nerekomenduojami tokie suriai nestumo metu.
Nėįtumo metu nevalgiau ne tik pelėsinių sūrių, bet ir saliami dešros. Vienintelis delikatesas ką leidau - parmezano sūris.
Net nežinojau, kad negalima tokių sūrių valgyti O dar kai nežinojau, kad laukiuosi prisikrtau aš jų iki soties Aišku dar pradžia pati, tad gal nepakenkė nėštumui, o dabar jau nebevalgysiu. Nors ir labai mėgstu aš tuos sūrius, bet manau tai nebus didelė auka dėl savo mažiuko
QUOTE(Zitlali @ 2008 03 18, 16:17)
O kas paaiškins kodėl negalima? Man norisi aš ir valgau... Neįsivaizduoju kaip aš be pelėsinio sūrio ir alyvuogių
Paaiškinimas buvo ankstesniuose puslapiuose Gal jis ir nėra tikslus, bet nėštumo metu manau reiktų labiau atsižvelgti į gydytojų rekomendacijas, o ne į savo norus Nors kiekvienas aišku turi teisę rinktis, kas jo nuomone atrodo geriausia.....
Ale, kiek čia būsimų mamyčių - pelyčių sūrio mėgėjų Aš irgi viena iš jų, deja, pasakiau sau griežtai, kad sūrių nevalgysiu. Ir ką, kenčiu. O tas pasiteisinimas, kad jei labai norisi, vienas pelėsino sūrio gabaliukas nepakenks, sakyčiau, labai rizikingas Įveskit per google "pelėsinis sūris" ir tikrai rasit straipsnių su paaiškinimais, kodėl jie nerekomenduojami nėštukėms. O kol kas savo ir interneto žiniomis pasidalinsiu aš
Tų sūrių nėštukėms negalima valgyti todėl, kad ilgai brandinti pelėsiniai sūriai turi daug histamino ir tiramino, kuris kai kuriems žmonėms gali sukelti į alergiją panašią reakciją, taigi gali alergizuoti tiek būsimą mamą, tiek lėliuką, ir vaikiukas gims alergiškas. Dar svarbiau, kad pelėsiniuose ilgai brandintuose sūriuose esantis kazeinas, virškinamas žmogaus skrandyje, skyla į keletą medžiagų, viena iš kurių yra opiatas kazomorfinas, kuris galimai susijęs su vaikų elgesio sutrikimais (pvz., autizmu). Be to, nėščioms moterims patariama vengti sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir trumpai brandinto sūrio dėl galimo listerijos bakterijų poveikio vaisiui. Pavojingi ir ožkų pieno produktai, nes ožkos dažnai būna užsikrėtusios erkiniu encifalitu. Lygiai tas pats ir su šalto rūkymo, džiovinta ar vytinta mėsa ar šaltai rūkyta bei sūdyta lašiša - tie produktai yra negavę karšto dūmo, taigi juose irgi gali būti likę kokių bjaurių bakterijų.
Man šitos info kažkaip pakanka, kad pakentėčiau ir nerizikuočiau nei savo, nei lėliaus sveikata Nors kokio aštraus sūrio su mėlynu pelėsiu taaaaaip norėtųsi
Galima sakyti, kad gi valgėm tuos sūrius, dešras ar lašišą ne vienus metus - ir nieko. Bet, va, nėštukė - jau kitas reikalas, ji atsakinga ne tik už save, bet ir už savo lėlių.
Tų sūrių nėštukėms negalima valgyti todėl, kad ilgai brandinti pelėsiniai sūriai turi daug histamino ir tiramino, kuris kai kuriems žmonėms gali sukelti į alergiją panašią reakciją, taigi gali alergizuoti tiek būsimą mamą, tiek lėliuką, ir vaikiukas gims alergiškas. Dar svarbiau, kad pelėsiniuose ilgai brandintuose sūriuose esantis kazeinas, virškinamas žmogaus skrandyje, skyla į keletą medžiagų, viena iš kurių yra opiatas kazomorfinas, kuris galimai susijęs su vaikų elgesio sutrikimais (pvz., autizmu). Be to, nėščioms moterims patariama vengti sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir trumpai brandinto sūrio dėl galimo listerijos bakterijų poveikio vaisiui. Pavojingi ir ožkų pieno produktai, nes ožkos dažnai būna užsikrėtusios erkiniu encifalitu. Lygiai tas pats ir su šalto rūkymo, džiovinta ar vytinta mėsa ar šaltai rūkyta bei sūdyta lašiša - tie produktai yra negavę karšto dūmo, taigi juose irgi gali būti likę kokių bjaurių bakterijų.
