Įkraunama...
Įkraunama...

KITOKIE KVEPALAI

Išbandžiau dar vieną kitą retesnį kvepalą. Žiupsnelis įspūdžių:

Costume National Scent Intense (2002, Laurent Bruyere).

user posted image
Pagal aprašytas natas (iris, sandalwood, musk, benzoin, jasmine, guaiac wood and cedar, kituose šaltiniuose dar ir arbata) tikėjausi turtingo medienos kvapo. Teko nusivilti, pasirodė gana aitrus, sausas, “pridegęs” kvapas, nedaug besikeičiantis. Arbata iš tikrųjų jaučiasi. Panašus į “traktoristo kvepalus” (Comme des Garcons by Comme des Garcons), bet be šiems būdingo aliejingumo, tirštumo. Laikėsi gana neblogai (apie 8 val. ant riešo). Pristatomi kaip unisex, bet mielai paliksiu vyrams.

Amouage Jubilation 25.

user posted image
Iš tiesų ne gėda save gerbiančiam brendui tokius sukurti jubiliejaus proga. Nors visai nauji (2007, parfumeris Lucas Sieuzac), geriausiai juos apibūdintų žodis “klasikiniai”. Moteriški, elegantiški, prabangūs, turtingi. Gėliniai su vaisių, prieskonių ir medžio natomis. Jokių dūmų, smilkalų ar pipirų, saldoki, bet tas saldumas sudėtingas, daugiasluoksnis, neįkyrus. Atskiras natas sunku išskirti, gal aiškiau jaučiamos rožės… sakyčiau, geltonos. Laikui bėgant gėlės jaučiamos mažiau, bazė švelni, šilta, irgi iš kelių atskirai neišskiriamų komponentų. Statyčiau juos greta Rochas Mysterie, Guerlain L’Heure Bleue, Caron Parfum Sacre. Laikėsi labai gerai (ant riešo 12 valandų gana aiškiai, dar kelias - šiek tiek, o paskui nusiprausiau).

Aqaba Aqaba (parfumerė Miriam Mirani).

user posted image
Keista, bet daugelis Jubilation 25 skirtų apibūdinimų tinka ir šiems. Klasikiniai, moteriški, sodrūs, ryškūs. Sakyčiau, priartėja prie tos ribos, kai visko jau darosi per daug. Priskiriami rytietiškų kvepalų grupei, aš pavadinčiau gėliniais – prieskoniniais. Pirmu smuiku groja jazminai, rožės (mano nuomone, tamsiai raudonos – sodresnės ir sunkesnės, negu Jubilation) ir šilti, neaitrūs prieskoniai (cinamonas, gvazdikėliai, muškatas). Bazinės natos – šipriškos (mediena ir ąžuolo samanos), irgi sodrios. Laikėsi neįtikėtinai ilgai – 16 valandų ant riešo, paskui nusiprausiau, bet vis tiek dar liko jaučiamas aromatas.

Nors Amouage Jubilation 25 ir Aqaba Aqaba neabejotinai panašūs, vienas nemažas skirtumas tarp jų aiškus - kaina. Aqaba pigesni daugiau kaip dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2008 09 26, 09:25)
Išbandžiau dar vieną kitą retesnį kvepalą. Žiupsnelis įspūdžių:

Niam, kaip skaniai perskaiciau smile.gif

Kad taip dazniau... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 09 26, 10:42)
Kad taip dazniau...  blush2.gif  biggrin.gif

Kad dažniau pauostyčiau, dažniau ir parašyčiau, nors vistiek - tu mūsų pagrindinė rašytoja šitoj tempj. Dar turiu kelis mėginukus, laukiančius eilės - kai apuostysiu, parašysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 26 rugsėjo 2008 - 12:37
user posted image

Siandien apsipurskiau naujausiais Tom Ford White Patchouli parfumuotais vandeneliais.

