Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Getter @ 2007 12 30, 21:46)
gal kai būsiu LT nusipirksiu kokį makro

Aš turiu makro, labai laukiu vasaros ir vabaliukų, museliukų biggrin.gif . Vakar vyro rankos plaukus makrinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 12 30, 20:46)
Juo aš apie makro irgi pagalvojau, norėjau parašyt, kad objektyvas ne makro taip kad  doh.gif  Žadu žadu, gal kai būsiu LT nusipirksiu kokį makro, labai mane traukia ant mažyčių detalių, vabaliukų ir t.t.  biggrin.gif  ISO ten 200, F 7.1, 1/60s  Kas su fonu ten gavosi pati kolkas nesuvokiu  biggrin.gif  siaip fonas buvo visiškai nejuodas, o kaip į jį pavirto - man tai dar mistika  lotuliukas.gif 
Ačiū už komentarus nuotraukoms 4u.gif

islaikymas gan trumpas (na, prie trumpesniu, sakykim) ir objektyvas prie labiau privertu, tai ir pavirto juodu unsure.gif . itariu, kad man matosi ten buvusiu objektu (ar spalvu perejimu) siluetai. reikejo f mazint kiek imanoma ir fokusuoti i tuos eziukus, butu labiau panasu i makro ir aplinka graziai plauktu. oj, nu bet gal dar kas techniskesnis pakomentuos - konsultuoju cia kaip profe nors pati dar ant vistos kojeliu tuose reikaluose irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 20:50)
Aš turiu makro, labai laukiu vasaros ir vabaliukų, museliukų biggrin.gif . Vakar vyro rankos plaukus makrinau biggrin.gif

Nius čia ir ne vasarą vabaliukų o ypač vorų pilna, čia gi net nesninga ax.gif Tu Vilbroj kiek supratau pirkai? Pažiūrėsiu kainas LT ir čia ir kur pigiau bus ten ir prigriebsim biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 30, 20:53)
islaikymas gan trumpas (na, prie trumpesniu, sakykim) ir objektyvas prie labiau privertu, tai ir pavirto juodu unsure.gif . itariu, kad man matosi ten buvusiu objektu (ar spalvu perejimu) siluetai. reikejo f mazint kiek imanoma ir fokusuoti i tuos eziukus, butu labiau panasu i makro ir aplinka graziai plauktu. oj, nu bet gal dar kas techniskesnis pakomentuos - konsultuoju cia kaip profe nors pati dar ant vistos kojeliu tuose reikaluose irnesakyk.gif

Būtinai ryt pabandysiu pasinaudot tavo patarimu 4u.gif Viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 12 30, 19:51)
na ir mano kvietkas. nieko ypatingo. su kompozicijom bėda.  doh.gif
user posted image

šie kvietkai tikrai man įspūdį didelį padaro wub.gif kad ir kaip juos nufotkintum, jie visada gražiai žiūrisi drinks_cheers.gif aišku, jei tai padarai tobulai, dar labiau žiūrisi wub.gif

QUOTE(Getter @ 2007 12 30, 21:30)
Dar dėl visa ko įmetu kanalą spalvotai
user posted image

Getter, aš gyvenau vasarą irgi Dubline, bet to kanalo nemačiau. Per laisvas dieneles Blancharstone sukausi (parduotuvės patiko), o taip tai man visi rajonai vienodai atrodo, bet prisiminimai geri (nors fotiko dar neturėjau ir nieko gražaus nemačiau (gal būtų ir kitaip), tik negriukai traukė akis, gražūs kiemeliai..) wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 21:44)
Na, man tik labai nesmagu pasidarė, nes perskaičiusi, pamaniau, kad be reikalo džiaugiausi ir didžiavausi savo progresu

unsure.gif Nesigadinks sau dvasinės pusiausvyros, kaip susvyruosi, taip ir kažkas apsidžiaugs. Baik, labai gerai dirbi, juk mokaisi, o kritiką priimk kaip geriausio draugo patarimą, pravers mirksiukas.gif

