Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-IV tema

QUOTE(Daiva @ 2008 01 23, 15:20)
jei turi omeny kraujo tyrimą, tai man pirmadienį ryte paėmė kraują, o penktadienį ryte sužinosiu atsakymą 4u.gif

Daiva, kaip Tavo tyrimai? Tikiuos, nieko blogo nerado?
Atsakyti
QUOTE(dalmentina @ 2008 01 23, 17:43)
tiesa neparašiau jog motina ir vaikas ir vaisingumo klinikoje kaune šiuo metu nedaro Prisca kraujo tyrimo.

Motina ir vaikas klinikoje kaune daro Prisca kraujo tyrimą.As siandien dariausi.
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 25, 19:11)
Daiva, kaip Tavo tyrimai? Tikiuos, nieko blogo nerado?

Ai žinok visą dieną buvau gerokai užsiparinusi, o į vakarą nusiraminau ir dabar ebay suknytes apžiūrinėju.

Neaiški ta mano situacija baisiai, nes neaiški pastojimo data. Iš čia ir visi šiandieniniai nervai.

Žodžiu Edvardso sindromą ir nervinio kanalo pakitimus atmetė iš karto, tyrimai labai geri, nėr ten net ką šnekėti apie juos. O su Dauno sindromo rizika yra problema. Pagal echo parodymus ir kraujo tyrimus Dauno rizika kaip ir superinė 1:450. Tačiau aš gi kai pastojau maitinau dar, mmm jau lyg ir buvo pora mėnesių, tačiau panašu, kad tą mėnesį, kai pastojau, pasislinko ovuliacija (čia mano ginekologės nuomonė), todėl nėštumas tarsi visą laiką "atsilieka", jeigu žiūrėti pagal mėnesinės. Mano paskaičiavimais man gali būti dabar maksimum 18, minimum 16 savaičių. Pagal genetikę gaunasi šiandien 16 savaičių. Žodžiu kompas dar skaičiuoja papildomus faktorius - mano amžių ir galbūt per mažą vaisių. Ir tada Dauno rizika yra 1:111.

Nu daug aš čia pripyniau. Nežinau ar aiškiai. Trumpai - mano rizika gali būti ir 1:450 ir 1:111 priklausomai nuo tikro vaisiaus amžiaus, kurio niekas nežino.

Genetikė siūlo daryti vaisiaus vandenų tyrimą, tačiau aš atsisakiau, kadangi koks bebūtų rezultatas tai nieko nekeistų.
Vasario 4 dieną einu pakartinei echoskopijai. Kiek suprantu tikrins ar proporcingai auga vaikutis. Bet kokiu atveju pagal echo visi parametrai idealūs, todėl aš linkus tikėti, kad viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 25, 21:39)

Nu daug aš čia pripyniau. Nežinau ar aiškiai. Trumpai - mano rizika gali būti ir 1:450 ir 1:111 priklausomai nuo tikro vaisiaus amžiaus, kurio niekas nežino.

Genetikė siūlo daryti vaisiaus vandenų tyrimą, tačiau aš atsisakiau, kadangi koks bebūtų rezultatas tai nieko nekeistų.
Vasario 4 dieną einu pakartinei echoskopijai. Kiek suprantu tikrins ar proporcingai auga vaikutis. Bet kokiu atveju pagal echo visi parametrai idealūs, todėl aš linkus tikėti, kad viskas gerai smile.gif

Ne tokia baisi ta rizika abiem atvejais (pamenu, geltoniausios buvo 1:50, ir nustatė kad viskas gerai), bet aišku, įsivaizduoju kad nervų kainavo Tau...
Bet irgi pritarčiau, kad ko gero neverta be reikalo rizikuoti su tuo vaisiaus vandenų tyrimu. Jeigu ultragarsu neužilgo vėl pažiūrės, taigi matys, ar vaikelis paaugo kiek priklauso.
Vienžo, morališkai palaikau ir tikiu ir linkiu kad Tavo mergytė būtų sveikutėlė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2008 01 24, 23:41)
Sveikos,
Turiu rupesti.. Vos suzinojusi, kad laukiuosi, ta pacia minute skambinau i genetikos centra (Vilniuj) ir uzsirasiau tyrimui, vasario 14 dienai. Tuo metu kraujo tyrimai rode toki nestumo laika, kad turetu ta data buti apie 12 savaite.. Dabar ginekologe po visu echo pasake, kad siandien man jau 12-13 savaite. Iki numatytos vizito pas genetikus datos dar 21 diena, o tai reiskia kad busiu bebaigianti 15 savaite. Ar jau velu kazkokiems tyrimams sis laikas? Kaip manot? Kiek skaiciau, visos pirma tyrima pas genetikus darosi apie 12 savaite..
Siaubas kaip neramu..  unsure.gif
Gal skambintis genetikams ir maldauti kad priimtu anksciau? Nors zinant ju eiles sansai prakstiskai nuliniai...

ne per velu, realiai, tas velesnis parodo ta pati ka ir pirmasis plius del nervinio vamzdelio, o antraji ir daro tik nuo 15tos savaites
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 25, 23:39)

Daiva, o tai kam gaišti savo ir kitų laiką, jeigu sakai "koks bebūtų rezultatas tai nieko nekeistų"? Kam čia parintis, nervintis, jeigu tai nieko nekeičia... Nervai kenkia mažiui.

Man buvo rizika - dauno sindromas dažniau nei vienas iš 50 gimdymų. Padarė vaisiaus vandenų tyrimą, ir atsakymas - jog nei viena iš trijų galimų genetiškai ištiriamų ligų (sindromų) vaikui negresia. Aišku, jeigu laborantė ko nors nesumaišė hihihi.gif Juodas jumoras rolleyes.gif

Aš tvirtai žinojau, kad man "būtų viską pakeitę". Nesikliauju vien dievo valia ir sapaliojimais apie fainus neįgalius vaikus. Ir visai nebijojau to vaisiaus vandenų tyrimo. Būtų nutrūkęs nėštumas, tai ir gerai, vadinas, vaisius tikrai nesveikas, silpnas, neatsparus.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 25, 22:39)
Ai žinok visą dieną buvau gerokai užsiparinusi, o į vakarą nusiraminau ir dabar ebay suknytes apžiūrinėju.

Neaiški ta mano situacija baisiai, nes neaiški pastojimo data. Iš čia ir visi šiandieniniai nervai.

Žodžiu Edvardso sindromą ir nervinio kanalo pakitimus atmetė iš karto, tyrimai labai geri, nėr ten net ką šnekėti apie juos. O su Dauno sindromo rizika yra problema. Pagal echo parodymus ir kraujo tyrimus Dauno rizika kaip ir superinė 1:450. Tačiau aš gi kai pastojau maitinau dar, mmm jau lyg ir buvo pora mėnesių, tačiau panašu, kad tą mėnesį, kai pastojau, pasislinko ovuliacija (čia mano ginekologės nuomonė), todėl nėštumas tarsi visą laiką "atsilieka", jeigu žiūrėti pagal mėnesinės. Mano  paskaičiavimais man gali būti dabar maksimum 18, minimum 16 savaičių. Pagal genetikę gaunasi šiandien 16 savaičių. Žodžiu kompas dar skaičiuoja papildomus faktorius - mano amžių ir galbūt per mažą vaisių. Ir tada Dauno rizika yra 1:111.

Daiva, nesinervuok. Viskas bus gerai. Mano rizika Dauno sindromui buvo 1:50. Dariau vaisiaus vandenų tyrimą-viskas gerai. Nėštumo dydžio mano negalima buvo skaičiuoti pagal mmm dieną, nes aš tikrai žinau, kad ovuliacija įvyko 2 sav vėliau, nei nuo mmm pradžios. Taigi pagal mmm mano nėštumas turėtų būti 2 sav didesnis, o pagal mano paskaičiavimus ir echo viskas sutampa. Bet kadangi darant kraujo tyrimą visgi imama pagal mmm dieną, tai atrodo, kad nėštumas per mažas. Ir tada tie skaičiukai tampa gąsdinantys. Tik po vaisiaus vandenų tyrimo perskaičiau, kad jei mmm nėra reguluiarios ir nėra žinoma pastojimo diena tiksliai-kraujo tyrimas neinformatyvus. Taigi manau, kad pas tave viskas gerai. Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 01 25, 21:39)

