Laba diena visoms
Šiandien pirmą kartą paskaičiau jūsų temelę Ir labai susimąsčiau - kas bus, jeigu...? Aš nežinau atsakymo...
Turėjau du nesivystančius nėštumus, pasidariau visus įmanomus tyrimus, tarp jų ir genetinius - priežasties taip ir nerado... Visi gydytojai gūžčioja pečiais, skėsčioja rankomis - atsitiktinumas, gamtos atranka... O man nuo to nė kiek ne lengviau Žinočiau priežastį - bent jau ieškočiau būdų jai pašalinti.
Dabar esu 14 sav.
Prieš pusantros savaitės buvau KMUK. Echo duomenys geri, sprando raukšlelė 0,8 mm (kaip suprantu - tikrai neblogas rodiklis). Padarius kraujo tyrimą statistiniai rezultatai - Dauno 1:2391, Edvardso <1:10,000. Kaip ir būtų viskas puiku, bet... Aukštas HCG kiekis. Davė siuntimą pas genetikus. Aš skaičiau, čia jau buvo rašyta, kad aukštą HCG gali lemti vartojamas progesteronas (nuo pat nėštumo pradžios geriu dufastoną). Bet kodėl apie tai man net neužsiminė gydytoja? Perskaičiau, kad aukštas HCG gali reikšti didesnę Dauno sindromo riziką. Dabar mąstau - kas toliau? Gal per anksti nerimaut? Aš niekada negalvojau apie tai, kokį aš sprendimą priimčiau, jeigu...? (net baisu garsiai sakyti, kas tas "jeigu") Labai nenorėčiau daryti vaisiaus vandenų tyrimo, bet pasitikiu gydytojais - aš niekada nepatikėsiu, kad bent vienas iš jų TYČIA patartų daryti taip, kad negimusiam vaikeliui būtų blogai. Gal kartais atrodo, kad jie beširdžiai, kad neužjaučia, kad nesupranta.... Bet pažiūrėkit, kokios eilės gydymo įstaigose, kiek rimtai sergančių žmonių. Manau, neįmanoma visų pacientų skausmo perleisti per save - kas tada iš žmogaus liktų?
Žodžiu, aš čia visai į lankas... Tiesiog sąmyšis galvoje ir širdy...
Žinau tik vieną - darysiu visus įmanomus tyrimus, kokius man patars gydytojai. Užsimerkti, nematyti, negirdėti ir negalvoti - tikrai ne man. Dabar turiu galvoti ne vien tik apie save... Bet apie tai jau ne viena iš jūsų kalbėjot, tikrai pritariu, nenoriu kartotis...
Žodžiu, laukiu...
Sėkmės jums visoms (ir man irgi). Linkiu visoms susilaukti sveikų stebuklėlių
Labai tikiuosi, kad butent taip ir yra
Sveikos, man pries 2sav.paeme placentos gabaliuka tyrimams ir suzinojom,kad sitas vaikas neturi Alagillo sindromo ,kaip pirmas.dabar laukiam atsakimo del kitu apsigimimu.Bet as tikiu,kad viskas bus gerai .linkiu visoms tiketi ir laukti tik geru naujenu,tada butinai taip ir bus. Ir dar,toms,kurios nezino, ka daryt(bet tai tik mano nuomone ).As irgi nenorejau daryt tyrimus,galvojau,kaip bus, taip.Bet pagalvojom su vyru,jeigu vel bus apsigimimas,kas tada.mes patis uzdarom kelia sveikam vaikui.Nes serganti vaika augint labai sunku:"gyveni" ligoninej,"nuodii" ji vaistais,ima krauja "litrais".Sunku i ji ziureti,nes labiausiai jis ir kencia .Tai dar gerai,kad mes turim galemybe dabar gyventi Airijoj,nes Lietuvos daktarai negali mum padet,patis pasiule vaziuot i uzsieni.Lietuvoj net vaistu ir vitaminu nera,kokiu mum reikia butinai.Dar jis del ligos labai maziukas,jam greit bus 3metai,o jis atrodo kaip 1.5m.Tai cia kazkaip zmones nekreipia demesio,bet kai nuvaziuojam i Lietuva,visi i tai kreipia demesi ir stebisi.Nes jis labai graziai jau sneka,tai net parduotuvej-O,kaip jis sneka...Kiek jam laiko?..Trys??? Bet koks maziukas...Nueina i sona ir vis ziuri .O kas bus,kai jis eis i mokykla?Todel mes nusprendem,kad nenorim gimdit serganti vaika,jeigu yra galimybe susilaukti sveiko .Linkiu visoms tik sveiku vaiku .Iki
QUOTE(Adeks @ 2008 02 23, 17:40)