Isties galvojau kokie sitie naujieji bus, nes jo privacios kolekcijos Purple Patchouli buvo man nepriimtinas. Labai aitri, rugsti paciule. Naujoji Balta Paciule mane nustebino savo elegancija ir subalansuotumu. Turiu omenyje, kad tiek Juodoji Orchideja, tiek privati Tom Ford kolekcija turi to tirstumo jausma, o sitieji turi lengvo fordiskumo. Regis net lengvesni nei Juodosios Orchidejos EDT, bet tas "fordiskas" veidas siuose kvepaluose tikrai nedinges. Tik sikart jis itin elegantiskas.

Paciule. Idomus augalas. Etro paciule buvo kaip is pirties, L'Artisano paciule pelesiais aplipus, Aromatics Elixir paciule medum pertepta, vat net mano numyleto Coromandel paciule paskendusi tarp smilkalu ir juodojo sokolado, lyg dumuose balsa praradus, bet vis dar alsuoja smile.gif

O Baltoji Paciule nuo pat pirmuju natu iki baziniu gyvena ir kvepuoja ant odos elegancija. Ji cia karaliene ir kvepalai TIK apie ja ir jos pasaka.

Kvapu kaita jauciama. Pirmosiose natose paciule pristatoma su kazkokiu idomiu prieskoniu, kurio niekaip ivardinti negaliu.. rolleyes.gif Vidurinese natose salia paciules atsiranda geles, kurios nunyksta ir islenda medzio kvapas ir sakyciau vos vos vos jauciami smilkalai. Absoliuti harmonija ir paciule groja pirmuoju smuiku. Tik sikart pasikartosiu, kad ji nenugincijamai man grazi, klasiska, elegantiska paciule. Ne veltui pavadinta BALTA.

Skaitau, kad joje nera sokolado, bet jei galiu pasakyti, tai sakau, kad man sie kvepalai asocijuojasi su geru baltu sokoladu. Toks jausmas, kad lyg per paciule begtu baltas sokoladas. Toks skanus, gurmaniskas ir jaukus. Butent siuo Green & Blacks:

user posted image

Kvepalai laiko gerai. Arciau odos, t.y. ne sleifiniai ir verti demesio. Tikrai dar ne karta juos testuosiu ant odos. Man net burnoje seiles renkasi, nes man TIKRAI kyla asocijacijos su baltu sokoladu!! biggrin.gif
Atsakyti
Turesiu atsiimti zodzius del laikymosi arciau odos. MB ilipo i masina ir klausia kokie cia kvepalai tvyro debeselyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 10 01, 18:53)
Siandien apsipurskiau naujausiais Tom Ford White Patchouli parfumuotais vandeneliais.

bigsmile.gif Jau kuri laika ieskojau atsiliepimu apie TF naujiena - Baltaja Paciule. Idomus apibudinimas smile.gif
Atsakyti

Amouage Jubilation 25 turejau progos pauostyt.As niekaip nesugebejau ko nors isskirti.Viskas taip man susipyne.O gal, kad jau iki ju visko pribandyta buvo.
Amouage Dia irgi patiko. Bet ispudziai momentiniai. Butu pirmuju mazesnis kiekis , buciau pirkus.

Atsakyti
JVana, dėkui už White Patchiouli aprašymą - gal aš jų net ir nenorėsiu (nemėgstu baltojo šokolado) bigsmile.gif

(O jeigu rimtai, tai mirštu iš smalsumo juos pauostyti cool.gif)
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 10 06, 21:13)
JVana, dėkui už White Patchiouli aprašymą - gal aš jų net ir nenorėsiu (nemėgstu baltojo šokolado) bigsmile.gif

(O jeigu rimtai, tai mirštu iš smalsumo juos pauostyti cool.gif)

Gal noresi, nes tikiu, kad TIK mano nosis uzuodzia balta sokolada.. smile.gif Jo sudetyje nera, o ir MB jo neuzuodzia. Bet paciule neitiketinai daili siuose kvepaluose. Jau ne karta mieste jais apsipurskiau riesus. Labai gerai issilaiko ant mano odos.
Atsakyti
IVana, labai idomu skaityti tavo kvepalu aprasymus, esu suzaveta kaip moki apibudinti tai, ka uzuodi thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti