Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(alfa159 @ 2008 01 27, 12:59)
Naitas labai jau kampuotai surase, bet is esmes- pritariu. As irgi nemanau, kad sveikam tvirtai isikibusiam vaikiukui gali pakenkti tas vandenu tyrimas. Kaip rase vienas amerikoniskas puslapis, ta statistika apie persileidimus po vandenu tyrimo truputi lauzta is pirsto. Nes ir antroje nestumo puseje buna persileidimu be priezasciu. Jei buvo darytas vandenu tyrimas, tai labai lengva ji pripaisyti kaip priezasti. Bet kas zino, ar nebutu lygiai to paties nutike ir be to tyrimo?

Atleiskite uz isikisima, bet, mano nuomone, jus klystate.
Mano ziniomis, vaisiaus aplinka yra sterili, vandenu maisas - hermetiskas. Darant vandenu tyrima, isikisama i sia uzdara sterilia sistema ir, nepaisant visu atsargumo priemoniu ir kruopstaus sterilizavimo, lieka rizika (1 proc.) ja uzkresti vienokia ar kitokia bacila, kuri, emusi ten daugintis, ir sukelia persileidima.
Tai neturi nieko bendra su vaisiaus stiprumu ar silpnumu.

Atsakyti
QUOTE(Lelija Pinavija @ 2008 01 27, 14:55)
Atleiskite uz isikisima, bet, mano nuomone, jus klystate.
Mano ziniomis, vaisiaus aplinka yra sterili, vandenu maisas - hermetiskas. Darant vandenu tyrima, isikisama i sia uzdara sterilia sistema ir, nepaisant visu atsargumo priemoniu ir kruopstaus sterilizavimo, lieka rizika (1 proc.) ja uzkresti vienokia ar kitokia bacila, kuri, emusi ten daugintis, ir sukelia persileidima.
Tai neturi nieko bendra su vaisiaus stiprumu ar silpnumu.

As nesakau, kad rizikos apskritai nera. Tik esu skeptiska apie ta visur linksniuojama 1 proc. Pvz., viena amerikoniska klinika savo puslapyje nurodo- sakoma, kad statistine rizika yra 1 is simto. Musu klinikoje statistine rizika- 1 is 350. Plius, jie pabrezia, negalime garantuoti, kad tas 1 is 350 butent del vandenu tyrimo. Jau rasiau, kartais taip nutinka....

O del sterilumo, tai musu kraujo sistema irgi uzdara. Bet kuris kraujo emimas- is pirsto ar is venos- duoda ne mazesne statistine uzkretimo, kaip jus rasote "bacilomis" tikimybe. Kuo skiriasi kaujo emimo is venos ir vandenu emimo procedura ziurint tik sterilumo prasme? Niekuo. Persileidimas po sitos proceduros labiau tiketinas nuo gimdos tonuso sureagavimo, nei nuo nesterilumo. Bet jei viskas su vaiku ir nestumu tvarkoj, tai is esmes neturetu buti jokiu gimdos tonusu reakciju.

Baikit gasdint moteris apie bacilas ir nesteriluma. Taip tikrai nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 27 sausio 2008 - 14:35
Sveikos mamytes

Esu jusu puslapiuose naujoke smile.gif

kadangi pati tapsiu mamyte tai ir as prisijungiu prie jusu.
noreciau paklausti,kur kaune daro genetinius tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(neferite @ 2008 01 27, 18:15)
Sveikos mamytes

Esu jusu puslapiuose naujoke  smile.gif

Tikrai daro.
Atsakyti
Sveikutės! 4u.gif

Perskaičiau visą temą.... Uffff.... Daug. doh.gif
Turiu ir aš siuntimą pas genetikus... unsure.gif Pirmo kai laukiausi irgi buvo davę dėl vėlyvosios pirmakartės, bet nenuvažiavau, nes kol mano eilė atėjo, tai buvo likę vos 2 mėn. iki gimdymo. Gimė sveikas sūnelis. Paskui ir antro susilaukiau, nereikėjo pas genetikus. O štai dėl trečio jau amžius abiejų su MB toks, kad "nusipelnėme" to siuntimo... g.gif

Daugumos jūsų žinutės mane išgąsdino, atvirai sakau... doh.gif

O norėjau paklausti štai dėl ko: ar genetikai tik Santariškėse priima, ar ir dar kur nors (Vilniuje)? Kažkas minėjote, jog pirminius genetinius tyrimus daro Šeimos medicinos centre (gyd. Krasovskają minėjote...)? O dar kur nors daro?
Gal, sakau, kitur eilės mažesnės, nei Santariškėse? Ar jūs pakankamai greitai pakliuvote?
Ačiū! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(neferite @ 2008 01 27, 18:15)
Sveikos mamytes

Esu jusu puslapiuose naujoke  smile.gif

kauno klinikose
Atsakyti
Ačiu liusi
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 25, 22:39)
Ai žinok visą dieną buvau gerokai užsiparinusi, o į vakarą nusiraminau ir dabar ebay suknytes apžiūrinėju.

Neaiški ta mano situacija baisiai, nes neaiški pastojimo data. Iš čia ir visi šiandieniniai nervai.

