siaip gyvunai vaikams tikrai nekenkia, maziau alergiju poto tik buna. Mes turim kate aukle, nuo pirmuju dienu tupejo man ant pilvo,tik as dar nesupratau, ko ji ten tupi o ji jau pajuto, kad esu ne viena. Dabar jau aukle toliau laikosi, nes bando vis ja uz uodegos pagaut mazoji:)
Mes turim prancūzų buldogą. Kai gimė mūsų dukrytė, jam jau 3 metai buvo. Bet geresnio sargo už jį nėra. Jis yra pilnateisis mūsų šeimos narys ir turi visas teises susipažint su mažyle, pauostyt, atsigult šalia, pasidėt galvą ant kojyčių.
Manau, kad svarbiausia nepalikt šuns be dėmesio. Juk kol nebuvo mažylio, visi jį glostydavo, rodydavo jam dėmesį. Jis pripratęs su mumis visur keliauti, miegoti kartu lovoje, plaukti baidarėmis, važiuoti prie jūros, net į Žemuosius tatrus kartu lipom. O dabar vieną dieną Op, ir antraeilis jis tapo. Mes tai tik parsivežę iš ligoninės gražiai supažindinom, pasakėm, kad dabar tu būsi mažosios asmens sargybinis ir žinokit, jis taip ir jaučiasi. Visuomet šalia jos, jei kas ateina, visu kūnu užstoja, kad ne per arti prieitų. Todėl labai jėga, kad niekas nelindo nešiot ir čiupinėt mažosios, nes Sūris (mūsų šuns vardas) neleidžia
O jei neduosi susipažint, pauostyt, stumsi šalin šunį, jis tikrai gali įsižeisti ir pradėt keršyt vaikui ar reikalaut dėmesio. Nežinau kaip kitų šunų veislės, bet labai bijojau, kad šis taip nepradėtų elgtis.
Tai štai, dabar jau beveik 4mėnesiai mažylei ir jokių problemų nematau. Galiu ramia širdimi palikti juos miegančius viename kambaryje.
Manau, kad svarbiausia nepalikt šuns be dėmesio. Juk kol nebuvo mažylio, visi jį glostydavo, rodydavo jam dėmesį. Jis pripratęs su mumis visur keliauti, miegoti kartu lovoje, plaukti baidarėmis, važiuoti prie jūros, net į Žemuosius tatrus kartu lipom. O dabar vieną dieną Op, ir antraeilis jis tapo. Mes tai tik parsivežę iš ligoninės gražiai supažindinom, pasakėm, kad dabar tu būsi mažosios asmens sargybinis ir žinokit, jis taip ir jaučiasi. Visuomet šalia jos, jei kas ateina, visu kūnu užstoja, kad ne per arti prieitų. Todėl labai jėga, kad niekas nelindo nešiot ir čiupinėt mažosios, nes Sūris (mūsų šuns vardas) neleidžia
O jei neduosi susipažint, pauostyt, stumsi šalin šunį, jis tikrai gali įsižeisti ir pradėt keršyt vaikui ar reikalaut dėmesio. Nežinau kaip kitų šunų veislės, bet labai bijojau, kad šis taip nepradėtų elgtis.
Tai štai, dabar jau beveik 4mėnesiai mažylei ir jokių problemų nematau. Galiu ramia širdimi palikti juos miegančius viename kambaryje.
kai gime mazoji musu suniui buvo 2 metai iki tol buvo lepunelis, visur visada su mumis, labai prisirises, miegodavo tik ant lovos kartu su mumis. Suzinojom kad laukiuosi ir persikraustem i savo buta - nuo to laiko suns neleidome ant lovos kad priprastu is anksto - jokio streso jam del to nebuvo kai atsirado mazoji jis nelabai kreipe demesio i ja, o dabar jai 4men ir suo kartas nuo karto prieina palaizo rankytes ar kojytes, buna kad ji paguldyta ant lovos o jis atnesa ir padeda salia jos savo kamuoliuka kad si pazaistu su juo prie jos zaislu nelenda visai nes to bijojom, jis labai mego sukramtyti o jau mergaitei kiek laimes, vos parodau suni iskart cypimas ir krykstavimas prasideda, beja pirma karta nusijuoke balsu taippat is suns, su vyru dar juokaujam kad ji sakys ne "mama" ar "teti" o suns varda
o siaip manau kad suo labiau kreips i ja demesi tada kai si prades vaikscioti
o siaip manau kad suo labiau kreips i ja demesi tada kai si prades vaikscioti
QUOTE(lingomina @ 2011 10 23, 22:42)
suo su kudikiu sunkiai suderinama.
