Įkraunama...
Įkraunama...

KITOKIE KVEPALAI

QUOTE(Evah @ 2007 12 27, 19:36)
O man taip gėda dabar blush2.gif Taigi gavau prieš šventes pauostyt L'Artisan Parfumeur Premier Figuier, o kvapas pasirodė neitin ypatingas. Tiesa, bandžiau ant lapuko, prieš tai uosčius dešimtį kitų kvapų.
Dabar už tad gaila, kad labiau į juos nepasigilinau..

Na, klaidinga manyt, kad visi šios elitinės (šį žodį čia naudoju, kaip "mažiau prieinamos") parfumerijos kūriniai - vien stebuklai bigsmile.gif Aš taip pat šiandien paštu tiesiai iš Prancūzijos gavau du mėginėlius iš Editions de Parfumes Frederic Malle (vėliau parašysiu apie šį gamintoją), tai vienus patestavau jau, na kaip ir nieko ypatingo g.gif Tokie kvepalai būna vertinami labiau ne už tai, KAIP jie kvepia (nors aišku tai nėra paskutinėj vietoj), o už tai, iš kokių žaliavų jie pagaminti, kokiu būdu (greitai/lėtai, įdomiai/neįdomiai) atsiskleidžia, kaip laikosi ant odos ir pan. rolleyes.gif
Atsakyti
kaip supratau, kol kas siunciates meginukus g.gif o kaip uzklydus tokia parduotuvele uzsieny... na, jei ir maciau kazka neiprasto akiai paryziuje, bet gi su turistinem basanoskem ir neparlinant prancuziskai geda eit lotuliukas.gif baisu uzeit kazka sikarno, o dar kai pirkeju apskritas 0 viduje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2007 12 27, 23:48)
kaip supratau, kol kas siunciates meginukus g.gif o kaip uzklydus tokia parduotuvele uzsieny... na, jei ir maciau kazka neiprasto akiai paryziuje, bet gi su turistinem basanoskem ir neparlinant prancuziskai geda eit lotuliukas.gif baisu uzeit kazka sikarno, o dar kai pirkeju apskritas 0 viduje rolleyes.gif

O as visia netgi idrįsčiau užeit, papasakočiau (gal suprastų angliskai g.gif ), kaip mane domina jų kvepalai ir panašiai cool.gif , bet gi neturiu galimybes su jais susipažint savo šaly ir bla,bla, bla..... o dėl aprangos tai mažiausiai stresuočiau irnesakyk.gif
Atsakyti
BlackDee > mane graužia ne tai, kad jie man pasirodė neypatingi, o kad rimčiau jų neprastudijavau doh.gif

Tiesa, užeit į jų butyką tai turbūt nepasikuklinčiau. Tokių progų praleist negalima.
Atsakyti
Kažkada, prieš porą metų viename iš moteriškų žurnalų buvau pastebėjusi reklamą, lyg tai L'artisan parfumeur g.gif Tiksliai nebeatsimenu. Dar nusistebiau, kad ir Vilniuje jau galima rasti tokią parįfiumeriją. Ar niekas iš vilniečių nieko negirdėjo, nematė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hellga @ 2007 12 28, 08:04)
Kažkada, prieš porą metų viename iš moteriškų žurnalų buvau pastebėjusi reklamą, lyg tai L'artisan parfumeur  g.gif  Tiksliai nebeatsimenu. Dar nusistebiau, kad ir Vilniuje jau galima rasti tokią parįfiumeriją. Ar niekas iš vilniečių nieko negirdėjo, nematė?  g.gif

Tikrai negali būti schmoll.gif Artimiausias miestas, kur prekiaujama L'Artisan'ais yra Ryga. Na nebent kažkas čia sau neoficialiai atsivežė prekybai, bet tada tikrai nebūtų reklamos...... unsure.gif
Atsakyti
Taigi pratestavau vienus iš dvejų turimų Frederic Malle kvepalų ax.gif
user posted image

Aprašymas:
Some fragrances revel in their ambiguity. NOIR EPICES is an Oriental which spares the vanilla and instead is drowning in spicy notes that suggest exotic and disconcerting journeys. Long on nutmeg, cinnamon, cloves and pepper, Michel Roudnitska's scent is topped with orange and geranium and backed by precious woods, including sandalwood and patchouli. A woody oriental, a near chypré, its sensuality is elegant, never lascivious.

