Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir šuo namuose

Pas mus namie yra šarpėjų veislės kalytė, ji buvo dar iki gimė vaikutis. Tai vaiką ji labai myli. Vasarą lauke tik prie jo vežimo miegodavo - savo kūnu į vežimą atsiremdavo ir saugodavo.
Mažius šuniu domėtis pradėjo gal nuo kokio 9 mėnesio, ne per seniausiai, nors jau nuo 4 mėnesių kai sakydavau kur šuniukas jo ieškodavo akytėmis. Mūsų šuo labai ramus, tai mažius mėgsta savo sausainius mėtyt kai valgo ant žemės, ir žiūrėti kaip šuo ieško. Kartais į guoliuką įlenda, bet šunio nekankina ax.gif
O kai šuo loja, tai vaikas kol kas neprabunda, nes irgi turim tą bėdą - jei kas į duris paskambino reik suloti ir būtinai pažiūrėti kas atėjo.
Atsakyti
Man nesuderinama atrodo issisere suns plaukai ir ropojantis kudikis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pheasant @ 2011 08 25, 23:20)
Man nesuderinama atrodo issisere suns plaukai ir ropojantis kudikis  schmoll.gif

Mes turim taksu veisles suni,jam jau 3metai,o vaikuciui 2men.Kai isigijom suni,neplanavom dar seimos pagausejimo,bet dabar nezinau ka reiks daryt,kai vaikas ropot prades.Poplaukio neturi-neissukuosi,o plauku pilna visur,negalima spet namu tvarkyt,jau dabar ir lovytej ir lopseli randu plauku..O ir siaip,suo su harakteriu,prie maisto neprileidzia nieko,net vyrui dantis siepia,bijau pagalvot kas gali but,jei vaikas prieitu jam edant..Drauges mergaite valge sausaini,tai iskart is ranku ateme (nekando,graziai paeme,bet vistiek).Jau dabar bijau palikt ant lovos vaika,nors suo jo bijo kol kas,tik is tolo stebi nauja gyventoja,bet ka gali zinot kas saus i galva jam pamacius,kad vaikas vienas guli..Zodziu,turiu galvos skausma ir tiek.. doh.gif
Atsakyti
realiai, patys kalti - nemokinot, neauklėjot, nerodėt. O dabar turit bėdą.
Mano šunys irgi kartais atima iš vaikų, bet tada kai vaikai žioplai atkiša ranką (iš šono šuniui atrodo, kad jam atiduoda). Bet mokinu tiek vaikus, tiek šunis.
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2011 08 31, 15:30)
Mes turim taksu veisles suni,jam jau 3metai,o vaikuciui 2men.Kai isigijom suni,neplanavom dar seimos pagausejimo,bet dabar nezinau ka reiks daryt,kai vaikas ropot prades.Poplaukio neturi-neissukuosi,o plauku pilna visur,negalima spet namu tvarkyt,jau dabar ir lovytej ir lopseli randu plauku..O ir siaip,suo su harakteriu,prie maisto neprileidzia nieko,net vyrui dantis siepia,bijau pagalvot kas gali but,jei vaikas prieitu jam edant..Drauges mergaite valge sausaini,tai iskart is ranku ateme (nekando,graziai paeme,bet vistiek).Jau dabar bijau palikt ant lovos vaika,nors suo jo bijo kol kas,tik is tolo stebi nauja gyventoja,bet ka gali zinot kas saus i galva jam pamacius,kad vaikas vienas guli..Zodziu,turiu galvos skausma ir tiek.. doh.gif

Anksčiau galvot reikėjo. Kažkaip keistai žmonės į gyvūnų auginimą žiūri,jūs nežinojot kiek šuns amžius trunka prieš įsigydami??
O be to nėra tokia jau baisi problema tie plaukai. Steriliai vaiko neišauginsit. Aš irgi visur plaukų randu,nieko lelytei nenutiks dėl to.
Papildyta:
QUOTE(pheasant @ 2011 08 26, 00:20)
Man nesuderinama atrodo issisere suns plaukai ir ropojantis kudikis  schmoll.gif

