Ačiū, Daiva,
Bandysiu permiegot savaitgalį, gal apsispręsiu... Pirmadienį turiu genetikei pasakyt savo sprendimą.
Ačiū, anyway...
Bandysiu permiegot savaitgalį, gal apsispręsiu... Pirmadienį turiu genetikei pasakyt savo sprendimą.
Ačiū, anyway...
QUOTE(*Niki* @ 2008 01 31, 02:43)
Teko matyti per TV mamą, auginančią Dauno liga sergantį vaikutį. Tas vaikiukas buvo toks laimingas, taip gražiai šypsojosi... Mama apie jį kalbėjo, koks jis meilus ir geraširdis. Taip ,jis ne toks, kaip kiti. Jis daug ko nesuvokia. Bet savo pasaulyje jis laimingas. Jis šypsosi.
Ar moteris gali nuspręsti už vaiką - gyventi jam ar mirti?
Ar moteris gali nuspręsti už vaiką - gyventi jam ar mirti?
Bet kodėl visi mato tik šypseną, tik meilumą...Juk be to turi būti ir gyvenimo kokybė, vaikas turi tobulinti save, turi būti savarankiškas ir t.t. Kodėl neparodo, kiek skausmo yra tėvų širdyse? O gal ne? Taip, vaikas dar mažas, jis namuose, jis saugus. Bet jam reikės po tėvų mirties tęsti savo gyvenimą.
QUOTE(Liulia @ 2008 02 01, 18:58)
Sveikos,
Blaškausi.. Artimieji pasidalino pusiau - vieni už tyrimą (likę laukimo mėnesiai bus ramūs), kiti - prieš (negali būti jokių ligų, nes mums ir taip likimas atseikėjo neįgaliųjų pakankamai). Pasimečiau... Gal reiktų išsitirt ramumo dėlei, bet bijau neigiamų pasekmių. Oj, kaip sunku apsispręst.
Blaškausi.. Artimieji pasidalino pusiau - vieni už tyrimą (likę laukimo mėnesiai bus ramūs), kiti - prieš (negali būti jokių ligų, nes mums ir taip likimas atseikėjo neįgaliųjų pakankamai). Pasimečiau... Gal reiktų išsitirt ramumo dėlei, bet bijau neigiamų pasekmių. Oj, kaip sunku apsispręst.
Tavo dauno rizika palyginus yra maža... lyginu su savo "turėta". daugiau kaip 1 iš 50. Atliko vaisiaus vandenų tyrimą, ir patvirtino, kad nėra jokios rizikos, ir dar nustatė vaiko lytį.
KAS TAU IŠ TAVO ARTIMŲJŲ? Jeigu bus pats blogiausias rezultatas, jeigu vaikas gimtų nesveikas, ar tie artimieji Tau besąlygiškai padėtų? Ar jie slaugytų vaiką, ar vežiotų po raidos centrus, sanatorijas, pas gydytojus, į darželį, į kažkokią spec mokyklą? Juk tie artimieji ir toliau gyventų savo gyvenimus, lygiai taip pat pasidaliję į dvi stovyklas. Vieni užjaustų, kiti tave kaltintų. Ir stebėtų, ką anot jų, ne taip darai. O širdį skaudės tik TAU.
Tai aš patarčiau užtrenkti duris ir ramiai pagalvoti: ko PATI nori? Ar pajėgsi viena? ir viskas. Nes liksi viena su savo vaiko bėdom, jeigu kas.
Amniocentezė nėra skausmingas dalykas. Man darė. Echoskopu nustatė vaikučio vietą, ir įdūrė ilgą adatą, ištraukė vaisiaus vandenų gal 20 ml. Skausmo tiek, kiek pati savo nagu nestipriai braukdama per pilvą, galėtum sukelti.
1 proc netekti vaisiaus. Na ir kas.. o žinai, kad gimusį sveiką vaiką suskiepijus visom rekomenduojamom dabar vakcinom, tas vaikas turi gal 3 proc tapti autistu?
