QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 25, 19:11)
Daiva, kaip Tavo tyrimai? Tikiuos, nieko blogo nerado?
Ai žinok visą dieną buvau gerokai užsiparinusi, o į vakarą nusiraminau ir dabar ebay suknytes apžiūrinėju.
Neaiški ta mano situacija baisiai, nes neaiški pastojimo data. Iš čia ir visi šiandieniniai nervai.
Žodžiu Edvardso sindromą ir nervinio kanalo pakitimus atmetė iš karto, tyrimai labai geri, nėr ten net ką šnekėti apie juos. O su Dauno sindromo rizika yra problema. Pagal echo parodymus ir kraujo tyrimus Dauno rizika kaip ir superinė 1:450. Tačiau aš gi kai pastojau maitinau dar, mmm jau lyg ir buvo pora mėnesių, tačiau panašu, kad tą mėnesį, kai pastojau, pasislinko ovuliacija (čia mano ginekologės nuomonė), todėl nėštumas tarsi visą laiką "atsilieka", jeigu žiūrėti pagal mėnesinės. Mano paskaičiavimais man gali būti dabar maksimum 18, minimum 16 savaičių. Pagal genetikę gaunasi šiandien 16 savaičių. Žodžiu kompas dar skaičiuoja papildomus faktorius - mano amžių ir galbūt per mažą vaisių. Ir tada Dauno rizika yra 1:111.
Nu daug aš čia pripyniau. Nežinau ar aiškiai. Trumpai - mano rizika gali būti ir 1:450 ir 1:111 priklausomai nuo tikro vaisiaus amžiaus, kurio niekas nežino.
Genetikė siūlo daryti vaisiaus vandenų tyrimą, tačiau aš atsisakiau, kadangi koks bebūtų rezultatas tai nieko nekeistų.
Vasario 4 dieną einu pakartinei echoskopijai. Kiek suprantu tikrins ar proporcingai auga vaikutis. Bet kokiu atveju pagal echo visi parametrai idealūs, todėl aš linkus tikėti, kad viskas gerai