Na tuomet įšeitis viena - nesugalvokit niekada gyvūnų įsigyti.Man atrodo viskas suderinama. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 08 31, 14:48)
Anksčiau galvot reikėjo. Kažkaip keistai žmonės į gyvūnų auginimą žiūri,jūs nežinojot kiek šuns amžius trunka prieš įsigydami??
O be to nėra tokia jau baisi problema tie plaukai. Steriliai vaiko neišauginsit. Aš irgi  visur plaukų randu,nieko lelytei nenutiks dėl to.
Papildyta:

Na tuomet įšeitis viena - nesugalvokit niekada gyvūnų įsigyti.Man atrodo viskas suderinama. biggrin.gif

Tame ir reikalas,kad dukra musu 13metu,seimos pagausejimo daugiau neplanavom,bet taip jau gavosi kaip gavosi smile.gif o dabar nei ka daryt.Ta suneli,jei nebutume pasieme,nese skandint jau,tai kaip ir isgelbejom gyvybe,o auklet tikrai per daug neauklejom,neturejom tam laiko. Kad ir koks isaukletas suo butu,ir veisle nesvarbu,net jei tai butu ne suo,o katinas,vistiek tai gyvunas,ir netycia gali ar uzlipt,ar pult isgasdintas ir tt,todel man baisu i kita kambari nueit palikus viena vaika.Net nestumo metu suo neidavo prie manes,taip vengdavo,kai budavau tik as namie,guledavo guolyje,kol kas pareidavo.Gal pavydi jis demesio vaikui,ar isvis nesupranta kas cia darosi,kas cia toks atsirado..ta tokia reakcija mane baugina.
Atsakyti
QUOTE(pheasant @ 2011 08 25, 23:20)

Nereik tinget ir grindis daznaiu paplaut...pff...atsirado problema biggrin.gif
O seip pacituosiu, ka jau kitoj temoj buvau rasiusi:
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi doh.gif lotuliukas.gif O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai daznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina schmoll.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2011 08 31, 15:30)

