QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 06, 19:30)
skaitau tokias temas ir galvoju -- gal reikėtų šuns laikymui padaryt privalomas teises, kaip automobilio vairavimui. o tai kiek tokių nemąstančių -- perka šunį kai "mažiukas ir gražus", tik paskui pastebi, kad jis gali šertis, kad gali augt didelis, kad visgi jo nesinori taip kaip pradžioj atrodė. gaila vargšų šunų, taip pat gaila ir žmonių.
Super idėja
O aš savo pirskalą nusipirkau prieš mėnesį, būdama trečiam mėn. nėščia. Labai nervina, kai draugės dabar pradeda aiškinti, jog oj ojjjjj, kaip tai čia - gi vaiką tuoj turėsi, ojojojoj, kam tau šuns, gi užsikrės, gi tas anas...
Užsikrėst vaikas gali ir taip. O reikia savo šuniuką prižiūrėt tinkamai, nemanau, kad jis didesnis užkrato platintojas nei purvas kieme, kurio vaikai vis vien prisivalgyt sugeba.
Juo labiau, kam mane gąsdint, kai jau viskas post faktum - šuo yra ir atsisakyt mes jo nežadam nė pro kur (vienintelei dalykas, jei vaikiukas būtų alergiškas, nebent tik tuo atveju rastume savo pirskiui naujus
gerus namus, tfu tfu tfu, kad taip nebūtų).
Na, apie kraštutinius atveju, kai šuo vaiką kandžioja nereikia per daug užsispangti, čia daugiau agresyvių šunų veislių bėda, bet ir jie, jei sveikos psichikos - savam niekada nekąs, o gins iš visų jėgų. Daug daugiau atvejų, kai patys tėvai savo vaikiukus sužaloja dar baisiau ir dažniau negu šunys.
Šią temą radau, norėdama pažiūrėt, negi mes su vyru tokie optimistai kvailiai, kad nebijom augint - ir dar bute!- šuniuko ir vaikiuko kartu. Ačiū Dievui, ne. Ne visi nori turėti šiltnaminius vaikus ir, pasirodo, kuo puikiausiai suderina keturkojo ir dvikojo šliaužtaliuko draugystes.
Aš pati augau ne tik su šunimis, o dar su visokių kitokių gyvūnų krūva, net varniukų ir ežiukų tekdavo globa rūpintis, tai man namai nebuvo tikri namai, kol neturėjom šitos kailiniuotos mažgės. Ir nepasakyčiau, kad kokios ligos puldavo, infekscijos ar kas.
(Beje, vieno tyrimo, atlikto UK metu, buvo nustatyta, kad labai daug žmonių serga astma dėl... per didelio švarumo. Tai gi).
Jau net dabar, nėštumo metu, mūsų bandiūga mums su vyru suteikia daug džiaugsmo ir gerų emocijų, kurios taip reikalingos, kad lelka pilve laimingas augtų. Nors, aišku, ir sysiukai ne visada vietoj padaromi, ir tvarka namie ojoj kokia, ir graužimai visokie dar tik laukia, bet rūpestį atperka džiaugsmas ir tos teigiamos emocijos.
Tad, linkiu visiems, auginantiems keturkojus ir vaikiukus - gyvenkite visi meilėj ir džiaugsme
Tikiuosi, ir mums nekils jokių neišsprendžiamų probemų, kaip suderinti dviejų vaikų - gauruoto, ir to, kuris po gaurus šliaužios, auginimą