Sveikos, man pries 2sav.paeme placentos gabaliuka tyrimams ir suzinojom,kad sitas vaikas neturi Alagillo sindromo ,kaip pirmas.dabar laukiam atsakimo del kitu apsigimimu.Bet as tikiu,kad viskas bus gerai .linkiu visoms tiketi ir laukti tik geru naujenu,tada butinai taip ir bus. Ir dar,toms,kurios nezino, ka daryt(bet tai tik mano nuomone ).As irgi nenorejau daryt tyrimus,galvojau,kaip bus, taip.Bet pagalvojom su vyru,jeigu vel bus apsigimimas,kas tada.mes patis uzdarom kelia sveikam vaikui.Nes serganti vaika augint labai sunku:"gyveni" ligoninej,"nuodii" ji vaistais,ima krauja "litrais".Sunku i ji ziureti,nes labiausiai jis ir kencia .Tai dar gerai,kad mes turim galemybe dabar gyventi Airijoj,nes Lietuvos daktarai negali mum padet,patis pasiule vaziuot i uzsieni.Lietuvoj net vaistu ir vitaminu nera,kokiu mum reikia butinai.Dar jis del ligos labai maziukas,jam greit bus 3metai,o jis atrodo kaip 1.5m.Tai cia kazkaip zmones nekreipia demesio,bet kai nuvaziuojam i Lietuva,visi i tai kreipia demesi ir stebisi.Nes jis labai graziai jau sneka,tai net parduotuvej-O,kaip jis sneka...Kiek jam laiko?..Trys??? Bet koks maziukas...Nueina i sona ir vis ziuri .O kas bus,kai jis eis i mokykla?Todel mes nusprendem,kad nenorim gimdit serganti vaika,jeigu yra galimybe susilaukti sveiko .Linkiu visoms tik sveiku vaiku .Iki
Žinoma, kad viskas bus gerai ir sulauksit sveiko ir gražaus vaikelio. To aš labai labai linkiu.
Aš taip pat grįžau iš genetinių tyrimų. Tyrimai geri! Echoskopavo - viskas tvarkoje, turėsime mergaitę . Esu labai laiminga!
Sveikos!!! O gal cia yra tokiu kurios daresi mokamus gen tyrimus be siuntimo? Esme tame, kad as dariausi tokiu tyrimus pries menesi ( mokamus be siuntimo, pas gyd. Krasovskaja). Gen tyrimu atsakymas buvo geras. Ji man tada patare apie 24 savaite vel apsilankyti pas ja ir pasidaryti ultragarso tyrima. Bet nepasake del kainos. Mano gine poliklinikoj pasake, kad jei mokejau uz gen. tyrimus, tai dabar ultragarso tyrimas bus nemokamas. Bet ar tikrai taip? Gal kuri daresi ir zino?
Aciu uz palaikyma,Larisa .Dziaugiuosi,kad pas jus viskas gerai .
QUOTE(mialina @ 2008 02 25, 15:03)
Sveikos!!! O gal cia yra tokiu kurios daresi mokamus gen tyrimus be siuntimo? Esme tame, kad as dariausi tokiu tyrimus pries menesi ( mokamus be siuntimo, pas gyd. Krasovskaja). Gen tyrimu atsakymas buvo geras. Ji man tada patare apie 24 savaite vel apsilankyti pas ja ir pasidaryti ultragarso tyrima. Bet nepasake del kainos. Mano gine poliklinikoj pasake, kad jei mokejau uz gen. tyrimus, tai dabar ultragarso tyrimas bus nemokamas. Bet ar tikrai taip? Gal kuri daresi ir zino?
As kaip tik penktadieni ruosiuosi pas genetikus Vilniaus sveikatos namuose. Telefonu man sake, kad jei turiu siuntima, tai konsultacija su echo kainuos ~65 lt, jei be siuntimo, tai 150 lt. Jei bus reikalingas kraujo tyrimas, tai jis papildomai kainuos ~120 lt.
Kaip yra tuo atveju, jei reikia ateiti pakartotinai, tai nezinau.
Tikiuosi nelabai pyksite jei paklausiu kvailoko klausimo. Kokios eiles pas genetikus KMUK? siandien skambinau, registravausi, liepe ateit kovo 7 d. Kadangi rysys buvo labai prastas, tai kilo abėjonių, kad gal gerai neišgirdo...Prisiskambinti, pasitikslinti neišeina. Ar realu tiek laukt ty po savaitės kad priimtų?
As registravausi i KMUK su siuntimu, tai tikrai laiku prieme. Siam forume skaiciau, jog kitos laukia ir po menesi ar ilgiau Nusprendziau, kad mane lydi sekme ir nekvarsinau galvos... Ryt pasiskambink ir pasitikslink, ar tikrai uzregistravo tai dienai. Cia tau ir leliukui svarbus vizitas, o registraturos toks darbas - registruoti ir informuoti Sekmes!
Aha, dar prisiminiau. Gydytoju darbo grafikus tvirtina apie 20 diena kitam menesiui. Man ginek. patare skambinti tokiu laiku. Gal ir tu papuolei i toki laika...
Aha, dar prisiminiau. Gydytoju darbo grafikus tvirtina apie 20 diena kitam menesiui. Man ginek. patare skambinti tokiu laiku. Gal ir tu papuolei i toki laika...
Kiek teko girdeti, tai Kaune nebuna labai dideliu eiliu. Cia Vilniuje nezmoniskos eiles susidaro net tik menesiui bet ir ilgiau...