Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

Gal ir keistai nuskambės mano klausimas, bet kodel jus darotes genetinius tyrimus, juk jie nenustato 100 proc apsigimimo, o jei ir būtų atsakymas blogas, ar tikrai ryžtumėtės nutraukti vaikučio gyvybę? O gal dar yra kokių kitų priežasčių g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(saule97 @ 2008 02 18, 20:35)
Gal ir keistai nuskambės mano klausimas, bet kodel jus darotes genetinius tyrimus, juk jie nenustato 100 proc apsigimimo, o jei ir būtų atsakymas blogas, ar tikrai ryžtumėtės nutraukti vaikučio gyvybę? O gal dar yra kokių kitų priežasčių  g.gif ?

Tam, kad žinotum ir tam galėtum psichologiškai ir emociškai pasiruošti.
Atsakyti
Larisa, veskis būtinai vyrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2008 02 18, 17:53)
Man ryt bus atliekami genetiniai tyrimai. Tik nežinau, ar galiu vestis vyrą? ar geriau vienai? g.gif

Sveikos, mielosios 4u.gif

As ejau su vyru. Per pirma genetiniu tyrimu etapa - pas echoskopuotoja - palauke manes uz duru. O antrame etape - pas genetika - ejau viena.

Bet manau, kad nepriestarautu jei ir butu vyras - juk klausineja ir apie jo gimines ligas, jei neuzsirasysi vsos informacijos is anksto, gali ka nors pamirsti pamineti. As, pvz. pamirsau pasakyti apie vyro igimta sirdies yda, kuria veliau jis isaugo doh.gif . Be to, cia ne kasdienis apsipirkimas, o svarbus jusu gyvenimo etapas. As esu is tu nedrasiuju, "kad tik viskas normaliai atrodytu"... O be reikalo. Kuo daugiau nuomoniu, klausimu - tuo geriau gali apsispresti. Mano tyrimus vertino trys medikai, vienos nuomones nebuvo... O spresti turiu as pati...
Atsakyti
QUOTE(saule97 @ 2008 02 18, 20:35)
Gal ir keistai nuskambės mano klausimas, bet kodel jus darotes genetinius tyrimus, juk jie nenustato 100 proc apsigimimo, o jei ir būtų atsakymas blogas, ar tikrai ryžtumėtės nutraukti vaikučio gyvybę? O gal dar yra kokių kitų priežasčių ?

As pavyzdziau ryzciausi nutraukti vaiko gyvybe jei zinociau kad jis nesveikas
Atsakyti
Valiooo, pas mane viskas gerai biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif labai jums ačiū už palaikymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(selma @ 2008 02 20, 16:16)
Valiooo, pas mane viskas gerai  biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  labai jums ačiū už palaikymą smile.gif

Sveikinu Selma!!! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
ačiū, didelis akmuo nukrito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kira13 @ 2008 02 09, 21:09)

Sveikos mielosios!
  Kai gimdysiu, man bus 40 metu, nestumas pirmasis. Perskaiciau visas temas nuo pirmos iki dabartines apie genetinius tyrimus. Noriu padekoti, kad dalinates savo patirtimi 4u.gif  , del jusu informacijos galejau lengviau rasti savaji sprendima.

Mano patirtis: I etapas. Ginek. siuntimas tiesiai pas KMUK echoskopuotoja ir kraujo pridavimas. Echoskopija gera, amziaus rizika 1:89, Dauno ligai 1:128, kitos dvi 1:340 ir 1:7256. Del Dauno echoskopuotojos nuomone rizika padidejusi, jei butu buvus 1:250 - nerekomenduotu tolimesniems tyrimams. Ji israso siuntima pas genetika.
                        II etapas. Genetikas issiklausineja seimos genetine istorija, pakomentuoja ankstesnius kraujo tyrimus kaip gerus - mano amziaus rodiklis tiesiog statistiskai padidina apsigimimo tikimybe. Ne kraujo rodikliai.
                          Priduodu krauja tolimesniems tyrimams. Atsakymas - amziaus rizika 1:98, Dauno ligai 1:120, nervinio vamzdelio defekto rizika 1:4589. Genetiko isvados: visu triju ligu rizikos gautos mazesnes nei amzine rizika. Nera indikaciju daryti vaisiaus vandenu tyrima. Jis sake siulytu si tyrima, jei rizika butu 1:50. Aiskumo delei jis ivede i kompiuteri prie mano kraujo tyrimu kita, jaunesni amziu, berods 30 metu. Ir kompas ismete atsakyma Dauno ligai su tais paciais kraujo rodikliais 1:698.

Buvau ramiai apsisprendusi darytis amniocenteze. Bet geri kraujo tyrimai, genetiko nuomone ( labai diskretiska, racionali ) nuleme, kad atsisakiau tyrimo. Dar pamasciau sau mintyse: kad mano amziuje rizika butu 1:698, mano kraujas turetu virsyti visas zmonijos kraujo "gerumo" ribas, tada issidaugintu is amziaus koeficiento ir viskas butu OK  biggrin.gif  Sekantis tyrimas - echoskopijos pagalba atlikama vaisiaus biometrija.

Gal kuriai bus naudinga manoji statistika.
  Esu rami, laiminga, puikiai jauciuosi ir jums to linkiu is visos sirdies 4u.gif !

Labas dar karta smile.gif !

Mano istorija dar nesibaige. Pakeiciau nuomone del amniocentezes nedarymo. Nenoriu iki nestumo pabaigos spelioti, ar nesu ta vienintele is 120 man paskaiciuotos rizikos. Uzsiregistravau siandien ir is karto ramiau pasidare - zinau, kad busiu padariusi viska. Kita savaite atliks procedura, mums jau bus netoli 19 sav., tad rezultatus ivertins FISH metodu, kuris leidzia galutini atsakyma gauti po 4 - 5 dienu.
Na va, viska ispasakojau, vis tikiuosi, gal kuriai pravers smile.gif . Nuo pirmadienio pradesiu jaudintis, bet iki tol dar daug laiko... Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Linkiu, kad naujienos butu pacios geriausios 4u.gif Svarbiausiai teigiamos emocijos wub.gif
Atsakyti
Ir as linkiu to paties 4u.gif
Atsakyti
Kira13- procedura tikrai paprasta. Truks kelias sekundeles, neskaudes. Labai Jus suprantu. Irgi dariausi sia procedura- akmuo nuo sirdies nukrito. Sekmes!
Atsakyti