ačiū visoms už palaikymą, tikrai padeda. Jei man nebūtų migrenos ir netektų karts nuo karto gerti naramigo, turbūt ir nedarytumėm amniocentezės, bet dabar vaidenasi visokios nesąmonės... Nežinia, kaip tie vaistai veikia vaisių, gydytojai irgi nieko negali pasakyti, juk oficialiai leidžiamas tik paracetamolis...
Nemaniau, kad pastojus atsiras tiek baimių visokių, visoms mamoms reikėtų skirti valstybinę pensiją iš karto po gimdymo....
QUOTE(dange29 @ 2008 04 09, 20:52)
ačiū visoms už palaikymą, tikrai padeda. Jei man nebūtų migrenos ir netektų karts nuo karto gerti naramigo, turbūt ir nedarytumėm amniocentezės, bet dabar vaidenasi visokios nesąmonės... Nežinia, kaip tie vaistai veikia vaisių, gydytojai irgi nieko negali pasakyti, juk oficialiai leidžiamas tik paracetamolis...
Nemaniau, kad pastojus atsiras tiek baimių visokių, visoms mamoms reikėtų skirti valstybinę pensiją iš karto po gimdymo....
tikrai,jau pensija užsitarnavusios galim pasijust
aš irgi ir ašarų išliejau,ir buvom nustoje planuoti ateiti,vardą rinkti,bet kai nusprendėm nebedaryti vaisiaus vandenų tyrimo,nors gal būtų ramiau buvę,bet.... nusprendėm,kad mūsų leliukas sveikas,vaisiaus vandenų tyrimas būtų buvęs daromas jau 20-tą su virš savaitę.
Be to tą dieną, kai nusprendėm nebedaryti tyrimų toliau-leliukas labai pradėjo spardytis ir kasdien vis labiau,ypač,kai su mylimuoju laukiam,žiūrim į pilvelį
na va, mes jau turime rezultatus vandenu tyrimo. ir jie puikus! jokiu sindromu ir kitu negeroviu. tikrai nesigailiu, kad pasidariau tyrima, dabar ramiai dzhiaugsiuosi neshtumu ir lauksiu savo lelytes, kuri pas mus turetu ateiti rugsejo pabaigoje:)
linkiu ir visoms kitoms, kurioms teko darytis vaisiaus vandenu tyrima geru rezultatu ir ramaus neshtumo.
linkiu ir visoms kitoms, kurioms teko darytis vaisiaus vandenu tyrima geru rezultatu ir ramaus neshtumo.
QUOTE(holi @ 2008 04 10, 20:12)
na va, mes jau turime rezultatus vandenu tyrimo. ir jie puikus! jokiu sindromu ir kitu negeroviu. tikrai nesigailiu, kad pasidariau tyrima, dabar ramiai dzhiaugsiuosi neshtumu ir lauksiu savo lelytes, kuri pas mus turetu ateiti rugsejo pabaigoje:)
sveikinuatlaikius tyrimų bumą
o kad nėštumo metu kantrybės visoms palinkėti,tai tikrai reikia
sveikutes busimos mamytes,mums tik 7 sav. todel noreciau pasiteirauti kada ir kokius tyrimus siulitumete atlikti? ir dar turiu problemele, pakiles prolaktinas buvo iki 7000,poto geriau bromkriptina,jis nukrito iki 2500,bet pastojau ir jis jau 3000. daktarai visi skirtingai sneka.noreciau,kad parasytu kam buvo panasi problema. pergyvenu labai.
QUOTE(Dinariukas @ 2008 04 11, 10:57)
sveikutes busimos mamytes,mums tik 7 sav. todel noreciau pasiteirauti kada ir kokius tyrimus siulitumete atlikti? ir dar turiu problemele, pakiles prolaktinas buvo iki 7000,poto geriau bromkriptina,jis nukrito iki 2500,bet pastojau ir jis jau 3000. daktarai visi skirtingai sneka.noreciau,kad parasytu kam buvo panasi problema. pergyvenu labai.
ka jau ka,bet reikia pirmiausia stengtis but ramiai,kuo maziau nervuotis,nes vaisiui tai ne i nauda,o vat del tyrimu,tai pirmiausia nuo kazkelintos savaites gine pradeda siuntimus rasyti pas dantiste,pas seimos gyd,kuris gali buti,kad dar kur nors sius(kaip pvz mane pas kardiologus siunte,nes nuo vaikystes buvo su sirdim problemu)
I nesciuju iskaita irasyti tave tures gimdymo namuose (paslauga mokama) kur ir kraujo tyrima pasidaryti reikia,akis patikrina,svori,paklausineja apie persirgtas ligas.
Na zodziu,visur tave siuntineja gine ir tas siuntinejimas su didejanciu pilvuku vis dazneja.Dekretiniu metu išvis ko gero kas kelias svaites bus iprasta ir net dazniau pasirodyti ginei
QUOTE(norala @ 2008 04 08, 13:42)
Kas zinote, ar tik vaisiaus vandenu tyrimas nustato chromosomu issidestyma, ar irkraujo tyrimas ?
