Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir šuo namuose

šnekos kad vaikai gali nuo gyvūnų kažkuom baisiu užsikrėst, yra stipriai perdėtos. atvejų būna, bet stipriai mažiau nei kad pasigauna bacilą daržely ar mokykloj.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 03 14, 17:11)
šnekos kad vaikai gali nuo gyvūnų kažkuom baisiu užsikrėst, yra stipriai perdėtos. atvejų būna, bet stipriai mažiau nei kad pasigauna bacilą daržely ar mokykloj.

Ištiesu gali, ir ligų yra labai įvairių ir netgi labai sunkių. Jei gyvūnėlis naminis, prižiūrimas, reguliariai gaunantis vaistukus nuo kirminų, skiepijamas, tikrai vaikas neužsikrės niekuo, bet nuo neprižiūrimų gyvūnų tokių zarazų gali pasigauti ir ne tik vaikas, bet ir suaugęs žmogus. Vienas baisiausių tikriausiai vidaus parazitai, pamenu teko dalyvauti paskaitoje apie visas tas parazitines kirmėles ir matėm vaizdinę medžiagą kiek žalos gali pridaryti vaikui tos bjaurybės.
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 14, 17:15)
Ištiesu gali, ir ligų yra labai įvairių ir netgi labai sunkių. Jei gyvūnėlis naminis, prižiūrimas, reguliariai gaunantis vaistukus nuo kirminų, skiepijamas, tikrai vaikas neužsikrės niekuo, bet nuo neprižiūrimų gyvūnų tokių zarazų gali pasigauti ir ne tik vaikas, bet ir suaugęs žmogus. Vienas baisiausių tikriausiai vidaus parazitai, pamenu teko dalyvauti paskaitoje apie visas tas parazitines kirmėles ir matėm vaizdinę medžiagą kiek žalos gali pridaryti vaikui tos bjaurybės.

bet dar didesnė tų bjaurybių pasigavimo tikimybė yra nuo netinkamai apdorotų maisto produktų. žymiai didesnė nei nuo gyvūnų tiesiogiai.
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 14, 15:53)
Kad plaukų nebūtų reikia pirkti gerą subalansuotą kokybišką superpremium klasės sausą ėdalą  mirksiukas.gif
O kas liečia veisles ir neprognozuojamus šunis, tai kaip žmogus daug metų dirbantis su įvairiomis veislėmis, prie tų neprognozuojamų galiu priskirti būtent pekinus. Bet kiekvienas šuo, nesvarbu kokios veislės jis yra, daugiau ar mažiau yra neprognozuojamas, todėl tam esam mes - šeimininkai, kad bet kokį neleistiną veiksmą sustabdytume.
Papildyta:

Jums gerai  ax.gif  aš irgi norėčiau nuosavo kiemo, kur galėčiau duris pradaryti ir paleisti kieman savo augintinius, bet dabar gyvenam 4 aukšte  blink.gif Visiems eiti irgi nepavyks  verysad.gif Vienu ėjimu galiu paimti du šunis ir paskui grįžus reikia dar viena likusį išvesti atskirai.
Mano avataro nuotraukoje senoji kalė 6 metų - amerikiečių stafordšyro terjeras  mirksiukas.gif Jei įdomu galiu parodyti ir tuos visai nesilaižančius augintinius  biggrin.gif
Papildyta:

Kad kaimuose taip jau būna, negi močiutės rūpinasi šuniukų blusomis ir vidaus parazitais? Sutikit kad nesirūpina, jau nekalbu apie kažkokį tai normalesnį to gyvūnelio maitinimą ar gydymą. Vargu ir ar paskiepija bent kartą metuose, o kad prieš skiepus reikia suduoti vaistų nuo kirminų taip pat močiutės nežino...
Aš suprantu, būna žmonių, kuriems tiesiog nepatinka gyvūnai, kai saviškius šunis vedžioju, visada prasilenkdama su žmonėmis pasitraukiu į šalį, nes žinau, kad nevisi jaučia simpatiją tam šuniui. O namuose bent menkiausias gyvas padariukas daug šilumos ir džiaugsmo atneša  bigsmile.gif

Turint gyvūną reikia ir pilnai prisiimti atsakomybę už jį. Jis vis tik gyvūnas. Nėra blogų gyvūnų - yra baisūs žmonės. Tik nuo mūsų priklauso, ar mūsų vaikai ir gyvūnai bus sveiki.
Dovile: man įdomu. Šią savaitę dalyvavot parodoj turbūt?
Atsakyti
vaikui augti su gyvūnu linksmiau smile.gif
Atsakyti
na, vis tiek mamytems pirmaisiais menesiais turetu buti sunku, kai namuose maziukas ir dar suo smile.gif bet po to - nepalyginamas malonumas visiems trims smile.gif
Atsakyti
Na kažkaip nepajutau to sunkumo, tik gal kažkiek daugiau atsargumo reikėjjo.Bet, tik parvažiavus pristačiau šunims naująjį gyventoją... wub.gif Abu šunys gana atsargūs,bet ir mamos dėmesys didelis... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 03 14, 22:36)
Turint gyvūną reikia ir pilnai prisiimti atsakomybę už jį. Jis vis tik gyvūnas. Nėra blogų gyvūnų - yra baisūs žmonės. Tik nuo mūsų priklauso, ar mūsų vaikai ir gyvūnai bus sveiki.
Dovile: man įdomu. Šią savaitę dalyvavot parodoj turbūt?