Mano įspūdžiai:

Iš pradžių labiausiai jaučiama apelsino žievelė ir stipriai išsikleidusi bordinė rožė. Po 5 min "išlenda" muskato riešutas su gvazdikėliais (prieskoniais) (ir paskui jų kvapas "tęsiasi" geras dvi valandas). Nors pirmose natose įrašytas snaputis, bet labiau jaučiasi kažkas tokio lyg kartokos sultys išspaustos is pelargonijos žalių lapų. Pirmas 15-20 minučių kvapas tikrai aitrus ir aštrus. Paskui labai staigiai ir netikėtai tas aitrumas dingsta. Lieka gvazdikėliai, muskatas, cinamonas (nesaldus) ir šiek tiek pipirų. Praėjus daugiau nei 2 valandom liko lengvas (netgi per lengvas g.gif ) medienos- kedro ir sandalmedžio kvapas.
Tikrai labai šleifinis. Patiks „rimtų“ kvapų, tokių kaip Youth Dew, Black Cashmere, Samsara mėgėjoms.

Top Notes:
Orange, Rose, Geranium,
Middle Notes:
Nutmeg, Cinnamon, Clove, Pepper,
Base Notes:
Patchouli, Cedarwood, Sandalwood,

Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2007 12 28, 20:47)
Taigi pratestavau vienus iš dvejų turimų Frederic Malle kvepalų  ax.gif
Tikrai labai šleifinis. Patiks „rimtų“ kvapų, tokių kaip Youth Dew, Black Cashmere, Samsara mėgėjoms.

Ačiū. Labai įdomu. Man jau patinka. Ir kas iš to? Nei pauostyt LT, nei įsigyt už padorią kainą. Bet būtinai reikia įsitraukt į uostytinų sąrašiuką - nežinia, į kokius parfumerinius lobynus kada nors gyvenimo vėjai užneš bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 12 29, 08:10)
Ačiū. Labai įdomu. Man jau patinka. Ir kas iš to? Nei pauostyt LT, nei įsigyt už padorią kainą. Bet būtinai reikia įsitraukt į uostytinų sąrašiuką - nežinia, į kokius parfumerinius lobynus kada nors gyvenimo vėjai užneš bigsmile.gif

Na kas, kas cool.gif teks vaziuot Vilniun, duosiu užsipurkšt (o gal lapelį atsiųst? tik bijau, kad išsivedins g.gif ), o paskui gali užsisakyt iš jų - pristato ir į Lietuvą, 30 ml - 60 euru ir pristatytmas dar 15 bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 29 gruodžio 2007 - 09:12
QUOTE(BlackDee @ 2007 12 29, 09:12)
Na kas, kas  cool.gif  teks vaziuot Vilniun, duosiu užsipurkšt (o gal lapelį atsiųst? tik bijau, kad išsivedins  g.gif ), o paskui gali užsisakyt iš jų  - pristato ir į Lietuvą, 30 ml - 60 euru ir pristatytmas dar 15  bigsmile.gif

