Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

Ačiū tau už atsakymą 4u.gif pasistengsiu būti ramesnė ax.gif
Atsakyti
ash gyvenu ne lietuvoje, gal todel ishkart ir nusiunte vandenu tyrimui, nes mano shalyje kaip supratau, niekas per daug del jo nesibaimina. aishku yra profilaktikos priemones po jo, bet tik tiek. zinot, po kraujo emimo kartais liepa pasedeti ar paguleti arba keltis letai, o cia nieko. ishtrauke adata ir sako: viskas, kelkis, vazhiuok namo ir gulk i lovyte:) net pleistro ant durio neuzhklijavo:))))

mano gydytojas (turintis ilgamete amniocenteziu patirti) sake, kad jo nuomone shis tyrimas gali paskatininti persileidima moterims, kurios ir taip linke persileisti. jis manes paklause, ar ash ziniau, kad 1 proc. tikimybe medicinoje duodama beveik viskam. pvz. tikrai yra bent 1 proc. tikimybe, kad neshchiai moteriai ivyks persileidimas ir be jokio tyrimo. jis tvirtina, kad nera tiksliu duomenu, kurie irodytu, kiek butent tyrimas tiesiogiai kaltas del persileidimo.

nesakau, kad dabar visos reikia/nereikia pultu tuos vandenis tirtis. jei nereikia, tikrai neverta atlikineti jokiu medicininiu tyrimu. bet jei yra apsigimimu padidinta rizika, irgi neverta bijoti. ne toks tas vilkas baisus, kaip ji pieshia:)
Atsakyti
man amniocenteze darys pirmadieni, is tiesu guodzia tai, kad dar neperskaiciau ne vienos zinutes nuo moters, kuri butu po tyrimo persileidus.
Tik visoms patarciau, jei echosk geras, giminėj nieko TOKIO nera, tai ir nevaziuokit pas genetikus. jei jau vaziuojat, nusiteikit amniocentezei, pasiryzkit eiti iki galo. as tam nebuvau pasiruosusi, todel man buvo sokas. viliuosi, kad viskas mano berniukui bus gerai ax.gif visa nestuma manes nei pykino, jauciuosi puikiai, sekmes visoms...
Atsakyti
dange, nepergyvenk labai, viskas bus gerai. paskui dziaugsiesi, kad pasidarei ta tyrima:))) sekmes
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2008 04 11, 16:51)
man amniocenteze darys pirmadieni, is tiesu guodzia tai, kad dar neperskaiciau ne vienos zinutes nuo moters, kuri butu po tyrimo persileidus.
Tik visoms patarciau, jei echosk geras, giminėj nieko TOKIO nera, tai ir nevaziuokit pas genetikus. jei jau vaziuojat, nusiteikit amniocentezei, pasiryzkit eiti iki galo. as tam nebuvau pasiruosusi, todel man buvo sokas. viliuosi, kad viskas mano berniukui bus gerai ax.gif  visa nestuma manes nei pykino, jauciuosi puikiai, sekmes visoms...

o tai tau echo rodo apsigimima,jei nusprensei eiti iki galo? Mano echo irgi geras,o krauja eme po keliu dienu tik,tai rizika tokia netiksli buvo,kad galvoju...ai...nes jau 20 sav su virs buvo,kas butu pakite? o tyrimu pradzia buvo pradeta su gines paklausimu "ar nenorim",nors pagrindo jokio doh.gif
tikrai geriau jau be pagrindo nepradeti tos peklos thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytes,

Mes laukiame treciojo seimos dziaugsmelio. Pirmieji du nestumai praejo puikiai, pagimdziau dvi sveikas, nuostabias mergaites ir apie genetikus nieko nereikejo ne girdeti. Dabar neseniai suzinojau, kad man teks apsilankyti pas juos, nes man arteja 35.
Su vyru nusprendeme, kad ir gerai, juk zinosime viska, bus ramiau toliau laukti pagranduko. Deja..
Pasirodo, kad pas genetikus ne taip jau ir paprasta patekti. As, kaip balta varna, saziningai skambinausi, beveik visais imanomais telefonais i genetikos centra..Nieko...Nieks nenorejo su manimi sneketis. Truko kantrybe, sedau i masina ir nuvaziavau uzsiregistruoti. Ir vel doh.gif Pataikiau, kad registratura neb edirbo, nors buvo tik 15 val. Nukeliavau is kart pas administracija. Juk as tik uzsiregistruoti pas gydytoja norejau, O NEGALIU...Ten gavau soka, suzinojusi, kad tektu laukti 3 men. Aciu, bet tada jau jokiu tyrimu man nebereiks( mums jau 12sav.). Pradejau ieskoti kitais imanomais keliais...Eisiu kita savaite. Siaubingai jaudinuosi. Mane vyras ramina, bet kas is to. ..
Mamytes, pasakykit man, kas daroma tada, jei tyrimo rezultatai nieko gero nezadantys? Zinoma, as to visiskai nelaukiu ir tikiuosi, kad turesime sveika ir guvu lialiu.
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2008 04 11, 17:40)
Sveikos Mamytes,