Va čia tie du mano nesilaižantys gyventojai biggrin.gif
user posted image

user posted image

Su parodomis mes dabar padarėm pertraukėlę, aš su nemažu pilvu jau,8 mėnuo, tai kaip ir neturiu jėgų lakstyti ringe, juolab, kad su tokiais dideliais šunimis reikia greitai bėgti biggrin.gif Parodos mano hobis, tikiuosi vaikui gimus ir toliau galėsim dalyvauti rolleyes.gif planuojam dabar žemaitijoje į kelias nulėkti, o paskui matysim, norėčiau į Druskininkus rugpjūti, bet čia jau priklausys nuo to ar bus kur vaikutį palikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 15, 20:00)
Va čia tie du mano nesilaižantys gyventojai  biggrin.gif

Su parodomis mes dabar padarėm pertraukėlę, aš su nemažu pilvu jau,8 mėnuo, tai kaip ir neturiu jėgų lakstyti ringe, juolab, kad su tokiais dideliais šunimis reikia greitai bėgti  biggrin.gif Parodos mano hobis, tikiuosi vaikui gimus ir toliau galėsim dalyvauti  rolleyes.gif planuojam dabar žemaitijoje į kelias nulėkti, o paskui matysim, norėčiau į Druskininkus rugpjūti, bet čia jau priklausys nuo to ar bus kur vaikutį palikti  rolleyes.gif

O!Visai kaip ir man, tik mano pagal liniuotę matai.... wub.gif Aš dažnai sėdžiu ringe Vilniuje...Dabar irgi neturėjau kur mažiuko palikt, tai nedirbau...O pasiilgau jau...Dabar lauksiu, kol kas į kitas pakvies...Nedaug liko jau tau.... wub.gif Planuoju korgius penrbrukus paimt...Bet tik planuoju...KOl kas mažiukas pirmoj eilėj... wub.gif Šaunūs šunys...
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 03 15, 22:07)
O!Visai kaip ir man, tik mano pagal liniuotę matai.... wub.gif Aš dažnai sėdžiu ringe Vilniuje...Dabar irgi neturėjau kur mažiuko palikt, tai nedirbau...O pasiilgau jau...Dabar lauksiu, kol kas į kitas pakvies...Nedaug liko jau tau.... wub.gif Planuoju korgius penrbrukus paimt...Bet tik planuoju...KOl kas mažiukas pirmoj eilėj... wub.gif Šaunūs šunys...

O tai asistente darbuojies bigsmile.gif aš irgi seniau dirbdavau ringe, bet pabodo blush2.gif mieliau hendleriauju ax.gif Mačiau tavo fotoalbume, kad dalmatina turi bigsmile.gif beproto judrūs šunys, kaip tu suspėji bigsmile.gif Maniškiai irgi medžiokliniai paukštšuniai, bet čia tokia įdomi veislė, kad jie nėra tokie judrūs kaip kiti paukštiniai, labiau mėgsta ant lovytės siltai pamiegoti biggrin.gif
O kokį antra šunį turi?
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 15, 21:28)
O tai asistente darbuojies  bigsmile.gif aš irgi seniau dirbdavau ringe, bet pabodo  blush2.gif mieliau hendleriauju  ax.gif Mačiau tavo fotoalbume, kad dalmatina turi  bigsmile.gif beproto judrūs šunys, kaip tu suspėji  bigsmile.gif Maniškiai irgi medžiokliniai paukštšuniai, bet čia tokia įdomi veislė, kad jie nėra tokie judrūs kaip kiti paukštiniai, labiau mėgsta ant lovytės siltai pamiegoti  biggrin.gif
O kokį antra šunį turi?

Dalmatinas labai senas (jam 14), o dičkis - azijatės ir berno zenenhundo mišrūnas (daugiau į Berną)...Žiogas labai gerai jau mato dalmatiną (juodai-baltas lotuliukas.gif lotuliukas.gif )Pas mane didelis kiemas su tvora - atidarai duris ir psio...
Atsakyti
as auginu taip pat leiuka ir suniuka, yra geriausi draugai wub.gif net kai suniukas zaisdamas kanda jam i rankyte ar kojyte tai sunukas pilno juoko, nu nekanda tik taip apzioja rolleyes.gif neisigaskit biggrin.gif
Atsakyti