šuo su kūdikiu lengvai suderinama, tik reikia mokėti ir netingėti dirbti su šuniuku, kol kūdikis pakeliui
QUOTE(astarte12 @ 2011 10 24, 10:57)
šuo su kūdikiu lengvai suderinama, tik reikia mokėti ir netingėti dirbti su šuniuku, kol kūdikis pakeliui
būtent nereikia pamiršti šuns, kai gimsta vaikas, mokyt ir šunį ir vaiką.
QUOTE(Isila @ 2011 10 24, 10:09)
būtent nereikia pamiršti šuns, kai gimsta vaikas, mokyt ir šunį ir vaiką.
Na mes tai kol kas tik šunį mokėm (sūneliui du mėnesiai, šuniui keturi metai)... Bet tas mokymas buvo, kad negalima lysti prie vaiko ir jo daiktų, negalima įsirangyti ant vaiko pleduko (tą vis pabando retkarčiais padaryti, bet visad gauna daug pylos), negalima loti namie... Na žodžiu, šuniui gyvenimas pasikeitė kardinaliai, bet kol kas sutariame, nemačiau kad šuo piktai reaguotų į vaiką, tik šiaip kartais užsinori pasižiūrėt, kaip anas kvepia, lyžtelt.
Smagu išeiti į lauką trise, man ne taip nuobodu, kai vaikas miega Šuo trumpaplaukis, bet plaukų vis tiek randu ir ant sūnelio žando ir ant drabužėlių, nors ir valomės dažnai. Tai čia gal ir bjauriausias aspektas...
QUOTE(Svirple @ 2011 10 25, 18:24)
Na mes tai kol kas tik šunį mokėm (sūneliui du mėnesiai, šuniui keturi metai)... Bet tas mokymas buvo, kad negalima lysti prie vaiko ir jo daiktų, negalima įsirangyti ant vaiko pleduko (tą vis pabando retkarčiais padaryti, bet visad gauna daug pylos), negalima loti namie... Na žodžiu, šuniui gyvenimas pasikeitė kardinaliai, bet kol kas sutariame, nemačiau kad šuo piktai reaguotų į vaiką, tik šiaip kartais užsinori pasižiūrėt, kaip anas kvepia, lyžtelt.
Smagu išeiti į lauką trise, man ne taip nuobodu, kai vaikas miega Šuo trumpaplaukis, bet plaukų vis tiek randu ir ant sūnelio žando ir ant drabužėlių, nors ir valomės dažnai. Tai čia gal ir bjauriausias aspektas...
mano suo irgi vis nori dukryte pauostyt, palaizyt - ir as jam ta leidziu dabar jau prikisu ja salia jo, jis uosto o jinai kimba visais delnais i jo kaili (kuris itin ilgas ir tankus) beabejo siam suskausta bet kai suskausta jis ne puola, neurzgia, neloja o pradeda laizyti jos rankytes
QUOTE(astarte12 @ 2011 10 24, 10:57)
na jau ne,nemegstu kai sunys gyvena namuose.sunys man patinka,bet savo vietoj,kieme voljiere.o gyvent su suniu is vien niekados.
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 10 25, 23:37)
mano suo irgi vis nori dukryte pauostyt, palaizyt - ir as jam ta leidziu dabar jau prikisu ja salia jo, jis uosto o jinai kimba visais delnais i jo kaili (kuris itin ilgas ir tankus) beabejo siam suskausta bet kai suskausta jis ne puola, neurzgia, neloja o pradeda laizyti jos rankytes
Mano vyras tai labai bijo, kad maziulis nuo musu suns kokiu bakteriju nepasigautu Leidzia tik ziureti vienam i kita, bet jokiu budu ne liestis. Sakau jam, kad kai mazius prades ropoti, tai tada lietimosi neisvengsim
As leidziu suniui suneli apuostyti, karta ir kojyte palaize, dziaugiausi, kad pripazista. Siandien sunelis bande glostyti suni, kuo toliau, tuo labiau juo domisi
Musu suniui buvo 3metai, kai parsivezem mazaja namuciu. Nelabai suprasdavo kame saknys, kai neleisdavau uzgult ant mazes, nes suva toks grubus pas mus jei eis tai per galvas, niekad neapeis tai tik tiek ir saugot reikejo, dabar jau atsargiau elgiasi. Kuo maze didyn tuo suo atrodo vengia jos, bet ilgainiui susidraugaus. Kol kas damos nesipyksta
Mano nuomone(tik mano) šuo nesuderinama su kūdikiu- gyvūnas visada lieka gyvūnas, maža ką