Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir šuo namuose

QUOTE(pumpotaukslis @ 2009 03 12, 12:49)
KLAUSIMAS ar duosite mazyliams vaistuku nuo kirminu??? teko girdet, kad visa seimyna geria vaistukus tuo pat metu kai ir sunelis girdomas?? nu gal cia keistai skamba, bet man smalsu, gal, sakau, visai verta

Šuniui profilaktiškai duodama kas 3 mėn. Vaikui savo nuožiūra, tačiau aš tikrai neduosiu,: kol neįtarsiu. Jeigu šuo prižiūrimas, tai iš kur pas vaiką kirminai....
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2009 03 12, 12:39)
Musu bokseriuke ispradziu ignoravo dukryte,nueidavo salin ar nusisukdavo,kai dukryte atnesdavau arciau,dabar jau aplaizo rankytes,bet mazai simpatiju rodo,pavydi,juk 11 metu aplink ja visi sokinejo,o dabar i lova nepriima,palot neleidzia,net i kita kambari isveja  blush2.gif ,nezinau,kaip bus toliau,nes jau dabar progai pasitaikius,dukryte tampo ja uz ausu  doh.gif ,bet net minties nebuvo,kad kazkur isvezti savo suniuka  smile.gif ,dabar tik nepalieku abieju vienu kambaryje.

Pilnai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nei vieno gyvūno negalima palikti su mažiuku vieno. Niekada nežinai, kas gali šauti į galvą ar mažiukui ar gyvūnui (dažniausiai nenuspėjamos yra katės). Tačiau ir šunys su metais praranda budrumą (kalbu iš patirties).
Atsakyti
Sveikos,
Prisiskaičiau čia įvairių nuomonių rolleyes.gif Žiūriu, kad tos mamytės, kurios nelaiko gyvūnėlių kažkaip priešiškai žiūri į tuos šuniukus ir kačiukus. Taip pat skaičiau vienos mamytės atsiliepimą, kad kaime turi daug kačiukų ir šuniukų, bet aš asmeniškai prie kaime gyvenančių, nešvarių, nemaudytų, niekada negavusių vaistų nuo kirminų ir nuo blusų - erkių ir dar velniai žino kokiom zarazom sergančių lauke begyvenančių kačių ir šunų tikrai neprileisiu vaiko ir griežtai drausiu tokius glostyti. Kažkaip man keistai atrodo, kad šuniukas ar kačiukas sutvarkytas ir prižiūrimas yra jau nešvaru, o kaime gyvenantys jau normalūs ir galima leisti vaikui su jais žaisti. Man pačiai nekyla rankų paglostyti tų kaiminių gyvūnų, o ką jau kalbėti, kad leisti vaikui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 12, 23:03)
Sveikos,
Prisiskaičiau čia įvairių nuomonių  rolleyes.gif Žiūriu, kad tos mamytės, kurios nelaiko gyvūnėlių kažkaip priešiškai žiūri į tuos šuniukus ir kačiukus. Taip pat skaičiau vienos mamytės atsiliepimą, kad kaime turi daug kačiukų ir šuniukų, bet aš asmeniškai prie kaime gyvenančių, nešvarių, nemaudytų, niekada negavusių vaistų nuo kirminų ir nuo blusų  - erkių ir dar velniai žino kokiom zarazom sergančių lauke begyvenančių kačių ir šunų tikrai neprileisiu vaiko ir griežtai drausiu tokius glostyti. Kažkaip man keistai atrodo, kad šuniukas ar kačiukas sutvarkytas ir prižiūrimas yra jau nešvaru, o kaime gyvenantys jau normalūs ir galima leisti vaikui su jais žaisti. Man pačiai nekyla rankų paglostyti tų kaiminių gyvūnų, o ką jau kalbėti, kad leisti vaikui  doh.gif