Mes laukiame treciojo seimos dziaugsmelio. Pirmieji du nestumai praejo puikiai, pagimdziau dvi sveikas, nuostabias mergaites ir apie genetikus nieko nereikejo ne girdeti. Dabar neseniai suzinojau, kad man teks apsilankyti pas juos, nes man arteja 35.
Su vyru nusprendeme, kad ir gerai, juk zinosime viska, bus ramiau toliau laukti pagranduko. Deja..
Pasirodo, kad pas genetikus ne taip jau ir paprasta patekti. As, kaip balta varna, saziningai skambinausi, beveik visais imanomais telefonais i genetikos centra..Nieko...Nieks nenorejo su manimi sneketis. Truko kantrybe, sedau i masina ir nuvaziavau uzsiregistruoti. Ir vel doh.gif Pataikiau, kad registratura neb edirbo, nors buvo tik 15 val. Nukeliavau is kart pas administracija. Juk as tik uzsiregistruoti pas gydytoja norejau, O NEGALIU...Ten gavau soka, suzinojusi, kad tektu laukti 3 men. Aciu, bet tada jau jokiu tyrimu man nebereiks( mums jau 12sav.). Pradejau ieskoti kitais imanomais keliais...Eisiu kita savaite. Siaubingai jaudinuosi. Mane vyras ramina, bet kas is to. ..
Mamytes, pasakykit man, kas daroma tada, jei tyrimo rezultatai nieko gero nezadantys? Zinoma, as to visiskai nelaukiu ir tikiuosi, kad turesime sveika ir guvu lialiu.

Kaip suprantu esi vilnietė. Nuvyk tiesiai į Santariškes ir patrauk į 4 aukštą, ten rasi genetikų kabinetus, berods 403 kab. Manau pavyks pasikalbėti su gydytoja ir nusiraminsi. Susitarsi asmeniškai, kada priims tave. Jei be siuntimo tai teks mokėti. Bet jei nori ramybės, o ne nežinomybės gali tekti papurtyti piniginę... smile.gif (Manau geriau, negu laukti 3 mėn. ax.gif ), jei tau tik 12 sav. gal iš echo pažiūrės sprando raukšlę ir užteks, na tai kas kad jau artėji prie 35 m. Jei reikės kokių tolimesnių tyrimų manau pasakys, kada ir kaip atvykti. Kraujo tyrimas daromas 15-18 sav. O apie blogus rezultatus, net NEGALVOK schmoll.gif . Tau reikia biggrin.gif tik didelės šypsenos ir džiaugsmo akimirkų. Manau pirmadienį, arba antradienį būsi ramesnė biggrin.gif p.s. pirmadieniais daro vaisiaus vandenų tyrimus, gyd. gali būti užimtos. Bet, tikiuosi pavyks bent susitarti dėl tolesnio vizito. mirksiukas.gif SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
Labai ACIU. Sypsena sekundemis plateja... biggrin.gif Aciu uz palaikyma.

MAn padejo viena pazistama ir ateinanti 4dieni as jau eisiu pas gydytoja.
Atsakyti
echoskopas rode, kad viskas puiku, tik mes cia nusprendem "ai, padarom ta kraujo tyrima, jei jau atvaziavom..." tai va ir tenka eiti iki galo. o gydytoja Krasovska 404 kab dirba, man pavyko uzsirasyti tik privaciai ir tai teko laukti, bet manau, kad imanoma susitarti, bet reiketu kalbeti su pacia gydytoja.
aciu visoms uz palaikyma smile.gif
Atsakyti
O matuojant kaklo raukšlelę daro išorinį ar vaginalinį echo? g.gif

Beja, gal galit parašyti Santariškių (registratūros pas genetikus) tel. nr?
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2008 04 14, 17:26)
O matuojant kaklo raukšlelę daro išorinį ar vaginalinį echo?  g.gif

Beja, gal galit parašyti Santariškių (registratūros pas genetikus) tel. nr?

matuojant kaklo raukšlelę daro išorinį echo.
Genetikos centro registratūros telefonas +37052365116
Atsakyti
na va, amniocenteze jau padaryta, skaudejo vos vos, buvo greiciau nemalomu. rezyultatai jau penktadieni bus, pasakys ar sveikas ir 100 proc lytį. nesigailiu, nes buvo ten viena jauna moteris, pirmas vaikelis sveikas, antro susilauke su dauno sindromu, todel dabar, budama nescia, taip pat ejo darytis to tyrimo. gyvenimas tai loterija... sekmes visoms susilaukti sveiku ir laimingu vaikeliu.... bigsmile.gif
Atsakyti