Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2007 12 30, 17:43)
aš tai tą ausytę pati bijojau kirpt, kad vaikui neskaudėtų..biggrin.gif
nežinau, man mano variantas vis tik artimesnis, nors akys išlindo į priekį Tavajame.. 4u.gif

biggrin.gif Na, bet virsugalvi nukirpus irgi skauda lotuliukas.gif
Man pasirode, kad tas juodas seselis ir tarpas prie ausytes visiskai neinformatyvus ir nereikalingas. Bet, zinoma, kiekvienas mato kitaip smile.gif Labai israiskingas zvilgnis vaikiuko wub.gif

Peppi, jei zmogus turi galimybe, tai ir perka technika. Kas cia blogo?? blink.gif Jei nepatiks ar keisis pomegis - visada gales parduoti...
Taves paskaicius atrodo, kad nusipirkti kazka geresnio galima tik sulaukus kazkokio stazo lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
žinokit kaifuoju, kokią gerą knygą apie fotografavimą skaitau lotuliukas.gif Nikon D50 instrukciją. po tiek laiko ir praktikavimosi paėmus vėl, vis tiek randu tiek geros info ir šiame etape labai naudingos. kai anksčiau skaičiau, daugelis iš tų pasakymų ir nuorodų man atrodė kaip "mistika arba tiesa kažkur anapus", kai dabar ta mistika tampa realybe ir suprantamais dalykais, tai tiek naudingo sužinau blush2.gif

pvz. išmokau manual fokusuot su kit'u thumbup.gif yra ir indikatorius, kuris rodo, kai sufokusuojamas daiktas. yra ir tas ryškumo suvedimo žiedas, na tai nėra žiedas, kaip kituose objektyvuose, bet priekinė kit'o dalis sukiojasi nepriklausomai nuo atstumo nustatymo žiedo ir veikia analogiškai blush2.gif tik reikia dvi svirteles perjungt, ne tik AF/M, bet ir ant objektyvo M/A. dar labiau įsimylėjau kit'ą (na kol neturėjau geresnio ir nepajutau skirtumo, juk galima kit'ą mylėt ax.gif )
plius daug smulkmenų naudingų sužinojau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Seniai cia berasiau.
Labai patobulejot. Zaviuosi Elina. Dar gal ne tiek jos nuotraukomis, kiek progresu. Atkaklumu. Zhingeidumu.
O nuotraukos man Desiree labai prie shirdies. Ir kad juodai balta. Ir kad juosta. Ir matymas.
Valandos ir priespaskutine chiurlionishka ir ledo geles. Labai.

Pasiimsiu matyt ir as juostinuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 12 30, 17:25)

Elina...man jau ima atrodyti, kad tu labai skubi...skubi pirkti technika o ne mokytis...juk fotografuoji TU o technika tik irankis mirksiukas.gif

buna zmones, kurie prisiperka kruvas objektyvu o po metu, kitu viska parduoda, spjauna...nes nesigauna jiems tipo fotografuoti, nes mane, kad technika viska isspres mirksiukas.gif (as nesakau, kad tu is ju mirksiukas.gif )

rasyk prie kiekvienos ikeltos nuotraukos charakteristikas ir svarbiausia ka su PS dar jai darei mirksiukas.gif as pastebiu visose tavo nuotraukose charakteringa kazkoki dalyka, kuris neleidzia tau pasiekti norimos kokybes...

Aš neperku, man dovanoja. Su PS nedarau nieko aprat rėmelio, karpimo, šarpinimo bei spalvų nuėmimo. Manau klaidų mano nuotraukose- ne viena, todėl yra tikrai ne vienas dalykas, neleidžiantis nuotraukoms būt kokybiškomis. Tikrai nesu iš tų naivuolių, manančių, jog gera techninka padarys už mane viską smile.gif . Bet esu iš tų mananančių, jog gera technika padės man mokytis greičiau, kokybiškiau. Paskutiniu metu, neretai surašau nuotraukos duomenis. Ir, beje, pastarosiomis dienomis nė vienas temoje neminėjo, jog mano nuotraukos- prastos unsure.gif . Aš taip tikėjau, jog jau tikrai žingsniuoju priekin unsure.gif

Tiesa, mano senis gali nupirkt man ką aš užsinorėsiu, ką naktį per sapnus pasakysiu. Toks jau tas mano senelis smile.gif . Gal būt todėl ir noriu per daug wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 12 30, 17:36)
Kas cia blogo??

Taves paskaicius atrodo, kad nusipirkti kazka geresnio galima tik sulaukus kazkokio stazo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

regis nerasiau, kad kazkas blogo g.gif

del antro teiginio - taip, as taip manau nes Elina ejo pirkti objektyvo nezinodama ko nori...
tik del vieno nepritariu, stazo reikia ne laukti bet ji pasiekti mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 12 30, 17:57)
žinokit kaifuoju, kokią gerą knygą apie fotografavimą skaitau  lotuliukas.gif Nikon D50 instrukciją.

