Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią spaudą/žurnalus nuolat skaitote?

Apklausa: Kokius zurnalus skaitote? (496 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Dolitlė @ 2006 05 13, 20:01)
Taip taip, "sugraužiau" Granausko naujienas: ir Duburį, ir Kenotafą, ir Šunis danguje. Visos labai mielai skaitėsi ir kiekviena paliko savotišką įspūdį. Duburį pavadinčiau miestiškuoju Gyvenimo po klevu variantu. Skausimingas, įtaigus pasakojimas. Beje, jau ir inscenizuotas. Žvilgtelk http://www.eb.lt/lt....&id=21407&all=1
Kenotafe gražiai  susipina dabartis, prisimenami sudėtingi pokario laikai, bet nuotaika savotiškai  švelnesnė, šviesesnė.  (man visai patiko knygos rašymas knygoje smile.gif )
Apysakos dar kitokį įspūdį paliko. Įstrigo Skustuvas ir paletė, nors manau, ne veltui knyga pavadinta Šunys danguje. Tai turbūt stipriausia apysaka. GYvūnų ir žmogaus gyvenimo, likimo paralelės, ryškūs charakteriai tikrai pavykę. Ir iškart apie tai, kas nuvylė: Rudens žmogus. Čia per daug kyšo ir įspūdį gadina publicistiškumas, per didelis aktualumas, gal ir charakterių schematiškumas, nuspėjamumas. O kokie Tavieji įspūdžiai?

Aha, apie Duburio pastatymą žinau, tik, deja, nemačiau.
O man va tie visi tavo išvardyti kažkaip nelabai. Dėl Duburio, tai labai teisingai pastebėjai, jis kažką bendra turi su Gyvenimu po klevu. Bet man vis viena Granauskas lieka apsakymo, apysakos rašytojas. Ir romanai kažkaip nelabai... Va ir Kenotafas. Atrodo, kažkas panašaus į ankstesnę kūrybą - tas grįžimas praeitin ir pokario laikų aprašymas. Tačiau va tas rašymas apie rašymą man nelabai ir patinka. Ir, kaip bebūtų keista, man jis susisiejo su Parulskio Dorifore. Objektyviai vertinant, tai jie, žinoma, skirtingi, bet skaičiau vieną po kito, tai, matyt, ir liko. Ir Doriforėje rašoma pirmuoju asmeniu, vėlgi atsiranda tas "rašymas apie rašymą". Kas kažkodėl paskutiniu metu dažnai man užkliūva už akių. Tačiau Doriforėj žaidžiama, rašytojas-autorius-pasakotojas manipuliuoja skaitytoju, įsuka į nesibaigiantį savo pasakojimo ratą - labai tiesiogine prasme, nes kompozicija labai gražiai užsidaro į ratą. O Kenotafas man buvo prėskesnis. Daugiau tikėjausi iš Granausko. O Šunys danguje patiko. Nors Vieškelyje džipai labiau... ai, nebežinau ir pati, susipainiojau savo visuose lyginimuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fado @ 2006 05 14, 01:49)
Aha, apie Duburio pastatymą žinau, tik, deja, nemačiau.
O man va tie visi tavo išvardyti kažkaip nelabai. Dėl Duburio, tai labai teisingai pastebėjai, jis kažką bendra turi su Gyvenimu po klevu. Bet man vis viena Granauskas lieka apsakymo, apysakos rašytojas. Ir romanai kažkaip nelabai... Va ir Kenotafas. Atrodo, kažkas panašaus į ankstesnę kūrybą - tas grįžimas praeitin ir pokario laikų aprašymas. Tačiau va tas rašymas apie rašymą man nelabai ir patinka. Ir, kaip bebūtų keista, man jis susisiejo su Parulskio Dorifore. Objektyviai vertinant, tai jie, žinoma, skirtingi, bet skaičiau vieną po kito, tai, matyt, ir liko. Ir Doriforėje rašoma pirmuoju asmeniu, vėlgi atsiranda tas "rašymas apie rašymą". Kas kažkodėl paskutiniu metu dažnai man užkliūva už akių. Tačiau Doriforėj žaidžiama, rašytojas-autorius-pasakotojas manipuliuoja skaitytoju, įsuka į nesibaigiantį savo pasakojimo ratą - labai tiesiogine prasme, nes kompozicija labai gražiai užsidaro į ratą. O Kenotafas man buvo prėskesnis. Daugiau tikėjausi iš Granausko. O Šunys danguje patiko. Nors Vieškelyje džipai labiau... ai, nebežinau ir pati, susipainiojau savo visuose lyginimuose biggrin.gif