Čia ir yra didžiausia problema, nes valkataujantys ir neprižiūrimi gyvūnai pridaro tikrai daug bėdos. Tačiau tam ir yra gyvūnų prieglaudos ir kitos instancijos, skirtos tvarkyti. Reikia tik noro ir drąsos jas iškviesti. Taip ir mums geriau, ir, juolab, vaikams.
Atsakyti
na, mano jau du vaikai auga su tuo pačiu šuniu. Šuo išmokytas - prie mažiaus nelenda. Buvo supažindinti,leista apuostyt ir viskas. Dzin šuniui tas vaikas - čia turbūt dėl to, kad žino, kas bus vėliau. Iš vyresnio tai kąsnius nugvelbinėja, sėdi šalia po stalu ir laukia savo porcijos. žaist nežaidžia, per smarkus vaikis mūsų ramiakei kalytei. Paurzgia ant dičkio, kad eitų šalin, kai jau ima pykti ir pasislepia į savo saugią vietą, o mes vaikui neleidžiam ten prie jos lįst.
Net nekiltų mintis šunio atsisakyt, nebent būtų visai prastai - kandžiojimaisi, pastovūs urzgimai, agresija ar pan. O dabar vaikas jau žino - šuniui reik valgyt duot, šunį reik išvest ir kieme surinkt kakus, reik kojas parvedus iš lauko nuvalyt, net parduotuvėk rodo į kaulus ir sako, kad reik nupirkt.
Atsakyti
Va va, mano nuomone vaikas augdamas su šunimi įgauna daugiau atsakomybės jausmo, išmoksta pasirūpinti greičiau savimi, ir man atrodo, kad tokie vaikučiai užauga geresni, švelnesni.
Mes gyvenam trijų kambarių bute ir turim tris didelius šunis. Viena kalė mano senolė 6 metų, o kiti du 3 metų jaunuoliai. Dėl senosios truputi pribijau, nes jei jai kas nepatinka apurzgia ir pabėga šalin, teks atidžiai stebėti vaiko bendravimą su ja, o kiti du tokie trintukai biggrin.gif, kad juos bet kas gali tampyti, dėl jų visai neturiu jokios baimės ir dar šita veislė turi didžiulį pliusą - visiškai nelaižo nei rankų, nei veido, jei jau lyžtelės tai bus stebuklas biggrin.gif Šitas man labai patinka, vaikas nebus nuseilėtas nuo šitų dviejų, tik va senoji mėgsta darbuotis su liežuviu, bet su šita ir bus atskira kalba rolleyes.gif
Beje kaip su pavedžiojimu tvarkotės? Mat laukan vesti reikia mažiausiai tris kartus dienoje, o trims šunims reikia pusvalandžio minimum, kaip vaikutį reiks palikti vieną, kol mažas tai dažnai miegos, tą pusvalanduką kol sulakstysiu iki kiemo, o kaip paskui kai vis mažiau miegos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 13, 22:55)
Va va, mano nuomone vaikas augdamas su šunimi įgauna daugiau atsakomybės jausmo, išmoksta pasirūpinti greičiau savimi, ir man atrodo, kad tokie vaikučiai užauga geresni, švelnesni.
Mes gyvenam trijų kambarių bute ir turim tris didelius šunis. Viena kalė mano senolė 6 metų, o kiti du 3 metų jaunuoliai. Dėl senosios truputi pribijau, nes jei jai kas nepatinka apurzgia ir pabėga šalin, teks atidžiai stebėti vaiko bendravimą su ja, o kiti du tokie trintukai  biggrin.gif, kad juos bet kas gali tampyti, dėl jų visai neturiu jokios baimės ir dar šita veislė turi didžiulį pliusą - visiškai nelaižo nei rankų, nei veido, jei jau lyžtelės tai bus stebuklas  biggrin.gif Šitas man labai patinka, vaikas nebus nuseilėtas nuo šitų dviejų, tik va senoji mėgsta darbuotis su liežuviu, bet su šita ir bus atskira kalba  rolleyes.gif
Beje kaip su pavedžiojimu tvarkotės? Mat laukan vesti reikia mažiausiai tris kartus dienoje, o trims šunims reikia pusvalandžio minimum, kaip vaikutį reiks palikti vieną, kol mažas tai dažnai miegos, tą pusvalanduką kol sulakstysiu iki kiemo, o kaip paskui kai vis mažiau miegos  doh.gif

Sutinku su nuomone, kad vaikams reikalingas šuo (kaip ir bet koks kitas gyvūnas), nes tai ugdo pareigos jausmą, atsakomybę. Na o pavedžiojimai pas mane paprasti: atidarai duris ir .... O jūsų atveju tai esit visi.... lotuliukas.gif
Beje, pagal nuotrauka nelabai suprantu veislę... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Globusyte: 13 kovo 2009 - 23:11
QUOTE(Dovilė V. @ 2009 03 13, 01:03)
Sveikos,
Prisiskaičiau čia įvairių nuomonių  rolleyes.gif Žiūriu, kad tos mamytės, kurios nelaiko gyvūnėlių kažkaip priešiškai žiūri į tuos šuniukus ir kačiukus. Taip pat skaičiau vienos mamytės atsiliepimą, kad kaime turi daug kačiukų ir šuniukų, bet aš asmeniškai prie kaime gyvenančių, nešvarių, nemaudytų, niekada negavusių vaistų nuo kirminų ir nuo blusų  - erkių ir dar velniai žino kokiom zarazom sergančių lauke begyvenančių kačių ir šunų tikrai neprileisiu vaiko ir griežtai drausiu tokius glostyti. Kažkaip man keistai atrodo, kad šuniukas ar kačiukas sutvarkytas ir prižiūrimas yra jau nešvaru, o kaime gyvenantys jau normalūs ir galima leisti vaikui su jais žaisti. Man pačiai nekyla rankų paglostyti tų kaiminių gyvūnų, o ką jau kalbėti, kad leisti vaikui  doh.gif