Kiek žinau, tik vaisiaus vandenų. Kai man parodė mano amniocentezės rezultatus, tai buvo surašytos chromosomų kombinacijos ir skaičiai.
Kraujo tyrimas rodo gal hormoninius pakitimus...
QUOTE(naitas @ 2008 04 11, 12:26)
Kiek žinau, tik vaisiaus vandenų. Kai man parodė mano amniocentezės rezultatus, tai buvo surašytos chromosomų kombinacijos ir skaičiai.
ir tai tik mamos. juk leliukui lemiamos reiksmes turi ir tetis, jo paveldimos ar esamos ligos, o tiriamas tik mamos kraujas.. tie kraujo tyrimai is vis tik pinigu lupimas. jie nieko neparodo. juk kaip gali pasakyt ar leliukas neturi kokiu apsigimimu kai tiriamas ne jo kraujas o mamos. plius tai parodo tik tikimybe apsigimimams, gaunama is mamos puses, tecio is vis niekas kraujo netiria, nors jis dalyvauja visame procese ne ka maziau.. o nustatyti ar tikrai yra kazkas negero- reikia tirti leliuko krauja, vandenis, bet ne mamos.
as irgi dariausi tuos tyrimus ir dabar suprantu kad geriau uz tuos 500 lt kuriuos suplojau buvciau rubeliu ar zaislu busimam kudikeliui nupirkus, nes rezultatais visiskai niekiniai. kiek domejausi, patys genetikai, tam centre dirbantys pripazysta, kad kraujo tyrimas duoda labai mazai informacijos- tik tikimybe paveldeti kazkokia liga is mamos puses, bet ne atsakyma ar leliukas ja paveldejo, ir apie tecio puse is vis nieko nesuzinosit.
man achiu dievui nedare jokiu kraujo tyrimo, ishkart pasiule vaisiaus vandenu. nors tikimybe dauno sindromui po echoskopo apzhiuros buvo ca 1:200, bet patare pasidaryti amniocenteze, kad ramiau butu. ir tikrai, dabar ramu, net saldu:)
tik vandenu tyrimas ir niekas kitas parodo 100 proc. ar viskas genetishkai yra gerai. mums net parode kaip atrodo musu lelytes chromosomos, kur mamos, kur techio puse. labai idomu, tik aishku ne genetikui sunkiai suvokiama:)
tik vandenu tyrimas ir niekas kitas parodo 100 proc. ar viskas genetishkai yra gerai. mums net parode kaip atrodo musu lelytes chromosomos, kur mamos, kur techio puse. labai idomu, tik aishku ne genetikui sunkiai suvokiama:)
[quote=holi,2008 04 11, 13:08]
man achiu dievui nedare jokiu kraujo tyrimo, ishkart pasiule vaisiaus vandenu. nors tikimybe dauno sindromui po echoskopo apzhiuros buvo ca 1:200, bet patare pasidaryti amniocenteze, kad ramiau butu. ir tikrai, dabar ramu, net saldu:)
skaityk kad tau pasiseke, nes man pvz atsisake daryt vaisiaus vandenu tyrima.. atseit kraujo tyrimas (velgi tirtas tik mano) nieko blogo neparode ir nera indikaciju daryt vaisiaus vandenu tyrimui... nesvarbu kad gal is tecio puses informacija butu ir kitokia.. (tfu tfu ftu).
zodziu jei nenorit daryt vandenu tyrimo, neikit i ta centra is vis,..
beje, idomus pastebejimas- cia forume dar nemaciau nei vieno pasisakymo kad po amniocentezes butu moteris persileidusi.. (siaip, idomumo delei. ir pamastymui).
skaityk kad tau pasiseke, nes man pvz atsisake daryt vaisiaus vandenu tyrima.. atseit kraujo tyrimas (velgi tirtas tik mano) nieko blogo neparode ir nera indikaciju daryt vaisiaus vandenu tyrimui... nesvarbu kad gal is tecio puses informacija butu ir kitokia.. (tfu tfu ftu).
zodziu jei nenorit daryt vandenu tyrimo, neikit i ta centra is vis,..
beje, idomus pastebejimas- cia forume dar nemaciau nei vieno pasisakymo kad po amniocentezes butu moteris persileidusi.. (siaip, idomumo delei. ir pamastymui).
Turiu tokį klausimėlį, ar visas nėštukes siunčia pas genetikus. Man jau 20sav., o manes dar niekas nežiūrėjo nei echoskopu, nei siuntė pas genetikus
QUOTE(Ggggreta @ 2008 04 11, 13:46)
Turiu tokį klausimėlį, ar visas nėštukes siunčia pas genetikus. Man jau 20sav., o manes dar niekas nežiūrėjo nei echoskopu, nei siuntė pas genetikus
jei nera indikaciju niekas nesiuncia. beje, tau jau veloka, tad atsipalaiduok ir megaukis nestumu