Gal šiek tiek apibendrindama savo nuomonę apie Granauską pasakysiu, kad jis man yra vienas tų rašytojų, kurių kiekvienos naujos knygos su didžiausiu nekantrumu laukiu smile.gif smile.gif smile.gif Ir vienu didžiausių džiaugsmų šiemetinėje knygų mugėje man buvo tai, kad pagaliau gavau Granausko autografą wub.gif smile.gif smile.gif smile.gif wub.gif Tai buvo sena sena sena svajonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2006 05 14, 10:17)
Gal šiek tiek apibendrindama savo nuomonę apie Granauską pasakysiu, kad jis man yra vienas tų rašytojų, kurių kiekvienos naujos knygos su didžiausiu nekantrumu laukiu smile.gif  smile.gif  smile.gif Ir vienu didžiausių džiaugsmų šiemetinėje knygų mugėje man buvo tai, kad pagaliau gavau Granausko autografą wub.gif  smile.gif  smile.gif  smile.gif  wub.gif  Tai buvo sena sena sena svajonė smile.gif

Tada, kai Granauskas su Apučiu sėdėjo?? smile.gif Matyt, šalia stumdėmės lotuliukas.gif Man labai juokinga buvo, kai jie visiems siūlė drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fado @ 2006 05 14, 11:40)
Tada, kai Granauskas su Apučiu sėdėjo?? smile.gif Matyt, šalia stumdėmės lotuliukas.gif Man labai juokinga buvo, kai jie visiems siūlė drinks_cheers.gif biggrin.gif

lotuliukas.gif Turbūt kad neapsirinki smile.gif lotuliukas.gif Prie rašytojų sąjungos leidyklos stendo buvau lygiai tuo metu, kai pradėjo dalinti autografus Granauskas ir Aputis. Kadangi J. Apučio įrašą jau iš ankščiau turėjau, tai skubėjau ir mačiau tik "savąjį" Granauską su konjakėliu ant staliuko ir bendraujantį su kraštiečiais sava - žemaitiška- kalba smile.gif biggrin.gif smile.gif biggrin.gif Visiškai įmanoma, kad ir mes kur netyčiom prasilenkėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2006 05 14, 13:49)
lotuliukas.gif Turbūt kad neapsirinki smile.gif  lotuliukas.gif Prie rašytojų sąjungos leidyklos  stendo buvau lygiai tuo metu, kai pradėjo dalinti autografus Granauskas ir Aputis. Kadangi J. Apučio įrašą jau iš ankščiau turėjau, tai skubėjau ir mačiau tik "savąjį" Granauską  su konjakėliu ant staliuko ir bendraujantį su kraštiečiais sava - žemaitiška- kalba smile.gif  biggrin.gif  smile.gif  biggrin.gif  Visiškai įmanoma, kad  ir mes kur netyčiom prasilenkėm smile.gif

Gal ten tu jam davei tą seną Gyvenimą po klevu?? Kur jis sakė "iš kur dar šitą ištraukėt"? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fado: 14 gegužės 2006 - 13:08
QUOTE(fado @ 2006 05 14, 14:03)
Gal ten tu jam davei tą seną Gyvenimą po klevu?? Kur jis sakė "iš kur dar šitą ištraukėt"? smile.gif

Ne, ne. Daviau pasirašyti apysakas, "Šunis danguje" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2006 05 14, 14:09)
Ne, ne. Daviau pasirašyti apysakas, "Šunis danguje" smile.gif

Aa, aišku. smile.gif Aš irgi Šunis ir dar tą gražią rinktinę "Su peteliške ant lūpų", man labai ji patinka wub.gif
Atsakyti
Mėgstų moteriškus žurnalus. Senais laikais labai patiko rusiškas žurnalas mokslas ir gyvenimas, dabar labai jau brangus. Iš knygų: fantastiką, prisiminimus, geras psichologinius romanus.Atsipalaidavimui dabar atradau rusiškus moeriškus įroniškus detektyvus.Na kaip detektyvai jie prasti, bet humoras geras.
Atsakyti
Atsipalaidavimui moterų žurnalus, tokius, kaip "Laima", "Edita", "Cosmopolitan", kartais dar ir "Panelę" pavartau.
Atsakyti
"panelę" tai kažkaip įdomiausia skaityt, ir stilius thumbup.gif
dar faina, kad su jaunesne sese "per pusę" perkam, t.y. aš perku, o abi skaitom lotuliukas.gif
Skaitydavau mamų visokius žurnalus, bet kažkaip pradėjo temos kartotis, tai jau nelabai juos ir perku ax.gif
o va, visokie Cosmo, Motera, Ji ir co tai irgi atsibodo: temos vis kartojasi, ir nežinau, gal specialiai, bet to pačio mėnesio skirtingų žurnalų numeriuose panašios temos labai g.gif
Atsakyti
Nuolat perku Panele, Cosmo, Zmones, Ieva ir Laima bigsmile.gif bigsmile.gif vaje kiek daug, reiks mazint biggrin.gif siaip sergu zurnalu liga - ner ka veikt tai imuosi skaityt zurnalus ax.gif
Atsakyti
Is zurnalu kiek labiau vertinu Panele, o visuose kituose tie patys pletkai kitaip iliustruoti -gaila metyt pinigus, jei randu pas ka tai nuotraukas perverciu ir psio tongue.gif
Stiliu kartais paskaitineju, nes su Rytu kas savaite ateina.
Dabar tikejausi kazko naujo is Nuo Iki, bet ir cia tas pats...
Atsakyti