O kodėl jus galvojat kad kaime neprižiūrėti gyvunėlei g.gif kiekvieną šuniuką ar kačiuką ir nereikia duoti glostiti kaimynu ar dar kokiu pamestinukų schmoll.gif ir aš nieko prieš kad kasnors laiko gyvunelius,man paprasčiausiai namuose tai nepriimtina unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamytės mirksiukas.gif aš naujokė tad pirma tema man užkliuvo apie šuniukus ir vaikus.Mes namuose laikom pekinuką tai jis prie mažylio nelenda netgi bijo jo tik viena blogybė kad namuose daug plaukų nuo jo.Odaugiau tai nieko blogo kad šuniukas auga su vaikais.na aišku yra visokių veislių šunų netgi neprognozuojami kiti tai toki tai neauginčiau prie vaikų.
Atsakyti
QUOTE(aušranojus @ 2009 03 14, 13:31)
sveikos mamytės mirksiukas.gif aš naujokė tad pirma tema man užkliuvo apie šuniukus ir vaikus.Mes namuose laikom pekinuką tai jis prie mažylio nelenda netgi bijo jo tik viena blogybė kad namuose daug plaukų nuo jo.Odaugiau tai nieko blogo kad šuniukas auga su vaikais.na aišku yra visokių veislių šunų netgi neprognozuojami kiti tai toki tai neauginčiau prie vaikų.

Kad plaukų nebūtų reikia pirkti gerą subalansuotą kokybišką superpremium klasės sausą ėdalą mirksiukas.gif
O kas liečia veisles ir neprognozuojamus šunis, tai kaip žmogus daug metų dirbantis su įvairiomis veislėmis, prie tų neprognozuojamų galiu priskirti būtent pekinus. Bet kiekvienas šuo, nesvarbu kokios veislės jis yra, daugiau ar mažiau yra neprognozuojamas, todėl tam esam mes - šeimininkai, kad bet kokį neleistiną veiksmą sustabdytume.
Papildyta:
QUOTE(Globusyte @ 2009 03 14, 00:09)
Sutinku su nuomone, kad vaikams reikalingas šuo (kaip ir  bet koks kitas gyvūnas), nes tai ugdo pareigos jausmą, atsakomybę. Na o pavedžiojimai pas mane paprasti: atidarai duris ir .... O jūsų atveju tai esit visi.... lotuliukas.gif
Beje, pagal nuotrauka nelabai suprantu veislę... rolleyes.gif

Jums gerai ax.gif aš irgi norėčiau nuosavo kiemo, kur galėčiau duris pradaryti ir paleisti kieman savo augintinius, bet dabar gyvenam 4 aukšte blink.gif Visiems eiti irgi nepavyks verysad.gif Vienu ėjimu galiu paimti du šunis ir paskui grįžus reikia dar viena likusį išvesti atskirai.
Mano avataro nuotraukoje senoji kalė 6 metų - amerikiečių stafordšyro terjeras mirksiukas.gif Jei įdomu galiu parodyti ir tuos visai nesilaižančius augintinius biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vygita @ 2009 03 14, 09:58)
O kodėl jus galvojat kad kaime neprižiūrėti gyvunėlei g.gif kiekvieną šuniuką ar kačiuką ir nereikia duoti glostiti kaimynu ar dar kokiu pamestinukų schmoll.gif ir aš nieko prieš kad kasnors laiko gyvunelius,man paprasčiausiai namuose tai nepriimtina unsure.gif

Kad kaimuose taip jau būna, negi močiutės rūpinasi šuniukų blusomis ir vidaus parazitais? Sutikit kad nesirūpina, jau nekalbu apie kažkokį tai normalesnį to gyvūnelio maitinimą ar gydymą. Vargu ir ar paskiepija bent kartą metuose, o kad prieš skiepus reikia suduoti vaistų nuo kirminų taip pat močiutės nežino...
Aš suprantu, būna žmonių, kuriems tiesiog nepatinka gyvūnai, kai saviškius šunis vedžioju, visada prasilenkdama su žmonėmis pasitraukiu į šalį, nes žinau, kad nevisi jaučia simpatiją tam šuniui. O namuose bent menkiausias gyvas padariukas daug šilumos ir džiaugsmo atneša bigsmile.gif
Atsakyti
As irgi sutinku su tuo, kad augdamas su gyvunu, vaikas igauna daugiau atsakomybes jausmo smile.gif
Atsakyti