Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 11 tema

QUOTE(cikcak @ 2008 01 04, 10:44)
Žinau kad yra ir spec klijai, senasnaujas turi-gal su jais geriau pavyksta, nes aš  ant pieštukinių bandžiau, tai nelabai  schmoll.gif . Įdomumo dėlei kiek jie ten kainuoja, nes pas mus tai labai nepigu  doh.gif Faber Castel firmos keli lapukai virš 25 Lt  doh.gif  doh.gif

as turiu spec klijus folijai sitai is faber castel -tai thumbup.gif viskas prisiklijuoja, aukso folija is ispanijos gavau -tai gan papigiai mokejau g.gif 5 eurai uz folija (o lapeliu tikrai nemazai ten pas mane) ir aukso pudra
Atsakyti
QUOTE(cikcak @ 2008 01 04, 11:44)
Teisingai Pavonija rašo....viską užsidaryk ir stenkis netgi į tą pusę nekvėpuoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Turiu ir aš tą malonumą, sugadinau vieną lapelį daugiau ir prisiliesti bijau  doh.gif . Imti kiek skaičiau galima ir įelektrinus kokį nors platų minkštą teptuką arba šepetėlį galima platesnius kosmetinius panaudoti, idealiausia būtų dailininkų tokie kaip vėduoklė, bet jie labai brangūs  g.gif. Žinau kad yra ir spec klijai, senasnaujas turi-gal su jais geriau pavyksta, nes aš  ant pieštukinių bandžiau, tai nelabai  schmoll.gif . Įdomumo dėlei kiek jie ten kainuoja, nes pas mus tai labai nepigu  doh.gif Faber Castel firmos keli lapukai virš 25 Lt  doh.gif  doh.gif

25 lapukai pakuotėj - 12,5 euro. Firma kažkokia "Gedeo"
Atsakyti
Manau, kad be tų klijų ( pienelis toks) folijos ir nepriklijuosite, tų klijų ilgam užtenka aš 4 pakiukus folijos su 1 buteliuku suklijavau. smile.gif
Atsakyti
Na štai ko gero man ir nepavyko nes klijų neturėjau doh.gif .

Taip ir maniau kad mūsų kainų neperspjaus niekas . Tam įpakavime kur aš pirkau man rodos ne daugiau 10 lapelių doh.gif doh.gif o kainytė verysad.gif verysad.gif doh.gif doh.gif aggressive.gif

Atsakyti
Ne, pieštukiniai tikrai netinka.. Galima akrilinį laką vietoj klijų naudot, bet dažnai folija pažaliuoja, reakcija kažkokia įvyksta, bet tai nevisada. Geriausia žinoma naudot pienelį skirtą folijai, bet skaičiau, akd rusaitės naudoja berod 'mordan' vadinas, bet nežinau kas tas yra ir kaip į lt išverst.(Senai skaičiau, reiktų pasitikslint dėl to mordano). smile.gif
Atsakyti
Aha skaičiau ir aš apie tą mordaną, kažkokia egzotika g.gif lotuliukas.gif o gal tai ir bus tas pats pienelis kurį ir pas mus galima nusipirkti. Bet man net ne tai esmė, o kaip ranką atidirbti su ta folija. Ji tooookia plonytė nei atkirpsi nei paimsi, kaip sakiau nebent į elektrintu šepetėliu. Pavonija gal galėtum plačiau nes man rodos lėkštes su ta folija darei g.gif g.gif . Kas dar darėte pasidalinkite, man irgi rankos niežti, bet vis kažkaip neprisitaikau ką čia padarius. Gražiausiai atrodo šitas daikčiukas ant lėkščių atbulinio dekupažo būdu padarius rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
cikcak, ne tiek daug esu darius, tai irgi dar visų plonybių su ta folija nežinau, bandžiau su įelektrintu šepetėliu, šnipštas išėjo, tai darau taip. Kaip rašiau uždarytos durys, paklotas laikraštis, sausos rankos. Tepu pienelį, laukiu 15 min. tada imu foliją po lapelį ir dedu taip, kad plyšių tarp lapelių nebūtų, kai padengiu visą plotą su sausu šepetėliu nubraukau kas buvo išlindę per kraštus( folija) labai gražiai tada viskas išsilygina gaunasi vientisai padengtas paviršius. Trupinėlius nuo laikraščio sukratau į dėžutę ir panaudoju kitą kartą dekoruodama daiktą. Jei liko koks tarpelis be aukso, galima jį užtepti klijais ir vėl po 15 min. užklijuoti folija. Viskas jokių mandrybių daugiau nėra. Tiesa kad tvirčiau būtų ir auksas nenusibrūžintų reiktų padengti laku, labiausiai tinka lakas spirito pagrindu( yra spec pirkti Tikros spalvos rodos irgi turi), bet aš jo neturėdama, nes ir taip brangus malonumas tas auksas, lakuoju akrilo laku, tik perspėju tada mažiau auksas blizgės. smile.gif
Atsakyti
Ne, tas 'mordan' tai ne tas pienelis,tačiau esmė ta pati. Mordanas senai žinomas tarp tų, kurie užsiima auksinimu. Jis tinkamas folijai ir kainuoja žymiai pigiau, na bet vėlgi, kiekis jo nemažas..

Čia keletas filmukų rusų kalba apie auksinimą (sidabrinės ir kt. folijos naudojimą), gal padės kai kurioms dėl auksinimo..

http://video.mail.ru/mail/nursafovna/-/5.html

http://video.mail.ru/mail/nursafovna/-/15.html
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif o aš pasmalsausiu - gal kuri iš kauniečių šiandien su dukrele buvo užsukusi į "Hobbycetrą" Aleksote? rolleyes.gif Įtariu, kad dekupažu užsiima, nes visokio gėrio pirko hihihi.gif tai pagalvojau, gal kuri iš forumiečių buvo užsukusi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 04 sausio 2008 - 17:21
Tiek prisižiūrėjau grožybių, prisiklausiau ir prisiskaičiau pamokų, kad net nugarą paskaudo nuo sėdėjimo, bet labai noriu išmokti dekupažo, nors biškį. Turiu čia vieną tokią dėžutę - kandidatę, kurią noriu atnaujinti.
Ar brangios priemonės dekupažui? akriliniai dažai, sendinimo skystis (ar kaip jis ten), pva turiu, ir dar lako reikia ar ne?

user posted image

Atsakyti
o kam reikalingi akriliniai dazai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 01 04, 17:21)
tai pagalvojau, gal kuri iš forumiečių buvo užsukusi ax.gif

reikėjo užkalbint biggrin.gif
QUOTE(sigita @ 2008 01 04, 17:48)
Ar brangios priemonės dekupažui? akriliniai dažai, sendinimo skystis (ar kaip jis ten), pva turiu, ir dar lako reikia ar ne?

akriliniai dažai (jeigu balti statybiniai, 1 litras) nuo 10 iki 30 lt, sendinimo jeigu Sadolinas (0,5 l berods) tai 21 lt, lakas (1 l) irgi nuo 10 iki.......
QUOTE(eglujte @ 2008 01 04, 18:55)
o kam reikalingi akriliniai dazai?  g.gif

skaityti čia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mijaka: 04 sausio 2008 - 19:07