Sukuojam ir siurbliuojam kiekviena diena, virtaminus ir gera masita taip pat gauna...
kažkiek reikia ir prie to priprasti. turint šunį sterilu tikrai nebus. gal neleisti jo į tam tikrus kambarius ar lipti ant baldų, nesiglaustyti su kibiais rūbais.
Ant baldu jis nelipa niekada, uzdrausta ir jau iprates, i miegamaji niekada neleisdavom. bet ko tais jau kokios dvi savaites isidrasino ir ten ilyst...
QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 06, 20:41)
nemanau kad koliodamos moteriškę išmokysime ją mylėti šunelį. nu nemąstė, nu galvojo nes su galva, o... -- šaukštai po pietų. svarbiausia, pačios nepadarykime panašios nesąmonės kokiu kitu gyvenimo atveju. galų gale nėštumas ir gimdymas biški išderina nervus -- tą irgi reik suprasti.
su plaukais -- nežinau tos veislės ypatumų. šukavimas, grindų siurbliojimas kasdien, vitaminų davimas.
su plaukais -- nežinau tos veislės ypatumų. šukavimas, grindų siurbliojimas kasdien, vitaminų davimas.
Niekas jos nekolioja ir nemokinu mylet suniuko,jai meiles nera ji ir neprabus jam tikrai.As turiu siuo metu 14 suaugusiu ir 4 mazus spanielius,plauku patikekit,Turiu vaika aisku jis jau dabar paauglys 17 metu kuris uzaugo tarp sunu turintis didele alergija viskam pradedant nuo dulkiu baigiant plaukams aulalams ,pukams ir t.t...galvojau kad reiks atsisakyt savo augintiniu pergyvenau nezynojau ka daryt,bet taip yvyko ,kad mano vaikas augant persilauze aisku neviskam,bet butent sunims ir katems alergija sumazejo ir labai dziaugiuos,nes neissivaizduoju ka as bedaryciau,nes tuo metu buvau tarp dvieju baisiu problemu vaiko gaila buvo ypac kaip jam sunku buvo iskviepuot ta viska ,augintiniu gaila ,kad reiks kaska su jais daryt ,ir padareme isvada,nusipirkome sklypa pasistateme pirmiausiai sunims nameli ,o salia savo statomes,ir vistiek nors jie turi savo busta,4 sunys buna sale musu,o po to kaitaliojame ,kad visi pabutu prie seimininku,
linkiu ir jai kantrybes gal tas sunelis bus geriausias vaikelio draugas
Dekui... As tikrai ne taip issireiskiau, man ziauriai pikta del plauku... Zodziu, teks susitaikyt, nes vis del to suo nekaltas... Net susigedau...
[quote=Gierika,2009 01 07, 01:13]
Dekui... As tikrai ne taip issireiskiau, man ziauriai pikta del plauku... Zodziu, teks susitaikyt, nes vis del to suo nekaltas... Net susigedau...
Turiu kelis patarimus jai tau aiku ydomu ir padetu,taip kaip as kovoju su plaukais metimo laikotarpyja,tai gali paskambinti man i skype,adresa parasysiu i az jai sudomintu tave,padesiu kuo galesiu
Turiu kelis patarimus jai tau aiku ydomu ir padetu,taip kaip as kovoju su plaukais metimo laikotarpyja,tai gali paskambinti man i skype,adresa parasysiu i az jai sudomintu tave,padesiu kuo galesiu
Jau parasiau
na dažnas šunų augintojas daugiau mažiau pasimoko iš savo klaidų. gierikos atveju su plaukais daugiau mažiau teks susitaikyti.