QUOTE(Getter @ 2007 12 30, 21:46)
siaip fonas buvo visiškai nejuodas, o kaip į jį pavirto - man tai dar mistika  lotuliukas.gif 

jei iso 200, tuo ryskumas geresnis, skaidrumas nuotraukos atsiranda ir triuksmo nera.. drinks_cheers.gif

QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 21:50)

jei kas idomaus iseis, idek mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MyWay: 30 gruodžio 2007 - 21:20
QUOTE(MyWay @ 2007 12 30, 22:18)
jei kas idomaus iseis, idek  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Dar irgi nelabai blush2.gif
Makro mandarinas" ( kaip nustebau blink.gif , į autofokusą nereaguoja g.gif, teko rankiniu traukt )

user posted image

O kritiką aš net labai toleruoju. Tą tikrą, sąžiningą, argumentuotą ir informatyvią 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 30 gruodžio 2007 - 21:24
QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 22:23)
Dar irgi nelabai blush2.gif
Makro mandarinas" ( kaip nustebau blink.gif , į autofokusą nereaguoja g.gif, teko rankiniu traukt )
user posted image
O kritiką aš net labai toleruoju. Tą tikrą, sąžiningą, argumentuotą ir informatyvią 4u.gif  4u.gif  4u.gif

labai gražu, nieko nepasakysi, o tie rėmeliai taip dailiai prilipo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MyWay @ 2007 12 30, 22:26)
labai gražu, nieko nepasakysi, o tie rėmeliai taip dailiai prilipo thumbup.gif

Dabar galvoju, kad galėjau lašiuką sulčių išspausti ir kitaip kadruoti, rėmelius norėjau dėti oranžinius, bet doh.gif nepavyko.
Bet jau bėgu pjaustyti mėsos salotoms bulves smile.gif .
Ar susiradot žemės spalvų aprėdus? Brangų papuošaliuką Naujiems sutikti? Ar nusipirkot riešutų ir sūrio Žiurkei? smile.gif Kalbama, kad išeinanti Kiaulė gali visus linkėjimus išversti atvirkščiai, tai aš jums ryt nieko nelinkėsiu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 30 gruodžio 2007 - 21:37
Elina o koks tavo Cannono objektyvas būtų atitkmuo Nikono ar Nikorro objektyvui g.gif Kažkaip nerandu tokio kokio noriu Vilbroj g.gif
Atsakyti
kadangi esu ne kokios nuotaikos tai vat radau viet1 kur pasisakyti biggrin.gif nieko gero nežadu sakyti biggrin.gif kam nepatinka kritika, prašom toliau neskaityti biggrin.gif

Elinut, tavo nuotraukas komentuoju tikrai sąžiningai, rodos visada ir parašydavau kas patikdavo, kas ne. Buvo minėta, kad tuos, kurie stengiasi, bandoma daugiau girti, kad dar tobulėtų. Tai čia, suprasti, kad be reikalo giriam? Neeeeeeeeeee, nesutinku.
Jei reikėtų rinkti atkakliausią metų moksliuką, šioje temoje, aš balsuočiau už Eliną. Vakar rodos pati rašei, kad tau pažiūrėjus į pirmuosius darbus, kuriuos čia parodei pačiai gėda. Tai jau reiškia, kad tavo ir matymas, pats požiūris į fotografiją pasikeitė. O ir tikrai niekas negali paneigti, kad tu tikrai tobulėji. Ir tikrai dėka tavo atkaklumo, noro vis bandyti, bandyti bandyti. ir rodyti rodyti rodyti. Gavus kokį patarimą iškart bėgi dar pabandai ir vėl ateini parodyti. Taip aš suprantu tikrą mokinimąsi. Galbūt kol kas tu mokaisi techninės pusės. Bet tau idėjų tikrai nestinga, ir tą parodei keliais savo darbais. Mano nuomone tau gal net ir ne kursų reikėtų. Pakaktų susitikti su kitu fotografuojančiu, daugiau pažengusiu. Manau pažertum tam žmogeliukui milijonus klausimų, grįžusi pultum fotografuoti ir mum parodytum liuksiškų darbų. Minėjai, kad bandai V.V. prisivilioti į SM moksliukus. O gal pabandyk prisivilioti vienai privačiai pamokėlei?
O kad gali sau leisti gerą techniką tai yra super gerai. Nes tu pažengsi į priekį ir labai greitai. o gera technika tau tik palengvins kelią.
Tokia tad mano nuomonė.

Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 12 30, 23:02)
Elina o koks tavo Cannono objektyvas būtų atitkmuo Nikono ar Nikorro objektyvui  g.gif  Kažkaip nerandu tokio kokio noriu Vilbroj  g.gif

Nežinau unsure.gif blush2.gif , reikėtų klausti daugiau žinančių arba ieškot internete
QUOTE(Desiree @ 2007 12 30, 23:05)
Minėjai, kad bandai V.V. prisivilioti į SM moksliukus. O gal pabandyk prisivilioti vienai  privačiai pamokėlei?
O kad gali sau leisti gerą techniką tai yra super gerai. Nes tu pažengsi į priekį ir labai greitai. o gera technika tau tik palengvins kelią.
Tokia tad mano nuomonė.

V.V parašė, kad bijo įsitraukt į SM internetinę erdvę, bijo, kad laiką atims. Mudvi- pažįstamos šiek tiek. Šiandien turėjau galimybę su ja arbatos gerti, bet juk mano mažas serga. Tikrai su ja susitiksiu, juolab, kad ji- labai draugiška, komunikabili ir , manau, linkusi man atskleisti foto paslaptis, mergaitė smile.gif 4u.gif

Ačiū labai už nuomonę. Gal ir nebesustokim ties manim smile.gif

Nu dabar tai kai įkelsiu net žagtelsit doh.gif blush2.gif ( nepavyko, tik nelabai suprantu dar ką ne taip padariau) . Su naujuoju bandžiau gėlę blush2.gif . Mano Kalėdų senelis ne tik objektyvus dovanoja smile.gif wub.gif .

Vis dėl to, gėlė jums visiems kuo nuoširdžiausiai 4u.gif dabar jau tikrai einu bulves pjaustyti biggrin.gif )

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 30 gruodžio 2007 - 22:17
kad blogai su vertimu i j/b? unsure.gif ar ne per kontrastingai darau? giliai sirdyje linkstu prie juostiniu juodai baltu fotografiju (vien faktura kai kuriu varo is proto rolleyes.gif ), bet matyt, kol geriau diafragma, islaikymus ir pan dalykus perprasiu geriau su situo papleskint...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 21:15)
V.V parašė, kad bijo įsitraukt į SM internetinę erdvę, bijo, kad laiką atims. Mudvi- pažįstamos šiek tiek. Šiandien turėjau galimybę su ja arbatos gerti, bet juk mano mažas serga. Tikrai su ja susitiksiu, juolab, kad ji- labai draugiška, komunikabili ir , manau, linkusi man atskleisti foto paslaptis, mergaitė smile.gif  4u.gif

Ačiū labai už nuomonę. Gal ir nebesustokim ties manim smile.gif
]

na jei jau prašai, tai nesustokim ties tavim smile.gif Tiesiog perskaičiau paskutinius puslapius ir norėjau ir aš pasisakyti.
O dėl arbatos puodelio su V.V. hmmmm kaip norėčiau ir aš kartu. Žodžiu, jei bus galimybė, apiberk milijonais klausimų. 4u.gif Ir linkėjimus perduok 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 gruodžio 2007 - 22:30