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 30, 11:17)
Is patirties zinau, kad tos mintys labai sunkios, kad lengviausias sprendimas- nieko nedaryti, slapstytis nuo "gresmiu" ir "statistiku", apsimesti, kad to nera, tiketis, kad praplauksi... Bet as negalejau sau leisti uzsimerkti, nes esu macius tu, kurie "nepraplauke"...
aš vėl "kampuotai" parašysiu. Rašysiu, tai ką manau, ką patyriau. Taigi, esu su savo vaiku gulėjusi ligoninėse, esu lankiusi kitus sunkius vaikus.
Žinot, mokslo prasme, yra visai neblogai, kad gimsta tokie vaikai. Per visas negalias mokslas juda į priekį. Kodėl taip sakau? Todėl, kad tikrai mačiau vos ne beviltiškų situacijų, kai medikai nežino, ką ir bedaryt. Ir tada atvirai sako motinai: - O žinot, pabandom dar atlikti tokius tyrimus, pabandom dar sukeisti vaistus, padidinti pamažinti dozes.
Ir tas dažnai gelbsti. Tačiau ką reiškia "pabandom"? Mano supratimu, tai reiškia bandymus su vaiko sveikata. Jei pavyko - super, jei nepavyko, tai motina kaip ir informuota, kad vyko "pabandom". Kaltų nėra. Ir dar. Nesutikau nei vieno vyro, tėvo, kuris ištisai slaugytų savo vaiką su negalia.
Aš nenoriu jokių "pabandom" su mano vaikais. Ir nenoriu su savimi. Aš noriu laimingai užauginti savo vaikus, noriu kad jie būtų sveiki ir noriu, kad jie sulauktų sveikų savo palikuonių.
Ir dar pridėsiu. Kodėl moterys galvoja, kad jeigu ji pastojo trečią kartą (pavyzdžiui), tai ji tikrai pastojo tik trečią kartą? Gal mane kas pataisys, tačiau ginekologai yra man sakę, jog per savo gyvenimą moteris gali pastoti n kartų pati to nežinodama, tik dėl kažkokių priežasčių (medicininių, fiziologinių, emocinių ir t.t.), tie nėštumai nutrūksta su sekančiomis mėnesinėmis.
As pilnai sutinku su ,,Naitas''. Ir pati dabar laukiu kraujo testo atsakymo...nors kaip sake gydytoja mano rizika yra maza ( man 23 m ir cia antras vaikas ) ir giminej visi sveiki, - taciau jeigu neduok die butu didele rizika, nieko neklausyciau ir tikrai eiciau darytis vaisiaus vandenu tyrima....nors tai ir siek tiek pavojinga...
Ir tikrai pasielgciau taip, kaip pasakytu man mano sirdis, o ne artimieji, nes teisingai buvo pastebeta auksciau, kad jei kas- tai su beda reikes likti vienai su vaiku, o artimieji tik stebetu ir uzjaustu...
Ir tikrai pasielgciau taip, kaip pasakytu man mano sirdis, o ne artimieji, nes teisingai buvo pastebeta auksciau, kad jei kas- tai su beda reikes likti vienai su vaiku, o artimieji tik stebetu ir uzjaustu...
Laba diena, pas jus siandiena atejau pirma karta. As taip pat turiu siuntima is Gines pas daktarus del vaiko raidos sutrikimu nustatymo ir pan ligu. As tiek ilgai laukaiu, kad vargu ar man beverta tuos tyrimus darytis, man jau 19 savaiciu. Nors mano ginikologe ir is pat pradziu sake, kad tau viskas gerai, tikrai nereikia tu gen. tyrimu i jokia rizika nepapuolu, na is kraujo tyrimu, is seimos genofondo ir pan. Bet pati paparasiau kad duotu siuntima.
Nors dabar... kaip cia pasakius vargu ar suzinojus jog mano vaikas galetu gimti su kazkokia negalia, ar ka nors daryciau, ta parsme vaisiaus salinima...
Klausiat kodel ?