Žodžiu Edvardso sindromą ir nervinio kanalo pakitimus atmetė iš karto, tyrimai labai geri, nėr ten net ką šnekėti apie juos. O su Dauno sindromo rizika yra problema. Pagal echo parodymus ir kraujo tyrimus Dauno rizika kaip ir superinė 1:450. Tačiau aš gi kai pastojau maitinau dar, mmm jau lyg ir buvo pora mėnesių, tačiau panašu, kad tą mėnesį, kai pastojau, pasislinko ovuliacija (čia mano ginekologės nuomonė), todėl nėštumas tarsi visą laiką "atsilieka", jeigu žiūrėti pagal mėnesinės. Mano  paskaičiavimais man gali būti dabar maksimum 18, minimum 16 savaičių. Pagal genetikę gaunasi šiandien 16 savaičių. Žodžiu kompas dar skaičiuoja papildomus faktorius - mano amžių ir galbūt per mažą vaisių. Ir tada Dauno rizika yra 1:111.

Mano atveju rizika Dauno sindromui buvo1:4.Nosies kauliukas buvo keliais mm trumpesnis, negu norma. Dariausi vandenu tyrima,kuris buvo geras. Manau , kad tikrai viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Nieko nekeičia todėl, kad su Dauno sindromu vaikas gali gyventi, todėl net 100 proc. sužinojus tokią diagnozę nieko nedarytume. Labiausiai bijojau Edvardso sindromo, su juo nelabai išgyvena, be to deja būna atvejų, kai vaikučiui trūksta galūnių, yra nepilnai išsivystę ar trūksta kokių organų - norėjau būti viskam tam pasiruošus.

Aš pasikliauju Dievo valia - kokia ji bebūtų, taip pat ypatingai gerbiu visus "sapaliojimus" apie neįgalius vaikus.

Ir tikrai nemanau, kad sugaišinau kažkieno laiką ar užėmiau kažkieno vieto - skaitykitės biški su žodžiais.

Atsakyti
Naitas labai jau kampuotai surase, bet is esmes- pritariu. As irgi nemanau, kad sveikam tvirtai isikibusiam vaikiukui gali pakenkti tas vandenu tyrimas. Kaip rase vienas amerikoniskas puslapis, ta statistika apie persileidimus po vandenu tyrimo truputi lauzta is pirsto. Nes ir antroje nestumo puseje buna persileidimu be priezasciu. Jei buvo darytas vandenu tyrimas, tai labai lengva ji pripaisyti kaip priezasti. Bet kas zino, ar nebutu lygiai to paties nutike ir be to tyrimo?

Mano drauge neseniai persileido dvidesimties savaiciu (tiksliau- turejo gimdyti negyva mazyti). verysad.gif Buvo pasidarius genetinius kraujo ir echoskopo tyrimus, viskas buvo liuks, vandenu neprireike. Ir staiga- bum- vaikiukas mirsta be jokiu priezasciu. Drauge dar panesiojo savaite negyva, bet kilo itarimas, kad kazkas blogo vyksta. Zodziu, taip viskas liudnai baigesi...Priezasciu nenustatyta jokiu. O jei butu dariusi ta vandenu tyrima, manau, butu papildziusi ta statistika apie persileidimus po jo.

Atsiprasau, kad taip liudnai rasau, bet is tiesu tai noriu nuraminti tas, kurios darysis vandenu tyrimus. Bent jau amerikonai raso, kad ta persileidimu statistika tikrai ner tiksli, nieks negali pasakyti, kodel kartais atsitinka nelaimes. Jei su nestumu viskas gerai, tai nebijokit tu "statistiku".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 27 sausio 2008 - 11:00
Na aš asmeniškai tai nenoriu vandenų tyrimo ne todėl, kad bijau persileidimo g.gif Nors kita vertus gal iš dalies ir dėl to - kai vaikelio lauki 14 metų, tai net 1 proc. persileidimo tikimybė man kelia baimę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 27 sausio 2008 - 11:04
Daiva, tikek tik geriausiu 4u.gif nors pati zinau kaip laukimas vargina
Atsakyti