Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 21, 23:38)
Taikyk tik į akį, niekur kitur, tau gal dėl to ir nefokusuoja, akis kontrastinga, sufokusuoja žymiai geriau..

blink.gif Kažkur perskaičiau, kad reikia taikyti tarp akių ir nosies. Tai ačiū už patarimą 4u.gif 4u.gif 4u.gif . O kur taikyti, kuomet du vaikus fotkinu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 12 21, 16:43)
nesijaučiu tvirta dėl šios foto. tiesiog tai paskutinis mano idėjos gaudymas prieš ligoninę  blush2.gif patiko idėja taip pagaut vaiką... gaudžiau ir bėgantį, ir stovintį. ši pasirodė tokia idėjiškiausia ir nevaikiškiausia  blush2.gif na ne tokia šeimyninė, kai vaikas dūksta baloj...
[
ir laaabai noriu komentarų šiai. jaučiu kad kažkas negerai. natūroj ta obelis (kurios beveik čia nesimato) buvo išsiskyrus pakankamai ryškiai. o vat nuotraukoj susiliejo su fonu. patinka man sluoksniai. dėl šakos viršuj nesu tikra. nors kaip bebūtų gaila, specialiai ją kadran paėmiau  doh.gif beje čia vienas iš variantų kai sepija žiūrisi kelis kart geriau nei JB ir esu dėl to 100 proc tikra, kad ji čia tinka.

pirmoji tokia netikėta, dauguma tikriausiai bandytų fotografuoti kaip vaikiukas tekšteli kojyte į tą balą. Jų tarpe tikriausiai ir aš. Įdomus žvilgsnis kitaip. Tik atspindžio baloje šviesesnio norisi.

Antra, ką jau padarysi, yra ta šaka, nors taip norisi ja patraukti iš čia. Sepia tikrai tinka, jb nesižiūrėtų.

QUOTE(westa @ 2007 12 21, 17:53)
mano vaikai irgi leido juo pafotografuot  cool.gif

kojytės tai per daug suspausta apkarpyta viskas...
O su teletabiu gaila nukirptos pėdutės, bet tau tai jau sakė.

QUOTE(westa @ 2007 12 21, 18:49)
dar norėjau įdėt vieną dukros klasiokės foto.. ne vertinimui, tiesiog labai charizmatiškas vaikas  smile.gif .. kada bandysiu daugiau su ja pasifotografuot.. trumpam įdedu.. leido  smile.gif

oho. lauksim kitų jos portretukų. Čia tikrai norisi patraukti mandarinus ir atimti puodelį..

QUOTE(westa @ 2007 12 21, 20:19)
dejavu, įdedu beveik originalą  smile.gif nukarpiau viršugalvį.. o kojų teletabio nekirpau  unsure.gif .. patraukė  unsure.gif

gaila nukirptų galvyčių. Man originalas labiau patiktų

QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 21:03)
drinks_cheers.gif
Nu gal jau normaliai ryškiai? doh.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

mano akys kažkaip pačiam siužetui priešinasi. Jaučiuosi kaip bobutė, bet vaikai dažantys lūpas nu man nesižiūri... Ai bet čia jau mano asm. nusistatymai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 22:40)
blink.gif  Kažkur perskaičiau, kad reikia taikyti tarp akių ir nosies. Tai ačiū už patarimą 4u.gif  4u.gif  4u.gif . O kur taikyti, kuomet du vaikus fotkinu? unsure.gif

va ir man iškilo tas klausimas... todėl kažkada bandžiau aiškintis fokuso nustatymus.. yra gi ten visokų .. spot ir tt... kada kurį naudot... nes dažnai į vieną akį fokusuojant man kita lieka išplaukusi blink.gif .. va kaip šitam smailike smile.gif

Desiree, ačiū už pastebėjimus.. kartais pagalvoju, kad neįvertinam dažnai originalų ir puolam kažką daryt su PS ,nors turim visai nieko foto unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 21 gruodžio 2007 - 22:54
QUOTE(Desiree @ 2007 12 21, 23:48)
bet vaikai dažantys lūpas nu man nesižiūri... Ai bet čia jau mano asm. nusistatymai  smile.gif

smile.gif Andrėja į parduotuvę neina vaikiškais dažiukais nepasidažiusi smile.gif . Visai kaip mama doh.gif . Pas ją didesnė dažų kolekcija, nei pas mane