Žodžiu Edvardso sindromą ir nervinio kanalo pakitimus atmetė iš karto, tyrimai labai geri, nėr ten net ką šnekėti apie juos. O su Dauno sindromo rizika yra problema. Pagal echo parodymus ir kraujo tyrimus Dauno rizika kaip ir superinė 1:450. Tačiau aš gi kai pastojau maitinau dar, mmm jau lyg ir buvo pora mėnesių, tačiau panašu, kad tą mėnesį, kai pastojau, pasislinko ovuliacija (čia mano ginekologės nuomonė), todėl nėštumas tarsi visą laiką "atsilieka", jeigu žiūrėti pagal mėnesinės. Mano  paskaičiavimais man gali būti dabar maksimum 18, minimum 16 savaičių. Pagal genetikę gaunasi šiandien 16 savaičių. Žodžiu kompas dar skaičiuoja papildomus faktorius - mano amžių ir galbūt per mažą vaisių. Ir tada Dauno rizika yra 1:111.

Nu daug aš čia pripyniau. Nežinau ar aiškiai. Trumpai - mano rizika gali būti ir 1:450 ir 1:111 priklausomai nuo tikro vaisiaus amžiaus, kurio niekas nežino.

Genetikė siūlo daryti vaisiaus vandenų tyrimą, tačiau aš atsisakiau, kadangi koks bebūtų rezultatas tai nieko nekeistų.
Vasario 4 dieną einu pakartinei echoskopijai. Kiek suprantu tikrins ar proporcingai auga vaikutis. Bet kokiu atveju pagal echo visi parametrai idealūs, todėl aš linkus tikėti, kad viskas gerai smile.gif

mano rizika buvo daug didesne.linkiu,kad viskas but gerai. smile.gif bandziau as cia rasinet,bet matyt nemokejau isreikst minties.sulaukiau tik priestaravimu.tad dabar tik paskaitineju.svarbiausia islaikyt ramybe ir kuo maziau jaudintis,aisku,tai ne taip paprasta.
Atsakyti
Dėkui Vidutee wub.gif
Atsakyti
Merginos, as buvau registravusis i genetikos centra eiles tvarka, vasario viduriui. Taciau man butu buve per velu, todel patekau anksciau. (Beje, viskas thumbup.gif )Dabar reiketu issibraukti is eiles, bet galvoju, gal kuriai is jusu reikia vasario viduriui, galeciau paskambinti ir perrasyti kita pavarde vizita. Jei kam aktualu parasykite a.z.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 27, 16:33)
As nesakau, kad rizikos apskritai nera. Tik esu skeptiska apie ta visur linksniuojama 1 proc. Pvz., viena amerikoniska klinika savo puslapyje nurodo- sakoma, kad statistine rizika yra 1 is simto. Musu klinikoje statistine rizika- 1 is 350. Plius, jie pabrezia, negalime garantuoti, kad tas 1 is 350 butent del vandenu tyrimo. Jau rasiau, kartais taip nutinka....

Gal moterims reiktų papasakoti apie tai, kaip skaičiuojama ta statistika. Kiek aš įsivaizduoju, tai suskaičiuojami visos kalendoriniais metais darytos amniocentezės ir galbūt su tuo susiję persileidimai. Ir tie skaičiai padalijami vienas iš kito. Tačiau tai visai nerodo priežasčių. Tik kažkodėl galioja "taisyklė" - jeigu PO to, vadinas, dėl to.

Be to, niekas negali sakyti, kad viskas 100 proc saugu. Nes tai būtų akivaizdus melas.

Kai man darė spinalinę nejautrą, prieš cezarį, tai su anesteziologu aptarėm tą statistikos temą. Jis sakė, jog galima atlikti sėkmingai šimtą, du, tūkstantį dūrių į stuburą. O va vieną dieną būtent du ar tris kartus iš eilės gali blogai atlikti tą procedūrą. Nu nepasiseka...

Dėl neįgalių vaikų... Aš labai gerbiu tokius tėvus, kurie rūpinasi ir augina tokius vaikus. Ir tiesą sakant, pati tokį turiu. Man viskas suprantama, kai bėdos išlenda pirmais metais, antrais, na, nesvarbu kada. Svarbu yra meilė ir pagarba.
Tačiau atlikti tyrimus, ir vistiek, ŽINANT, jog užsimezgęs nesveikas embrionas, vistiek gimdyti. Va šito aš nesuprantu. Ko gero, žmogus nėra slaugęs neįgalaus vaiko...
Atsakyti
QUOTE(Keberiokšt @ 2008 01 28, 20:59)
Merginos, as buvau registravusis i genetikos centra eiles tvarka, vasario viduriui. Taciau man butu buve per velu, todel patekau anksciau. (Beje, viskas  thumbup.gif )Dabar reiketu issibraukti is eiles, bet galvoju, gal kuriai is jusu reikia vasario viduriui, galeciau paskambinti ir perrasyti kita pavarde vizita. Jei kam aktualu parasykite a.z.

smagu, kad pas jus viskas gerai. Ramaus tolesnio laukimo 4u.gif
Atsakyti