Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

Dėl pniginių reikalų: Sveikatos namuose tyrimai tikrai nėra nemokami.
Jei su siuntimu, genetiko konsultacija + echoskopas - 75 Lt (jei be siuntimo - 165 Lt).
Jei reikės kraujo tyrimo - papildomai 124 Lt (kraujo tyrimas nėra kompensuojamas, tad siuntimas nieko nereiškia).

O dėl echoskopo Sveikatos namuose - ar jis toks pat modernus kaip genetikos centre (įsivaizduoju, kad genetikos centre turėtų būti trimatis)? Ar paprastas, kaip visur, tik tiek, kad į jį žiūri genetikas smile.gif
Taip pat norėjau paklausti dėl kraujo tyrimo - gal žinote per kiek laiko jį atlieka ir ar paskui vėl būna genetiko konsultacija tyrimų rezultatams aptarti? Jei tokio rezultataų aptarimo nebūna, galėčiau kraujo tyrimą atlikti ir toje klinikoje, kurioje lankausi.
Aišku, kvailai nuskambės, bet kokiame etape nustatoma leliuko lytis (echoskopo ar kraujo tyrimo) ir kiek savaičių nėštumas tuo metu turi būti (kai darys genetinius, bus 17 savaičių)?
Atsakyti
Kas zinote, ar tik vaisiaus vandenu tyrimas nustato chromosomu issidestyma, ar irkraujo tyrimas ? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simule @ 2008 04 08, 09:00)
Dėl pniginių reikalų: Sveikatos namuose tyrimai tikrai nėra nemokami.
Jei su siuntimu, genetiko konsultacija + echoskopas - 75 Lt (jei be siuntimo - 165 Lt).
Jei reikės kraujo tyrimo - papildomai 124 Lt (kraujo tyrimas nėra kompensuojamas, tad siuntimas nieko nereiškia).

O dėl echoskopo Sveikatos namuose - ar jis toks pat modernus kaip genetikos centre (įsivaizduoju, kad genetikos centre turėtų būti trimatis)? Ar paprastas, kaip visur, tik tiek, kad į jį žiūri genetikas smile.gif
Taip pat norėjau paklausti dėl kraujo tyrimo - gal žinote per kiek laiko jį atlieka ir ar paskui vėl būna genetiko konsultacija tyrimų rezultatams aptarti? Jei tokio rezultataų aptarimo nebūna, galėčiau kraujo tyrimą atlikti ir toje klinikoje, kurioje lankausi.
Aišku, kvailai nuskambės, bet kokiame etape nustatoma leliuko lytis (echoskopo ar kraujo tyrimo) ir kiek savaičių nėštumas tuo metu turi būti (kai darys genetinius, bus 17 savaičių)?

Genetikos centre echoskopas trimatis.O del kraujo tyrimu rezultatu tai jis dazniausiai buna per 3-4 dienas,tiesiog rekes paskambint genetikei ir jinai pasako triju pagrindiniu ligu tikimybe pagal tavo krauja. Jei rezultatai prasti-ji siulo darytis vaisiaus vandenu tyrima
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 04 07, 17:51)
jei esi vilnietė su siuntimu nemokama.

O jei iš kito miesto bet su siuntimu ir siunčia spec. į vilnių tai mokama? g.gif
Genetikos centras Vilniuje, Santariškėse yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2008 04 08, 14:09)
O jei iš kito miesto bet su siuntimu ir siunčia spec. į vilnių tai mokama?  g.gif
Genetikos centras Vilniuje, Santariškėse yra?  g.gif

taip, mokamai, nebent siuntimas yra i sant.klinikos reumatologa, ir jis siuncia, tada, gal ir nemokamai. tuomet turi gauti siuntima, registruotis pas reumatologa, uzvesti kortele ir tik tada ... as su siuntimu buvau is kitos pol-kos - mokejau. trumpiausias kelias.
Atsakyti
man tyrimus genetikos centre darė balandžio 2 d, echoskopas rodė, kad viskas ouiku, sužinojome, kad laukiamės berniuko (17 savaitę), padarė kraujo tyrimą... paskambinau atsakymo po 2 dienų... padidinta rizika, 1 prie 240. turėjom spręsti, ar daryti amniocentezę... sunkus sprendimas, nes 1 iš 100 persileidžia... ašarų buvo, bet pasiskaičiau info, apsiraminau. pirmadienį eisim.... reikia tikėtis, kad viskas bus gerai.
bet jei nesiunčia gydytojas ten - neikit, vieni nervai...
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2008 04 08, 19:50)
man tyrimus genetikos centre darė balandžio 2 d, echoskopas rodė, kad viskas ouiku, sužinojome, kad laukiamės berniuko (17 savaitę), padarė kraujo tyrimą... paskambinau atsakymo po 2 dienų... padidinta rizika, 1 prie 240. turėjom spręsti, ar daryti amniocentezę... sunkus sprendimas, nes 1 iš 100 persileidžia... ašarų buvo, bet pasiskaičiau info, apsiraminau. pirmadienį eisim.... reikia tikėtis, kad viskas bus gerai.
bet jei nesiunčia gydytojas ten - neikit, vieni nervai...