Man šitos info kažkaip pakanka, kad pakentėčiau ir nerizikuočiau nei savo, nei lėliaus sveikata Nors kokio aštraus sūrio su mėlynu pelėsiu taaaaaip norėtųsi
Galima sakyti, kad gi valgėm tuos sūrius, dešras ar lašišą ne vienus metus - ir nieko. Bet, va, nėštukė - jau kitas reikalas, ji atsakinga ne tik už save, bet ir už savo lėlių.
QUOTE(Zitlali @ 2008 03 18, 15:17)
O kas paaiškins kodėl negalima? Man norisi aš ir valgau... Neįsivaizduoju kaip aš be pelėsinio sūrio ir alyvuogių
Siaip gali placiau pasiskaityt apie tai sveikatos puslapiuose,tik nepameu ar medicina visiems ar kaip ten jie vadinas,bet yvedus google paieska apie pelesini suri surasi atsakyma.
As irgi be galo megstu suri...su melynu pelesiu...net skauda ,kai parduotuveje praeinu pro sali,bet zinau,kad negalima ir viskas.Ir ne tik del alergijos,gali ir ligos nemalonios uzpult,beje pries pora dienu skaitau straipsni ,kuris giria suri su melynu pelesiu,o pabaigoje- DEMESIO! surio su pelesiais grieztai negalima nesciosioms... tad,jei musu niekam tike zurnalai apie tai zino,tai vadinasi tikrai negerai
As irgi nepatarciau jo naudoti, aisku karts nuo karto po gabaleli tai niko neatsitiks, kaip ir su viskuo nereikia perlenkti lazdos
Zinojau, kad negalima, tai ir nevalgiau.. nors siaip pelesini suri megstu
nesamone. galima ta suri valgyti. ash gyvenu shalyje, kur pelesinis suris - iprastas kasdieninio stalo dalykas ir ginekologas ilgai juokesi, kai paskaichius kazhkoki lt zurnala paklausiau, ar man nereikia jo atsisakyti. pelesis - naturalus produktas, niekuo nekenkiantis organizmui. neshchiosioms tikrai negalima valgyti tik vieno dalyko - zhalios mesos ar zhalios zhuvies, nes jose gali buti bakteriju, kuriomis uzhkretus organizma galima stipriai pakenkti vaisiui. o pelesis niekuo nekenkia, tik lietuvoje jis vis dar egzotishkas, tai turbut todel ir vaikshto mitas, kad atseit negalima.
Aš irgi esu skaičiusi, kad produktai su pelėsiu nėra gerai, bet, mano nuomone, niekuo nereikia piktnaudžiauti.. Gabalėlis sūrio ar dešrytės, jei labai labai norisi, neturėtų pakenkti
QUOTE(holi @ 2008 04 18, 13:49)
nesamone. galima ta suri valgyti. ash gyvenu shalyje, kur pelesinis suris - iprastas kasdieninio stalo dalykas ir ginekologas ilgai juokesi, kai paskaichius kazhkoki lt zurnala paklausiau, ar man nereikia jo atsisakyti. pelesis - naturalus produktas, niekuo nekenkiantis organizmui. neshchiosioms tikrai negalima valgyti tik vieno dalyko - zhalios mesos ar zhalios zhuvies, nes jose gali buti bakteriju, kuriomis uzhkretus organizma galima stipriai pakenkti vaisiui. o pelesis niekuo nekenkia, tik lietuvoje jis vis dar egzotishkas, tai turbut todel ir vaikshto mitas, kad atseit negalima.
Nezinau kokioje tu salyje,bet yra dar tokia viena keista salis,kur draugei sake visai nebaisu cigaretes ir po taure vyno kasdien ,tad pasirodo kieksaliu tiek nuomoniu,nes pas mus pastaruju dalyku irgi kazkaip nepalaimina.
Zalioje mesoje ir zuvyje gali buti bakteriju,o pelesyje ju tikrai yra.Dar galbut i kaikuriuos produktus organizmas reaguoja kitaip,jei juos valge mama,senele ir t.t.,tiesiog GAL organizmas adaptuojasi,bet abejoju ar tavo mama ir senele valge suri su pelesiu