O gi todel kad, turiu nuostabu vyra kuris man nepritartu del vaisiaus salinimo, o antra man buvo uzduotas toks klausimas : Jei zinotum kad tavo vaikas gims sveikas nuostabus, fiziskai nesiskiriantis nuo visu kitu, bet kazkokiom aplinkybem jis pasitrauks is gyvenimo sulaukias 11 metu, ar ji gimdytum ?
As pasakiau aisku ... O po to man ta mintis neisejo is galvos ilga laika, ir supratau, kad gyvenimas yra toks koki mes atsinesame. Ir nebus kitaip.
Nors dabar... kaip cia pasakius vargu ar suzinojus jog mano vaikas galetu gimti su kazkokia negalia, ar ka nors daryciau, ta parsme vaisiaus salinima...
Klausiat kodel ?
O gi todel kad, turiu nuostabu vyra kuris man nepritartu del vaisiaus salinimo, o antra man buvo uzduotas toks klausimas : Jei zinotum kad tavo vaikas gims sveikas nuostabus, fiziskai nesiskiriantis nuo visu kitu, bet kazkokiom aplinkybem jis pasitrauks is gyvenimo sulaukias 11 metu, ar ji gimdytum ?
As pasakiau aisku ... O po to man ta mintis neisejo is galvos ilga laika, ir supratau, kad gyvenimas yra toks koki mes atsinesame. Ir nebus kitaip.
Sveikos,
as taip pat i jokias rizikos grupes nepapuolu, bet turiu ne viena 'gyva' pavyzdi, kuomet tokios nerizikingos susilauke nesveiku vaikiuku.. tad vos tik pastojusi, uzsirasiau pas genetikus.. tikrai nesiruosiu laukti, kol pagimdysiu nesveika leliuka, kad gauciau siuntima pas genetikus tipo 'va dabar jau turi oficialia teise i juos kreiptis ir 'gaisti' ju laika.'
Zinot- tapshnojau as ant tokios nuomones.
Buvau pas genetikus, pamatavo sprando rauksle, antradieni kraujo atsakymai.. Kurie, mano ziniomis tik 60% tikslumo, tad visai svarstau ir apie vaisiaus vandenu tyrima.. Man idomu, kiek pvz per ketvirti tirtu moteru vaisiaus vandenu patyre persileidima kurio priezastis butent tas tyrimas.. o klausimas kitas- kiek per menesi gime leliuku su negalia? Manau visiskai nelygiaverciai skaiciai..
As padarysiu visus tyrimus kokius tik galesiu. Mano asmenine nuomone.
as taip pat i jokias rizikos grupes nepapuolu, bet turiu ne viena 'gyva' pavyzdi, kuomet tokios nerizikingos susilauke nesveiku vaikiuku.. tad vos tik pastojusi, uzsirasiau pas genetikus.. tikrai nesiruosiu laukti, kol pagimdysiu nesveika leliuka, kad gauciau siuntima pas genetikus tipo 'va dabar jau turi oficialia teise i juos kreiptis ir 'gaisti' ju laika.'
Zinot- tapshnojau as ant tokios nuomones.
Buvau pas genetikus, pamatavo sprando rauksle, antradieni kraujo atsakymai.. Kurie, mano ziniomis tik 60% tikslumo, tad visai svarstau ir apie vaisiaus vandenu tyrima.. Man idomu, kiek pvz per ketvirti tirtu moteru vaisiaus vandenu patyre persileidima kurio priezastis butent tas tyrimas.. o klausimas kitas- kiek per menesi gime leliuku su negalia? Manau visiskai nelygiaverciai skaiciai..
As padarysiu visus tyrimus kokius tik galesiu. Mano asmenine nuomone.
merginos, apšvieskit mane dėl genetinių tyrimų - kada, kur daromi, kokios kainos? Domina mane labai, kadangi tik pastojus sunkiai peršalau ir gydžiausi sinusitą, bronhitą...
QUOTE(Daiva @ 2008 02 04, 14:53)
Viskas pas mus labai gerai
labai, labai smagu už jus