Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(Laukine25 @ 2008 02 05, 23:37)
Sakykit, kazkoks paradoksas gaunasi:
visos, kurioms echo ir kraujo tyrimai buvo blogi, kaip susitarusios tvirtina, kad ju tikslumas yra labai zemas ir dazniausiai tie rezultatai buna visiskai paneigti vaisiaus vandenu, tai gaunasi taip, kad jei kraujo ir echo rezultatai geri ir vaisiaus vandenu tyrimo kaip ir nera reikalo ir niekas nebedarytu, tai kaip ir ramiau neturetu buti.. nes vandenu tyrimas vienintelis yra tikslus ir plius dazniausiai paneigia tuos tyrimus, kurie buvo daryti iki sio... Visiska makalyne  blink.gif

ar kada nors pati darei kokią nors statistinę ataskaitą? Tada būtų aiškiau su tais procentais ax.gif
Nepasitikėk ir čia, forume išsakytom patirtim. Juk toli gražu čia užsiregistravę ne visos moterys, kurios darosi genetinius tyrimus. Tiksliausiai Tau pasakytų patys genetikai. Kai nueisi, užklausk jų.

Na, man atliko amniocentezę. Kraujas "rodė" dauną daugiau kaip 1 iš 50, edvardso sindromą - 1: 207,patau - 1:5520. Žinau šeimą, kurios giminėj yra dauno sindromas, tačiau biocheminiai kraujo tyrimai nieko blogo nerodo. Vaikutis dar negimė, negaliu nieko daugiau pasakyt.
O mano amniocentezės atsakymas - jokių patologijų nerasta. Kaip ir turėtų nuraminti. Tačiau... o kas garantuos, kad laborantė nesumaišė mėgintuvėlių rolleyes.gif Kūdikius sukeičia doh.gif

Taigi, jeigu apie viską ištisai galvosi, bijosi, imsi į širdį, tai išprotėt galima. Reikia šiek tiek ir gydytojais pasitikėti.

Ir visai pabaigai... metuose yra 365 dienos. Visas jas kažkaip pragyvenome, kas 20 kartų, kas 35... bet ar kada susimastėm, kad VIENA iš jų yra mūsų mirties diena... Ar išsidavė ta diena kaip nors? Pajutot, pastebėjot? Aš tai ne ax.gif auginu savo vaikus, svajoju... ir gyvenu... sėkmės ir JUMI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2008 02 08, 10:32)
Iš didelio rašto, išeinat iš krašto mirksiukas.gif
Negąsdinkit kitų ir savęs be reikalo..
Jei kraujo tyrimas geras, tikimybė maža, tai jisai yra pakankamai patikimas..
Kraujo tyrimas nustato, kad atitinkamų medžiagų kiekiai kraujyje tam tikru nėštumo laikotarpiu yra tam tikrose ribose-jei vaisius apsigimęs, tie kiekiai tikrai būtų išėję iš ribų..
Tačiau, net jei kraujo tyrimas nelabai geras, tai dar NERODO, kad vaikelis apsigimęs..Nes tų pačių medžiagų kiekiai gali kisti ir DĖL KITŲ PRIEŽASČIŲ, negu vaisiaus apsigimimas..Todėl tokiu atveju daromi papildomi tyrimai..
Mano nuomone sutampa.
Sveikos mielosios!
Kai gimdysiu, man bus 40 metu, nestumas pirmasis. Perskaiciau visas temas nuo pirmos iki dabartines apie genetinius tyrimus. Noriu padekoti, kad dalinates savo patirtimi 4u.gif , del jusu informacijos galejau lengviau rasti savaji sprendima.