QUOTE(westa @ 2007 12 21, 23:49)
nes dažnai į vieną akį fokusuojant man kita lieka išplaukusi  blink.gif .. va kaio šitam smailike  smile.gif

Tiesa, westa, vis noriu pasakyt, kad pas tave labai tvarkingas, šviesus, toks studijinis fotografavimas. Man patinka. Švaru labai. Aš taip nemoku schmoll.gif . Man tiesiog gyvybiškai būtinas bardakas blink.gif . Jis mano nuotraukose pats mane susiranda g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 21 gruodžio 2007 - 22:55
Kita akis išplaukus būna, jei per atvira diafragma, kartais tai minusas, o kartais visai ne smile.gif ką aš čia apie aštrias akis postringauju, tarsi pas mane baisiai aštrumas nerealus doh.gif
Bet Elina, tu pagalvok, jei sufokusuoji tarp akių, juk ta vieta yra kiek pakilusi nuo akių lygio, jei fotografuoji su stipriai atvira diafragma, tai akys jau ir nepateks į ryškumo zoną.. na mano toks mąstymas, vyrai čia gal ką dar patars..
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 22:54)
Tiesa, westa, vis noriu pasakyt, kad pas tave labai tvarkingas, šviesus, toks studijinis fotografavimas. Man patinka. Švaru labai. Aš taip nemoku schmoll.gif . Man tiesiog gyvybiškai būtinas bardakas blink.gif . Jis mano nuotraukose pats pasidaro g.gif  biggrin.gif

o man trūkta to bardako... va sujungt mūsų abiejų gebėjimus ir gautųsi, žiūrėk vienas koks Sillwio ar Desiree hihihi.gif

Pupeliuk, sutinku dėl diafragmos.. bet ir privėrus aš bandau fokusuot į tarpuakį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 21 gruodžio 2007 - 23:10
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 22, 00:01)

Bet Elina, tu pagalvok, jei sufokusuoji tarp akių, juk ta vieta yra kiek pakilusi nuo akių lygio, jei fotografuoji su stipriai atvira diafragma, tai akys jau ir nepateks į ryškumo zoną.. na mano toks mąstymas, vyrai čia gal ką dar patars..

Geras tavo mąstymas, Pupeliuk. O aš jau , muset, tik paskaitau, nebemąstau doh.gif
Atsakyti
Dedu nuotraukytę komentaram, dariau vakar, vis pasižiūriu kelintą kartą dar vis patinka, kaip jums? j/b verčiau nes kelios nereikšmingos spalvos trikdė truputį..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 23:09)
Geras tavo mąstymas, Pupeliuk. O aš jau , muset, tik paskaitau, nebemąstau doh.gif

Elina, viskas priklauso nuo situacijos. Jei tavo modelis stovi tiesiai prieš tave, akys yra tuo pačiu vienodu atstumu, tada tinka sufokusavimas į akį - jos abi bus ryškios.
Bet jei tavo modeliukas galvą pasukęs į šoną, viena akis yra toliau nei kita - jei sufokusuosi į artimesnę akį - tolimesnė bus neryški, ar atvirkščiai.
Atsakyti
o as i nosyte fokusuoju hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 21, 23:15)
Dedu nuotraukytę komentaram, dariau vakar, vis pasižiūriu kelintą kartą dar vis patinka, kaip jums? j/b verčiau nes kelios nereikšmingos spalvos trikdė truputį..

tik užmetus akį pamaniau, kad Desiree nuotrauka. smile.gif
Man irgi patinka, tik pora smulkmenų kiek kliūna:
1.Apačia tokia pernelyg tamsi, kad nebesimato kur kojytės kontūras o kur šešėlis.
2. Vos vos daugiau erdvės iš kairės pusės, pakaušis beveik į kadro kraštą remiasi.
Atsakyti
Elina, grazuole augini thumbup.gif Ankstesnes foto ( vakardienos) man kazkaip neypatingos, todel nekomentavau blush2.gif , bet va sitoji paskutine tai labai fainute thumbup.gif
Pupeliuk - as isireminciau. man grazu.
as paskutiniu metu, jei leisit, nekomentuosiu, kas man nepatinka, nes remiuosi grynai jausminiais faktoriais. techniniais nedristu, nors sau pati sakau - cia galbut tas ir tas blogai... bet kadangi mano foto nekomentuojat, tai kazkaip ir as kitu nedristu... g.gif
Atsakyti