tačiau tiem, kuriuos išproto varo šuns plaukai prieš įsigyjan šunį (gal vėl kada teks vėliau) statykit svarbiausiu kriterijum ne tarnybines savybes, ne grožį juolabiau, o kailį jo ypatybes ir jo priežiūrą. juk tiek daug skirtingų veislių, reikia pasidomėti, kuo skiriasi šaltų ir šiltų kraštų kilusių veislių kailis, kuo skiriasi ilgaplaukiai, trumpaplaukiai, šiurkščiaplaukiai, juk vienos veislės kerpamos, kitos nekerpamos, trečios dar ir pešamos, kas tas poplaukis, kada ir kam jis, ir t.t. tikrai rasite sau tinkamą variantą, veislę, kuri nekels bėdų dėl plaukų. sakau taip nes pati turiu nesišeriantį, priežiūra kainuoja, bet kaip sako mano draugė, turinti vokiečių aviganį sumokėčiau penkis kart daugiau, kad tik tų plauku nebūtų
tačiau tiem, kuriuos išproto varo šuns plaukai prieš įsigyjan šunį (gal vėl kada teks vėliau) statykit svarbiausiu kriterijum ne tarnybines savybes, ne grožį juolabiau, o kailį jo ypatybes ir jo priežiūrą. juk tiek daug skirtingų veislių, reikia pasidomėti, kuo skiriasi šaltų ir šiltų kraštų kilusių veislių kailis, kuo skiriasi ilgaplaukiai, trumpaplaukiai, šiurkščiaplaukiai, juk vienos veislės kerpamos, kitos nekerpamos, trečios dar ir pešamos, kas tas poplaukis, kada ir kam jis, ir t.t. tikrai rasite sau tinkamą variantą, veislę, kuri nekels bėdų dėl plaukų. sakau taip nes pati turiu nesišeriantį, priežiūra kainuoja, bet kaip sako mano draugė, turinti vokiečių aviganį sumokėčiau penkis kart daugiau, kad tik tų plauku nebūtų
o kas per suo, kuris nesiseria?
QUOTE(Gierika @ 2009 01 07, 19:38)
o kas per suo, kuris nesiseria?
šnauceris (yra dideli ryzenšnauceriai, vidutiniai mitelšnauceriai ir mažiausi cvergšnauceriai, pas mane mažiausias) pasirinkau šią veislę dėl linksmo charakterio, dėl tinkamų gabaritų ir šiaip simpatiškas (su barzda). žinojau, kad jie turi būti reguliariai (2-3k. per metus) pešami (išpešamas poplaukis), ir kerpami. tada susiformuoja šiurkštus kailis ir nekrenta plaukai. nelabai kreipiau į šį faktą dėmesį, nes netikėjau, na maniau jau jei yra šuo bus ir plaukai, o kai įsigijau pasirodo tikrai nėra plaukų. vonioj kasdien plaunam šuns kojytes, bet nė vieno plauko, vien maniškiai
yra ir kitų veislių, kurios arba mažai šeriasi arba visai nesišeria, tik negalėčiau pavardinti, nes šiuo metu nėra aktualu, tai nepamenu.
o šiaip šunų plaukavimosi kiekiui tikrai nemažai dar turi įtakos vitaminai ir kokybiškas maistas.
As nemyliu sunu gyvenam pas vyro mama o jinai juos Dievina, ir del to nesutariam, as pries eidama daryti valgyti, issiplaunu visa virtuve, nes plauku visur pilna ir beto tas jos suo labai nemegsta mano dukrytes tik pamato ir pradeda urgsti, loti, tai mano anyta net nesubara suns, tai mane toks pyktis suima kad...
QUOTE(renatakuz1 @ 2009 03 05, 14:54)
As nemyliu sunu gyvenam pas vyro mama o jinai juos Dievina, ir del to nesutariam, as pries eidama daryti valgyti, issiplaunu visa virtuve, nes plauku visur pilna ir beto tas jos suo labai nemegsta mano dukrytes tik pamato ir pradeda urgsti, loti, tai mano anyta net nesubara suns, tai mane toks pyktis suima kad...
man patinką šunys,bet kaip bute gyvenam tai neimanomas dalykas .kur mažas vaikas aš manau šuo ar kates negali gyventi kambaryje