Mano patirtis: I etapas. Ginek. siuntimas tiesiai pas KMUK echoskopuotoja ir kraujo pridavimas. Echoskopija gera, amziaus rizika 1:89, Dauno ligai 1:128, kitos dvi 1:340 ir 1:7256. Del Dauno echoskopuotojos nuomone rizika padidejusi, jei butu buvus 1:250 - nerekomenduotu tolimesniems tyrimams. Ji israso siuntima pas genetika.
II etapas. Genetikas issiklausineja seimos genetine istorija, pakomentuoja ankstesnius kraujo tyrimus kaip gerus - mano amziaus rodiklis tiesiog statistiskai padidina apsigimimo tikimybe. Ne kraujo rodikliai.
Priduodu krauja tolimesniems tyrimams. Atsakymas - amziaus rizika 1:98, Dauno ligai 1:120, nervinio vamzdelio defekto rizika 1:4589. Genetiko isvados: visu triju ligu rizikos gautos mazesnes nei amzine rizika. Nera indikaciju daryti vaisiaus vandenu tyrima. Jis sake siulytu si tyrima, jei rizika butu 1:50. Aiskumo delei jis ivede i kompiuteri prie mano kraujo tyrimu kita, jaunesni amziu, berods 30 metu. Ir kompas ismete atsakyma Dauno ligai su tais paciais kraujo rodikliais 1:698.

Buvau ramiai apsisprendusi darytis amniocenteze. Bet geri kraujo tyrimai, genetiko nuomone ( labai diskretiska, racionali ) nuleme, kad atsisakiau tyrimo. Dar pamasciau sau mintyse: kad mano amziuje rizika butu 1:698, mano kraujas turetu virsyti visas zmonijos kraujo "gerumo" ribas, tada issidaugintu is amziaus koeficiento ir viskas butu OK biggrin.gif Sekantis tyrimas - echoskopijos pagalba atlikama vaisiaus biometrija.

Gal kuriai bus naudinga manoji statistika.
Esu rami, laiminga, puikiai jauciuosi ir jums to linkiu is visos sirdies 4u.gif !
Atsakyti
Sveikos merginos, man genetiniai tyrimai bus atliekami rytoj, labai bijau, tiek čia visko prisiskaičiau, bet kai kur jau susimaišiau, būkit geros, jei galit parašykit kokie turi būt rodikliai, kad kūdikis sveikas, pvz: 1:?
labai Jums ačiū.
Atsakyti
selma Paskelbta Šiandien, 16:19
Sveikos merginos, man genetiniai tyrimai bus atliekami rytoj, labai bijau, tiek čia visko prisiskaičiau, bet kai kur jau susimaišiau, būkit geros, jei galit parašykit kokie turi būt rodikliai, kad kūdikis sveikas, pvz: 1:?
labai Jums ačiū.

Nebijok, pamatysi viskas bus gerai!!! thumbup.gif o genetike pati pasakys, ar tyrimai geri ir ar verta daryti vaisiaus vandenu tyrima...
Atsakyti
Labai tau ačiū Mialina, palaikymo dabar tikrai reikia smile.gif
Atsakyti
As savo tyrimu visa menesi laukiau su dideliu nerimu, bet viskas baigesi gerai smile.gif mano rizika buvo daunui 1:4000, edvardso 1:10 000. Dabar jau suprantu kad nereikejo tiek pergyventi, juk nuo to tikrai nebus geriau mazyliui schmoll.gif Tai kad ir Tu nesinervuok, tavo lelius bus sveikas ir viskas bus ok! thumbup.gif Parasyk rytoj kaip tau seksis! Sekmes!
Atsakyti
Labai tau ačiū, butinai parašysiu smile.gif
Atsakyti
Sveika Selma, na kaip tavo tyrimai? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes,

linkiu didziausios sekmes laukiant atsakymu ir linkiu patirti vidine ramybe po tyrimu, kai jau zinosit, kad viskas tvarkoj su leliuku nestuke.gif

Tik nenusiteikit pesimistiskai - tikekit, kad viskas su jusu leliuku gerai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, na man paėmė kraują, padarė echoskopą, tai sakė echoskopuotoja, kad sprando raukšlė gera, o šiaip rezultatai antradienį, tai parašysiu išsamiau, aš tik pagalvoju apie ntradienį ir vidurius suka smile.gif , nu bet labai tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(selma @ 2008 02 15, 17:08)
Sveikos, na man paėmė kraują, padarė echoskopą, tai sakė echoskopuotoja, kad sprando raukšlė gera, o šiaip rezultatai antradienį, tai parašysiu išsamiau, aš tik pagalvoju apie ntradienį ir vidurius suka smile.gif , nu bet labai tikiuosi, kad viskas bus gerai.

nusiramink, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Man ryt bus atliekami genetiniai tyrimai. Tik nežinau, ar galiu vestis vyrą? ar geriau vienai? g.gif
Atsakyti