o manojo instrukcija rusu kalba... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 12 30, 17:36)
biggrin.gif Na, bet virsugalvi nukirpus irgi skauda  lotuliukas.gif
Man pasirode, kad tas juodas seselis ir tarpas prie ausytes visiskai neinformatyvus ir nereikalingas. Bet, zinoma, kiekvienas mato kitaip smile.gif Labai israiskingas zvilgnis vaikiuko  wub.gif

viršugalvis nukirptas, nes toks kadras išėjo. nekarpiau nė milimetro šios nuotraukos.. biggrin.gif
gal Tu ir teisi dėl tos ausies.. bandysim toliau..biggrin.gif gal kada net spalvota išeis padori..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 18:08)
Aš neperku, man dovanoja. Su PS nedarau nieko aprat rėmelio, karpimo, šarpinimo bei spalvų nuėmimo. Manau klaidų mano nuotraukose- ne viena, todėl yra tikrai ne vienas dalykas, neleidžiantis nuotraukoms būt kokybiškomis. Tikrai nesu iš tų naivuolių, manančių, jog gera techninka padarys už mane viską smile.gif . Bet esu iš tų mananančių, jog gera technika padės man mokytis greičiau, kokybiškiau. Paskutiniu metu, neretai surašau nuotraukos duomenis. Ir, beje, pastarosiomis dienomis nė vienas temoje neminėjo, jog mano nuotraukos- prastos unsure.gif . Aš taip tikėjau, jog jau tikrai žingsniuoju priekin unsure.gif

Tiesa, mano senis gali nupirkt man ką aš užsinorėsiu, ką naktį per sapnus pasakysiu. Toks jau tas mano senelis smile.gif . Gal būt todėl ir noriu per daug wink.gif

na taip, galiu suprasti biggrin.gif su tokiu dosniu seneliu gali saika pararasti biggrin.gif

manau, kad kiekvienoje mokykloje, kiekvienoje klaseje buna mokiniu, kurie labai stengiasi, del to juos giria, kad jie stengtusi dar labiau...bet mano supratimu - pagyros taip pat kartais buna ne i nauda...progresa tavosiose matau bet visose darai kazka, kas gadina jas...
kaip nuimineji spalvas ir kam? gal parodyk pora kadru nesharpinusi ir nenuemusi spalvu mirksiukas.gif
jei labai norisi - apkirpk ir pastumdyk tik nedaug levels mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 12 30, 19:10)

del antro teiginio - taip, as taip manau nes Elina ejo pirkti objektyvo nezinodama ko nori...

Aš puikiai žinojau, domėjausi ir turiu lapuką, ant kurio užsirašiau Sillwio rekomenduotą objektyvą. Bet senelis nupirko geresnį kiek. Beje, peppi, ne visuomet aš su PS dirbu, vakar vakare įkėliau mažiuko foto, neliestą PS.
Liūdna kažkaip pasidarė verysad.gif
Atsakyti
O gera technika yra gerai. As uz gera technika jei tik yra noras ir galimybes. Ir jokio stazho tam pasiekti nebutina manau. Tik. Kol nera atitinkamu igudzhiu ir zhiniu ta gera technika gali net stipriai nuvilti. Lukesciai buna dideli, o rezultatai iprasti. Bet viskas su laiku.
Kad Elina rinkosi objektyva jau tiesiai parduotuveje cia irgi gal prie patirties stokos pripliusuociau. Nors... Kodel ir ne. As asmenishkai pries pirkdama dzhiunu internete, analizuoju testus, atsiliepimus. Nors kaip placiakampi objektyva ji ishsirinko bene geriausia varianta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 30, 18:23)
Liūdna kažkaip pasidarė verysad.gif

neliudek, fotografuok mirksiukas.gif
Elina, ta kur berniukas maudosi be PS?
jei cia apie ta tai ji persharpinta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 30 gruodžio 2007 - 18:32
Ir tik nenukabink nosies, Elina. Komentarai kurie ne tavo naudai (ishskyrus gera, konstruktyvia kritika) visada siek tiek smukdo, bet turi igyt imuniteta. Turek tiksla ir jo siek. O komentaru bus visokiu. Net ir patyrusiems fotografams taip buna. Niekas taves cia be tikslo neliaupsina ir negiria. Ta, ka turi - uzsidirbai.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 12 30, 14:24)
Aiskutis, kaiminka  biggrin.gif  As matai Karoliniskese prie ''pasaku parko'' tai tavo nuotraukose tokius sirdziai mielus vaizdus matau wub.gif

friends.gif

QUOTE(valanda @ 2007 12 30, 14:43)
Oi, kaip man malonu sulaukti tokiu komentaru. Dziaugiuosi, kad jums patiko.
atrodo, jog siais metais nebepasimatysim. Islekiu svesti naujuju. IKI

Nuosirdziai JUMS, kolegos;) :

tave irgi su šventėm. atvirukas labai čiki biggrin.gif smagu, kad grįžai atgal mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 12 30, 15:30)
einu paskutines dienas Nikon capture pasidžiaugsiu trail'u, bo nerandu vaistukų niekur šiai versijaiverysad.gif

aš turiu. jei tik tau padėtų, galėčiau permest paštu ax.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 12 30, 17:57)
žinokit kaifuoju, kokią gerą knygą apie fotografavimą skaitau  lotuliukas.gif Nikon D50 instrukciją. po tiek laiko ir praktikavimosi paėmus vėl, vis tiek randu tiek geros info ir šiame etape labai naudingos. kai anksčiau skaičiau, daugelis iš tų pasakymų ir nuorodų man atrodė kaip "mistika arba tiesa kažkur anapus", kai dabar ta mistika tampa realybe ir suprantamais dalykais, tai tiek naudingo sužinau  blush2.gif

čia gerą idėjai davei drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti