Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 21, 21:36)
Ar kas galėtumėt paprastais žodžiais paaškinti, kaip teisingai suvokti nuotraukos histogramą?

Kuo histograma arčiau dešinės (o ypač "aukšti" vertikalūs stulpeliai), tuo didesnė tikimybė, kad nuotrauka bus peršviesta. Jei arčiau kairės - atvirkščiai. Nuotraukų aišku visokių būna, taigi vien histograma pasitikėti nereikia, bet rekomendacijas jinai parodo. Jei skaitai angliškai: http://www.luminous-...istograms.shtml
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 12 21, 21:41)
Moteriškas paaiškinimas
fotoaparate matosi tokia schemutė. Jei kalnelis kairėje pusėje, nuotrauka per tamsi, jei dešinėje, per šviesi
PVZ. su nuotraukomis čia  http://www.igotmac.com

Aha, supratau. Bet pas mane histograma atrodo kitaip. T.y. yra keturios histogramos - keturių spalvų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 21, 21:44)
Aha, supratau. Bet pas mane histograma atrodo kitaip. T.y. yra keturios histogramos - keturių spalvų g.gif

Tai dar geriau. Principas tas pats, tik rodomi visi spalvų kanalai atskirai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 21, 21:46)
Tai dar geriau. Principas tas pats, tik rodomi visi spalvų kanalai atskirai.

Supratau 4u.gif Ačiū už nuorodą.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 21, 19:46)
Pasakykit ką nors apie mano žieminio miško balaganą. Dedu didelę, nes mažoj lieka košė ir nesijaučia gylio.

pavydėtinos spalvos!!!! Išties giluma kokia, tiesiog įsiurbia.

Skaitinėju blogą. Šimtą patarimų. Koks keistas vienas jų, niekada neik fotografuoti be trikojo. Ir šiaip yra gana keistų.. O vieną tinkamą sau radau, žinok, kad visada esi linkęs save pervertinti 4u.gif
Mokinuos, nes ryt poryt fotografuosiu 4u.gif Ir dar vienas labai labai patiko
Kritikuok sąžiningai, tačiau pagarbiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 21 gruodžio 2007 - 21:59
QUOTE(westa @ 2007 12 21, 22:32)

Elina, po švenčių teks Zverį, Abo prigriebt ir varysim gražių kadrų gaudyt  rolleyes.gif  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif

Nu gal jau normaliai ryškiai? doh.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ačiū visiems už komentarus 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 12 21, 21:54)
Skaitinėju blogą. Šimtą patarimų. Koks keistas vienas jų, niekada neik fotografuoti be trikojo. Ir šiaip yra gana keistų.. O vieną tinkamą sau radau, žinok, kad visada esi linkęs save pervertinti  4u.gif
Mokinuos, nes ryt poryt fotografuosiu  4u.gif Ir dar vienas labai labai patiko
Kritikuok sąžiningai, tačiau pagarbiai.

Aš šiandien darbe kelis kartus perskaičiau smile.gif Labiausiai man patiko Henri Cartier-Bresson buvo teisus sakydamas: "Tavo pirmosios 10000 nuotraukų yra pačios prasčiausios." Ir taip jis pasakė juostų laikais smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 22:03)
drinks_cheers.gif
Nu gal jau normaliai ryškiai? doh.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Va, taip ir tęsk
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 21, 22:08)
va, taip ir tęsk

Tu čia ne apie kosmetikos naudojimą mažamečiams ania smile.gif

Elina, tikrai super fokusas drinks_cheers.gif

o dėl tų 10000 pirmų fotkių.. tikuos tai ne visiems galioja unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 21, 22:08)
Ačiū visiems už komentarus  4u.gif
Aš šiandien darbe kelis kartus perskaičiau smile.gif Labiausiai man patiko Henri Cartier-Bresson buvo teisus sakydamas: "Tavo pirmosios 10000 nuotraukų yra pačios prasčiausios." Ir taip jis pasakė juostų laikais smile.gif
Papildyta:
Va, taip ir tęsk

aš dar pora kvailesnių išmečiau smile.gif, pvz. kad įsidėk papildomą šiltą rūbą;
Ten a la instrukcija amerikiečiams (kaip kad nedžiovinti katino mikrobangėje). Todėl labai nesigilinkit.
Gal kas kokį punktą sau pritaikys.

Elina, o ten toks sumanymas buvo pirmojoj - fokusas į rankas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 21 gruodžio 2007 - 22:17
QUOTE(dejavu @ 2007 12 21, 22:15)
aš dar pora  kvailesnių išmečiau smile.gif, pvz. kad įsidėk papildomą šiltą rūbą;
Ten  a la  instrukcija amerikiečiams (kaip kad nedžiovinti katino mikrobangėje). Todėl labai nesigilinkit.
Gal kas kokį punktą sau pritaikys.

Aš sau kokių 50 radau. Iš jų 30 sąžiningai vykdau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 12 21, 23:15)
Elina, o ten toks sumanymas buvo pirmojoj - fokusas į rankas?

verysad.gif schmoll.gif . Visad taikau į tarpuragį. Matyt vėl ne ten pataikiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 21, 23:22)
verysad.gif  schmoll.gif . Visad taikau į tarpuragį. Matyt vėl ne ten pataikiau unsure.gif

Taikyk tik į akį, niekur kitur, tau gal dėl to ir nefokusuoja, akis kontrastinga, sufokusuoja žymiai geriau..
Atsakyti