Nesupykit, nu bet keistai jus mastot .... o tai anksciau negalvojot, kad suni isigyjama maziausiai 10-iai metu g.gif kad veliau bus seima, mazi vaikai? Siaip is jusu parasymo suprantu, kad visiskai neaukletas suo, net jei seimininkui dantis siepia .... Pati laikau ne pirma suni, ir apie seima galvoju, man nera nieko graziau, kai vaikas augagyvunais. O siaip reikia ir sunis ir vaikus auklet. Mano manymu vaikai greitai uzauga, veliau nereikes saugot taip, o ir suo apsipras su vaiku.
Del plauku - as esu pripratus kasdien prasisiurbti namus, argi cia problema? O kas tam vaikui atsitiks, kad sliauzios po tas grindis, ir ten metysis keli plaukai. Lauke dar ne tokiu dalyku prisiragauja vaikai ...
Ir isvis, kas butu, jei kiekviena seima, turinti gyvuna, ir tik atsradus vaiku, pradetu mastyt kur ji iskist .... labai blogas supratimas zmoniu, gaila unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(LaToja @ 2011 09 01, 11:31)
Nereik tinget ir grindis daznaiu paplaut...pff...atsirado problema  biggrin.gif
O seip pacituosiu, ka jau kitoj temoj buvau rasiusi:
Mano suneliui 4 menesiai, gyvenam name, turim jorka, anglu buldoge, belgu avigani- malinua, ir paprasta katina (ai, dar akvariuma) sunys gyvena namie, jokiu voljeru neturim, yra kambariniai. Nuo pat pirmos parsivezimo dienos leidom sunim susipazinti su nauju gyventoju, visi prieme ramiai, lyg ir zinodami jau, kad bus pagausejimas. Is pradziu atsargiai elgiausi, priziurejau, stebejau sunu rekcijas, labiausiai bijojau del aviganio, nes jis grynai mano suo, visada budavo su manim, miegojo prie mano lovos, net i vonia eidavo kartu, kaip seselis koks man jis,mano meile didzioji, wub.gif  tai bijojau, kad neuzpavydetu. Bet sitas suo super protingas is karto suprato, kad tai naujas seimos narys ir ji reikia gerbti bei saugoti. Dabar is ryto ibeges i kambari pirma lekia ne pas mane, o prie Mazvydo, stengiuos neleisti, bet vis tiek nutaiko proga, kad lyztelt jam per koja, ar pakausi  doh.gif  lotuliukas.gif  O tada tik pas mane. O jau kai vaikas verkia...neimanoma, nes suo is karto staugt pradeda, atlekia, kaukia, ziuri i mane tokiom aklim, lyg as kalta, lyg ta vaika skriausciau, nu geros jis sirdies, negali pakesti vaiko verkimo  blink.gif
O va ziuriu Mazvydukui jau 4 menesiai ir jau pradejo rimtai dometis sunimis, is pradziu tik stebedavo, o dabar kai Brutas- didysis musu belgas kur salia sedi, tai tuoj stengiai paciupti, tik capt su rankyte i gaurus ir pesti, tada aisku ranka pilna plauku, reikia eiti plauti, vis tiek pirstai siam amziui visada burnoj. Su naminiais gyvunais minusas tik tas, kad biski daugiau darbo del tvarkos, na kad ir tas ranku plovimas, kai suni vaikas ciupineja, ar kai suo rankas priejes palaizo, nes 4 men kudikis vis tas rankas sau i burna po to kisa, na ir grindis reik labai daznai plauti, nes 3 sunys vis tik seriasi, o kai prades lelius ropoti, teks ypatingai daug demesio tvarkai skirti. Bet man visa tai niekis, palyginti su tuo nuostabiu vaizdu kaip mano vaikas su sunim bendrauja ir matyti ta nuostabu rysi jau nuo tokiu ankstyvu jo gyvenimo dienu. Beja, dziaugiuosi, kad ir suo jau 2 metus rudeni tures, tai jau to proto yra, tinkamas amziaus skirtumas tarp ju  smile.gif
Tik va katinui prie vaiko lysti neleidziu, nes tas neaisku kur valkiojasi, namo grizta tik paesti, dykaduonis. Del manes jo namie galetu is vis nebuti, as tik uz sunis. Arba bent tokius gyvunus, kurie ne tik paesti ateina  schmoll.gif
user posted image

Nu super !!!!! drinks_cheers.gif respect kaip sakant thumbup.gif
Labai grazu, ir manau kai vaikutis paaugs, bus patys geriausi draugai su suniu. As tik uz gyvunus namie !!!!!!!!!!!!! wub.gif
Atsakyti
man asmeniskai nenormalu kai gimsta vaikelis ir ateina i namus kur gyvena gyvunai .....bet aisku ju neismesi svarbiause ne pirkti suneliu irr kaciuku kai jau yra mazas vaikelis
Atsakyti
QUOTE(Mazena sv. @ 2011 09 30, 21:11)
man asmeniskai nenormalu kai gimsta vaikelis ir ateina i namus kur gyvena gyvunai .....bet aisku ju neismesi svarbiause ne pirkti suneliu irr kaciuku kai jau yra mazas vaikelis

Oi tik ... Mes va keliames i nama ,laukiam gandro ir naujo gyventojo sarpejaus -beje viena jau turim biggrin.gif tongue.gif suo ne kiaule sonais s...ais doh.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image

Va kaip mes tvarkomės smile.gif wub.gif

Kai vaikius sirgo, išvis nesitraukė
user posted image

Man nuostabu kai šeimoj leliukas auga su gyvūnėliu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elee: 01 spalio 2011 - 20:24
thumbup.gif Koks istikimas sargas pas jus Elee 4u.gif
Atsakyti