atsitinka, tai bent jau zinai, kad tai ne del tavo aplaidumo. Kitaip sau gyvenime neatleisciau. Viena yra gimdymo trauma, o kiuta- motinos aplaidumu padaryta zala.

Oi, einu miegot. Kiekvienam savo. Visos turim savo gyvenimo filosofija. Mano stai tokia. Mazules kitokia. Nesmerkiu tokios, tai prasau ir manes akmenim neuzmetyti.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 07, 18:22)
Ingrudetee, prie gydytojos kabineto praleidau mazai laiko, ilgiau luktelti teko prie operacines. Lyg ir nemaciau to simpatisko veido is avataro.  smile.gif Nors, ka gali zinoti- vargu ar sugebeciau "atgaminti" laukusiuju veidus dabar... Ne tas galvoj buvo...

Labai idomu, as visas ilgai stebejau, nes paskutine buvau. O veidelis dabar mano nera is paciu simpatiskiausiu ax.gif Kazkaip si nestuma negrazi sau atrodau. Tu su vyru buvai ar be? ax.gif Ir pas Krasovskaja?
O del to, kaip saugotis sias 3 savaites, nelabai ka ir pasake. Gal gali pamineti esminius dalykus? Mano vyro kolkas nera, tai del to ramu. Siaip stengsiuos daugiau vakarais paguleti, vaiko netampyti. Neramu siek tiek, nes pilvuka siandien pamaude po visko verysad.gif

O del to gimdysiu negimdysiu as kazkaip labai pasitkiu gydytojais, va pernai man pasake, kad vaikelis 100% neisgyvens, tai kam tada daugiau kankintis, laukti, nesioti visa nestuma. Esu girdejusi ir tokiu atevju, kai pasako kad vaikui negerai, bet vistiek nesioja iki galo, o paskui pagimdo negyva ir t.t. Ai nenoriu plestis, istoriju daug ir visokiu. Zinoma as labai labai tikiu, kad mes visos isnesiosim puikius sveikus vaikiukus. Bet tuo paciu tikiu, kad jei gydytojai pasakytu, kad yra blogai, as paklausyciau ju patarimo, ka daryti toliau.
Beje kalbant apie invalida, as irgi labai pagalvoju apie savo vaika.
O siaip zinoma viska sudelios ponulis likimas, galima ir nieko nedaryti bei pasikliauti juo wub.gif
Atsakyti
Sutinku, kad tai yra kiekvieno zmogaus apsisprendimas, bet zinant kad vaikutis gims nesveikas ir vistiek paleisti ji i gyvenima vegetuoti kaip darzove?... Atsiprasu uz toki issireiskima. Sakysiu tiesiai sviesiai tai yra didelis vargas tevams, vaikams, seneliams , paciam tam kudikeliui ir dar dag aplinkiniu. As baigusi medicina ir per praktika maciau daug apsigimusiu vaikeliu ir dazniausiai jie palikti kudikiu namuose. Tai negi toki vaikeli gimdyti tik tam kad gimdyti?
O tai kas ivyksta po gimdymo sveikiems vaikams tai cia visai kitas klausimas?
As pati ryt einu echo ir pas genetika ir sirdis draskos i milijona gabaleliu, nes tas mazutis pas mus labai ilgai lauktas ir jis man kaip pati didziausia likimo dovana ir vis save raminu kad negali likimas padovanoti tokia didele dovana, leisti ja dziaugtis iki isprotejimo o po to taip skaudziai atimti

Papildyta:
O mamytems kurios laukiat atsakymo noriu palinketi stiprybes ir otimizmo. kai suzinojau kad man reikes genetiko verkiau be sustojimo apie para, ol viena mano drauge man pasake: ar verksi ar ne nieko nebepakeisi jei leliukui blogai, bet gali labai jam pakenti savo blogom mintim jei jam viskas gerai. Taigi stiprybes visoms ir kad musu gretos butu kuo mazesnes
Atsakyti