Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(kastutė @ 2008 04 28, 16:35)
pala pala  blink.gif  blink.gif  o tai  kiek ta rauksle turi  buti  ? ?? jeigu  sakai  kad 2,6 buvo ir cia blogai jau  blink.gif  blink.gif  tai  mano buvo  2,7 ... tai cia ir reiskia gal kad sakes jau  ... tai  kodel daktare sake kad viskas ok kad  jeigu  virs 3,5 tada blogai  blink.gif  nu tu  cia isgasdinai mane visai dabar
siaubas  blink.gif

Kazkas anksciau buvo ikeles sia nuoroda:
http://www.nordica.o...mposite-451.htm
Bet kai paskaitau-tai atrodo,kad tas rauksles matavimas beveik nieko nenustato.
Taip,kad ir koks jis bebutu-dar nera pagrindo jaudintis mirksiukas.gif .Bentjau as taip manau.
Atsakyti
raukshles dydis ir motinos amzhius lemia dauno sindromo rizika. jei man 2.6 pagal amzhiu rizika buvo ca 1:200, tai pvz. jei buchiau 5 metais jaunesnes, tai jokios rizikos ishvis nebutu ir niekas nebutu siules vandenu tirtis. tiesa, ash tyriausi ne lietuvoje, todel man reikejo jokiu ten kraujo tyrimu. ishkarto padare vaisiaus vandenu ir ramybe:))) nesinervuok, cia tikria nieko baisaus. tiesiog yra rizika ir jei nori buti tikra, pasidarai tuos tyrimus, tiek ziniu:)
Atsakyti
sveikos, o ar galima daryti vaisiaus vandenu tyrima, jeigu as nesu rizikos grupeje? Man 29 metai, bet as noriu mokamai pasidaryti vaisiaus vandenu tyrimus, kad galeciau ramiai nesioti leliuka, nes mane ziauriai kamuoja visokios blogos nuojautos verysad.gif Nuo kelintos nestumo savaites galima ta tyrima daryti? Noreciau darytis Santariskese. Gal kas buvote panasioje situacijoje? Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Atsiėmiau jau tyrimų dėl dauno (rizika 1:2215) ir edvarsono (1:10000) - nepadidinta. Tik keistai nuskambėjo prierašas, kad šie tyrimai jokios diagnostinės vertės neturi ir neprisiima jokios atrakomybės, rezultatai remesi statistiniais duomenimis. tai kažkaip suabejojau tyrimo tikslingumu g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2008 05 01, 08:22)
Atsiėmiau jau tyrimų dėl dauno (rizika 1:2215) ir edvarsono (1:10000) - nepadidinta. Tik keistai nuskambėjo prierašas, kad šie tyrimai jokios diagnostinės vertės neturi ir neprisiima jokios atrakomybės, rezultatai remesi statistiniais duomenimis. tai kažkaip suabejojau tyrimo tikslingumu g.gif

Sakiau kad nesamone daryt tuos kraujo tyrimus. Jie realiai jokios info tau neduoda, tik ismeti 500 lt, kuriuos geriau butume skyrusios leliukui.. Vaisiaus vandenu tyrimas irgi ne panaceja ir jei jis geras taip pat nereiskia kad leliukas bus sveikas. Yra labai daug apsigimimu, kuriu jokie tyrimai nenustato, tad jei vandenu tyrimas ir geras tai dar nereiskia kad viskas ir baigsis gerai.. Atsiprasau uz tiesmukuma, bet taip jau yra.. As pradzioj irgi maniau kad pasidarai sita tyrima, ei jis geras, tai jau ir turi garantija kad vaikelis bus sveikas.. Taciau pvz man tas rozines svejones labai greitai mano gydytoja prasklaide- pvz vandene leliukui, o tai reiskia, kad jis nebutu pilnai issivystes. Vandene nustatoma velesniam nestume ir jei jau ja nustato, LT nera priezastis daryti nestumo nutraukima.. Tai viena is daug gresianciu negeroviu, tad velgi, nesudievinkit ir vandenu tyrimo.. Jis nera garantija.
Aisku labai noretusi zinoti viska jau dabar kad butu galima kazkaip itakoti savo elgesi, taciau kiek supratau, zinosim tik tada kai leliukai ateis i pasauli..
Labai linkiu visoms sveiku ir zvaliu kudikeliu.. Pati sau irgi linkiu to paties 4u.gif
Atsakyti
Va , va, ir klausimai pasipila... g.gif man ir ..Tai kam tuos tyrimus daryti, nervintis?
Jei nera jokios 100 procentines garantijos. Kai laukiausi abu pirmus kartus, nieko panasaus nebuvo. Buvau rami, laiminga ir nieko apie jokias ligas net negalvojau. O dabar... Tik nueik pas gydytojus doh.gif

Nusispjoviau i viska ir lauksiu savo mazylio, kad ir kas, kad ir kaip bebutu. Mane vyras palaiko. Noriu buti laiminga, besilaukianti kudikio mama, o ne pastoviai isterikuojanti, sunerimusi ,,ragana", kuri pavercia ir savo ir kitu aplinkiniu gyvenima pragaru.

Mielos mamytes, mylekit savyje augancia sviesele, dziaukites tuo, ka Jums dave gyvenimas, mylekit Save ir nustokite nervintis bei ieskoti to, kas tik gadins Jums ir Jusu seiminiskiams gyvenima biggrin.gif
Sekmes Jums visoms biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,
norejau pasiterauti,gal kuri zino kur Kaune mokaimai daro Prisca tyrima. Taip pat,gal zinot, ar tinka siuntimas pas genetikus is seimos daktaro ar reikia ginekologo siuntimo (cia jei nemokamam i KMUK)?
Atsakyti
Su sventemis visas Mamas 4u.gif
Atsakyti
ax.gif Sakykite, ar apsilankiuys genetikos centre gauni kokių nuotraukyčių parsinešti? Galvoju, kad tada jau galėčiau artimiesiems( uošviams ir kt. ) pasakyti ir pasidžiaugti blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
O kurioje vietoje Santariskese yra ZGC?Zinau kur onkologinis,tada kitoj gtves pusej yra daug pastatu-ar ten kurnors? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hendy @ 2008 05 03, 22:03)
Laba diena,
norejau pasiterauti,gal kuri zino kur Kaune mokaimai daro Prisca tyrima. Taip pat,gal zinot, ar tinka siuntimas pas genetikus is seimos daktaro ar reikia ginekologo siuntimo (cia jei nemokamam i KMUK)?

Na i KMUK man siuntima parase ginekologe. Moketi reikes 86Lt (cia jeigu dar nera tau 30 metu).
Atsakyti
QUOTE(Asencija @ 2008 05 06, 12:28)
Na i KMUK man siuntima parase ginekologe. Moketi reikes 86Lt (cia jeigu dar nera tau 30 metu).

aš su siuntimu ir man nėr 30 m. KMUK nemokėjau nieko schmoll.gif
kažin kodėl taip įdomiai? vieni moka kiti ne g.gif
Atsakyti