Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukė ir pelėsiniai gaminiai

as tai ju jet uzuosti negaliu mane nuo ju pykina
Atsakyti
o va klausimelis, ar lengvai sudyta zuvis kaip tunas ar lasisa nekenkia g.gif ar geriau pasisaugoti, kazkaip galvoju, kad negalima tik zalios, bet ka masto kitos nestuke.gif butu idomu suzinoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spygliuliukas @ 2008 06 23, 01:29)
o va klausimelis, ar lengvai sudyta zuvis kaip tunas ar lasisa nekenkia  g.gif ar geriau pasisaugoti, kazkaip galvoju, kad negalima tik zalios, bet ka masto kitos  nestuke.gif  butu idomu suzinoti  ax.gif


Sudyta uzsiskaito kaip zalia mano supratimu, tas pats ir salto rukymo. Del to visi saliamiai draudziami ir netgi Parmos kumpis. Pagal knygas ir rukytos lasisos negalima.
Atsakyti
QUOTE(radhi @ 2008 03 19, 11:58)
Man šitos info kažkaip pakanka, kad pakentėčiau ir nerizikuočiau nei savo, nei lėliaus sveikata  smile.gif Nors kokio aštraus sūrio su mėlynu pelėsiu taaaaaip norėtųsi  essen.gif

Galima sakyti, kad gi valgėm tuos sūrius, dešras ar lašišą ne vienus metus - ir nieko. Bet, va, nėštukė  nestuke.gif - jau kitas reikalas, ji atsakinga ne tik už save, bet ir už savo lėlių.

Visiškai sutinku su Jumis.
Tuos 1-2m. , mano manymu, tikrai galima pakentėti vardan mažylio/-ės sveikatos.

O nėštukėms tikrai negalima produktų, kurie yra negavę karščio - vytintų, sūdytų, pelėsiniųi ar tuo labaiu žalių.
Dėl elementarių saugumo reikalavimų - juose gali būti likę gyvų bakterijų, susirgsit, jus išgydys, o vat vaikeliui..... g.gif
Na aš asmeniškai nenoriu sąmoningai rizikuoti kad ir esant menkutėlei tikimybei - o kas garantuoja, akd nepakliūsiu į tą 1proc? Taigi po to kaltė užgrauš negyvai verysad.gif

O su pelėsiniais irgi atsargiai - pvz. aš esu alergiška penicilinui, man nuo visų pelėsių maiste iškart reakcija pasireiškia, pradeda daigyt veidą, niežtėt odą.

Todėl labai prašau, mamytės atsargiau su tokiais pareiškimais "drąsiai valgyk, nes man nieko nenutiko" - o jei nutiks, aks prisiims atsakomybę?
Ir išvis nestuke.gif metu organizmo reakcijos yra nenuspėjamos doh.gif Todėl joms ir rekomenduojama labiaus pasisaugoti.

Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
As neštumo metu visus 8 men buvau Prancūzijoje, ( likusia jau LT ) tai as negalėjau atsisakyti sūrių, nepaprastai juos mėgstu, ypač kai toks didelis ten pasirinkimas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Urrte @ 2008 06 23, 10:30)
Sudyta uzsiskaito kaip zalia mano supratimu, tas pats ir salto rukymo. Del to visi saliamiai draudziami ir netgi Parmos kumpis. Pagal knygas ir rukytos lasisos negalima.



aiskutis, aciu 4u.gif
Atsakyti
Pelesinius surius valgiau gana ilgai ne nezinojau kad ju engalima. Dabar biskiuka privengiu, bet vistiek neiskenciu kartais.
Atsakyti
Rūkya žuvis, silkė, sūdyta, vytinta ir panašiai nerekomenduojama, nes gali būti likę ligų sukėlėjų - kiekvienos silkės tai tikrai niekas netikrina. Tas pats ir su mėsos gaminiais - kurie negavę pakankamai karščio, galima pasigauti salmoneliozę ir kitokias bjaurastis. Rizikingiausia manau yra savos gamybos gaminiai ir kaimiški kiaušiniai - dažniausiai taip ir suserga gi užvalgę nepatikrintos mėsos gaminių.

O dėl sūrių tai kaip ir su kiekvienu produktu nėštumo metu, reikia ragauti po truputį ir žiūrėti kaip su tom alergijomis.
Atsakyti
girdejau, kad nevalia
nors man ju naturaliai nesinori
anksciau buvo anaiptol ne taip bigsmile.gif
Atsakyti
as kaip is medzio iskritus blink.gif
nieko nezinojau ir 3 menesiukus pirmus atsiputusi sau pelesines desras kapojau... blink.gif
o vata dabar tik suzinojau ir sunerimau... unsure.gif tikiuos niekaip maziukui nepakenkiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2008 11 26, 09:48)
as kaip is medzio iskritus  blink.gif
nieko nezinojau ir 3 menesiukus pirmus atsiputusi sau pelesines desras kapojau...  blink.gif
o vata dabar tik suzinojau ir sunerimau... unsure.gif tikiuos niekaip maziukui nepakenkiau  verysad.gif

nesijaudink labai. jei jautiesi gerai, reikia tiketi, kad ir maziukui gerai mirksiukas.gif
pagalvok, kad musu mamos sitos info neturejo ir net nezinojo, koki maista reiketu vengti. 4u.gif
as esu pati ne lt, tai mums cia sakoma, kad reikia vengti (t.y. jei labai kartais, tai nieko tokio) pelesiniu suriu, nepasterizuoto ar naminio pieno, pasteto, nedakeptu, nedavirtu kiausiniu, naminio majonezo, zalios ar nedavirtos mesos ?(tame tarpe ir rukyti gaminiai).
Dar girdejau, kad negalima vartoti tuno is skardiniu, nes butent skardinese ten jam kazkas atsitinka, kas kenkia 4u.gif
Atsakyti
Paskaičius, daugumos merginų pasidaro nuoširdžiai gaila. Įbaugintos, nesugebančios atsirinkti informacijos, blaiviai vertinti situacijos...
Krupčiojate nuo kiekvieno internete perskaityto komentaro ar išgirsto prietaro...Tikriausiai nėštumas jums kančia ir draudimų virtinė.
Kad ir dėl pelėsinių ir kt. gaminių. Gydytojai, aišku, privalo įspėti apie potencialią grėsmę - išties, žalia mėsa, kiaušiniai ir kt. gali sukelti listeriozę, ligą su gana sunkiomis pasekmėmis. Tačiau ją lygiai taip pat gali sukelti neplautos daržovės, arba tos, kurios buvo auginamos, tręšiant gyvūnų išmatomis. Taip kad morkas ir bulvikes iš močiutės kaimo galite taip pat išbraukti iš raciono. Juk jos gali pakenkti žirniukui tongue.gif .
O realiai, ar žinote nors vieną vienintelį atvejį, kuomet moteriai saikingai paragavus sūrio ar vytintos mėsytės, jos vaikas gimtų apsigimęs??
Pagal statistiką, nuo 2002 metų Kauno apskrityje užregistruoti berods 5 susirgimo listerioze atvejai, ir tai nebuvo nėščios moterys.
Darykite išvadas.
Atsakyti