g.gif suprantu tave, man buvo panašiai, tik rizika buvo dar didesnė.... doh.gif nepergyvenk. Tikriausiai gydytoja liepė pagerti magnį B6? aš jį pavartojau net po 2 tab. x 3 k. dienoje, nuima stresą ir pilvelio spazmus dėl nervų. O amniocintezės nebijok schmoll.gif nieko baisaus, žinoma lapas, kurį reikia pasirašyti, su visokiomis grėsmėmis baisokas, bet... ko nepadarysi dėl mielo savo mažiuko. ax.gif Gi tam ir ėjai į genetikos centrą, kad įsitikintum, kad viskas gerai. Ar ne? Tik pasiimk sutuoktinį, bus linksmiau laiką leisti ir pasiimk užkramsnoti, nes aš ten praleidau 3 valandas. Ir svarbiausia NEBIJOK, NEPASIDUOK STERSUI IR BUS thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Po visko praleisi ramiai kelias dieneles ir džiaugsiesi toliau nestuke.gif
Manau tavo lėliukas tvirtai "įsikibęs" ir TIKRAI NIEKUR NEPABĖGS smile.gif mirksiukas.gif SĖKMĖS
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 04 08, 18:07)
taip, mokamai, nebent siuntimas yra i sant.klinikos reumatologa, ir jis siuncia, tada, gal ir nemokamai. tuomet turi gauti siuntima, registruotis pas reumatologa, uzvesti kortele ir tik tada ... as su siuntimu buvau is kitos pol-kos - mokejau. trumpiausias kelias.

mergaites, cia i kata tema zinute, sorry!
Atsakyti
na, jokio magnio gerti nesiūlė, apskritai gydytoja nieko negali patarti, mes patys turim spręsti, daryti ar ne tą amniocentezę. Baisu, kai pačiai tenka prisiimti atsakomybę, juk sako, persileidimų būna po tyrimo 1 iš 100 (per kelias savaites po tyrimo), tai neramina. Nors kiek domėjausi, nė viena nerašė, kad jai taip atsitiko, tai gal viskas bus gerai...
Atsakyti
Ką tik skambinau į Sveikatos namus - pas Juos echoskopas dvimatis, ne toks kaip genetikos centre.
Ar verta???
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2008 04 09, 08:57)
na, jokio magnio gerti nesiūlė, apskritai gydytoja nieko negali patarti, mes patys turim spręsti, daryti ar ne tą amniocentezę. Baisu, kai pačiai tenka prisiimti atsakomybę, juk sako, persileidimų būna po tyrimo 1 iš 100 (per kelias savaites po tyrimo), tai neramina. Nors kiek domėjausi, nė viena nerašė, kad jai taip atsitiko, tai gal viskas bus gerai...

nesibaimink labai del tos amniocentezes. man vakar ja dare. sakychiau labai paprasta, greita ir neskausminga procedura. kartais ish venos krauja sudetingiau ima nei man tuos vandenukus nusiurbe:) tik svarbu po to para paguleti (tai tik dabar ish lovos atsikelliau) ir dar man ishrashe vartoti savaite zhvakutes su hormonu progesteronu. del viso pikto. (bet ash dariausi tyrima ne lietuvoje, tai nezinau, kokia lietuvoj praktika) ir dar savaite susilaikyti nuo lytiniu santykiu. rezultatas bus jau 5dieni. o vaiko lyti pasake ishkart, po to kai adata ishtrauke. mergaite! ten pas juos tokie naujovishki echoskopai, kad net 16 savaites pradzhioje tiksliai pamate. tai ta zinia taip pradzhiugino, kad skraidau padebesiais ir net nesuku galvos del resultatu. mano rizika 1:200 dauno sindromui, bet nuojata sako, akd viskas yra gerai ir mano mazhyte gims sveikute:)
Atsakyti
manes nestumo 18 sav paklause,ar nenorim pasidaryti genetiniu tytimu,mes is nezinojimo,sutiko,Šiauliuose kraujo tyrimas parode 1:150, nusiunte i KMUK,ten echo padare ir tik po keliu sav krauja,tai primete tariama rizika 1 is kazkiek,net nebegirdejau,kiek nes klausimas buvo genetikei per tel,ar musm reikia vaisiaus vandenu tyrima darytis,ji pasake,kad cia musu reikalas,tai nusprendem,kad nedarysim ir lauksim gimimo.Tikrai daug nervu kainuoja tas ats laukimas ir bauginantys skaiciai schmoll.gif
Atsakyti