Prašyyyčiau, ponička. Nuo žodžio "važiuot" man alergija po vakar vakaro ir šio ryto pasivažinėjimų doh.gif Nuo tokios kainos irgi. Gal kaip nors iškęsiu be jų. Pauostyt pelkėj duosi tongue.gif
Atsakyti
Dauguma selektyvinių kvepalų nėra daug brangesnė už „masinės“ parfumerijos gaminius, tačiau Amouage gaminiai tuo nepasižymi...... Šis gamintojas išleido vertingiausius (vienus brangiausių, nors yra dar brangesnių) pasaulyje kvepalus. Amouage kvepalų kompanija buvo įkurta 1982-1983m. tuometinio Omano šalies sultono, kuris norėjo atkurti buvusį senovėje arabų kvepalų kūrimo meną. Tam jis pakvietė vieną žymiausių pasaulio parfumerijos kūrėjų Gajų Roberą (Guy Robert), kūrusį kvepalus Dior, Hermes, Rochas namams. Sultonas žymiam parfumerui liepė „nesikuklinti“ ir naudoti prabangiausias žaliavas kvepalų gamybai. Roberas sukūrė pirmuosius Amouage kvepalus Gold. Bene brangiausias jų komponentas buvo „sidabriniai smilkalai“ iš Omano (Omani frankincense), vertingiausi pasaulyje. Be jų, buvo panaudota dar 120 įvairių komponentų (!), iš jų dauguma – gėlės: jazminai, pakalnutės, rožės, vilkdalgiai ir kt. Nors bazinėse natose taip pat visko „primaišyta“: muskusas, mira, sandalmedis, kedras, ambra ir kt. Skaitant atsiliepimus apie šiuos kvepalus internete, susidaro įspūdis, kad tai labai gėliniai kvepalai – labiausiai juntami jazminai ir rožės. Jų buteliukas atrodo labai prabangiai, pagamintas iš brangaus prancūziško krištolo bei puoštas 24karatų aukso dekoracijomis. Jų kaina svyruoja nuo 190 iki 290 Eurų, priklausomai nuo talpos ir koncentracijos. Šie kvepalai tapo labai populiarūs tarp turtingųjų kvepalų gurmanų ir toliau Amouage kvepalų gamyba pradėjo rutuliotis be Robero pagalbos. Sukurta nemažai kitų kvepalų, moteriški: Dia Pour Femme (gėliniai), Reflection Woman (gėliniai), Eau De Amouage (vaisiniai-gėliniai).

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 29 gruodžio 2007 - 22:35
Pratestavau sekančius Frederic malle kvepalus - Carnal Flower
user posted image

Aprašymas:

Carnal Flower

With Tuberose, nature offers her own take on dramatic olfactive clashes. These pretty flowers exude a mixture of flowershop freshness and carnal opulence. This natural contradiction has fascinated generations of perfumers and Dominique Ropion is no exception. Starting from the latest high-tech analysis of the odor of living Tuberose, he proposed to use whatever product was necessary to get a formula that was close to nature and to create a fragrance that could mix with the wearer's skin scent. The frequent stays of Frédéric Malle in California, where the odor of Tuberose and Gardenia is everywhere, were very inspiring and led him to encourage Dominique Ropion to reinforce the solar and carnal character of the flower. His answer was to exaggerate some aspects already existing in the natural scent, such as Coconut and Salycilates and to add a trace of musk.

Mano įspūdžiai:

Iš karto – kažkokios laiduotuvių gėlės. Paskui supratau , kad tai tuberozos (-ės?)! Bet sako, kad Carnal Flower vieninteliai kvepalai pasaulyje, kuriuose tokia tuberozų koncentracija. Ir iš karto užuodžiau savo mylimus kokosus! Iš tiesų, nieko daugiu apie juos negaliu parašyti, nes tai beveik monoaromatas su kokosų priemaiša, nors sudėtinių dalių yra daugiau, bet kažkaip jų visai nesijaučia. Iš pradžių kiek sunkokas, o paskui švelniai saldus kvapas. Labai norėtau .

Top notes: bergamot, melon and eucalyptus
Middle notes: ylang-ylang, jasmine
Base notes: white musk cocktail, coconut, orange blossom absolute and tuberose absolute DM

4u.gif
Atsakyti