Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

inhaliatoriai , kuriais galima kvėpuoti bet kokį skystį kainuoja kažkur nuo 150lt, einamiausi apie 180lt.Manau, viena iš priežasčių kodėl ligoninių daktarai nepritaria namie gydytis, nes jiems duodame darbo, o kita pusė, tai vistiek rizika turėti namuose be gydytojų priežiūros.
Atsakyti
Nu va buvome santariskese, suleido vaistu, pasirodo paaiskino ka reiskia dusti, tai visa nakti vaikas duso unsure.gif padare adrenalino kauke, padare kraujo tyr ir rentgena, nes plauciai keisti..bet nerado uzdegimo...gryzom namo sake jei ka vaziuoti ir jau guldys...as labai nenoriu..noriu kaip nors namie issiverst..bet man keista kad neskyre jokiu ten syrupu apie kuriuos jus rasot verysad.gif jokio ventonil ar kitokio g.gif
Atsakyti
Gaudeamus, jei isleido ir vaistu neskyre-tik dziaukis-vadinasi nera taip blogai wink.gif

o del inhaliatoriu tai galiu pasakyti dar viena priezasti kodel gydytojai nelabai kartais patenkinti-nes jie taip pat ne visada gera darba atlieka. ta prasme, kartais su inhaliatorium issaukiama kur kas rimtesnes bedos, nei kad buvo pries inhaliuojant. reikia labai gerai zinoti, kad galima inhaliuoti, o kada ne.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 01 06, 23:13)
Gaudeamus, jei isleido ir vaistu neskyre-tik dziaukis-vadinasi nera taip blogai wink.gif

o del inhaliatoriu tai galiu pasakyti dar viena priezasti kodel gydytojai nelabai kartais patenkinti-nes jie taip pat ne visada gera darba atlieka. ta prasme, kartais su inhaliatorium issaukiama kur kas rimtesnes bedos, nei kad buvo pries inhaliuojant. reikia labai gerai zinoti, kad galima inhaliuoti, o kada ne.

ką turėjai galvoje?
Atsakyti
tarkim pas vaika sausas kosulys (ne lojantis, o sausas)-inhaliuoti jokiais budais negalima.
daznai tevai sia klaida daro galvodami, kad inhaliatorius vaistas nuo visu kosuliu, slogu ir pns. musu gydytoja kartas nuo karto papasakoja, kaip vaikai turedami paprasciausia slogyte iki rimtu bedu privedami...
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 01 07, 13:53)
tarkim pas vaika sausas kosulys (ne lojantis, o sausas)-inhaliuoti jokiais budais negalima.
daznai tevai sia klaida daro galvodami, kad inhaliatorius vaistas nuo visu kosuliu, slogu ir pns.  musu gydytoja kartas nuo karto papasakoja, kaip vaikai turedami paprasciausia slogyte iki rimtu bedu privedami...

niu apie tokį variantą dar negirdėjau blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2008 01 07, 16:11)
niu apie tokį variantą dar negirdėjau blink.gif  g.gif

Aha, as irgi pirma kart girdziu kad inhaliacijos neigiama poveiki turetu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ugi @ 2008 01 06, 17:06)
As ir del to pacio ventolin konsultavaus, tokiu atveju ka daryt kai namie nera inhaliatoriaus, o vaikas jau pradedantis loti suniuku : tai jis nieko ir  nepades, nes tai vaistas skirtas daugiau prie bronchitu, nors man vaistines tikrai garantavo kas sis preparatas skirtas uzkirsti kelia dusuliui blink.gif nors nesk atgal tai vaistininkei.

Kad ta liga musu vaikai  issaugsim tai tikrai , bet , kad ji jau man  asmeniskai igrisus iki gyvo kaulo ir ko labaiusiai gaila tai vaiku.

Tai jau pirmadieni butinai vaziuosim ieskoti inhaliatoriaus smile.gif

Kai pasiskaitau, kaip mamos ir vaikučiai vargsta, tai tik daug daug STIPRYBĖS belieka palinkėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryzi @ 2008 01 08, 18:35)
Aha, as irgi pirma kart girdziu kad inhaliacijos neigiama poveiki turetu...  g.gif

Čia gal turėjo omenyje, kai kosulys paprastas nuo gerklytės uždegimo g.gif ir nėra problemų su plaučiais arba su laringitu, tai nėra reikalo inhalioti, nes taip atidaromas kelias mikrobams ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 08 sausio 2008 - 19:40
QUOTE(jukka @ 2008 01 08, 19:23)
Čia gal turėjo omenyje, kai kosulys paprastas nuo gerklytės uždegimo  g.gif ir nėra problemų su plaučiais arba su laringitu, tai nėra reikalo inhalioti, nes taip atidaromas kelias mikrobams  ax.gif

taip taip butent wink.gif as ir parasiau, kad ne apie laringitini kosuli kalbu...
Atsakyti
QUOTE(ugi @ 2008 01 05, 21:39)
O apie eufilina girdejot ka nors g.gif

man tai nepatare jo duot, liepe prednisolon-ranopharm po 1 1kart dienoj

QUOTE(fishke @ 2008 01 05, 22:13)
bet tai kad euf ir vent manyčiau skirtingo poveikio g.gif mums tai ventolinas prie bronchitų suveikia, žodžiu kai problema jau ne balso stygose, o giliau bronchuose g.gif
o adrenalinas tai tikrai ne juokas, reik žinot kaip ir kiek naudot jo mirksiukas.gif
ventolinas atpalaiduoja bronchus atrodo šiaip apie vaisto poveiki visada galima pasitikslint vaistai.lt ar kitose puslapiuose. ventolinas mažiukam kurių negalima inchaliuot, aš savo damai purškiu salbutamoli, tai tas pats ventolinas, mum jis thumbup.gif tik reik plastikini buteli nusipjaut ir psidaryti kauke, tada 2 ipurškimai, jei dusinimas iš bronchu.

aš nemanau kad dėl bet kokio pirstelėjimo reik vaiką inchaliuoti, bet kaip sakant gyveni ir mokais, patirtis ir daro savo, kai kiekviena vaiko atsikosejima žinai tai ir visus kosulius atskiri: kur šiaip kutena, kur jau reikalas rimtas

maniškiai paskutininkart buvo nežymus pakosejimas, ne to seilem paspringtu, nei kas kutentu ir bac dusinantis priepuolis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusele_ @ 2008 01 09, 18:48)
1,man tai nepatare jo duot, liepe prednisolon-ranopharm po 1 1kart dienoj

2,aš nemanau kad dėl bet kokio  pirstelėjimo reik vaiką inchaliuoti, bet kaip sakant gyveni ir mokais, patirtis ir daro savo, kai kiekviena vaiko atsikosejima žinai tai ir visus kosulius atskiri: kur šiaip kutena, kur jau reikalas rimtas

1,o mes eufiliną esam davę, padėdavo. Dabar namie irgi turiu prednisolon tablečių, bet mums pulmonologė truputį kitokias dozes sakė duot g.gif Dičkei tai be problemų suduosiu, bet va su maže tai sunku. Sakė, kad to predn.. yra ir žvakučių forma, tik į LT jų nebeveža. Reik ieškot šansų pvz. Vokietijoj žiūrėt, tik kad be recepto kaži ar duos, ir vėl bėda doh.gif
2,o dėl šito, tai manau, kad mama jau nujaučia kada reik inhaliuot mirksiukas.gif Čia kalbu apie laringitą.
Atsakyti